Subaplarım "ok" mi testi

Motosikleti
1190 ADV
Hocam kıçınızın hassasiyetine değil ama inadınıza hayran oldum yazsam bana küsmezsin dimi 😍

Sistem çok faydalı , 150 ile giderken 4-5 cm açılan lastik 3 saniyede yere oturur , niye ben dururum diye inad ediyorsun ki 🤣
Bende durdum , durdum ama Allahin emri peygamber kavli ile durdum valla ben bişey yapmadım 😁

Yok küsmem niye küseyim :)

Yazdıklarınla TPMS nin faydası çelişiyor ama, 3 saniye de yere oturur diyorsun lastik. 150 ile giderken 3 saniyede yere oturacak lastiği TPMS bana haber etse ne etmesene ne. Ben onu diyorum. Tehlikeli durumda ne kadar süre kazandırabilir bana ?

Yok küsmem niye küseyim :)

Yazdıklarınla TPMS nin faydası çelişiyor ama, 3 saniye de yere oturur diyorsun lastik. 150 ile giderken 3 saniyede yere oturacak lastiği TPMS bana haber etse ne etmesene ne. Ben onu diyorum. Tehlikeli durumda ne kadar süre kazandırabilir bana ?
İşte o 3 saniye çok şey değiştiriyor anlatmak istediğim faydasıda tam bu , 125 metreden bahsediyoruz şu an..
Yengeye Allah sabır versin yav sende inat var 😍

Motosikleti
1190 ADV
İşte o 3 saniye çok şey değiştiriyor anlatmak istediğim faydasıda tam bu..
Yengeye Allah sabır versin yav sende inat var 😍

İnatla alakası yok konunun.

Ben TPMS olan motor da kullandım, olmayan da kullandım.
Yüksek hızda lastiğim de indi, arazide de indi,

TPMS ile yeni tanışan bunu araştıran biri değilim yani, yeterince tecrübem var.

Ben ihtiyaç duymuyorum bu kadar basit :)

Bir diğer tercih etmeme sebebim de, ihtiyaç halinde lastik tamir spreylerini kullanabilmek.
Daha önce lastiğim inmeye başladı, tamir ettireceğim biryer yok, karanlıkta kendimde tamir edemem. Spreyi sıktım, beni evime ulaştırdı sprey ama pahalı sensörden oldum. Sensör parasına çekici de çağırsam olurmuş :)

İnatla alakası yok konunun.

Ben TPMS olan motor da kullandım, olmayan da kullandım.
Yüksek hızda lastiğim de indi, arazide de indi,

TPMS ile yeni tanışan bunu araştıran biri değilim yani, yeterince tecrübem var.

Ben ihtiyaç duymuyorum bu kadar basit :)

Bir diğer tercih etmeme sebebim de, ihtiyaç halinde lastik tamir spreylerini kullanabilmek.
Daha önce lastiğim inmeye başladı, tamir ettireceğim biryer yok, karanlıkta kendimde tamir edemem. Spreyi sıktım, beni evime ulaştırdı sprey ama pahalı sensörden oldum. Sensör parasına çekici de çağırsam olurmuş :)
Sprey yada silikon lastiğin içine basılan bu ürünler sensör olmasa bile başa bela , hem temizlemesi çok zor hemde balansı bozuyor , elektrikli bir pompa yada bir mini bisiklet pompası ile yüzlerce kilometre gidilebilir 😉

Motosikleti
1190 ADV
Sprey yada silikon lastiğin içine basılan bu ürünler sensör olmasa bile başa bela , hem temizlemesi çok zor hemde balansı bozuyor , elektrikli bir pompa yada bir mini bisiklet pompası ile yüzlerce kilometre gidilebilir 😉
Supap kenarından hava kaçırıyordu, çatlamış yada küçük yırtık oluşmuş.
Oraya yama yapamam, fitil atamam. Son çare sprey sıktım ve kapattı hava kaçağı olan yeri.
12V'den çalışan küçük kompresörüm de var, şarjlı kompresörüm de var, el pompam da var. Ama beni o zaman yolda kalmaktan kurtaran şey spreydi. Masraf açan şeyde TPMS idi ;)

Supap kenarından hava kaçırıyordu, çatlamış yada küçük yırtık oluşmuş.
Oraya yama yapamam, fitil atamam. Son çare sprey sıktım ve kapattı hava kaçağı olan yeri.
12V'den çalışan küçük kompresörüm de var, şarjlı kompresörüm de var, el pompam da var. Ama beni o zaman yolda kalmaktan kurtaran şey spreydi. Masraf açan şeyde TPMS idi ;)
Tmm hocam ben ikna oldum söküyorum TPMS leri lanet gelsin böyle şeyi icad edene 😊

Motosikleti
1190 ADV
Tmm hocam ben ikna oldum söküyorum TPMS leri lanet gelsin böyle şeyi icad edene 😊

Geçti artık, o kadar savunduktan sonra varmı öyle bende söküyorum deyip taraf değiştirmek. :)

Bir duruşunuz görüşünüz idealiniz olsun ya... bugün TPMSci yarın QS'ci öbürgün EYT'li... :p

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
bendeki tpms sibop kapağı şekline olanlardan, bunlar jellerden etkilenmiyor.
BMW gibi premium tenkolocik motorlarda janta entegre olanlarda jel sorun yaratabilir ama.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Konu motor subaplarından lastik subaplarına nasıl döndü ya

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
En azından halen supap üzerinden devam ediyor. Buji den başlasa daha sıkıntılı olurdu. Meme yapar, dik meme sarkık meme derken çok daha uzak yere giderdi konu :p
Anaaa, benim zihnimde sorun var kesin; şu mesajı okuduktan sonra "iyi ki artık motosikletlerde distribütör / platin falan yok" diye düşündüm direkt. O konu daha ekstrem yerlere gidiyor... 🤯

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Saat 7'de kalkarım, subap ayarlarımı kontrol ederim. Ondan sonra günün meyvesi neyse onu yerim. Sonra tam 9'da sekreterim eve gelir. Subap ayarlarımı kontrol ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar