son sürat mevzuu

100-120 arası rahatsız olmadan otobanda yol alıyorum. Deneme amaçlı gazı sonuna kadar açtığımda 140 a geldim ama rüzgar beni çok rahatsız etti. Hiç gerek yok. Araba kullanıcıları hep sorar piyasada ikinci el 90 bin 150 bin 200 bin km arabalar çoookk fazla iken motosiklette neden sayıları az. yani ikinci el motosikletler de gerçekten bu oran az. 30 bin km yol yapmış motora, km si fazla diyoruz. Sebep çok basit. Rahat durmuyoruz ki. Red line görücez illa her viteste. Belki transalpler v-strom lar dışında daha yüzlercesi 250 binleri rahat devirecek ama motorun ömrünü 20 bine geldiğinde yarılıyoruz. Red line görmeden vites değiştirmem abi tavırları almış başını gidiyor 12 binde devir kesici ye giren motosiklette ne varda maksimum 8 bin e geldiğinde vites değiştirsek, hiç red line yapmasak? olmuyormuş . . . bgn introder 800 kullanan bir kişinin arkasından yol yaptım. yaklaşık 20 dk. bnm ki 250 cc ama adam basmıyor. rahat kullanıyor. trafikte bende varım dermişçesine. Bende olacaktı ki arkamdan takip ettirirmiyim 250 cc motoru demezmi çoğumuz? Neyse konu çok dağıldı. INtroduer 800 veya gv250, , , , bence 100-120 arası keyifli yolculuk demek . . .

@ Erudite

Sözlerine kesinlikle katılıyorum. Su anda race tarzı ya F ya RR bakıyorum 600cc klasmanında. Bundan bahsettigim çevrem ise :cyclopsan sen delirdinmi manyakmısın o makinaların ne kadar agresif ve hızlı bir yapıda oldugunu biliyormusun gibi laflarla direk kapatmaya ve caydırmaya calısıyorlar. Benim amacım ise evet makinanın karakterinin bu oldugunu biliyorum lakin ben buna ölene kadar binmek istiyorum ölmek icin degil ki...
Bunun icinde yani motorun uzun ömürlü olması icinde tercihim sitedeki arkadasların tecrubeleri uzerine honda olacak. ve ben o race makinaya 5-10 sene aralıgında binmek istiyorum. Sattıgım racer 200 ile istedigim zaman istedigim aralıklardan kacmak icin yeterince hız ve tork yoktu. Ama dusundugum makinalarda ise cok rahat hemde redline a girmeksizin. Ha icinden yarın birgun goruruz senide senmi onu kullanacaksın o mu seni kullanacak gibi sesler gecebilir. Ama insallah ben onu kullanacagım. Cunki motosiklet benim icin bir arac hayatımda daha ileri bir duyguya sahip degil. Ne hız tutkusu nede büyük bir aşk. Sadece ama sadece bir arac.
600RR dan da aracmı olur demeyin bence mukemmel bir arac olur. İstediginiz torku istediginiz anda yakalayabileceginiz bir arac hemde.
Belki cok sacma gelebilir (cunki ben hiç görmedim kış mevsiminda race e binen) kışın dahi kullanmayı dusunuyorum.

@ Erudite

Sözlerine kesinlikle katılıyorum. Su anda race tarzı ya F ya RR bakıyorum 600cc klasmanında. Bundan bahsettigim çevrem ise :cyclopsan sen delirdinmi manyakmısın o makinaların ne kadar agresif ve hızlı bir yapıda oldugunu biliyormusun gibi laflarla direk kapatmaya ve caydırmaya calısıyorlar. Benim amacım ise evet makinanın karakterinin bu oldugunu biliyorum lakin ben buna ölene kadar binmek istiyorum ölmek icin degil ki...
Bunun icinde yani motorun uzun ömürlü olması icinde tercihim sitedeki arkadasların tecrubeleri uzerine honda olacak. ve ben o race makinaya 5-10 sene aralıgında binmek istiyorum. Sattıgım racer 200 ile istedigim zaman istedigim aralıklardan kacmak icin yeterince hız ve tork yoktu. Ama dusundugum makinalarda ise cok rahat hemde redline a girmeksizin. Ha icinden yarın birgun goruruz senide senmi onu kullanacaksın o mu seni kullanacak gibi sesler gecebilir. Ama insallah ben onu kullanacagım. Cunki motosiklet benim icin bir arac hayatımda daha ileri bir duyguya sahip degil. Ne hız tutkusu nede büyük bir aşk. Sadece ama sadece bir arac.
600RR dan da aracmı olur demeyin bence mukemmel bir arac olur. İstediginiz torku istediginiz anda yakalayabileceginiz bir arac hemde.
Belki cok sacma gelebilir (cunki ben hiç görmedim kış mevsiminda race e binen) kışın dahi kullanmayı dusunuyorum.

öpsün seni Mete abin..:psenide ibretle takip ediyoruz gardaş...diyozki arkadaşımız neler düşünüyor böyle...bak şehiriçinde SS eziyet verir...benden söylemesi...çalışan biri isen günlük kullanıma müsait değildir...he sabah evden işe gidip akşamda eve dönüyorsan tamam...ama belli bi zaman diliminden sonra bedenin bu stresi kullanım zorluğunu taşıyamaz...nefret edersin...

söylemek istemezdim ama o:pale: içine girmiş... vesveseyi almışın abicim sen...

Gençler,yaşım 43 uzun yıllardır motor kullanırım.Bende sizler gibi hız merakı yaşadım ama yıllar önce çevremde yaşananlar beni motordan bile soğuttu.Şimdi vespa ya biniyorum.Sizlere akıl vermek yada nasihat etmek istemiyorum.Ama anneniz,babanız,karınız belki sevgiliniz,belki çocuklarınız var.Lütfen onları düşünün ve sabah sağlam çıktığınız eve acı haber gelmesin..Hızın sonu yok hele iki tekerde garantiside yok.Yollarımız malum.Hepinize motosiklet tutkusunun sağlık ve mutluluk dolu uzun bir yaşamı renklendiren bir hobi olmasını diliyorum.Kalın sağlıcakla...

:cat: bu yazının uzerıne bırsey soylemıyorum.baslıgı acan arkadasıma da bu duyarlı davranısından oturu tsk.edıyorum.:wiinkk:

ben normalde 80-90la gidiyorum boş yolda 100 oluyo bu bazen zorlarsam 110 görüyorum çogu zmn ytrli bi hız bu ama bazen boş yolda arabalar çok hızlı gecince yanımdan hiç diilse bi 130 yapan bi motor almalımıyım die düşünmüyo diilim çok bsyde istemiom herhalde:)

öpsün seni Mete abin..:psenide ibretle takip ediyoruz gardaş...diyozki arkadaşımız neler düşünüyor böyle...bak şehiriçinde SS eziyet verir...benden söylemesi...çalışan biri isen günlük kullanıma müsait değildir...he sabah evden işe gidip akşamda eve dönüyorsan tamam...ama belli bi zaman diliminden sonra bedenin bu stresi kullanım zorluğunu taşıyamaz...nefret edersin...

söylemek istemezdim ama o:pale: içine girmiş... vesveseyi almışın abicim sen...

Haklısın abicim biraz yorucu olucaktır. Ama heves de ama nefs-i emmare' nin dibindesin de ama şeytanın vesvesesi bir şekilde binmek istiyorum işte.
Dedigin gibi aynı iş ve ev arası gunluk toplamda 40 km. (geziler hariç).
Kış mevsiminde sıkıntı cıkartır belki. Ama zaten sonum eger rabbim izin verirse enduro sana söz :wiinkk:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
biz her zaman bangır bangır motorda kalite+güven+keyif daha önemlidir diye yırtınıp duruyoruz zaten forumda.ama bazı 88'li arkadaşlar "mantık dışı" son hız mevzuu ile sidik yarışına giriyorlar milletle.
onlar kendilerini kandıra dursunlar doğru bile göstermeyen göstergeleri ile, biz keyifle gezilerimizi yapmaya devam ediyoruz.o yarışçı "süper" arkadaşlar kafalarını!!! bir yerde çatlatmasınlar yeter.
sonuçta her motorun hangi hızda keyif verdiği belli ve bu hız emin olun en yüksek hız değil.

Evet bence de çok haklısın.. Bir de 150 lik çinli motorlarıyla 120 yapmaya çalışmıyorlar mı .. :mrgreen: Çok komik.. :mrgreen:

ha ha ha ha ha habaşka bişey demiyorum diyecem ama tutamadım kendimi japonlar insan ve dünyada yaşıyolar çinlile uzaylımı....her motrcu motosikletinde biraz modifikasyon yapıp da kendince bir tarz yakalamak ister size bu tarz bir hitabı hiç yakıştıramadım hemde hiiiiiiiç:farao:

başlıgı açan arkadaş tabiki haklı ama fazla zorlamadan tarz iyi oluyo beee:cherry:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dimi dishy ablacım 120 ne kadar az 95. hp 11 nm için dimi :D:D:D:D:D

abi zti motor un en fazla 4-5 sene kullanabilirsin bide ne uzatmak yerine ömürden ömürçalıyonki allah allah ya hayır zati yüzde 90 plastik gibi bişi bide 120 110 ya valla nevrim dönyo ya motor zevk işidir 75 80 de o kadar az bir sürat değildir scooter 150 lik fln için söylüyorum

Motosikleti
Forza250-cygnusL
benim gt 250r 150-160a kadar cok rahat amaaaaaa 182de gordum pek rahat deildi motor. haliyle bende pek rahat deildim. sonra bir 600f kullanma sansını buldum inince ''kardeşim 160km/h buymuş"" dediydimmm o motorda 240a kadar çok rahattı, bigünde rrr bulup 290ı denemek istiorum hayırlısı :queen:

Evet 180 çok rahatsız ediyor......Biraz daha üstüne çıksaydın...200 falan daha rahat giderdi......180 zaten nedir ki?.....

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Evet bence de çok haklısın.. Bir de 150 lik çinli motorlarıyla 120 yapmaya çalışmıyorlar mı .. :mrgreen: Çok komik.. :mrgreen:

Sende çinliye biniyorsun unutma..... Belki sende zorluyosundur limitleri....:silent::silent::silent:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet 180 çok rahatsız ediyor......Biraz daha üstüne çıksaydın...200 falan daha rahat giderdi......180 zaten nedir ki?.....

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

180 km/h şuan istanbul trafiğinde pek çok 4 tekerin yaklaşık 20 saniyede cıkamayacağı bir hızdır ki genelde istanbul şehir icindeki otobanlarda ortalama hız seyri 120-130dur +50km/h ile yanlarından, aralarından, sağlarından sollarından iki sn de gecersin ki bu çok zevklidir (((yani benim açımdan Zevkliii))) ben son 182 gördüm inş hafif bir rampada 200ü görürüm :queen:

burada alaycı ve küçümser bir yaklaşım var çok yanlış eminimki sitenin büyük yüzdesi böyle motorlar kullabıyo...

öle deme
moktan bi motorla yapınca insanın hoşuna giidiyo:):p:p
tabiki garip ve tehlikeli:cat:

buradada alaycı küçümser üstelik hakaretvari bir tabir bu daha yanlış...

Son düzenleme:
Motorda sürat sıkıştığınızda kaçabilmek için gereklidir. "Uzamak" için yani. Ben MZ 301 ile boş ve tek kişi motoru "yırtarak" 180 yapabiliyorum. Ama bu sürate birdenbire çıkamıyorum. Tam yükle ve pilyonum arkadayken en fazla 140 yapabiliyorum. Avrupa yollarında TIRlar bile bu sürat civarında seyrediyorlar. 130'da rahatım. Sıkıştırılınca uzamak yerine "kısalmayı" seçmek zorunda kalıyorum. Neyseki Avrupalılar motorlara karşı göreceli olarak saygılılar. Ne uzamaya ne de kısalmaya gerek kalmıyor. Ülkemizde ise saygı beklemek büyük bir lüks. Sürati buna göre değerlendirmek gerekiyor. Sizi sıkıştıran zihniyet tamponuyla size dokunduğunda biraz sendeleyip toparlanacağınızı düşünüyor. Oysa ki en ufak bir müdahalenin bile ölümümüzle sonuçlanabileceğini düşünmüyor. Onları eğitemediğimiz sürece bunu unutmamamız gerekiyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
1cc = 1km/h 150lik bir çinli motor 150 km hız yapabilir çok rahat 1000lik bir R1de 1000 km/h yapabilirrrr :queen::queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar