Burada marka fanatikliği yapanlara eleştiri getirmek istiyorum. İnsanlar hangi motor modeline ısındıysa, beğendiyse onu alması lazım. Bizim milletimiz her zamanki gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarından hemen başlarlar; onu alma, ikinci eli yok, parçası yok, yok şöyle kronik sorunu var, yok çok benzin yakar vb.vb. şeklinde eleştiriler başlar. Motor işi zevk ve keyif işidir. Sırf başkalarının fikirlerine değer vereceğim diye hiç içime sinmeyen bir motoru asla almam.
Ülkemizde biraz Honda fanatikliği var. Nasıl arabalarda şahin doğan neyse, motosiklette de Honda marka olarak bana öyle geliyor. Ben biraz aykırı bir insanım her kesin aldığını, her kesin giydiğini, her kesin bindiğini almam. Fark yaratmak istiyorsanız çoğunluktan ayrılmanız lazım. Binek araçlarımda da böyle, motorsiklekte de böyle. Bu gün süper tenere gördüm. Bana göre süper bir alet ve çok hoşuma gitti. Sahibi ile sohbet ettiğimizde; kimse bana al demedi, bu yüzden gidip aldım ve çok memnunum dedi.
Servis tabi ki çok önemli, servisin çok olmasından öte niteliği daha önemli. servisin kaliteli olması, size değer vermesi, her zaman sizin yanınızda durması, sizi yolunacak kaz gibi görmemesi benim için daha öncelikli. Suzuki firmasına bir mail atıp motorun kullanım kitapçığını kaybettiğimi ilettim. Ellerinde olmamasına rağmen PDF formatından print yapmışlar, ciltlettirmişler, kargoya vermişler ve bana telefonla bilgi verdiler. Şimdi ben bu firmadan nasıl memnun olmayayım. Ben bir vidayı kaybetmiştim. Orjinal takıntım olduğundan servisten istedim. Ellerinde yoktu, Japonya'dan hemen istediler 1 hafta sonra vida elimdeydi. Bunlar benim için çok önemli kriterler. Yani firma bana değer veriyor ve her zaman benim yanımda duruyor. Honda ile yaşadıklarım ise tam trajı komik şeyler. Servise gittiğimde adam sanki mahalle arkadaşı ziyarete gelmiş gibi NE VAR dediği anda Honda benim için bitmişti. Teknolojik anlamda günümüzde üretilen tüm motorlar hemen hemen aynı, fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı, burada fark bence müşteri memnuniyetini ön planda tutan firma daha kazançlı çıkacaktır.