son sürat mevzuu

Arkadaşlar forumları okuduğumda hep bir en son ne basar kaç görür olayıdır gidiyor. ben bunu hiç anlamıyorum. Korkmayın tehlikelidir aman yapmayın etmeyin tarzında yaklaşmayacağım. Bir kere o nasihati verecek adamın önce kendi her çeşit kurala uymalı ağır gitmeli. Benim söylemek istediğim bir motosikletin kendini parçalayarak adeta ruhunu teslim edecekmiş gibi yaptığı süratten kim ne anlar. Örneğin az evvel bir mesajda ybr125 için 130 km son sürat okudum. Ben de bu motora 1 yıl binmiştim ama ybr ile 130 km yi eğer mümkünsa dahi düşünmek bile istemiyorum. Yada cbf 150 için 140-150 deniyor. veya en yakını ben hyosung la en son 170 yaptığımda şöyle bir baktım da motor benden bu kadar demek üzere. Bence motorların süratlerini hesap ederken o motorların rahat ve konforlu şekilde yapacağı son sürati hesaplayalım. Ve eğer bütçemiz ve tecrübemiz yeterliyse büyük cc lere yönelmek lazım diye düşünüyorum. Eğer 170 le sabit gitmek istiyorsam bunu 10 bin devirle yapmak yerine 6500 devirle yaptığımda yakıt sarfiyatı da neredeyse aynı oluyor. Artı en güzeli de motorun hala büyük bir esneklik payı kalıyor hızlanmanın gerektiği durumlar için. Bu kadar yazının sonucu motosikletlerin son sürati denince rahat yapacakları süratleri düşünmek lazım bence.
Sizce?

Evet bence de çok haklısın.. Bir de 150 lik çinli motorlarıyla 120 yapmaya çalışmıyorlar mı .. :mrgreen: Çok komik.. :mrgreen:

Motosikleti
Forza 250
Güzel konuya değinmişsin :) Tebrikler ::biggrinn::biggrinn::biggrinn
Bence motorların süratlerini hesap ederken o motorların rahat ve konforlu şekilde yapacağı son sürati hesaplayalım.

Nedir peki senin motorunla rahat ve konforlu yaptığın surat?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim gt 250r 150-160a kadar cok rahat amaaaaaa 182de gordum pek rahat deildi motor. haliyle bende pek rahat deildim. sonra bir 600f kullanma sansını buldum inince ''kardeşim 160km/h buymuş"" dediydimmm o motorda 240a kadar çok rahattı, bigünde rrr bulup 290ı denemek istiorum hayırlısı :queen:

asm

son sürat olayının ecel teri dökmekten başka bir getirisi yok bence :) (Alamanya gibi otobanlarımız varsa bilemeyeceğim gerçi!)

motoru titreterek yapılan bir hızdada ne derece zevk alınır hakkaten onu da anlamıyorum(ki titremese bile ben zevk almam sonl hız olayından)

yapım itibariyle kalkış olayını severim, son hızı 80 km olsun ama çok seri kalksın isterim bindiğim arabanın,motorun vs.

illa 180-200 göreceğim diye uğraşılıp motor çatlatılacaksa bence vasat bir araba alınmalı,yokuş aşağı basılmalı!

@copycat,bahsetmek istediğin olayı anladım ama rahatta olsa keşke hiç son hızlarda gitmeye yeltenmesek

Gençler,yaşım 43 uzun yıllardır motor kullanırım.Bende sizler gibi hız merakı yaşadım ama yıllar önce çevremde yaşananlar beni motordan bile soğuttu.Şimdi vespa ya biniyorum.Sizlere akıl vermek yada nasihat etmek istemiyorum.Ama anneniz,babanız,karınız belki sevgiliniz,belki çocuklarınız var.Lütfen onları düşünün ve sabah sağlam çıktığınız eve acı haber gelmesin..Hızın sonu yok hele iki tekerde garantiside yok.Yollarımız malum.Hepinize motosiklet tutkusunun sağlık ve mutluluk dolu uzun bir yaşamı renklendiren bir hobi olmasını diliyorum.Kalın sağlıcakla...

benim gt 250r 150-160a kadar cok rahat amaaaaaa 182de gordum pek rahat deildi motor. haliyle bende pek rahat deildim. sonra bir 600f kullanma sansını buldum inince ''kardeşim 160km/h buymuş"" dediydimmm o motorda 240a kadar çok rahattı, bigünde rrr bulup 290ı denemek istiorum hayırlısı :queen:

obur tarafta gorusuruz kardesım.....:queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim simdiye kadar hayatimda ciktigim en yüksek hiz GSX-R600 ile 225km/h'di. alet cok rahat cikti ve cok da rahat ettirdi. ancak 225 ile giderken önündeki arabanin havaya firlattigi ufacik bir tas kafana (kaskina) 300km/h'nin üstünde bir hizla carpacaktir ki bunun cok iyi birsey oldugunu zannetmiyorum (yillaaaaaaar önce monaco'da F1 yarisinda bir sürücü gözünü böyle bir cakildan dolayi kaybetti - hayret edecek sekilde kaza yapmadan tek gözle pit'e bile dönmüstü ...)

eninde sonunda hizli gitmenin zevki tartisilmaz ancak normal trafikte inanilmaz tehlikeli ve yapilmamasinda ciddi fayda var. boy bu isi aramizda en iyi bilenlerden biri ve eminim (tek yön!) pistte yaninda 20 tane zehir gibi motosiklet kullanan elemanla bile 250ye cikmanin her zaman cok emniyetli olmadigini söyleyecektir ki türkiye'deki trafigi düsünerek 150ye cikmayi siz düsünün...

yaw durun daha yaw ybr 125 r6 yı geçti diye haber okuycaz daha.. :p aaa yapmayın hemen böyle

Bence motorların süratlerini hesap ederken o motorların rahat ve konforlu şekilde yapacağı son sürati hesaplayalım.

arkadaşım bunu hesaplamamıza gerek yok...aldığımız motosikletlerin kullanım kılavuzunda emniyetli olarak yapabileceği son sürat yazar zaten...:cat:

copycat benim bu konuyla ilgili bir topic açmayı düşünüyodum açmışsın sen ellerine sağlık çokta güzel anlatmışsın 2 gün önce arkadaşımla bu konuyu tartışıyoduk kendisinde YBR var ve 130 gördüğünü söyledi. ayrıca motordanda iyi anlıyor ama tabii motosikletin devirsaatini 11000 devire kadar çıkarmış(redline a sokmuş) birdahada böyle kullanmamış sadece deneme amaçlı yapmış neyse işte sonuçta ybr 130 vuruyor ama motosikLet Patlama derecesine gelince.... :)
Buarada motoru titreterek son hızlara ulaşmak benim hoşuma gider açıkçası ama redline a sokmadan tabii çünkü motosikletin sınırlarını zorlamaktan hoşlanıyorum...

Son düzenleme:
Evet bence de çok haklısın.. Bir de 150 lik çinli motorlarıyla 120 yapmaya çalışmıyorlar mı .. :mrgreen: Çok komik.. :mrgreen:
Niye hondanın 125CBR si gerçek 125cc de çinli 150lik başka 150cc mi yapamazlar mı?Sende çok komiksin.Insanları aşağılayıcı yazılar yazmayın bence.

Süper Moderatör (BBRR)
hayatımda bir kere İzmir-Aydın otobanında zxr6 ile 180 e çıktım .farkında olmadan çıkmışım o sürate yani motor kendi kendine çıktı sanki..işte gördüğüm max sürat budur.. ve bence ölede kalacak ..oysa o motor çok rahat 250 lileri zorlardı hatta üstünü..ama hiç merak etmiyorum o hızları ..120 süper güzel bir sürat benim için 100 civarı ise ideal hızım ...tabi bunlar uygun yolda yani otobanda falan ..

hayatımda bir kere İzmir-Aydın otobanında zxr6 ile 180 e çıktım .farkında olmadan çıkmışım o sürate yani motor kendi kendine çıktı sanki..işte gördüğüm max sürat budur.. ve bence ölede kalacak ..oysa o motor çok rahat 250 lileri zorlardı hatta üstünü..ama hiç merak etmiyorum o hızları ..120 süper güzel bir sürat benim için 100 civarı ise ideal hızım ...tabi bunlar uygun yolda yani otobanda falan ..

Aynen max 180 huzur 100-120 arası

evet çok komik... belki gülmek için yapmışızdır o hızı...:queen:
normal hız 70-80 bence ideal... tabi bu yüksek cc lerde 100-120 normal dir bence.. daha fazlası her halukarda tehlikelidir...

benim eski çinli 150cc lik 130 km yapıyodu ve rahattı.şunu untmaki türkiyede
150 cc ve çinli binlerce motosiklet var.o motorların kullanıcılarını aşağılamaya
çalışmayın lütfen.bu arada sizin nasıl motor kullandığınızıda merak ettim doğrusu.:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar