Herkese merhaba...
Yıllardır uzaktan baktığım motorlara geçtiğimiz sene daha yakından bakar olmuştum. Öncelikle B sınıfı ehliyetimi A2'ye çevirip sonra alabileceğim motorları incelemeye başladım. İlk hedefim klasil tipli vespa tarzı scooterlar oldu. Fiyat sebebiyle buna en yakın olarak Mondial 125 ZN'lerle epey bir ilgilendim. Bu forumda yazılanarı okudum, yolda görüdüklerimle konuştum vs.
Daha sonra hem Çin malı oluşunun yaşattığı tereddütler hem de valide hanım ile bizim hanımın 'aman oğlum etme tutma' tarzı yaklaşımları sonucunda alamadık gitti. Almasına alamadık ama ne yan gözle yollardaki iki tekerleri süzüşlerimiz ne de araştırmalarımız son buldu. Gözümüz yükseklerde olmadığından ufak bir scooter ile merhaba demek niyetindeydim. Bir ara Honda Today'de bile karar kıldım ama motorcu bir arkadaşımın 'hızlı gitmesende zaman zaman yola çıkışlarda hıza ihtiyacın olacak, 50 yapan motor seni tehlikeye atar. Yazlık yer olsa tamam' demesiyle caydım.
Kayınbiraderimin Ramzey marka 125 CC'lik scooterında hafta sonları erken saatlerde yollarda dolaşarak acemiliğimi atmaya çalıştım. Kozyatağı-Bostancı, Sahilyolu-Bağdat Caddesi derken Acıbadem'e kadar gidip geldim minibüs caddesinden. Bugünde işe geldim. Eve yakın olduğu için işe de scooter ile gidip gelmek amacındayım zaten. Ev Kozyatağı'nda, işim Yeni Sahra'da. E5'e çıkmadan gidip gelebilirim yani.
Sonuç olarak geçen yıl fuarda gödüğüm ve fiyatının yüksekliği sebebiyle hiç düşünmediğim Suzuki'yi şimdi tek geçer oldum. Bu başlık altında yazılanlarda olumsuz bir şey görmedim. Olumlu yanları benim için yeter de artar cinsten. Tek kafama takılan şey kaskın sele altına sığıp sığmayacağı?!
Bu ay içinde siyah bir Suzuki AN 125'le daha karşılaşmanız dileğiyle...