Sıcak ve soğuğun yakıt üzerine etkisi

Bahsettiğimiz fark muazzam bir değer değil ama hergün uzun süre aynı motoru kullanan biri o farkı hisseder 😉

7-8 yıl önce sezonda ayda iki defa Antalya ya gidip gelirdim , zamansızlıkdan Cuma gece çıkıyordum İstanbul'dan , saat 03-04 gibi Sandıklı Dinar civarına kadar inerdim , oralarda sıcaklık yazın bile 8-10 derecelere düşerdi o saatlerde , motorun gaz tepkisinin aynı gün içinde nasıl arttığını hissederdim 👍
Birde abi bu işin ormanlık alanlarda farkı var, kullandığımız araçlarda bu olay pek fark edilmesede lpg takılmış eski nesil arabalar aşırı saçmalıyor.

Gün sıcağında sürüş yaptıktan sonra o serin havada sürüş yapmak o kadar güzelki tarifi yok. :)

Motosikleti
1190 ADV
Motora giren havayı neden soğutuyorlar ?
24 saat LeMans da gece otomobillerin hızı artarken tuketimleri neden düşüyor incele..

Soğuk havada daha fazla oksijen girişi olur buda yanma verimini yükseltir..

Benzinli bir araç için optimum hava(oksijen) yakıt oranı 14.7'dir. Soğuk havanın daha fazla oranda oksijen içerdiğini biliyoruz. Daha fazla oksijenle 14.7'yi yakalamak için daha fazla benzin yakmak zorunda. Sonuç olarak performans artar fakat yakıt tüketimi düşmez!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar