SH 125

Herkeze merabalar konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum o yuzden kusuruma bakmayin
Kuryelik yapiyorum sh 125 aldim bir kac sorum olacak kitapcikda 10 30 yag kullanilmasi gerektigi yaziyor bende o sekilde devam ediyorum ama bazi kesimler havalar isindikca daha kalin yag kullanmami soyluyor 10 40 yada 20 50 gibi aydin malum yazin cok sicak ve nemli oluyor
ikinci bir sorum ise hic bir yerde dogru cevap bulamadigim sanzuman yagi mevzusu servis motora koydugu yagi koyuyorum diyor bazi kesim olmaz 80 90 kullan diyor motulun sayfasindan baktigimda en iyisi 10 40 expert diye disli yagi var birde 80 90 var hangisini kullanirsam uzun omurlu olur motorum simdiden tesekkurler

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bildiğim kadarıyla Honda "mevsimden ve sıcaklıktan bağımsız" olarak her şartta 10-30 tavsiye ediyor. Kitapçığınıza baktım, orada da 10-30 diyor, mesela benim kitapçığımda hava sıcaklığına bağlı olarak bir vizkozite aralığı vardır, sizinkinde yok.

Dişli kutusunda motor yağı değil şanzıman yağı kullanılır. Kitapçığınızda ne konulması gerektiği yazar. Eğer yazmıyorsa, Honda'ya mail atıp sorunuz.
Şanzıman yağının motor yağından farklı özellikleri vardır.

Her tür makina ve aksamda gerek sanziman gerek diferansiyel ve sanyi makinalarinda kalin yag kullanilir bu da herzaman 90 numara dedigimiz yag kullanilir 80/90 diye yag sonrasinda piyasaya cikarilmis olup isin asli 90 numara yagdir, ve bu bir sanayi kuralidir otomatik sanzimanlarda ise (otobüs,kamyon,otomobil ve is makinalarinda) ATF denilen kirmizi renkli 220 tanimli yag kullanilir.

Bildiğim kadarıyla Honda "mevsimden ve sıcaklıktan bağımsız" olarak her şartta 10-30 tavsiye ediyor. Kitapçığınıza baktım, orada da 10-30 diyor, mesela benim kitapçığımda hava sıcaklığına bağlı olarak bir vizkozite aralığı vardır, sizinkinde yok.

evet bende baktim klavuza bu sekilde yaziyor tam olarak sanzuman yaginin derecesini belirtmiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

evet bende baktim klavuza bu sekilde yaziyor tam olarak sanzuman yaginin derecesini be
Her tür makina ve aksamda gerek sanziman gerek diferansiyel ve sanyi makinalarinda kalin yag kullanilir bu da herzaman 90 numara dedigimiz yag kullanilir 80/90 diye yag sonrasinda piyasaya cikarilmis olup isin asli 90 numara yagdir, ve bu bir sanayi kuralidir otomatik sanzimanlarda ise (otobüs,kamyon,otomobil ve is makinalarinda) ATF denilen kirmizi renkli 220 tanimli yag kullanilir.
tesekkur ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dişli kutusunda motor yağı değil şanzıman yağı kullanılır. Kitapçığınızda ne konulması gerektiği yazar. Eğer yazmıyorsa, Honda'ya mail atıp sorunuz.
Şanzıman yağının motor yağından farklı özellikleri vardır.
Tesekkur ederim iki yagin farkli oldugunu biliyorum ama kitapcikda yazmiyor bende sormak istedim dislilere ne koyalim diye

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar