Abi hevesler, zevkler, keyif, işin duygusal boyutu, ama cc yükseldikçe benim bütçem o motoru sıkıntısız kullanmaya müsade etmeyecek ve ben bu işin mantık boyutunuda düşünmek zorundayım. Ben işçi maaşımla, evli konumumla kira öderken kendim için en doğrusunu bulmaya çalışıyorum. Daha yüksek cc benim için hayal, servise gidip dış lastiklerine birde mesela diyelim onun yanında ön arka zincir dişli vs değiştirmem gerektiğinde 1000 tl bayılacaksam, buna zaten gücüm yetmeyecektir. Dolayısıyla benim derdim bu. Motor almak kolay, 8-9 bin tl ye ne motorlar, ne 500-600 cc ler var. Tamam da, sonrasınıda düşünmem gerekiyor. O motoru kullanırken başım ağrımamalı, yakıtı bakım maliyetleri beni kesinlikle üzmemeli. Motosiklet ülkemizde pahalı bi hobi olarak bilinir ve gerçekten de böyledir. Dolayısıyla ben motosikleti hobi olarak düşünmüyorum. Motosiklet kullanmayı seviyorum ve bu kültürü hayatımın içinde sadece hafta sonları gezileri ile sınırlandırmayı düşünmüyorum. Çünki hafta içide aktif kullanmam gereken zamanlar oluyor. Yani alacağım motor sadece hafta sonu gezilerinde kullanılmayacak. Duruma göre cbf 150 gibi 1,5 senede 25 bin km yapmasam bile yerine göre hem işimi görücem, hem hafta sonu hafta içi gezicem vs. Yani aldığım motor şehir içinde de kullanılacak, hafta sonu gezilerinde de kullanılacak, uzun yolada gidecek, çarşı pazarda gezecek. 400 cc olayına bu anlamda olumlu bakamıyorum bi türlü.
Alacağım motor sıfır olursa 2-3 sene sonra satmam söz konusu olursa ilk sahibinden, ayrıca benden

satılık ilanı verdiğimde fazla zarar etmeden ve zaman kaybetmeden motoru elden çıkartabileceğimi düşünüyorum.
Tekrar sıfır bi cbf 150 alayım şöyle mis gibi bineyim, dertsiz başım ohh mis gibi be, diye düşündüğüm zamanlar bile oldu. Ama eşimlede bindiğim için hem artçım rahat etsin, hem ufakta olsa bi cc terfisi, bide şu zincir temizliği işinden baya sıkılmıştım. Hem maxi olayı oldum olası ilgimi çekmişti hep.