Shoei hornet-ds ile agv ax-8 dual evo Seçimi

Merhaba arkadaşlar,
Önceki konularda bu kasklara ait görüş, öneri veya yorum bulamadığım için bu konuyu açmak ve sizlerden kullananlar var ise görüşlerinizi almayı faydalı gördüm.
Genel olarak agv kasklarda özellikle yüksek süratte seyrederken rüzgardan ötürü uğultu, boynu yorma ve baş ağrısı tarzı şikayetlerin olduğunu fazlasıyla okudum ve işittim. Bende de haliyle agv markasına karşı bir rüzgar algısı oluştuğunu fark ettim her ne kadar kaskın stili ve duruşu aşırı hoşuma gitse de seyir ve sürücü güvenliğini ön planda tutuyorum dolayısıyla mantığım shoei hornet-ds ‘te ağır basmakta. İkisinin de karbon yapısından dolayı güvenilir olduğunu düşünüyorum ( enteresan bir şekilde sharp güvenlik testinde iki kaska da sıra gelmemiş). Enduro kullanıcısıyım ve terekli kaskları tercih ediyorum, arada supersport kullanacağım için tereğin çıkartılabilir olması da önemli, bu iki kask dışında benzer önerileriniz veyahut bu kasklarla ilgili görüşlerinizi merakla bekliyorum.
Teşekkürler

Bu terekli kask konusu bitek bizim ülkemizde bukadar problem oluyor sebebi satıcıların yanlış yönlendirmeleri. Öncelikle samimi olarak şunu söylemek isterim agv shoei arai bla bla ne olursa olsun terekli ve önünde vizör olan kasklar yarı arazi yarı asfalt diye geçer. Amacı siz araziye girdiğinizde motosikletle boğuşurken derin nefes alma ihtiyacı duyarsınız bu yüzden çene kısmı daha çok hava depolaması için öne doğru uzun olur. Piyasada shoei iyi arai iyi agv diyen 40 kişi bulursunuz buraya dökülürler yavaş yavaş ama mevzu bu değil. Mevzu sizin doğru seçim yapmanız. Eğer rüzgarsız ve gürültüsü minimum bir kask istiyorsanız hertürlü full face bir model almalısınız. Eğer arazide enduro yapmıyorsanız... Eğer hem enduro hem asfalt kullanımı yapıyorsanız mecburen söylediğiniz gibi bir kask alacaksınız fakat o kaskların rüzgar geçirmeyeni yada sessizi yok. Var diyen varsada inanmayın. Çünkü pek çok terekli kaskın havalandırmaları bile pasiftir yani aç kapa yapılamaz dışardan aldığı havayı rüzgarı olduğu gibi içeri verir. Umarım söylediklerimin bir faydası olur. Keyifli sürüşler.

Not : Terekli cross kasklar ve açık kasklar sharp testlerinde değerlendirilmez. Yapıları full face kasklardan çok farklı olduğu için aynı noktaya darbe uygulama imkanı bulunamıyor.

Son düzenleme:
Bu terekli kask konusu bitek bizim ülkemizde bukadar problem oluyor sebebi satıcıların yanlış yönlendirmeleri. Öncelikle samimi olarak şunu söylemek isterim agv shoei arai bla bla ne olursa olsun terekli ve önünde vizör olan kasklar yarı arazi yarı asfalt diye geçer. Amacı siz araziye girdiğinizde motosikletle boğuşurken derin nefes alma ihtiyacı duyarsınız bu yüzden çene kısmı daha çok hava depolaması için öne doğru uzun olur. Piyasada shoei iyi arai iyi agv diyen 40 kişi bulursunuz buraya dökülürler yavaş yavaş ama mevzu bu değil. Mevzu sizin doğru seçim yapmanız. Eğer rüzgarsız ve gürültüsü minimum bir kask istiyorsanız hertürlü full face bir model almalısınız. Eğer arazide enduro yapmıyorsanız... Eğer hem enduro hem asfalt kullanımı yapıyorsanız mecburen söylediğiniz gibi bir kask alacaksınız fakat o kaskların rüzgar geçirmeyeni yada sessizi yok. Var diyen varsada inanmayın. Çünkü pek çok terekli kaskın havalandırmaları bile pasiftir yani aç kapa yapılamaz dışardan aldığı havayı rüzgarı olduğu gibi içeri verir. Umarım söylediklerimin bir faydası olur. Keyifli sürüşler.

Not : Terekli cross kasklar ve açık kasklar sharp testlerinde değerlendirilmez. Yapıları full face kasklardan çok farklı olduğu için aynı noktaya darbe uygulama imkanı bulunamıyor.

Açıklamalarınız için teşekkür ederim,
Enduro kullanıcısıyım özellikle yazları Gökçeada’da arazi şartlarında kullandığım motorum ile bodrum-istanbul arası yol yapmakta İstanbulda’da şehiri kullanmaktayım, kısaca her koşulda sürüş yapıyorum ve bu sebeple bana dual kaskın daha uygun olduğunu düşünmekteyim. Yalnızca eski kaskım nolan n64 sonrasında givi’nin terekli çene açılır bir modelini kullandığım ve aşırı rüzgar problemi yaşadığımı söyleyebilirim (çene pedi kullanmama rağmen). Yüksek hız yapmadığım için önemli olan husus bu kadar para vermişken rüzgar ile aynı sıkıntıyı tekrardan yaşamamak.
Başka bir başlıkta mototaş firmasının indirimini okudum ve hemen siteye atladım akabinde tüm agv lerde %40 indirim yaptıklarını gördüm, şuan 2500-2700 tl bandında olan ax-8 dual evo (carbon) 1700 tl’ye geliyor. Firma’ya bazı sorular sordum mail ile cevap bekliyorum ona göre tedarik edeceğim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar