Shell'den Aldığım Benzinden Sonra Motor Arıza İşareti

Selamün aleyküm

Abilerim, kardeşlerim, dün 60 km yol yapmak için Shell'den benzin alayım dedim, biraz ilerledikten sonra bi 5 km kadar motor arıza lambası yandı ve hiç geçmiyor, ne olmuş olabilir acaba, motoru 5-6 bin devirden fazla sıkmadan kullanan birisiyim

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Yanıp sönüyor mu sabit mi? Arada Pulsarlar can sıkıntısına arıza lambası yakıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Akünün negatif başını sökün ve 10 dakika bekleyin, kimi zaman oluşan arızaları kayıt altına alıyor ve sönmüyor. Bende obd cihazı olmadığı için Pulsar da arıza lambasını söndürmek için bu yöntemi yapıyordum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Gidişinde çalışmasında bir saçmalama var mı yoksa her şey her zamanki gibi mi?

Gidişinde çalışmasında bir saçmalama var mı yoksa her şey her zamanki gibi mi?
Notorun çekmesinde bile böyle bi hafiflik var, sanki motor artık bir şeylere sürterek hareket ediyor, az buçuk motordan bilgim varsa bile kesinlikle yakıtla ilgili ya

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Öncelikle gidip başka bir benzinlikten depoyu full'le. Eğer aldığın yakıtta sıkıntı varsa karışsın seyrelsin.

Bence arıza ışığından sonra psikolojik bir etki. Oksijen sensörü, krank pozisyon sensörü vb abuk subuk bir sürü sensörlerden birinin anlık verdiği bir hata gibi geldi.

Bir de saati düzelt lütfen. Nasıl dikkat etmiyorsunuz bunlara? (A.M. Ante Meridiem/Öğleden önce P.M Post Meridiem/Öğleden sonra demek. Gecenin bir yarısı 11:43A.M. olamaz. Yoo manyak değilim.)

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Muhtemelen psikolojik olarak size öyle geliyor. Ancak içinizin rahat olması açısından ACT'nin de dediği gibi farklı bir istasyondan yakıtınızı fulleyip Shell yakıtının seyrelmesini sağlayabilirsiniz. Hata da muhtemelen oksijen sensörü gibi saçma sapan bişiden kaynaklıyor. Motoseverrrin dediğini yapın.

Öncelikle gidip başka bir benzinlikten depoyu full'le. Eğer aldığın yakıtta sıkıntı varsa karışsın seyrelsin.

Bence arıza ışığından sonra psikolojik bir etki. Oksijen sensörü, krank pozisyon sensörü vb abuk subuk bir sürü sensörlerden birinin anlık verdiği bir hata gibi geldi.

Bir de saati düzelt lütfen. Nasıl dikkat etmiyorsunuz bunlara? (A.M. Ante Meridiem/Öğleden önce P.M Post Meridiem/Öğleden sonra demek. Gecenin bir yarısı 11:43A.M. olamaz. Yoo manyak değilim.)
Hahahah mükkemmelsin abii

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bajaj konularında yazmıştım. Bu motosiklet Hindistan ve çevresi için üretilip kullanılıyor. O coğrafyada daha düşük oktanlı benzin kullanılıyor. Ülkemize ithal edilirken 95 oktana göre revize edilip gönderiliyor. 95 oktandan daha yüksek benzin kullanımında rölantide stop etmeler başlıyor. 95 oktan üzerindeki yakıt kullanımını elektronik ateşleme sistemi bir yere kadar tolore edebilse de devamında katalizör arızası veriyor.

Ülkemizdeki iki büyük benzin firması Opet ve Shell tüm istasyonlarında 95 oktanlı kurşunsuz benzinlerinde katkı kullanıyor. Kullanılan katkı oranına göre benzinin oktanı 97+ ve üzerine çıkıyor. Normal şartlarda yeni araçlar için bu iyi bir şey. Bajaj özelinde ise bu durum sıkıntı veriyor. İlk başlarda rölantide stop etme dışında sorun çıkarmasa da kullanmaya devam ettikçe katalizörü dağıtıyor.
Tavsiyem Bajaj marka motosiklet kullanıyorsanız Shell ve Opet harici yerlerden katkısız benzin alın.

Motoseverrr; yazdıklarına ilaveten resetleme için bir başka yöntem daha var.

Yakıt konusunda motosiklet çalışmazsa servis tarafından önerilmişti.
Kontağı açtığınızda selamladan sonra kontağı 4 kez daha tekrar kapatıp açıyorsunuz. 5. açışınızda yakıtla ilgili problemler resetlenmiş oluyor.
"Bajaj motosikletlerde birkaç kere denediğinizde motoru çalıştıramazsanız yanlış hatırlamıyorsam 2 dakikalığına motor korumaya alınıyor." Motor koruması aktifleşmişken ne yaparsanız yapın çalışmıyor. Akünüze ve zamanınıza yazık. 5 kez kontağı açıp kapatarak motor korumasını kaldırmış oluyorsunuz.

Yeni aldığım Dominar 400 de bu motor koruma sorunu mevcuttu. Motor çalışırsa sorun yoktu ama inat ederse ne yaparsam yapayım çalışmıyor ve aküyü bitiriyordu. Rodaj bakımında bu sorunu hallettiler. Servisin dediğine göre ortalama 100 motordan 5 inde bu durum görülebiliyormuş. Eğer bu arıza süreklilik arz ediyorsa motor korumasını servis bypass ediyor. Çalışmama sorunu ortadan kalkıyor.

Sorunun yakıttan kaynaklı olduğuna nasıl karar verdin?
Çok daha farklı bir sebep olabilir ışığın yanması. Sizin motorlarda nasıl bilmiyorum ama, benim en son alıp-sattığım Çinli'de, obd cihazına ihtiyaç duymadan, verdiği arıza kodu tespit edilebiliyordu. Motoru çalıştırdıktan sonra, arıza ışığı belirli aralıklarla yanıp sönüyor, sonra sabit kalıyordu. Daha detaylı anlatmak gerekirse, 4 defa yandı söndü, sonra kısa bir boşluk, 5 kez yandı söndü, sonra kısa bir boşluk, 3 kez yandı söndü sonra sabir kaldı diyelim, arıza kodu 453 oluyor. Bunu da motorun ütünde bulunan ecu markasının kullanım kılavuzundan bu rakama karşılık gelen arıza neymiş onu buluyordum. Arızayı çözünce, yine kontaktan bir kaç işlemle aç kapa yapınca arıza kodunu kendisi siliyordu.
Mesela en son böyle bir arıza verdi, kodu buldum, vites kolu boşta pozisyonu müşür arızası veriyordu, debriyaj kolunun orda ki yay çok geride kalıyormuş, ufak bir işlemle hallettim.

Bajaj motoru olanlar Shell den yakıt almayın.

Katalizörün anasını ağlatıyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yıllardır bütün araçlarıma yakıtı Shell’den alırım. Otomobil/motosiklet, dizel/benzin farketmez. Yakıtla ilgili tek bir problem yaşamadım.

Kanuni Seha 150 scooter’a da Shell benzin alıyorum. Yine sorun yaşamadım.

Sizinki büyük ihtimal tesadüf.

2017 de bajaj rs 200 kullandım. Çok iyi hatırlıyorum Shell ne zaman benzin alsam motor stop sorunu başlıyordu. Ne zaman petrol ofisi benzin almaya başladım motor kendine geldi düzeldi. Bajaj kullanıcıları kesinlikle Shell benzin almayın aldırmayın.

Motosikleti
Ns200 15"
Bakan kullanıcısı olarak neredeyse hep Shell'den aldım, bahsedilen problemleri yaşamadım. Katalizöre uygun olmayan yağ kullanıdığı içinde bu sıkıntı yaşanıyor olabilir.

Yıllardır bütün araçlarıma yakıtı Shell’den alırım. Otomobil/motosiklet, dizel/benzin farketmez. Yakıtla ilgili tek bir problem yaşamadım.

Kanuni Seha 150 scooter’a da Shell benzin alıyorum. Yine sorun yaşamadım.

Sizinki büyük ihtimal tesadüf.

Şimdi artık sadece katkılı satıyorlar eskiden tüm motorlarıma ben de shellden alıyordum.Hatta tüm motorların taşıt tanımaları hala duruyor.

Bence benzin alımı tamamen arıza ışığının yanacağı zamanla tesadüfen denk gelmiş. Basit bi sensör arızasıdır kendi kendine söner muhtemelen. Sönmese bile çalışmasında bi problem yoksa devam edilebilir yağ seviyesi kontrol edilip.

Birisi 97 oktan benzin satıyor olsa yeri göğü inleterek reklamını yapardı.
Bajaj'ın nem kaptığı bir şey vardır yoktur ona bir şey diyemem.

Ayrıca 95 oktana göre hazırlanmış bir motorda 97 oktan benzin kullanarak böyle şeylere sebep olamazsınız.
Uzun süre aracın kendini ayarlayamayacağı seviyelerde yüksek oktanlı benzin kullanılırsa tam yanma sağlanamayacağı için karbon birikimi olur - yalnız bu öyle benzini aldım zart oldu şeklinde bir arızaya yol açmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar