Sizce hangi japon ?

Sizce Hangi Japon ?

• Kullanılan toplam oy
    1,044
Akira Kurosowa yi tek gecerim. Ken Watanabe de idolumdur.. ???? :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:18 ----------

Ha bu arada son bir kac yildir kawasaki yedek parcasi temin edmeyen varmi? Bence sehir efsanesi kawasakinin parcalarinin bulunmamasidir :) ayrica zannedersem 2013 yilinda ic pazarda pasta payini en cok yukselten markadir kawasaki.. Adamlar gemi yanasmadan sattilar motorlari hala neyi tartisiyorsunuz :)

Triumph ve digerleri diye siralarim :D

konu japon motoru olunca efsaneyi bir kenara ayirmam gerekti.

motosikletlerin en guzel yonu tamamiyle ozgun olmalari, her ne kadar son senelerde(15-20 yil) isin tamamiyle ticari gelire donusmesi nedeni ile motor firmalarini birbirinden ayiran ozel cizgiler artik ortadan kalkmaya basladi, ama her seye ragmen en guzel motor seni ceken sana en hos gelen motordur. ama bu diger motorlari senin motorundan daha kotu yapmaz, senin begendigin motoru senin icin dogru motor yapar, bu konuda bana en hos gelen firma hep triumph olmustu. ama illede bir japon soyleyeceksek XVS serileri hatrina YAMAHA diyorum.

slm arkadaşlar.ben honda cb 125 veya yamaha sıfır almak istiyorum.terciğim hondaydı.fakat olumsuzluklarına baktım 90 dan sonra titriyomuş motor.birde far açık kalıyomuş.bu doğrumudur.honda cb 125 kullanan arkadaşlardan cvp bekliyorum.teşekkürler.

Motosiklet alma fikri ilk aklıma yerleştiğinde, internette konu hakkında arama yapmak için Google'a "motosiklet" yazmıştım.
Karşıma ilk çıkan marka Yamaha oldu, hangi marka motosiklete bakarsam bakayım, hiçbiri beni etkilemiyor.
Seçtiğim model değişmedi, marka da değişmeyecek gibi.
Burada 1. çıkan Honda'yı ancak otomobil alacağım zaman düşünebilirim. Gerisi Allah Kerim.

1 yıldan fazladır chopper yada enduro almak için araştırma yapıyorum ,deneyimli motorcularla defalarca konuştum ,profesyonel hocalardan dersler aldım ve anladım motor denilince maalesef BMW herkesin hayali! Sürüş zevki ve performansın aynı oranda fiyata yansıması ancak bu kadar olurdu.

Ancak bir gerçek var ki Yamaha Dragstar ile cümleyi bitirmezsek gerçekten haksızlık etmiş oluruz. Gerek görünüşteki agresif tasarım gerek uzun yol performansı için cep yakmayan en hayırlı chopper ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:39 ----------

2 .el piyasası ve yedek parça açısından tabi ki Yamaha, suzuki ardından gelir benim adıma.

Motordan anlayan herkes bilir ki,kalite ve işcilik acısından Yamaha hepsinden bir adım öndedir.(Buna tasarım-dizaynı da ekliyorum) Bakınız R6-CBR 600RR....Anlayana tabi :d

SS diyince Kawasaki'nin ünü her zaman onu bi tık öne geçiriyor. Nasıl telefonlarda karizma için millet IPhone ister ama parası yüzünden Samsung,HTC gibi aynı özellikli ama düşük fiyatlı telefonlara yönelirse SS de de aynı dava var. Kawasaki'ye bütçesi yetmeyen diğerlerine biner :)

honda yamaha kawasakı suzukı benım sıralamam boyle bende honda var agırlık begendıgım modelerde yamaha var bıraz daha agır galıba :)

benim için 125ccde yamaha 250ccde suzuki 300ccde kawasaki 600ccde honda 1000ccde yamaha 1300ccde suzuki

Burada marka fanatikliği yapanlara eleştiri getirmek istiyorum. İnsanlar hangi motor modeline ısındıysa, beğendiyse onu alması lazım. Bizim milletimiz her zamanki gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarından hemen başlarlar; onu alma, ikinci eli yok, parçası yok, yok şöyle kronik sorunu var, yok çok benzin yakar vb.vb. şeklinde eleştiriler başlar. Motor işi zevk ve keyif işidir. Sırf başkalarının fikirlerine değer vereceğim diye hiç içime sinmeyen bir motoru asla almam.
Ülkemizde biraz Honda fanatikliği var. Nasıl arabalarda şahin doğan neyse, motosiklette de Honda marka olarak bana öyle geliyor. Ben biraz aykırı bir insanım her kesin aldığını, her kesin giydiğini, her kesin bindiğini almam. Fark yaratmak istiyorsanız çoğunluktan ayrılmanız lazım. Binek araçlarımda da böyle, motorsiklekte de böyle. Bu gün süper tenere gördüm. Bana göre süper bir alet ve çok hoşuma gitti. Sahibi ile sohbet ettiğimizde; kimse bana al demedi, bu yüzden gidip aldım ve çok memnunum dedi.
Servis tabi ki çok önemli, servisin çok olmasından öte niteliği daha önemli. servisin kaliteli olması, size değer vermesi, her zaman sizin yanınızda durması, sizi yolunacak kaz gibi görmemesi benim için daha öncelikli. Suzuki firmasına bir mail atıp motorun kullanım kitapçığını kaybettiğimi ilettim. Ellerinde olmamasına rağmen PDF formatından print yapmışlar, ciltlettirmişler, kargoya vermişler ve bana telefonla bilgi verdiler. Şimdi ben bu firmadan nasıl memnun olmayayım. Ben bir vidayı kaybetmiştim. Orjinal takıntım olduğundan servisten istedim. Ellerinde yoktu, Japonya'dan hemen istediler 1 hafta sonra vida elimdeydi. Bunlar benim için çok önemli kriterler. Yani firma bana değer veriyor ve her zaman benim yanımda duruyor. Honda ile yaşadıklarım ise tam trajı komik şeyler. Servise gittiğimde adam sanki mahalle arkadaşı ziyarete gelmiş gibi NE VAR dediği anda Honda benim için bitmişti. Teknolojik anlamda günümüzde üretilen tüm motorlar hemen hemen aynı, fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı, burada fark bence müşteri memnuniyetini ön planda tutan firma daha kazançlı çıkacaktır.

https://www.surveymonkey.com/s/2TNL3HC arkadaşiar kısa bir anket doldurursanız sevinirim

Dört büyük Japon arasında aman aman bir fark yok. Bir sınırdan sonrası fanatiklik. Hepsinin birbirinden az farkla daha iyi olan özellikleri mevcut. Yzf R1'i seçerim.

valla hondayı genel olarak daha kaliteli görüyorum.(racingler hariç) ama istediğim gibi modeller hep yamaha ve kawasaki ve ktm tarafından ortaya çıkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar