Supermoto

syanur ben KTM Duke II demiştim yanlış anlaşılma olmuş anlaşılan benim bildiğim kadarıyla Duke II deyince sadece 1 motoru var ve o da 640lık. Herneyse. Bİr sorum daha var bu Duke II nin 0-100 ü kaç sn ve yakıtı nedir acaba sahibinden de 2 tane var satılık zaten reelde pek görülebilecek bir alet değil kendileri şanseseri geçtiğimiz bayramda apartmanımızın önünde siyah 34 plakalı bir tane vardı pek dikkatli inceleyemedim ama cidden küçük derli toplu bir alet kendileri. Barkın hocam onları izlemiştim ben :) ve neden ikinci el piyasası yok bunun. koskoca türkiyede 2 tane satılık? Bakabileceğimiz bulabileceğimiz farklı adresler varmıdır acep? ayrıca bu motorda tek hoşuma gitmeyen kısmı kafa grenajı nasıl bir değişiklik yapılabilir acaba...araştırmak lazım biraz.

Kafa grenajına özel tasarım bir şeyler yapılabilir belki, ya da şu 690'larda kullanılan far kısmı kullanılabilir. Bence Avrupa forumlarını araştırırsanız çok farklı fikirler bulabilirsiniz 640 hakkında.

Nedir, ne değildir MegaMoto?
Tartışalım, güzel şeyler çıkabilir. Hatta fotoğraflar üzerinden de konu renklenir bence.
Devam :cat:

Kafa grenajına özel tasarım bir şeyler yapılabilir belki, ya da şu 690'larda kullanılan far kısmı kullanılabilir. Bence Avrupa forumlarını araştırırsanız çok farklı fikirler bulabilirsiniz 640 hakkında.

Nedir, ne değildir MegaMoto?
Tartışalım, güzel şeyler çıkabilir. Hatta fotoğraflar üzerinden de konu renklenir bence.
Devam :cat:

690 dan kastın resimdeki ise;
KTM_690_Rally_2007_01_1024x768.jpg

enduro olana yakışıyo ya süpermotoda gureba bişi olur sanki :)

aklıma geldı 26 bg lık bı canavar resmende yedek parca olayı hıc yok resmen
parça gani yanlışın var ebay olmadan bile her parçası var...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:06 ----------

Aslında neden uğraşıyorsun ki.. istanbul da hazır yapılmış bir xt 600 var.4 liraya, gidilir incelenir. bakımsızsa pazarlık edilir. alınır ki alınmıycak fiyat değil...jantı kim bilir kaç lira xt 600 ü yapmış adam 4 e veriyor...

elbet bılen kullanan vardır dt 125 den supermoto yapsak acaba nasıl bırsey olur tavsiye edermısınız son hızı ne mesela yada yanlatmaya yetıcek kadar tork varmıdır mesela

GaCCaL ne yaptın hocam yahu? 690 denince bulabileceğin en fantastik motosikleti bulmuşsun, ben şunu kastediyorum:

14554--KTM-690-SMC.2.jpg

Bunun far kısmını kullanabilirsin diye demiştim ben, çok kullanılıyor ve şık bence.

amac ısten zevk almak :) ben hıc bulamadım yedek parcasını su sogutmalı versıyonuna bakmıstım motoru buldum 400 e verıyor ama pıston vs degısmesı lazım ama yoktu :) bırde motoru degısınce kablo demetınıde degıstırıcegım cunku beyın vs de degısıcegı ıcın bı kac sey daha degısemesı gerekıcek ben acıkcası bulamadıgım ıcın vaz gecmıstım

parça gani yanlışın var ebay olmadan bile her parçası var...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:06 ----------

Aslında neden uğraşıyorsun ki.. istanbul da hazır yapılmış bir xt 600 var.4 liraya, gidilir incelenir. bakımsızsa pazarlık edilir. alınır ki alınmıycak fiyat değil...jantı kim bilir kaç lira xt 600 ü yapmış adam 4 e veriyor...

Şu ilanı kasdediyorsun sanırsam #46142859 bu ilan uzun zamandır sitede duruyor satılmadı bir türlü halbüki cidden çokda güzel durmakta bi ara niyetlenmiştim buna f650 alınca kaldı o zaman fiyatı bi miktar daha yüksekti sanırsam.

bende baktım ama sanki içlmden bir his motoru alanın ellnde patlıcak dıyor nerdeyse 1-1.5 senedır o ilan var vede sahibl motorla show yapma amaclı toplamıs bırı vede yapmıstırda o yuzden cokda omru kalmamıstır bence

Şu megamoto konusunda bir iki şey yazmak istiyorum, konu dallansın, budaklansın ki tartışalım, bir şeyler öğrenelim.

Şimdi, pek araştırma yapmadım hususi olarak megamoto olayı hakkında. Syanur'un söylediklerinden anladığım kadarıyla büyük hacimli supermotolara verilen ad bu. Bu tip motosikletlere örnek olarak KTM'in 990 SM, SMR ve SMT'leri verilebilir sanırım. BMW'nin HP2'sinin supermoto versiyonu da buna örnek teşkil ediyor gibi görünüyor.

Bu megamoto olayının, yani büyük hacimli supermotoların çıkış olayı şu uzun yol merağı aslında. Yani insanlar keyiflerinden ödün vermeden maksimum performans almak istediklerinde, bu tip garip sınıflar ortaya çıkabiliyor. Şu supermoto dediğimiz meret için daha önce de söylemiştim, konforsuz deniliyor, öyleler yani. Tahta gibi seleleri sizi sürüş esnasında aktif ve uyanık tutuyor ve sadece kısa mesafelerde kullanıma salık veriyor, eğer mesafeyi uzatırsanız popo kaslarınızda ciddi ağrılar baş gösterebiliyor.

Bu supermoto kullanıcıları, enduro tipli ve yarış tipi lastikli motosikletlerini çok seviyorlar ve onu her yerde kullanmak istiyorlar. Fakat şu zımpara gibi seleler yüzünden uzun süreli sürüşlere katlanamamıyorlar. Sonra bir tanesinin kafasına dank etmiş heralde, demiş ki "ben bu 17 inç jantları alayım ve koca bir motosiklete takayım.", başlamışlar bu işe. Fakat supermoto ruhuna uygun olması için touring yapılabilecek olan bu motosikletlerin aynı zamanda hafif ve atik olması gerekmiş. Dolayısıyla ortaya bu megamoto sınıfı çıkmış.

Şimdi, bu megamotolardan bir tanesine, benim sevdiklerimden bir kaç tanesine bakalım:

KTM%20990%20SMR%201600x1200_c28.jpg

Bu alet KTM 990 SMR. Anladığım kadarıyla da megamoto sınıfında iyi bir örnek.

Öncelikle, şu koca motosiklette ilk göze çarpanlara bir bakalım.

17 inç jantlar bize sırıtıyor oradan, "ben bir supermotoyum" tarzı bağırıyorlar.
Frenlerdeki Brembo markası da kendini apaçık gösteriyor.
Motosikleti güzel gösteren şu çıplaklık havası var, şasi turuncu turuncu göz dolduruyor.
Eksozlar motor bloğunun altından geçiyor ve bu yere olan mesafeyi azaltıyor, hiç hoş değil bence.
Geri kalan özellikleri de detay oluyor, tipik supermoto detayları.

Bu SMR biraz daha agresif ve uzun yola daha az yatkın bir model. Bu büyük hacimli supermotoyu alır, sağda solda yardıra yardıra gezebilir, yüksek süratlere erişebilirsiniz. Her tarafta şeklinizi yapar, ilgi toplarsınız. Soran olduğunda da "aaağbi bu makine 1000'liikmişi yaaa, ooo" tarzında tepkilerle karşılaşabilirsiniz, zira şu "1000'lik" algısı ile avantaj toplayabilirsiniz.

Bir de bu motosikletin daha uzun yolcu bir kardeşi var, o da şu:

IMG_8229.jpg

KTM 990 SMT oluyor işte bu cihaz.

Bu da aynı motor bloğunu kullanıyor üstteki örneğimizdeki motosikletle. Hemen hemen benzer özelliklere sahip bu iki motosiklet arasında SMT konforu ile öne çıkıyor. Baksanıza, hayvan gibi koltuk var motosiklette, konfor akıyor o tipten. Daha büyük deposu, öndeki tur camı, daha rahat oturuş pozisyonu, çanta takmaya elverişli arka kısım, artçı için müsait sele, bunlar hep uzun yol amaçlı olaylar. Bu motora binip hiç durmadan yüzlerce kilometre gidebilirsiniz. Ben bu SMT'yi SMR'den daha çok seviyorum, karakterli motosiklet bence. Tipsiz falan ama sizi yolda bırakmayacak ve oturaklı bir görünüşü var diye düşünüyorum.

Megamoto'dan kasıt bu sanırım, yani büyük hacimli supermoto. Fakat bana kalırsa bu sınıfın touringden pek bir artısı yok. Touring motosikletlerden daha yüksek devir çevirecektir bunlar ve dolayısıyla daha sportif bir sürüş hissi kazandıracaktır, bunu bir artı olarak sayabiliriz belki. Yani supermoto kullanıyormuş gibi atik tepkiler ile hissiyat farkı yaratabilir bu megamotolar, fakat çok çok artı denilebilecek bir özellikleri yok bana kalırsa.

Peki, yan yana koysak, ben bir GS veya K serisi yerine SMT'yi tercih ederdim.
Daha farklı, daha karizmatik, daha eğlenceli, daha atik. Belki konforsuz ama diğer özellikleri ile bunu ekarte edebilir.
Tercih meselesi.

Herkes yazsın bir şeyler, bir şeyler öğrenelim.
Selamlar.

Bu arada, megamoto ne kadar dandik bir isim yahu. Daha kaliteli bir isim bulsalarmış bence, megamoto fazla basit gibi.

Barkın usta şu 2. resimdeki cihazı incelemişti sanki yukarıda verdiği linklerde var benim kişisel görüşüm(kendi düşüncem süpermotoyu hoplayıp zıplamak anında ivmelenmek için kullanmak ve hafifliğinden faydalanmak) olduğu için biraz itici duruyor bunlar GS mi SMT mi eğerki o kadar param varsa gider düşük modelli bir GS üstüne de bi 640 DUKE II alır şehir içinde keyfime bakarım uzun yolda rahatlarım. bilgiden çok kişisel görüş oldu ama maksat topik canlı kalsın.

bu arada yuan supermotomun resimlerini koyma vakti geldi sanırım bol bol konuştuktan sonra
birde ön far artık ole kare değil son resimdeki
acerbis fardan

www.3gp.ag/b99/14144963.jpg

www.3gp.ag/b99/56690969.jpg

www.3gp.ag/b99/64391960.jpg

www.3gp.ag/b99/39359688.jpg

Ve buda son hali gerçi çok belli olmuyor ama
yinede olduğu kadar idare edin

www.3gp.ag/b99/7712865.jpg

www.3gp.ag/b99/8974958.jpg

telefondan oldugu icin on ızlemelı koyamadım eh
artık merak edenlerde linkleri tıklarsa gorebılırler altı ustu 6 tane resim bu arada megamoto bence pek akıl karı degil uzun yola gıdıcek olsam mega yerine tourıng tarzı alırdım sehir icindede cok buyuk yani bir supermotonun verdigi zevki vermez gibi geliyor bana sonucta supermotoya gore agır belkı hp daha yüksek ama bence yinede supermoto derım

Berk, şu ön amortisörlerine bir koruma uydursan daha hoş olmaz mı? Böyle cılız görünüyor sanki? Toz etkilerinden de korur amortisörünü.

Şu ilanı kasdediyorsun sanırsam #46142859 bu ilan uzun zamandır sitede duruyor satılmadı bir türlü halbüki cidden çokda güzel durmakta bi ara niyetlenmiştim buna f650 alınca kaldı o zaman fiyatı bi miktar daha yüksekti sanırsam.
aynen o motor. 0 dan başlıyor olsam bunu alırdım valla ne yalan söyliyeyim:)) ama iyi bakmak lazım xt 600 yaşlı makina

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:50 ----------

bende baktım ama sanki içlmden bir his motoru alanın ellnde patlıcak dıyor nerdeyse 1-1.5 senedır o ilan var vede sahibl motorla show yapma amaclı toplamıs bırı vede yapmıstırda o yuzden cokda omru kalmamıstır bence
Tanıyor musun sahibini??

Sahibini sahsen tanımam ama bi ara almaya merak sarınca arastımıstım ısmını hatırlamıyorum ama o motoru show amaclı kullanıyordu bu arada amartisorlere koruma takıcam bende sevmıyorum orjinalinde vardı ama ben aldıgımda kırık oldugu ıcın cıkartmıstım sonrada bulamadım aynısını ondan kaldı ama suan yurt dısında buldum oradan alıcam ama once askerlıgı bıtırmek lazım mayıs 20 sıne kadar motor otoparkta beklıyor :)

Birkaç foto da ben ekleyeyim bari. Şuan kullanmakta olduğum Ktm 640 SM... :mrgreen:

fotoraf1k.jpg

fotoraf2l.jpg

fotoraf3i.jpg

fotoraf4.jpg

işte bu ya en sonında gercek bir supermoto sahibi ve motosikleti en sevdıgım kasalardan bırı bu ya ktm bılıyor ısını yaa motorun cok guzel gule gule kullan darısı basımıza :) bizde çakma çin malı crossdan donme motorumuzla hava atmaya calısıp duralım :p

KTM ile ilgili izlenimlerinizi aktarır mısınız? Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Titreşim ile aranız nasıl mesela? Kullanıcısından bilgi almak daha mantıklı.

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Motora gelince, titreşim oldukça fazla fakat kullandıkça, alıştıkça artık hissetmemeye başlıyorsunuz, rahatsız edici olmuyor ilk başlardaki kadar. Virajlarda yanlayarak dönmek çok keyifli, üstelik kilo olarak çok hafif bir motor 640 SM. Şehir içinde hoplaya zıplaya gitmek gerçekten çok keyifli, herkese tavsiye ederim.

kac model pekı 640 sm motosıkletı cok sevıyorum ozellıklerını falan detaylı bakmak ıcın soruyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar