seyhan 250cc kararsızım

arkadaşlar seyhan 250cc bi motor beğendim buldumda fiat olarakda aşşa yukları anlaştık saylır ama benim aklımda hala aynı soru var beni yolda bırakırmı? nasıl bir motordur bu yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

a dan z ye bütün motorların yolda bırakma ihtimali var.

önemli olan ne sıklıkta bıraktığı:cat:

öyle tabi de ne bileyim salam bi makinamıdır yoksa durmadan sorun cıkaracak bi makinamı onu merak ediyorum

Gayet iyi bir motor, benim bir arkadaşımın var. Hem yedek parçasıda Honda- Yamaha gibi kazıkta değil...Arkadaşımda bakımını düzenli bir şekilde yaptırdı, motor onu hiç üzmedi. Alacaksan için rahat olsun...

Arkadaşım, site içinde bir arama yap çok fazla şey bulacaksın, sadece benim de ilk başta beğendiğim bir motosiklet olmasına rağmen artık üretilmemesi yüzünden vazgeçtim. 2 silindirli olması fazla yakmasına sebep olur. Kanuni olduğu için hala servis ve yedek parça hizmeti sürüyor. Kalıplı bir motor, ben araştırmalarım sonunda onun kardeşi Kanuni Tiger 250 aldım, çok memnunum... Sana da şimdiden hayırlı olsun...

Arkadaşım, site içinde bir arama yap çok fazla şey bulacaksın, sadece benim de ilk başta beğendiğim bir motosiklet olmasına rağmen artık üretilmemesi yüzünden vazgeçtim. 2 silindirli olması fazla yakmasına sebep olur. Kanuni olduğu için hala servis ve yedek parça hizmeti sürüyor. Kalıplı bir motor, ben araştırmalarım sonunda onun kardeşi Kanuni Giger 250 aldım, çok memnunum... Sana da şimdiden hayırlı olsun...

arkadaş başlığı açtıktan sonra resimlerine baktımda depo kısmı hariç tiger'a benzetmiştim

sanırım tiger, seyhan 250 nin güncellenmiş hali:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eğer bakımlı kullanırsan hiç bir motor yolda bırakmaz!!

ne kadar yakıyor parca arızaları nelerdir bunlarda bi bilgi alabilirmiyim

Forumdan Uzaklaştırıldı
seyhan 250 çift silindir bildiğimiz kadarıyla!!ama seyahan 250'nin sıfırı yok. bence uzak dur bu motordan..

ferotr abi dur tam heveslendim gözümü kotkutma ya öle balıklama atlamayacağım tabi bi servise gösterip öyle alacağım

motor benim avtardaki motor işte

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
ferotr abi dur tam heveslendim gözümü kotkutma ya öle balıklama atlamayacağım tabi bi servise gösterip öyle alacağım

bu birazda nekadar vereceğine bağlı seyhan 250'ye eğer cuzi bir fiyatı varsa al derim ama 2500,3000ytl civarındaysa uzak dur:cat:eek: paraya sıfırda alabilirsin derim!!bu benim görüşüm...

Dostum al bişey olmaz babaçi abinin dediği gibi dünyadaki en sağlam motorun bile yolda bırakma riski var.

Rodaj iyi yapılmış ise tek kişi 115 kmh sınırlarını zorlayabilirsin...

Hafif eğimli yolda ve şarjlar uygun ise 125 hatta 130 diyebilir.

100km de 3,5-4 lt. cavirı yakarsın

seyhan alacağına bence tek silindir 4 sübaplı kanunı tıger 250 al derım hanı bende var ve satıyorum dıye demıyorum ama harıka bır yol motoru.100 km de 3.3 şehır içinde 4 lt yakıyor tabı bu kullanıma da baglı. parçaları çok ucuz ve servis ağı çok iyi:cat:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
kardeş o kararsızlığın hep sürsün derim çinliye yanaşma sonra çok kafanı vurursun şimdi bi çok adam çıkıp yaa ben aldım sattm beni yolda bırakmadı ilan falan diycek ama boşver para kolay kazanılmıyor para verme o tenekerlere

satoyama ya katılmamak elde değil ama velakin japon makinelerin yedek parça fiyatlarıda can yakar varsa paran capon al yoksa paran çinli al ,kanuni alma:D

kanunı hakkında ne biliyorsun arkadasım bana anlatsana bilgilenmek istiyorum nedn kanuni almasın vatandaş hadi anlat bana:wiinkk:

tamam anlatayım kardeşim senin o motor dediğin tiger dan bende aldım maalesef
tiger da kronik rahatsızlık var ve bunu sende en az benim kadar biliosundur hiç birbirimizi kandırmayalım arkadaş alsında elinde saplamalar dolaşsınmı bence dolaşmasın he parası yoksa uraşcam derse alsın bana kanuni için motosiklet dersen sana gülerim kardeşim.:p

alsana tecrübelerimden bi demet sattım kurtuldum başkasının başını yaktım ona üzülüyorum.
muhteşem tigerım son erdek gezisinde yine saplamalarını kırınca tairatına 100 ytl bayılmak yerine hemde daha sağlam yapacağıma emin olduğumdan dolayı kendim tamirat ettim,aşşağıda resimli anlatım şeklinde olaya vakıf olacağınızı umuyorum.

önce işe takozları bulamadığımdan dolayı tamir etme işlemi ile başladım,görüldüğü üzere plastik takozlara sıvı conta sürerek içindeki bilyeleri sağlama aldım.
resim002kk6.jpg

resim008ay4.jpg

sıvı contayı sürerken ben
resim003fn2.jpg

sıvı conta
resim005hi2.jpg

alttaki resimdede saplamaları görüoruz,soldaki özel yaptırdığım saplama sağdaki ise meşhur kanuni dövme saplama
resim004hv8.jpg

altaki resimde ise saplamaların yine sıvıconta yardımı ile metal bilyelere girmiş halini görüyorsunuz ağnadınmı
resim010zu4.jpg

yardımcım miço hakan
resim007xs8.jpg

ve bitmiş hali artık kırılmaz kanımca:p :p

resim011pk6.jpg

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
hoca kusura bakmada tigerin senin coşkuna!!dayanamamış binen arkadaşların niye başına böyle birşey gelmiyor??bende bir senedir kanuni kullanmaktayım başıma hiçde böyle bişey gelmedi!!!!!!!!

hoca kusura bakmada tigerin senin coşkuna!!dayanamamış binen arkadaşların niye başına böyle birşey gelmiyor??bende bir senedir kanuni kullanmaktayım başıma hiçde böyle bişey gelmedi!!!!!!!!

kardeş aman da gelmesin zaten benimde başıma alır almaz gelmedi ve bu olay sadece benim başımada gelmedi.bigün allahın dağında saplamalar yüzünden kalırsan iinşallah kalmazsın beni hatırlarsın umarım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
zaten ben tedbirliyim o konuda merak etme sen:cat:neredeyse vidalarının tamamını değiştirdim aldığımın ikinci günü..........

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar