- Konu Yazar
Arkadaşlar forumları okuduğumda hep bir en son ne basar kaç görür olayıdır gidiyor. ben bunu hiç anlamıyorum. Korkmayın tehlikelidir aman yapmayın etmeyin tarzında yaklaşmayacağım. Bir kere o nasihati verecek adamın önce kendi her çeşit kurala uymalı ağır gitmeli. Benim söylemek istediğim bir motosikletin kendini parçalayarak adeta ruhunu teslim edecekmiş gibi yaptığı süratten kim ne anlar. Örneğin az evvel bir mesajda ybr125 için 130 km son sürat okudum. Ben de bu motora 1 yıl binmiştim ama ybr ile 130 km yi eğer mümkünsa dahi düşünmek bile istemiyorum. Yada cbf 150 için 140-150 deniyor. veya en yakını ben hyosung la en son 170 yaptığımda şöyle bir baktım da motor benden bu kadar demek üzere. Bence motorların süratlerini hesap ederken o motorların rahat ve konforlu şekilde yapacağı son sürati hesaplayalım. Ve eğer bütçemiz ve tecrübemiz yeterliyse büyük cc lere yönelmek lazım diye düşünüyorum. Eğer 170 le sabit gitmek istiyorsam bunu 10 bin devirle yapmak yerine 6500 devirle yaptığımda yakıt sarfiyatı da neredeyse aynı oluyor. Artı en güzeli de motorun hala büyük bir esneklik payı kalıyor hızlanmanın gerektiği durumlar için. Bu kadar yazının sonucu motosikletlerin son sürati denince rahat yapacakları süratleri düşünmek lazım bence.
Sizce?
Sizce?