spormotonun buyuk ayibi

arkadaslar 18.09.2006 tarihinde KTM 620 egs piston sekmen conta takimi almak icin istanbul SPORMOTO'ya 785ytl parca parasi yolladi oradaki yetkili kisiler bana parcaların 1ay sonra yani 18.10.2006 tarihinde elimde olacagını soylediler tarih geldiginde firmayı aradım bana mallar geldi sayım yapılıp kargoya verecegız dediler ıkı gun sonra tekrar aradım kargoya verdık dendı kargoya gıttım ıkı gun boyunca oyle bır paket yok denıldı firmayı aradım sorumlu kısının bana dedigi '' ya iste biz siparisi cektik ama avusturyadan fabrikadan gondermeyı unutmuslar '' dendi tamam dedim ne zaman elımde olur dedım 20 veya 25gun sonra dendı bende motoru sattım adama motorun yapılması ıcın parasınıda odedım parcalar hala elıme ulasmadı bu ayın 7sinde tekrar aradım bana 14.11.2006 tarıhıne soz verdıler ama verdıklerı tarıhte aradıgımda gumrukte daha cekemedık haftaya elınızde dendı motoru sattıgım sahıs bana ya motorun parcalarını hemen ver yada parayı faiziyle gerı ode dedı firmayı tekrar aradım bana bugun veya yarın cekerız dedıler motoru sattıgım arkadasa dedım boyle boyle dıye durumu anlattım adam benım sorunum degıl bana parayı faiziyle gerı ode dedı bende motoru 7milyara satmıstım faizi ile birlikte 8.250ytl para odedım firma bana bir hafta sonra yok ondan sonrakı hafta elınde deyıp oyalıyor elımde parayı hesaplarına yatırdıgıma dair dekont mevcut ve motorum su anda tamırcının onunde butun boyaları cızılmıs ve her yerı paslanmıs bu durumda ben kafadan 2mılyar zarardayım sizce ne yapmalıyım nasııl bır burokratık ıslem uygulamalıyım fikirlerinizi beklıyorum

su anda motor cıktıgı zaman ben yenıden boyatacam ve paslanan butun parcalar degısecek yani dunya kadar zarar etmis durumdayım

bence bu sitede ayıplı veya kusurlu servisler bi bölüme yazılmalı ve o marka motosiklet alacak arkadaşlara ikaz olmalı hemde servis teçhir edilmeli en fazla bu yapılabilir tüketicikorumaya gitmeyi bi dene istersen

Tüketici hakları diye birşey var, bence elindeki dekontla hemen başvur şikayetini ilet yardımcı olucaklardır.

senin motoru sattığın adam tefecimi dostum
iki ay için %20 ye yakın faiz ödemişsin.

c@n

ben olsam 1 dakka durmam 1.000 ytl daha harcar tazminat davası açarım 50 bin ytl para isterim adı gecen firmadan şahit olarak ta sattığın arkadaşı gösteririm maduriyetini ve faizi ile prayı geri ödediğini sölerse oo kişi 50 bin ytl cebinde oo motoruda hurdacıya bağışlar sıfır 1 motor alırım

geçen hafta buna benzer bir problem yaşamıştım
garanti kapsamı dışında tutmuştu motomax firması ama çözüldü MT net çok yardımcı olmuştu
senin sorunun çok daha karmaşık inşallah çözülür
super moderatör BBRR Barış Bey pardon ağbi nerdesin :)

ben olsam 1 dakka durmam 1.000 ytl daha harcar tazminat davası açarım 50 bin ytl para isterim adı gecen firmadan şahit olarak ta sattığın arkadaşı gösteririm maduriyetini ve faizi ile prayı geri ödediğini sölerse oo kişi 50 bin ytl cebinde oo motoruda hurdacıya bağışlar sıfır 1 motor alırım

katılmamak mümkün değil... aynen bunları yap abi... aç davanı sen. :farao: ya ne biçim işteir anlamdım. nasıl işliyor bu memlekette işler:pr: tüketiciyi koruma derneklerine de yolla bu yazını... peşini bırakma :cat:

Hemen şimdi kaymakamlığa didip tüketici hakem masasını buluyorsunuz,hiç bir ücret ödemeden,size yardımcı olacaklardır.

Merabalar. motosiklet seven bi avukat olarak sana önerim parçalardan vazgeçip ödediğin parayı faiziyle geri iste. ayrıca motordaki çiziklerden kaynaklanan değer kaybını, motoru sattığın kişiye ödediğin faiz için tazminat ve parayı ödediğin günden itibarende yasal faiz iste. tabi bunların hepsi dava yoluyla olacak.

Ayrıca diğer arkadaşların önerdiği tüketivci hakem heyeti bu konunun esasına girmez bence. boşuna vakit kaybı yaşarsın.

Son düzenleme:
Bencede Tazminat davası aç ama baya uzun sürer sonuçlanması.Ve şu motoru sattıgın arkadaş neden faizli para almış geriye anlamış değilim dogrusu:silent:

Motoru alan adam ne kadar berbat biriymiş... Allah kimseye göstermesin valla geçmiş olsun... Tüketici hakları ve sikayetler ile ilgili bir site vardı ona da yazabilirsin... Neydi arkadaşlar o site?

avukat arkadaşım wolfson, peki xxx_croscu spormotoya dava açarsa kazanma olasılğı var mı?.
xxx_croscu, hakkaten feci faiz ödemişsin, tefeciden alsan parayı bu kadar faiz ödemezsin...

walla kardeşim bu durum başıma gelmedi

onun için ne yapılacagını detaylarına kadar ne yapılacagını bilmiorum

fakat hakikaten sattıgın kişide, parcayı istettigin yerde buyuk ayıpyapmıs

ama dava acmakta bana mantıklı gozuktu istersen bunu bilen bi avukat

arkadasın warsa ona sor derim

sana buyuk gecmiş olsun

Tüketici Dernekleri'ne git, onlar yapılacakları söyler sana :cat: Sikayetvar.com'a da yaz.

arkadaşım mağdursun açıkçası.yasal işlem yapılmalı bence.paraya faiz isteyn arkadaşıda anlamadım.ne demek faiziyle istiyorum.insanlık ölmüş...::rantinp: ::ranntign ::angry2:: en yakın zamanda düze çıkman dileklerimle.

bence hemen bi avukatla görüşüp ihtar filan gönder. hakem heyetinin aldığı karar senin lehine çıkacaktır. ancak çok da yarar sağlayacağını düşünmüyorumm. avukat arkadaşın dediği gibi dava aç sanırım 6-7 ay cıvarında sürecektir. ama büyük olasılıkla kazanırsınn. hakem heyeti bence de zaman kaybına neden olacaktır.

Adam senden nasıl faiz alırya anlaşmamı imzaladınız nabtınız bilmem ama parayı verdiğine dair bir kağıt varmı sen adamıda, süper motoruda mahkemeye verebilirsin.

Süper Moderatör (BBRR)
firmaya mail atılmıştır .. firma cevap verirse burada yayınlanacaktır.

''BBRR'' abi motoru gormussundur zaten sanayide murat ustanın orda yatıyo Boatmar'da adamlara o kadar rezil oldumki artık dalga gecer oldular parayı yolladım deyıpte yedınmı dıyolar resmen ya ne zaman alacan motoru al gotur artık yaptırmıcaksan dıye gormedıysen sanayıye yolun dustugunde gecerken bır bak makınanın halıne

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar