Sizce 450mt alınır mı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
ben tek silindirli seyahat motoru olmayacağı kanısındayım
Kanılarınızı gözden geçirin bence ;)

Seyahatin türü ve beklentileriniz önemli...

(Direkt Yeni Zelanda'dan başlayabilirsiniz; çok güzel manzalar var...)

250'likten sonra bari bir üst sınıfa geç. 400-500'lük motorun güç farkı taş çatlasa 1 ay farklı gelir sonra "gitmiyor bu" dersin.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kanılarınızı gözden geçirin bence ;)

Seyahatin türü ve beklentileriniz önemli...

(Direkt Yeni Zelanda'dan başlayabilirsiniz; çok güzel manzalar var...)
crf 250yle afrikayı gezenler de var falconla avrupayı gezen de var

bir motosiklet için +350k para verip " en azından 15-20 bin km başımı ağrıtmasın " demek ne kadar içler acısı durum. bir konu vardı seneye 250'likleri 20 binden almaya hazır olun diye, nereden nereye... konuya gelir isek, japonun ölüsü çinlinin sıfırından iyidir kafasındayım her zaman. ben şahsım adına çin markalarının hiçbirine para vermem, verene de saygı duyarım.

Harbiden nereden nerelere geldik?
15-20 km den sonra sorun çıkaracağını düşündüğüm bir makinaya 300 bilmem kaç bin TL hayatta vermem.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tabi canum hepiniz 300binleri deviriyorsunuz altınızdaki aletlerle ya

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Duke 250 sahibiyim. Ama şehir içinde pek işim olmadı, bu zamana kadar hep uzun yol yaptım. Bursa, Çanakkale gibi. Şimdi gözümü daha da uzaklara diktim ama bu motorla 500km yaptığımda titreşim, rüzgar, konfor gibi sebeplerden asla kendimi tam şekilde mutlu edemedim. CFMoto'da nakit fiyatlarda indirime gitmiş. 450MT'de aslında benim tarzım diyebilirim. Araziye de girmeyi severim.

Ama aklımda büyük bir soru işareti var. Motorun ömrü ne olur? En azından bi 15-20bin başımı ağrıtmadan beni götürsün istiyorum. Honda'da fiyatları iyice yukarı çıkarmış her zaman olduğu gibi. 525DSX'de düşündüm yine ama arada fiyat farkı var. Bazen de şeytan ikinci el yüksek cc bir şeyler al diyor. Sakin ve dikkatli kullanıyorum ayrıca honda akademiden eğitimler de aldım. Kendime güveniyorum yani.

Asıl meseleye gelelim 450MT kullanan, bilen varsa tavsiye eder mi? KTM piyasası çok düşük şuan. 2 sene önce 185.000'e aldığım motoru yine aynı fiyata satıp 450MT geçmeli miyim?

300K + vereceksin ve başım şu kadar km ağrımasa bari diye bir beklenti ile MT450 alma niyetindesin öyle mi?
Bu mantık ile hiç alma.
Şöyle yapardım ben olsam, bunu Çin menşeili motorlar için söylüyorum çünkü ben de çok yakışıklı diye clx 700 sport aldım, kullandım, kısa zamanda sattım.
Belirlediğin bir CF Moto için, atıyorum 350 bin lira mı yazmış, 280 lira teklif edilir edep adap çerçevesi içinde, ( ama burada bir ekleme yapayım, gider ikinci el ve emin olacağım japon / alman / italyan / ingiliz bir motor tercih ederdim ) kabul görmezse belki az daha çıkılır. Çünkü bu markayı imajından ötürü değil, tamamen estetik ve ucuz olmasından ötürü tercih ediyor tüm kullanıcılar, hiç kimse kalitesi veya satış sonrası için iyi şeyler söyleyemez.
Ben 2024 Mayıs ayında 320 lira nakit bayii fiyatı olan motoru 21 km de bir kullanıcının garajından teslim aldım, motor km yapmamış, lastik vs her şeyi 0 kondisyonda idi ve 230 liraya almıştım. İlan fiyatı da 260 lira idi. Satamıyordu arkadaş, devamlı fiyatı düşürüyordu ve bu motordan "pirim yapar, fiyatlar artıyor, kar ederim" diye üç tane almış koymuş garajına.
Önce telefon ile aradım konuştum, sonra gönlümdeki rakamı söyledim kibarca, ılımlı yaklaştı, gittik ve el şıkıştık. 350 km kullandım ve sattım.
Aşırı yakıtı, titreşimi, CF Motonun kalite algısı, UM nin marka arkasında durmaması, yüksek servis maliyeti ( motoru aldım, 100 km yaptım, servise rodaj için soktum ve 2.300 lira ödedim )
3 ay önce Kawayı servise soktum rodaj bakımı için 3.200 lira ödedim.

Çok uzattım, hülasa-i kelam; ben tecrübemi paylaştım, işine yarar yaramaz bilemem ama ne zaman "ulan fiyatları uygun, ikinci el yerine 0 km alayım da kafam rahat etsin" diyerek çinli bir motor baksam ( MT 800 / SRT 800 vs ) hemen nette yeniden araştırma yapıp ne kadar çok parça/servis/kalite/distribütör şikayetleri olduğunu okuyup vazgeçiyorum.
Gönlüne göre....

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Edvençır olsa olma mı? X ve R diye çeşitleri var.

Motosikleti
Dominar 250
Bir abimde TRK251 vardı genel olarak Benelli markasından memnun kalmadı o yüzden TRK önermedi kendisi. Voge baktım dediğim gibi blok vs. çok sağlam olduğunu biliyorum ama o da fiyat ve servis olarak düşündürdü. V-Storm'a yöenlirsem bir de ehliyet masrafı çıkıyor o zaman. Yaş vs. kurtarıyor ama ehliyeti aldığımda yaş A2'ye yetiyordu.

Aslında off-road kısmı da bolca var ailemde. Zaten 450mt alırsam babamla birlikte dağ tepe kullanırız. Bir diğer sebebim de 270 krankın verdiği o tok gürültülü ses. Çok hoşuma gidiyor.
Trk251 ile 502x arasında dağlar kadar fark var. Elma armuttan bile farklılar, ikisine de bindim.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Tüm yazdıklarınızı okudum inanın herkes tek tek haklı. Ben de madem o kadar para bayılıyoruz elimize adam gibi bir şey geçsin diye düşünüyorum artık. Temmuzda askerden geldikten sonra tiger800 versys650 gibi gibi a sınıfı bir şeyler alacağım.

Çinli motosikletlerden kesinlikle uzak durun derim.
Motorun onarımı yapıp gönderiyoruz. Durduğu yerde sabaha kadar yine arıza veriyor. Onu yapıyoruz 2 gün sonra yenisiyle değişim yaptığımız parçayı bozuyor.
Sıfır motor 400km sonra bakıma geldi vidaları dökülmüş sağdan soldan vida uydurup taktık.
Motor ısısından grenajlar gevremiş çatlamış perçin yerlerinden.
3 günde öğğkkk... dedirtti valla.
En son sat bunu kurtul birader daha da çinli alırsan beni arama dedim arkadaşa.

Bu güne kadar parasını verip memnun kaldığım tek ÇİNLİ ürün Insta 360 X3 Kamera (y)

Son olarak abi paramız yok buna yetiyor ne yapalım diyenlere öneri: Sıfır çinli alacağınıza Gidip 8-10 yaşında Japon motora verin paranızı

Çinli motosikletlerden kesinlikle uzak durun derim.
Motorun onarımı yapıp gönderiyoruz. Durduğu yerde sabaha kadar yine arıza veriyor. Onu yapıyoruz 2 gün sonra yenisiyle değişim yaptığımız parçayı bozuyor.
Sıfır motor 400km sonra bakıma geldi vidaları dökülmüş sağdan soldan vida uydurup taktık.
Motor ısısından grenajlar gevremiş çatlamış perçin yerlerinden.
3 günde öğğkkk... dedirtti valla.
En son sat bunu kurtul birader daha da çinli alırsan beni arama dedim arkadaşa.

Bu güne kadar parasını verip memnun kaldığım tek ÇİNLİ ürün Insta 360 X3 Kamera (y)

Son olarak abi paramız yok buna yetiyor ne yapalım diyenlere öneri: Sıfır çinli alacağınıza Gidip 8-10 yaşında Japon motora verin paranızı

Uzun zamandır yoktun forumda dostum. Konya (yeni yolda) yolunda arada mavi bir gt görüyorum, sen misin yoksa?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar