Duke 250 sahibiyim. Ama şehir içinde pek işim olmadı, bu zamana kadar hep uzun yol yaptım. Bursa, Çanakkale gibi. Şimdi gözümü daha da uzaklara diktim ama bu motorla 500km yaptığımda titreşim, rüzgar, konfor gibi sebeplerden asla kendimi tam şekilde mutlu edemedim. CFMoto'da nakit fiyatlarda indirime gitmiş. 450MT'de aslında benim tarzım diyebilirim. Araziye de girmeyi severim.
Ama aklımda büyük bir soru işareti var. Motorun ömrü ne olur? En azından bi 15-20bin başımı ağrıtmadan beni götürsün istiyorum. Honda'da fiyatları iyice yukarı çıkarmış her zaman olduğu gibi. 525DSX'de düşündüm yine ama arada fiyat farkı var. Bazen de şeytan ikinci el yüksek cc bir şeyler al diyor. Sakin ve dikkatli kullanıyorum ayrıca honda akademiden eğitimler de aldım. Kendime güveniyorum yani.
Asıl meseleye gelelim 450MT kullanan, bilen varsa tavsiye eder mi? KTM piyasası çok düşük şuan. 2 sene önce 185.000'e aldığım motoru yine aynı fiyata satıp 450MT geçmeli miyim?
300K + vereceksin ve başım şu kadar km ağrımasa bari diye bir beklenti ile MT450 alma niyetindesin öyle mi?
Bu mantık ile hiç alma.
Şöyle yapardım ben olsam, bunu Çin menşeili motorlar için söylüyorum çünkü ben de çok yakışıklı diye clx 700 sport aldım, kullandım, kısa zamanda sattım.
Belirlediğin bir CF Moto için, atıyorum 350 bin lira mı yazmış, 280 lira teklif edilir edep adap çerçevesi içinde, ( ama burada bir ekleme yapayım, gider ikinci el ve emin olacağım japon / alman / italyan / ingiliz bir motor tercih ederdim ) kabul görmezse belki az daha çıkılır. Çünkü bu markayı imajından ötürü değil, tamamen estetik ve ucuz olmasından ötürü tercih ediyor tüm kullanıcılar, hiç kimse kalitesi veya satış sonrası için iyi şeyler söyleyemez.
Ben 2024 Mayıs ayında 320 lira nakit bayii fiyatı olan motoru 21 km de bir kullanıcının garajından teslim aldım, motor km yapmamış, lastik vs her şeyi 0 kondisyonda idi ve 230 liraya almıştım. İlan fiyatı da 260 lira idi. Satamıyordu arkadaş, devamlı fiyatı düşürüyordu ve bu motordan "pirim yapar, fiyatlar artıyor, kar ederim" diye üç tane almış koymuş garajına.
Önce telefon ile aradım konuştum, sonra gönlümdeki rakamı söyledim kibarca, ılımlı yaklaştı, gittik ve el şıkıştık. 350 km kullandım ve sattım.
Aşırı yakıtı, titreşimi, CF Motonun kalite algısı, UM nin marka arkasında durmaması, yüksek servis maliyeti ( motoru aldım, 100 km yaptım, servise rodaj için soktum ve 2.300 lira ödedim )
3 ay önce Kawayı servise soktum rodaj bakımı için 3.200 lira ödedim.
Çok uzattım, hülasa-i kelam; ben tecrübemi paylaştım, işine yarar yaramaz bilemem ama ne zaman "ulan fiyatları uygun, ikinci el yerine 0 km alayım da kafam rahat etsin" diyerek çinli bir motor baksam ( MT 800 / SRT 800 vs ) hemen nette yeniden araştırma yapıp ne kadar çok parça/servis/kalite/distribütör şikayetleri olduğunu okuyup vazgeçiyorum.
Gönlüne göre....