- Motosikleti
- Ns200 15"
Ben genel olarak tüm arıza kayıtlarını öyle siliyordum o yöntemi bilmiyordum. Bajaj'lar kafasına göre arıza lambası yanıyor ve kendiliğinden sönüyor çokta takılmamak lazım.Bajaj konularında yazmıştım. Bu motosiklet Hindistan ve çevresi için üretilip kullanılıyor. O coğrafyada daha düşük oktanlı benzin kullanılıyor. Ülkemize ithal edilirken 95 oktana göre revize edilip gönderiliyor. 95 oktandan daha yüksek benzin kullanımında rölantide stop etmeler başlıyor. 95 oktan üzerindeki yakıt kullanımını elektronik ateşleme sistemi bir yere kadar tolore edebilse de devamında katalizör arızası veriyor.
Ülkemizdeki iki büyük benzin firması Opet ve Shell tüm istasyonlarında 95 oktanlı kurşunsuz benzinlerinde katkı kullanıyor. Kullanılan katkı oranına göre benzinin oktanı 97+ ve üzerine çıkıyor. Normal şartlarda yeni araçlar için bu iyi bir şey. Bajaj özelinde ise bu durum sıkıntı veriyor. İlk başlarda rölantide stop etme dışında sorun çıkarmasa da kullanmaya devam ettikçe katalizörü dağıtıyor.
Tavsiyem Bajaj marka motosiklet kullanıyorsanız Shell ve Opet harici yerlerden katkısız benzin alın.
Motoseverrr; yazdıklarına ilaveten resetleme için bir başka yöntem daha var.
Yakıt konusunda motosiklet çalışmazsa servis tarafından önerilmişti.
Kontağı açtığınızda selamladan sonra kontağı 4 kez daha tekrar kapatıp açıyorsunuz. 5. açışınızda yakıtla ilgili problemler resetlenmiş oluyor.
"Bajaj motosikletlerde birkaç kere denediğinizde motoru çalıştıramazsanız yanlış hatırlamıyorsam 2 dakikalığına motor korumaya alınıyor." Motor koruması aktifleşmişken ne yaparsanız yapın çalışmıyor. Akünüze ve zamanınıza yazık. 5 kez kontağı açıp kapatarak motor korumasını kaldırmış oluyorsunuz.
Yeni aldığım Dominar 400 de bu motor koruma sorunu mevcuttu. Motor çalışırsa sorun yoktu ama inat ederse ne yaparsam yapayım çalışmıyor ve aküyü bitiriyordu. Rodaj bakımında bu sorunu hallettiler. Servisin dediğine göre ortalama 100 motordan 5 inde bu durum görülebiliyormuş. Eğer bu arıza süreklilik arz ediyorsa motor korumasını servis bypass ediyor. Çalışmama sorunu ortadan kalkıyor.
200 Serisi Ktm ile bu seri Bajaj modellerinin arıza kayıtları bir, yanıp söndüğü zaman Ktm listesinden bakılabilir.