Sürüşten alınan zevk

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Henuz çok yeni sayılırım motosiklet camiasına belki sosyal medya kurbanı oldum belkide bende bı sorun var yada coookk yeni olduğum içindir ama motoru sürerken zevk aldığımız kısma ne zaman geciliyor? Şuan halen trafiğin yoğun olduğu saatlerde çıkmaya korkarak gidip geliyorum ve bu durumda haliyle zevk almıyorum. Biraz daha sakin doğayla iç içe bir yerlere mı gitmem gerek acaba? Siz neler yapıyorsunuz mesela? Nasıl zevkli hale getiriyosunuz bu sürüşleri?

Motosikleti
D400
Henuz çok yeni sayılırım motosiklet camiasına belki sosyal medya kurbanı oldum belkide bende bı sorun var yada coookk yeni olduğum içindir ama motoru sürerken zevk aldığımız kısma ne zaman geciliyor? Şuan halen trafiğin yoğun olduğu saatlerde çıkmaya korkarak gidip geliyorum ve bu durumda haliyle zevk almıyorum. Biraz daha sakin doğayla iç içe bir yerlere mı gitmem gerek acaba? Siz neler yapıyorsunuz mesela? Nasıl zevkli hale getiriyosunuz bu sürüşleri?

Öğreneceksen şehir içi.
zevk alacaksan şehirlerarası yollar. (tırsız)

*"Bir yere gitmek için motor sürme; motor sürmek için bir yere git."*
Her gün motora binme, sıkılırsın. Bırak biraz motorunu özle. Güzel, rüzgarsız ve temiz bir hava seç. Kısa mesafeden başlayarak uzun yollara çık. Komşu illere git ya da yaşadığın yerde orman yolu varsa, tatlı virajları olan rotaları tercih et.

Çantana atıştırmalık koy. Tüm ekipmanlarını kuşan. Dizlik, mont, kask… Hepsi tam olsun. Mümkünse interkom al, güzel bir şarkı eşliğinde anın tadını çıkar.

Saçma sapan motosiklet gruplarına katılma. Sürüşünü bilmediğin insanlarla motor sürme. Grup sürüşlerinden uzak dur. Tek tabanca takılmak her zaman en iyisidir.

Motorunun bakımını düzenli yaptır. Arada sırada sil, temizle. Bunlar hem zevk verir hem de sürüş keyfini artırır.

---

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Zamanla alışma süreci olacak o zaman , köfteci keşiflerine çıkabilirim aslında. Cruiser bi motorum var Daytona v250 basabas gitmem gerekiyormuş gibi hissederek sürüyorum genelde bunada bi son vermem gerek sanırım.

Zamanla alışma süreci olacak o zaman , köfteci keşiflerine çıkabilirim aslında. Cruiser bi motorum var Daytona v250 basabas gitmem gerekiyormuş gibi hissederek sürüyorum genelde bunada bi son vermem gerek sanırım.
Ben 125 lik motorumla hataydan Antalya Nevşehir gibi bir çok yere gittim gittiğim her yerde 3-4 gün kaldım 16 yaşındayım ve her zorluğa rağmen başardım işin sırrı rezillik çekmek zaten kışın Konya'nın soğuk düzlüklerinde antalyaya doğru sürerken millet bunu deli s***mis gibi bakıyordu elim yüzüm buz tutmuştu 😄

ben de yeniyim motorumu daha subatta aldim ve 1200km yol yaptim. basta bende korkuyordum trafik olacagi saatlerde cikmaya hatta ilk aldigim gun defalarsa stop ettirdim dur kalk trafikte😃insan alisiyo yukarida dedikleri gibi iki uc gun motoru acmayinca ozluyorum bazen sirf motor surmek icin bir yerlere gidiyorum ve zevk aliyorum. istanbul icinde avrupa yakasinda bildiginiz guzel yollari ormanlik alanlari yazarsaniz sevinirim

şehir içinde motordan zevk alamazsın.

alıyorum diyenler:
1730734940-medium.jpg

Motosikleti
Honda CBR500R
Şehir içi dur-kalklarda pek zevkli olmuyor. Bu nedenle de iş yeri-ev 10 km olmasına rağmen trafiksiz 20 kmlik yolu kullanıyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
başlangıç küçük motorlar zevk aletleri değil bu aletlerle kendine ait aracının olmasının tadını çıkarıp gezip gördüğün yerlerden zevk alacaksın

Bugün sabah evden çıktım Feneryolu'na gittim, işim vardı hallettim geldim.
Bunda zevk alınacak bişey yok maalesef. Sadece arabayla halletsem iki saat alacak işleri 30-40dk'da hallettim, bunun zevki var diyebiliriz en fazla. =)

Biraz yılların deneyimi geldikten sonra şehir içinde işinde gücündeyken aptal saptal şeyler yapıyorsun arada, o da keyif katabiliyor. Yoksa bu şehirde bir yerden bir yere giderken keyif mi alınır?

Motosikleti
RKS TNT 202
Tamamen ruh halime bağlı:

Bazen gazlamak istiyorum kendimi şehir içinde ana yollarda araç sollarken buluyorum,

Bazen de sakin sakin gezmek istiyorum ve köy yollarında geziyorum, bir yandan da manzaranın ve doğanın tadını çıkarıyorum.

İkisinin aynı gün olduğu hiç olmadı. Ancak şunu söyleyebilirim 1.si stresimi alıyor ancak hakikaten youluyorum.

2. ise bedenim de ruhum da dinleniyor. Ezan vakitlerini denk getirdiğim zaman namazdan sonra camideki amcalarla tanışıp sohbet ediyorum :) aşırı hoşuma gidiyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şehir içinde motordan zevk alamazsın.

alıyorum diyenler:
1730734940-medium.jpg
Katılıyorum. Şehiriçinde sürüş eziyet. 25 yıılık motorcuyum. Aynı zamanda tanker sürücüsüydüm. Hiçbir vasıta ile şehiriçi çekilmez. Özel güvenliğe geçtim kazancım üçte birine düşmesine rağmen. Şehir dışında bir iş buldum. O işe yakın bir ev buldum. İnanır mısın 12 yıldır trafikle işim yok. Yaşım ilerledikçe gençleştiğimi hatta saçlarımın çıktığını farkettim.
Kırna sesi, motorların gürültüsü, ekzost kokuları, sürekli ayna kontrolü, sokıştıran araçlar yemün ederim sigara ve alkolden daha zararlı. Kuryelere, dolmuşçulara, dükkanlara mal dağıtanlara Allah sabır ve dayanma gücü versin. Bu stres çekilmez.

Motosikleti
Voge 250RR
Herkesin zevki farklıdır ben sehiricinde gitmekten çok zevk alıyorum açıkçası boş yolda 120-130la gitmektense 40la akan trafikte 70le makas atmak çok daha zevkli geliyor. Her çıktığımda genelde rotam hep aynı olur trafiğin olduğu fakat 15 20yle veya sürekli dur kalk akmadigi, akışın daha hızlı ve yoğun olduğu trafikli yerleri seçiyorum. Motoruna alıştıktan sonra cok zevkli oluyor, rahat olmadığını söylemişsin zamanla denge işini tamamen çözdükten sonra, trafiğe alıştıktan sonra, doğru fren yapmayı öğrendikten sonra zevk almaya başlayacağını düşünüyorum. Herkes trafiksiz yolları önermiş amacın kafa dağıtmak, hava almak ve rahat rahat gitmekse buna katılıyorum fakat benim motosiklet sürmekten beklentim adrenalin ve bundan zevk alıyorum. Markete cikicam diyip sehiricinde trafik ışıgi olan yollarda gezerken 100km yol aldığım oluyor ben nedense o seleye birkez oturdum mu birdaha kalkmak istemiyorum. Genelde en sevdiğim yollar 2 şeritli tek yönlü bölünmüş yollar oluyor bir sağ bir sol şerit degise değişe tüm arabaları sollamak çok hoşuma gidiyor. En sevdiğim şey ise önümdeki arabanin sol ayna hizasına geçip tamponunun dibinde gitmek 😁. Selektör korna hiçbir şey kullanmam genelde aynadan beni görüp yakın gitmemden rahatsız olup şerit bile değişmez azıcık sağa kayarlar ben de o aradan geçerim . Yalnız ne kadar kurallara uymasan da her zaman empati kur ben kuralları umursamam ama insanlara rahatsızlık vermemeye calisirm elimden geldiğince, yaptığım maksimum şey huzursuzluk vermek olur :). Ha bu arada aslında herkes motoru sürerken zevk alırmış gibi geliyor ama benim motoru 5000kmden çok kullanıp da hala sadece işe gidip gelmek için kullanan, onun dışında kullanmayan ve zevk almayan çok fazla tanıdığım var. Sonuçta yenisin sürdükçe alışacak ve kendini de motoru da daha iyi taniyacaksin, bu benim açımdan motosikletin en sevdiğim arkadaşım olmasına kadar geldi, bir de bana ilk motor alınırken ben hiç istemiyordum zorla aldılar 125cc scooterla başladım okula giderken 5km yolu 1 saatte gittiğim için uğraşmazsın daha rahat gidersin 18 yaşında da araba ehliyetini alırken daha ucuza daha hızlı alırız diye alındı ben o an motordan nefret ediyordum ve daha önce iki tekerli taşıt kullanmadığım için dengede duramiyor gaz verip 20cm gidip tekrar ayaklarımı yere koyup duruyordum, 1 hafta sonra bir baktım motoru sevmeye başlıyorum şimdi de bakıyorum ki tüm hayatımı değiştirmiş neredeyse . Motosiklet sürmenin ne kadar iyi bir şey olduğunu yazdığım metnin uzunluğundan anlayabilirsin, bu kadar uzun şey yazmak hiç benlik bir şey değildir bu arada :)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben motorda ölümüne korkan birisi olarak, bir cesaret 50cc motor aldım. Aldığım günden beri şehir içi veya dışı farketmeksizin keyif alıyorum sürmekten. İlk başladığımda motosiklet ehliyetim de yoktu. B sınıfı ile sürüyordum. 2-3 ay sürüp A sınıfı ehliyetimi aldım ve motosiklet hayatıma atılmış oldum. Hala motora her bindiğimde çok keyif alıyorum. Hiç bir yere araba ile gidesim gelmiyor. Yağmur bile yağsa motorla gidesim geliyor.

Motosikleti
cbf 150
motorsiklet sürüşünü zevkli hale getirmenin tek yolu vardır. Oda zengin olmak. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sabah kalk ve aç Google maps'i, yaşadığın şehirden farklı ama yakın gidilebilecek bir bölge seç kendine, ardından orada yenecek meşhur bir restoran, yemek bul , ye, iç ve dön evine

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar