demek varsayımlarım teorilerim hayata geçiyor...birde oraya RUM PONTUS cumhuriyeti kurarlar oh mis...
ama bak ne dicem...o dediğin nesli tükenmekte olan balık türünden daha önemli olan Karadenizin bu kara talihini yenmesi...o sahil yoluna ihtiyac var dostum...Anadolu fakir...Karadeniz fakir...ticaretle kalkınacak veya harekete getirecek bir sitem bu otoban...yani o lanet balık türü olmasın...Bir Karadenzili kardeşi iş bulsun kendisine...benim önceliğim budur...çevere önemli değildir bence...insan öncedir...tamam çevreyi kirlettiğimizde insanlar nerede yaşayacak diyeceksin ama buna sadece Yatağan örneğini verebilirim...yani enerji için bölge insanının sağlığıyla oynamaya hakkımız yok...Karadenize bence bu gerekli...aha tüneller eksik henüz tamamlanmadı ama Karadeniz artık ait olduğu yerlere gelmeli...sahilinden yol geçmeylemi dersende evet...o arabalar dinlenme tesisleri esnaf hareketliliği sıcak para bir ivme yaratacak...kıvılcımda diyebiliriz...
balık az olsun kanka...boşver...5000 balıkçı işsiz kalsın...5 milyon insan ekmek yesin o sahil şeridinde...
mete-han yazımı okumuşsun ama yanlış okumuşsun beeee.
ben otoban yapılmasın karadeniz gelişmesin demiyorum karadeniz insanıda bunu demiyor.yolun içerden gitmesi için devletin kendi mühendisleri proje çizdi herşey tamam yol sahilden degilde iç kesimden gidecek. böylece sahildeki dogal yaşam korunacak , kaza riskleri minimize edilecekti. ama devlet iç kesimden yol yapımın maliyetini fazla gördügü için proje yattı. ve sahilden yol yapına başlandı bu yapıp sırasında kaçtane çocuk ezildi haberin var mı?
şuan bile bütün nufus denize girmek için sahillere akın ediyor ve buda otoyola giriş çıkış fazla olmasına neden oluyor. üstelik girişler kontrolsuz hergün kazaaa.
başka bir faktör ise otoyolun denizin dibine yapılması. daha yol biteli 1-2 ay olmuştuki karadeniz bir hareketlendi ve yolun bir bölümünü aldı. belki haberlerdede izlemişsinidr. trilyonların harcandıgı yol ufak bir fırtınada karadenize teslim oldu. hangi akla hizmet karadeniz gibi azgın bir denizin oldugu bölgede denizin dibine yol yapılır.anlamak mümkün degil.
yani mete-han kısaca karadenizde sahile yol yapmanın bukadar sorunlara neden olacagı yıllar önce söylendi mitingler düzenlendi ama tınlayan olmadı. şimdide karadenizde trafik kazasından ölen cesetlerini bo bol görüyoruz.
bakalım bu yaz kaç çocuk tırların altında ezilecek ve yine bakalım bu yaz sahilde otoyola çıkmaya çalışan kaçtane araç otobüslerin tırların altında tost olacak.
daha söylenecek çok şey var. ama işte oldugum için fazla zamanım yok. akşam soruların olursa cevaplarım.