Bu işin doğası moğası gibi bir şey yok ki.
Şimdi ben asla supersport motosikletime tur lastiği takmam, RS660 vardı bende de, üzerinde gelen Rosso Corsa 2'lerden sonra bir set daha RC2, sonra bir set Mitas SF Evo kullandım, en son da Rosso 4 Corsa almıştım. Düz SS lastiği bile almadım motora

sattım şimdi Tuono var, ona da tur lastiği takmam, ama bu ruhundan ötürü falan değil. Ben o motorla ona göre sürüşler yaptığım için. En son 1 Ocak'ta karda da çıktım Supercorsa ile, bir gram dişi de kalmamıştı, gezdim geldim. Usturuplu edepli sürünce gidiliyor yani. O yüzden eğer Rosso3 senin için iyi bir lastikse, kışın ve ıslakta sürüşünü de değiştirerek bunun etrafından dolaşabilirsin. Yani eğer kışın bazı günler yaşadıkların dışında sen aslında hep SS lastiği istiyorsan, SS lastiği kalsın, kışın edepli ol ekstradan.
Gözlemlerin gayet yerinde. Roadtec 01 bir tur lastiği olduğu için soğukta da, ıslakta da daha iyi tutacaktır. Ayrıca yoldaki bozukluklar, kakalar püsürler gibi şeylerden daha az etkilenecektir, toz toprağa girersen de yine daha az hasar görecektir.. Geçen sonbaharda bir arkadaşım beni Supercorsa'lar ile taş toprak sert bir yere soktu.. Lastik zaten eski olmasaydı arkadaşlığımız sarsılacaktı.. =)
Gelelim beni kesseler 150 ile gelen motora 160 lastik takmam. Forumda çokça kavgası muhabbeti goygoyu dönmüştür, hemen hiç bir artısı olmadığı gibi eksileri olacak bunun, ama bu eksiler tabii hep minör şeyler. Kuru zemindeki performans farkı da aslında belirli bir seviyeye kadar yok denecek kadar az. Modern tur lastikleri bayağı bir gazlama kaldırıyorlar, ama ısınma problemi ve artık bir yerden sonra tutamama nedeniyle farklar oluşuyor. Yoksa tur lastiğiyle canavar gibi giden bir sürü insan var. Yani konuşulan şeyler hep küçük şeyler.
Bu iş haz işi, sen de heralde RS457'yi bir ihtiyacını görmek için değil keyif için sürüyorsun

hangi lastikle keyif alıyorsan onunla devam et, bu işin bir ruhuna göre belirlenen kaidesi bulunmuyor. Islakta biraz daha iyi performans veren bir supersport lastiği istersen Metzeler M9RR bakabilirsin, ama 150 ile geliyor mu bilmiyorum. Bir de lastikle ilgili tamamen subjektif bir yorum yapayım, ben Rosso 3 ve özellikle Rosso 4'ü pek sevmedim. Rosso Corsa 2, Rosso 4 Corsa bunlar güzel, ama düz Rosso bana pek güven vermiyor. M7RR-M9RR daha lezzetli lastikler - Corsa sınıfı bir şey alınmıyorsa.
Bu arada RS457 Türkiye'ye Avrupa'da satılan lastikle geliyorsa onunla başlaman da güzel olabilirdi. Fena bir lastik değil, ve çok iyi lastikten önce böyle şeyler ile deneyim kazanmak becerilerin gelişimine katkıda bulunuyor.