Sorunsal sorunu

dil amaçtan ziyade bi araç. sadece türkçe değil tüm diller 'katledilerek' geliyo son hallerine. dillerin dönüşümleri de toplumun genel yönelimine göre oldu yakın zamana kadar. bi ülkenin dış etkilere karşı kendi diline korumacı bi politikayla yaklaşması, resmiyette akademide düzen sayesinde gelen bi kolaylık sağlaması için sınırlar koyması işlevsel açıdan makul ama dilin kendi içindeki dönüşümlerine ve dili kullananların 'yanlış' yönelimlerine de aynı sebepten yola çıkıp alışkanlık kaynaklı saldırmaya gerek yok. dili kendinizden korumayın. dış etkilerden koruyosanız koruyun sadece. genel anlamda bi tümce kelime veya cümleyle ilgili yanlış kullanım söz konusuysa bu o yanlışlığa genel bi yatkınlık olduğunun göstergesidir ki dil de bu yatkınlığa direnmek gibi misyon yüklediğimiz bi şey değil. siz yüklediyseniz de muhtemelen mantıklı bi şey değil yaptığınız

dil amaçtan ziyade bi araç. sadece türkçe değil tüm diller 'katledilerek' geliyo son hallerine. dillerin dönüşümleri de toplumun genel yönelimine göre oldu yakın zamana kadar. bi ülkenin dış etkilere karşı kendi diline korumacı bi politikayla yaklaşması, resmiyette akademide düzen sayesinde gelen bi kolaylık sağlaması için sınırlar koyması işlevsel açıdan makul ama dilin kendi içindeki dönüşümlerine ve dili kullananların 'yanlış' yönelimlerine de aynı sebepten yola çıkıp alışkanlık kaynaklı saldırmaya gerek yok. dili kendinizden korumayın. dış etkilerden koruyosanız koruyun sadece. genel anlamda bi tümce kelime veya cümleyle ilgili yanlış kullanım söz konusuysa bu o yanlışlığa genel bi yatkınlık olduğunun göstergesidir ki dil de bu yatkınlığa direnmek gibi misyon yüklediğimiz bi şey değil. siz yüklediyseniz de muhtemelen mantıklı bi şey değil yaptığınız

Dili kendinizden korumayın ne demek aga. Biri diğerinden yanlış bir kullanım gördü, ve bu yanlış yayılıyor.
Sen buna müdahale edenlere mantıklı değil yaptığınız diyorsun. Sana saldırmak için söylemiyorum ama esas senin söylediklerin çok mantıksız

Dil amaçtan ziyade bi araç. Sadece Türkçe değil tüm diller 'katledilerek' geliyor son hallerine. Dillerin dönüşümleri de toplumun genel yönelimine göre oldu yakın zamana kadar. Bir ülkenin dış etkilere karşı kendi diline korumacı bi politikayla yaklaşması, resmiyette akademide düzen sayesinde gelen bir kolaylık sağlaması için sınırlar koyması işlevsel açıdan makul ama dilin kendi içindeki dönüşümlerine ve dili kullananların 'yanlış' yönelimlerine de aynı sebepten yola çıkıp alışkanlık kaynaklı saldırmaya gerek yok. Dili kendinizden korumayın. Dış etkilerden koruyosanız koruyun sadece. Genel anlamda bir tümce kelime veya cümleyle ilgili yanlış kullanım söz konusuysa bu o yanlışlığa genel bi yatkınlık olduğunun göstergesidir ki dil de bu yatkınlığa direnmek gibi misyon yüklediğimiz bi şey değil. Siz yüklediyseniz de muhtemelen mantıklı bi şey değil yaptığınız.

Pek çok kişinin yaptığı bunun gibi hataların sık kullanımı sonucunda yazım dili evrilmeli midir? Dil bilgisinde doğrular vardır. Kişiler bunlara uymayı ya da uymamayı tercih edebilirler. Doğrusunu bilmiyor da olabilirler. Bunlar kabul edilebilir. Ne var ki kurallara uyulması veya uyulmaması doğruları değiştirmez. Akımlarla bu şekilde etkilenen dil; tarihi, kültürü ve milli bilinci zedelemeye başlar. Bunun sonucu da ülkeler ve milletler için hiç de iyi bir gidişat olmayacaktır. Türkçe konusunda derin bilgi sahibi değilim. Ama bir şeyin doğrusunu öğrenirsem; onu kullanarak dilimi daha da güzelleştirmeye çalışırım. Bence hepimizin amacı bu yönde olmalıdır.

Saygılar.

Dip not: Şahsınıza her hangi bir saldırıda bulunmuyorum. Sadece son mesaj olduğu ve pek çok yanlış gördüğüm için mesajınız üzerinden değerlendirme yaptım.
Düzeltme: Son mesaj sizinki değilmiş, yeni fark ettim.

Sık sık hortlatmak lazım bu konuyu, üstte kalsın dikkat çeksin.

Belki biraz faydası olur.

Mesela ben şuna da gıcık kapıyorum:

YeZeFe aR yirmibeş.

Vay zi ef ar tventi fayf desene madem o kadar ingilizcen var. Si Bi Ar versiyonu ve muadilleri de oldukça komik geliyor bana. Modelin bir kısmını Türkçe bir kısmını ingilizce söylemek de ola ki?

Mesela ben şuna da gıcık kapıyorum:

YeZeFe aR yirmibeş.

Vay zi ef ar tventi fayf desene madem o kadar ingilizcen var. Si Bi Ar versiyonu ve muadilleri de oldukça komik geliyor bana. Modelin bir kısmını Türkçe bir kısmını ingilizce söylemek de ola ki?

Vizyonum geniş minvalinde,dilde var.gaz koluna asılacak yürekte..asi..vb..

´´Cege kral tayfa race´´ gibi gibi.

Bundan sonraki başlık Ciğeri sağlam, ölücüler aramasın, mezarcılar uzak dursun ve tok satıcıyım olsun 😁😁😁

Başlık olarak problem olmamalı. Koyu tanım uyumlu başlıklara.

sıfat
  1. 1.
    sorun özelliği taşıyan, sorun ele alan, sorunla ilgili olan.
    "Ancak kimileri sorunsal nitelikli olan bu yazılar, çözüm önerileri getirmiyordu"

2. 2.
    çözümü belli olmayan, çözüm yolu bilinmeyen.

Boş yere uğraşıyorsun arkadaşım. Hem boş yere uğraşıyorsun, hem de okuması zayıf, yazması berbat, kendini ifade etme yeteneği ise tek kelimeyle namevcut olan, ama sonsuz bilgileri ile etrafa ışık saçmayı kendilerine verilmiş ilahi bir görev zanneden birtakım zavallıların saldırısına da açık hale geliyorsun.

İnsanlar birbirleri ile konuşarak (biraz gelişince de yazışarak) anlaşır. Adam gibi anlaşmak için birinci kural, aynı dili konuşmaktır. Galiba bizde eksik olan da bu. Herkes kendi eğitim(sizliğ)ine uygun bir dil kullanıyor ve herkes derdini anlattığını, karşısındakinin de anladığını zannediyor.

Bir milleti esir etmenin en etkin yolunun dilini piç etmekten geçtiğini söylemiş (şimdi adını hatırlayamadığım biri). Çok doğru. Dilimizi öğrenemedik, öğrenmemiz gerekenleri bu yüzden öğrenemedik, kimse bu yüzden bizi adam yerine koymuyor dünyada.

Anlamak isteyenler için bu forumda yüzlerce örnek var. Adam bir derdini anlatmak için geliyor, ama sorusunu dahi o kadar zavallı bir lisan ile soruyor ki, hem anlamak mümkün değil, hem de yanlış anlamak son derece mümkün. Hemen yardımsever ve kendini alim zanneder milletimizden biri çıkıp bir öneri getiriyor, ama cevabını o kadar zavallı bir lisan ile veriyor ki, hem anlamak mümkün değil, hem de yanlış anlamak son derece mümkün.

Kolay gele!
Düzeltilen Noktalar:
1. “mevcut olmayan” → “namevcut” kelimesi Türkçede çok kullanılmaz, “mevcut olmayan” daha doğal duruyor.
2. “birbirleri ile” → “birbirleriyle” → “birbiriyle” veya “birbirleriyle” bitişik yazılır.
3. “en etkin” → “en etkili” → “Etkili” daha yaygın ve doğru bir kullanım.
4. “dilini piç etmek” → “dilini yozlaştırmak” → “Piç etmek” argo bir kullanım ve bağlama tam oturmuyor.
5. “bu yüzden bizi adam yerine koymuyor dünyada” → “bu yüzden dünyada kimse bizi adam yerine koymuyor” → Cümledeki vurgu daha doğru hale geliyor.
6. “zavallı bir lisan ile” → “zavallı bir lisanla” → “-ile” ekinin bitişik kullanımı daha doğrudur.
7. “âlim” → “alim” kelimesinin doğrusu şapkalı “âlim”dir.

Genel olarak metin anlaşılır ama bazı yerlerde dilbilgisi ve akıcılık açısından daha düzgün hale getirilebilir. Anlatım gücün çok iyi, sadece küçük rötuşlarla daha sağlam bir metin ortaya çıkar.

Merhaba,

Türkçemizde problem manasına gelen sorun kelimesinin sırf kendini entel hissetmek veya entel zanneden kişiler tarafından

"ne alaka" denilebilecek anlamı olan SORUNSAL kelimesi sıkça kullanılmaya başlanmıştır.

sorunsal bir sıfatken ve çözümü olmayan anlamına gelirken, sorun kelimesinin anlamını taşıması beklenerek kullanılamaz.

Lütfen Türkçemizi egolarınız yüzünden katletmeyiniz.
Lokasyon var, aplikasyon var, destinasyon var, var da var. Millet lafta Türk olduğu için gurur duyar, ama Türkçe kelime kullanmaktan utanır.

konu tarihi 2016 yılıymış, eski üyeleri görünce sevinmiştim bir an için.
Türkçeyi dört dörtlük kullanmak zorunda değil herkes ama bazı durumlar öyle bir göze batıyor ki yani niye bunu yapıyorsunuz diye soruyor insan. Hani sorma amacım cevabı beklemek değil, amaç karşıda insanın ahmakça hareketlerini kesmesi. Bir kaç örnek video atayım da hep beraber kafayı yiyelim, yani ben aşırı gıcık kapıyorum, üç beş İngilizce kelime sokunca bilge insan mı oluyorsunuz hıyarlar!(kadınlar çok yapıyor)

bir de tv de bir kaç kez denk geldiğim reklamı paylaşayım, öyle bir ayar oluyorum ki anlatamam. oğlum bir tek siz mi dil biliyorsunuz? "lovebombinng" diyorlar, sonra "ghostingci", "Gaslighting", "toksik" falan diyorlar, yani konuşmanın arasına bunları sıkıştırıyorlar. diyecek bir şey bulamıyorum, öyle bir ayar oluyorum ki şöyle söyleyeyim, dünya üzerinde son kalan kadınlar siz olun ben adam değilim yine dönüp size bakarsam. o kadar gıcık oluyorum.

..."lovebombinng" diyorlar, sonra "ghostingci", "Gaslighting", "toksik" falan diyorlar...
Toksik harici diğerleri ne için diyorlar gram bilgim yok, zaten ilişki işlerindende anlamam. Gönlümde biri var ama ne yapacağım nasıl ilerleyeceğim hakkında fikrim yok, sadece aramızda belli başlı bir sohbet var oda hiç ilerlemedi. Bu işler pek kalemim değil, herhangi bir konuya pata küte dalarım halleder çıkarım ama bu konularda kanım çekiliyor çekiniyorum. Yok mu hanımların kalbine giden mekanik bir yol? :)

Toksik harici diğerleri ne için diyorlar gram bilgim yok, zaten ilişki işlerindende anlamam. Gönlümde biri var ama ne yapacağım nasıl ilerleyeceğim hakkında fikrim yok, sadece aramızda belli başlı bir sohbet var oda hiç ilerlemedi. Bu işler pek kalemim değil, herhangi bir konuya pata küte dalarım halleder çıkarım ama bu konularda kanım çekiliyor çekiniyorum. Yok mu hanımların kalbine giden mekanik bir yol? :)
bir kadın senden hoşlandıysa zaten kendini sana tavlatır, o yüzden kendini zorlama bence, sadece kadınların olduğu ortamlarda biraz fazla bulun(ara sıra yolda yürüyüş yap yada güzel havalarda parka git otur oralarda, kızlar oluyor milleti kesiyor öyle), mutlaka birisi senden hoşlanıp seni gözlemleyecek ve sen onu fark ettiğin zaman yanına gidip merhaba deyip alakasızca sohbete başlayabileceksin.

tabi sende ondan hoşlanırsan, karşılıklı oluyor bu işler.. ve birde hiç belli olmuyor, hiç ummadığın şekilde bile tanışabilirsin, markette kasada alışveriş sırasında olabilir, parkta banka oturmuş kitap okurken olabilir yada kütüphane de bir kadın tanırsın yada ne bileyim yolda yürürken bir kadın sana gözleri dikmiş bakıyorsa onun ilgisini çekmişsin anlamına gelir.

yani birilerini etkilemeye çalışmak yanlış, onlar bizim enerjimizden(aura) etkilenirse zaten onlar ile konuşmamız yeterlidir arkadaş olmak için.
.... işin püf noktası kadınlara daha fazla görünmen gerek sadece bu.

bir kadın senden hoşlandıysa zaten kendini sana tavlatır, o yüzden kendini zorlama bence, sadece kadınların olduğu ortamlarda biraz fazla bulun(ara sıra yolda yürüyüş yap yada güzel havalarda parka git otur oralarda, kızlar oluyor milleti kesiyor öyle), mutlaka birisi senden hoşlanıp seni gözlemleyecek ve sen onu fark ettiğin zaman yanına gidip merhaba deyip alakasızca sohbete başlayabileceksin.

tabi sende ondan hoşlanırsan, karşılıklı oluyor bu işler.. ve birde hiç belli olmuyor, hiç ummadığın şekilde bile tanışabilirsin, markette kasada alışveriş sırasında olabilir, parkta banka oturmuş kitap okurken olabilir yada kütüphane de bir kadın tanırsın yada ne bileyim yolda yürürken bir kadın sana gözleri dikmiş bakıyorsa onun ilgisini çekmişsin anlamına gelir.

yani birilerini etkilemeye çalışmak yanlış, onlar bizim enerjimizden(aura) etkilenirse zaten onlar ile konuşmamız yeterlidir arkadaş olmak için.
.... işin püf noktası kadınlara daha fazla görünmen gerek sadece bu.
Abi şimdi gerçekleri konuşmak gerekirse öyle cazibem falan yok, standart öylesine bir tipim var. Hislerim olan kız bir McDonald's bayisinde vardiye müdürüydü tabi paket alırken illa bir konuşma falan geçiyordu fakat başka yere gitmiş neredeyse tüm ihtimalleri değerlendirdiğim McDonald's bayilerine vardiya değişikliklerini hesap ederek gezdim ve en sonunda kendimi başka bölgeye aldırdığımda evimin yakınındaki bir bayide rastladım fakat o bölgede rahat para kazanamadığım için eski bölgeme geri döndüm fakat şimdi rastlama imkanım yok, yapmacık şekilde gitmekte bir acayibime gidiyor. Ne olacak bilmiyorum artık, olmazsada problem değil hayatımda olduğum gibi devam ederim. Hiç öyle bir ilişkimde olmadı, o yüzden fıtı fıtı takılıyorum şu an. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar