öncelikle çok çok geçmiş olsun murat kardeşim verilmiş sadakan varmış allah seni bizlere ve sevdiklerine bağışlamış . şu uykusuz motosiklet kullanma konusuna bir nebze değinmek isterim , uykusuzluk çok kötü bir durumdur ben alkolden bile daha tehlikeli görüyorum , hiç kimse benim bünyem sağlam bana bir şey olmaz demesin , gözleriniz bakarken içiniz uyur haberiniz olmaz , genelde kafanızdan geçen, ulem 5 km daha kaldı sıkayım dişimi bir an önce varayım diye düşünürüz yada düşünmüşüzdür çoğu zaman , bu gibi durumlarda ben yol giderken uykum gelmişsse ki vardiyalı çalıştığım için gündüzleri 35-40 km yol yapmam icab ettiğinde bile başıma gelmiş bir durumdur uyuklamak , bağırarak şarkı söylerim , imkan varsa bir çeşme yanında durup elimi yüzümü yıkarım , tabi 35 km yol giderken sağa çekip yorgan döşek yatamayacağım için az önce söylediğim şeylerin çok faydası oluyor .
demişssinki motosiklet kullanırken insan uyurmu ? uyumak ne demekki ? sen hiç motor tepesinde rüya gördünmü , yada ayakta çalıştığın bir anda uyuyup rüya görmek ? kuru bir sandalyenin o an geldiğinde 5 yıldızlı süper lük rahat kuştüyü yataklardan bile daha konforlu ve rahat hissettiğin ve hatta , sandalye tepesinde uyuyup kaldığında bükülen boynunun ağrısının 1 gün boyunca geçmediğini , insanların sana seslendiğini, ve hatta horladığını söylediklerinde itiraz etiğin oldumu ?elinde yanan sigara parmaklarının arasında filtresine kadar yanıp senin acıyı hissetmediğin oldumu ? ve hatta sağını solunu , pantolonunu yakıp yakınındakilerinin söndürdüğü , sakın itiraz etme bunlar oluyor çünki
motor tepesinde seninde öğrendiğin üzre uyunuyormuş , hatta rüya bile görülüyor

neyseki bu güne kadar şansım yaver gitti bir hadise yaşanmadı ama istanbula giderken 70 km ile hızda ve çevre yolunda en sağ şeritten yoldan çıkıp 4 şeritli yolda soldaki bariyerlere arabayı takmışlığım var neyseki patlama sesiyle uyanıp durumu çabuk toparladım , olan arabaya oldu , canımız sağolsun önce can zıçmışım arabanın tekerine .
ilk zamanlar motordan bir soğuma gelecek üzerine ama burada öğreneceğin şey tedbirli olmanın ve koruma ekipmanlarının ehemmiyet ve önemini şimdi daha iyi anladın , ve şansın varki daha beteride olabilirdi bu çok sevindirici , ama bir müsibet bin nasihatten iyidir deyiminin sonuna kadar ardındayım

alah kimseyi o koruma ekipmanlarını test etmeyi nasip etmesin,
biz insanlar başımıza geldiğinde herşeyi çok iyi anlıyor ve birdaha asla unutmuyoruz , aslında başımıza gelmeden anlasak daha bir mükemmel olacak yinede allah herkeze sağlık afiyet, huzur versin gayrisi yalandır kalın sağlıcakla , tekrar geçmiş olsun.