seyhan 250cc kararsızım

kardeş aman da gelmesin zaten benimde başıma alır almaz gelmedi ve bu olay sadece benim başımada gelmedi.bigün allahın dağında saplamalar yüzünden kalırsan iinşallah kalmazsın beni hatırlarsın umarım.

bende sana bişey anlatim arkadaşım motor işi ne kadar kalıte olursa olsun şans işidir. ikincisi beni 6 tane arkadaşımda var ve ben bu motoru almadan önce hepsiyle konuştum sadece 1 tanesinde elektrik tesisatında montaj hatası vardı onuda garantıden değiştirdiler.ben 6 aydır bu motora biniyorum cross kullanıyorum hopluyorum dıyen adamların peşimden gittim atladıkları yerden atladım çıktıkları yerden çıktım. yazın 3 kişi bile bindim bir keresınde mecburen ve 17 km stabılıze yol gitmek zorunda kaldım.motorumda suanda sadece hava fıltresının karbüratöre baglandıgı ılaçlı yer koptu yerıne taktım ve garantıden parcva beklıyorum onun harıcınde sorunum olmadı senın başına gelen olay can sıkıcı geçmiş olsun ama bu herkezın başına gelecek diye bi kaide yok sonuçta binilen motor insan yapımı yapılan motoruda kullanan insan bu arada teneke dediğiniz bu motorlar türk malı sadece lastileri taiwan malı ve benım 4 ustamın 4 ü de orta sınıf için bu motoru tavsiye etti ve öyle aldım sana geçmiş olsun..şunuda eklim ilk aldıgım zamanlarda ustalarım her uzun yola gidişimin dönüşünde bazı yerlerin gevşeyeceğini ve sıkmam gerekebileceğini sölemişti bir süre sonra gerek bıle kalmaz demişlerdi ve aynen öyle oldu..

Son düzenleme:
bende sana bişey anlatim arkadaşım motor işi ne kadar kalıte olursa olsun şans işidir. ikincisi beni 6 tane arkadaşımda var ve ben bu motoru almadan önce hepsiyle konuştum sadece 1 tanesinde elektrik tesisatında montaj hatası vardı onuda garantıden değiştirdiler.ben 6 aydır bu motora biniyorum cross kullanıyorum hopluyorum dıyen adamların peşimden gittim atladıkları yerden atladım çıktıkları yerden çıktım. yazın 3 kişi bile bindim bir keresınde mecburen ve 17 km stabılıze yol gitmek zorunda kaldım.motorumda suanda sadece hava fıltresının karbüratöre baglandıgı ılaçlı yer koptu yerıne taktım ve garantıden parcva beklıyorum onun harıcınde sorunum olmadı senın başına gelen olay can sıkıcı geçmiş olsun ama bu herkezın başına gelecek diye bi kaide yok sonuçta binilen motor insan yapımı yapılan motoruda kullanan insan bu arada teneke dediğiniz bu motorlar türk malı sadece lastileri taiwan malı ve benım 4 ustamın 4 ü de orta sınıf için bu motoru tavsiye etti ve öyle aldım sana geçmiş olsun

arkadaşım kimse malını kötülemez tabi ki seni anlıyorum 6ay dır kullanıyorum dedin bence saplamalara bi baktırmalısın ben burda sizlere kıllık olsun diye yazmadım bunları sonuçta bende 20 000 km kullandım bu motoru iyisiyle kötüsüyle yaşadıklarımı paylaşmak istedim , keşke biraz daha kaliteli malzeme kullanılmış olsaydı da tiger 250 görünümünün de önüne kalite ile geçseydi,ufak ayrıntılar yüzünden insanın midesi bulanıyor.saplamalar 1 kere kırıldıktan sonra devamı geliyor çünki içine oturduğu kaplinlerde yumusama oluyor ve saplamalar bu yuvada hareket ediyor bu hareket neticesinde saplamalar kırılıyor bence buradaki hata motorda 6 yerine 4 saplama kullanılması diğer bi mide bulandıran olay ise hortumların çürümesi,benzin hortumlarınızı mutlaka kaliteli bi malzemeyle değiştirmenizi öneririm. motorda türk malı parça varmı bilmem aama % 90 ı çinli diyebilirim.umarım benim yaşadığım problemleri yaşamazsınız.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

bu'da benim kanuni!!8 ayı geçti alalı..ben bu makinayı alırken ne tür sorunlarla karşılaşacağımı bildiğim için bir operasyondan geçittrdim..neredeyse vidaların tamamı değiştiştirdim..şu an benim ybr'den titreşimsiz saat gibi!!yani bu paraya alabileceğim en güzel makinayı aldım pişman değilim!!hatta çok seviyorum motorumu benim için bir numara:cat:

arkadaşım kimse malını kötülemez tabi ki seni anlıyorum 6ay dır kullanıyorum dedin bence saplamalara bi baktırmalısın ben burda sizlere kıllık olsun diye yazmadım bunları sonuçta bende 20 000 km kullandım bu motoru iyisiyle kötüsüyle yaşadıklarımı paylaşmak istedim , keşke biraz daha kaliteli malzeme kullanılmış olsaydı da tiger 250 görünümünün de önüne kalite ile geçseydi,ufak ayrıntılar yüzünden insanın midesi bulanıyor.saplamalar 1 kere kırıldıktan sonra devamı geliyor çünki içine oturduğu kaplinlerde yumusama oluyor ve saplamalar bu yuvada hareket ediyor bu hareket neticesinde saplamalar kırılıyor bence buradaki hata motorda 6 yerine 4 saplama kullanılması diğer bi mide bulandıran olay ise hortumların çürümesi,benzin hortumlarınızı mutlaka kaliteli bi malzemeyle değiştirmenizi öneririm. motorda türk malı parça varmı bilmem aama % 90 ı çinli diyebilirim.umarım benim yaşadığım problemleri yaşamazsınız.

tamam arkadasım sen bıldıgını oku.ya ben malım kötüyse kötü derim iyiysede memnuniyetimi anlatırım kardeşim adam babamın oğlumu bana ne. ne alırsa alsın sen şikayetini ben memnuniyetimi anlattım uzatmanın bir anlamı yok.tamam sen haklısın kanuni çin bütün kanunilerin saplamaları ya kırılıyo yada kırılmak üzereler kimse binmesin kımse almasın aklımdayken ben gidip saplamalarımı sıkayım bari:pr:tamam arkadasım sen bu işi biliyosun senle atışacak değilim :farao:

zaten ben tedbirliyim o konuda merak etme sen:cat:neredeyse vidalarının tamamını değiştirdim aldığımın ikinci günü..........

dediğin olayın aynısını ben yaptım ben sana söylim saplama kırma olayını aldıgından beri hiç bir yerini sıkmamıştır abıcım dağ yolları dedıgıne gorede bıraz atraksyon yapmıştır.bi ata sözü var abicim bakarsan bağ bakmazsan dağ olur :queen::queen:bu arada makıne de temiz duruyo sende benım gıbı bakım hastasısın galıba

buda benım canavar

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
tamam arkadasım sen bıldıgını oku.ya ben malım kötüyse kötü derim iyiysede memnuniyetimi anlatırım kardeşim adam babamın oğlumu bana ne. ne alırsa alsın sen şikayetini ben memnuniyetimi anlattım uzatmanın bir anlamı yok.tamam sen haklısın kanuni çin bütün kanunilerin saplamaları ya kırılıyo yada kırılmak üzereler kimse binmesin kımse almasın aklımdayken ben gidip saplamalarımı sıkayım bari:pr:tamam arkadasım sen bu işi biliyosun senle atışacak değilim :farao:

dediğin olayın aynısını ben yaptım ben sana söylim saplama kırma olayını aldıgından beri hiç bir yerini sıkmamıştır abıcım dağ yolları dedıgıne gorede bıraz atraksyon yapmıştır.bi ata sözü var abicim bakarsan bağ bakmazsan dağ olur :queen::queen:bu arada makıne de temiz duruyo sende benım gıbı bakım hastasısın galıba

buda benım canavar

sende demişsin ya!!bakarsan bağ bakmassan dağ...temiz bakmak lazım para kolay kazanılmıyor......

arkadaşlarım siz dedinizye başıma gelecekleri biliyordum tüm vidalarını değiştirdim gibi benim bu makineyi aldıktan sona nerelerini değiştirmem gerekiyor bu konuda bir bilgi verirmisiniz

dediğin olayın aynısını ben yaptım ben sana söylim saplama kırma olayını aldıgından beri hiç bir yerini sıkmamıştır abıcım dağ yolları dedıgıne gorede bıraz atraksyon yapmıştır.bi ata sözü var abicim bakarsan bağ bakmazsan dağ olur :queen::queen:

son gülen iyi güler .........

Seyhan ve Tiger ikisini de kullandım. Seyhan gösterişli şirin, yakıt fazla yakıyor. Parça sıkıntısı yok kaliteli, tek sıkıntısı yakıtı fazla,Tiger e göre daha yere yakın tam bir cruiser. Tiger tek silindir, daha seri, daha kalıplı kendine özgü bir yapısı var. Tiger in eksisi ise tek silindirin vibrasyonu. Seçim senin.

ben seyhanda karar kıldım 1.750 ytl ye anlaştım sayılır ama su parca ve deişşen sonun ve civataları merak ediyorum

ben seyhan kullanıcısıydım.o motosikleti alırsan tek artın kazanacağın tecrübedir(çin motosikletinin beş para etmeyeceğini anlama tecrübesi) :) bir kaç kez burda yaşadığım sorunları yazmıştım o yüzden tekrar yamayacağım ama tek kelime ile alma derim ben.para biriktirene kadar 2005 yılından beri sıfır aldığım ybr mi kullanıyorum 2. el marka olan büyük hacimli bir motosiklet alana kadar sabredeceğim.

Merhaba deliberk, 15 bin km Kanuni TGR 250 kullanan biri olarak motorunu aldığın zaman ilk yapacağın işleri kendime göre şöyle sıralayayım...

Arka saplamalarla ilgili hiç problem yaşamadım, hatta bu şikayetleri fabrika dikkate alıp yeni vidalar geliştirmiş, servis tanıdık olduğu için benim arka tekere bu yeni saplamalardan taktılar deneme mahiyetinde... Çıkan eski 4 vidayı da bizzat gördüm hiç bir aşınma deformelik yoktu. Yani bu iş; biraz da kullanmaya bağlı bir olay kaplin kesmesi...

Motorun sağ taraftaki Tiger yazan vinlex kaplamanın altında CDI var. Önce sele, sonra 2 adet vidayla sök onu, CDI siyah bir parça sigara paketi kadar, eğer kablo bağlantıları yukarı gelecek şekilde vidalanmışsa, yerinden sök ve o bağlantıları aşağı gelecek şekilde tekrar monte et, çok basit bir olay ama elektronik aksam için hayati önem taşıyor, çünkü yukarı şekildeyken içine su giriyor yağmur, yıkama vs vs gibi şartlarda...

Benzin hortumlarını mutlaka arabalarda kullanılan hortumlarla ve aynı özellikteki kelepçelerle değiştir. Hem daha sağlıklı, hem de uzun yıllar problemsiz kullanırsın bana 2.5 (ikibuçuk) YTL mal oldu. 4 kelepçe vidalı olanından, 50 cm üzeri bez kaplı benzin hortumu... Ama yanına orjinal hortumun çap ölçüsünü al, dar veya bol olmasın...

Bunların dışında motorunu her zaman temiz tut, binmeden önce mutlaka etrafında bir turla sağına soluna bak, gevşeme, çatlama, kırılma gibi aksaklıkları gördüğün zaman hemen gider, servise yaptırırım nasılsa deyip aksatma...

Ben bu saydığım işlemleri her zaman yaptığım için şu ana kadar hiç problemsiz gezdim durdum çok şükür motorumdan memnunum, daha uzun zaman birlikte gideceğimiz çok yer, yapacağımız çok yol var, sevgiyle kal, kazasız belasız sürüşler dilerim....

hulk verdiğin bilgiler için cok teşekür ederim bu işlemleri alır almaz yaptıracağım motorun teknik konusunda bi bilgim olmadığı için :salut: teorik anlamda baya bi bilgiye ihtiyacım var

arkadaşlarım siz dedinizye başıma gelecekleri biliyordum tüm vidalarını değiştirdim gibi benim bu makineyi aldıktan sona nerelerini değiştirmem gerekiyor bu konuda bir bilgi verirmisiniz

canım kardeşim sen önce almak istediğin motora karar ver ama sana benden abi tavsiyesi eğer ben uzun yıllar binerim satmam motorumu dersen sıfır al..ama bellı olmaz ılerde değiştiririm dersen iyi arastır ıkıncı el bı makıne al her konuda yardımcı oluruz elımızden geldıgı kadarıyla sen canını sıkma..:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Merhaba deliberk, 15 bin km Kanuni TGR 250 kullanan biri olarak motorunu aldığın zaman ilk yapacağın işleri kendime göre şöyle sıralayayım...

Arka saplamalarla ilgili hiç problem yaşamadım, hatta bu şikayetleri fabrika dikkate alıp yeni vidalar geliştirmiş, servis tanıdık olduğu için benim arka tekere bu yeni saplamalardan taktılar deneme mahiyetinde... Çıkan eski 4 vidayı da bizzat gördüm hiç bir aşınma deformelik yoktu. Yani bu iş; biraz da kullanmaya bağlı bir olay kaplin kesmesi...

Motorun sağ taraftaki Tiger yazan vinlex kaplamanın altında CDI var. Önce sele, sonra 2 adet vidayla sök onu, CDI siyah bir parça sigara paketi kadar, eğer kablo bağlantıları yukarı gelecek şekilde vidalanmışsa, yerinden sök ve o bağlantıları aşağı gelecek şekilde tekrar monte et, çok basit bir olay ama elektronik aksam için hayati önem taşıyor, çünkü yukarı şekildeyken içine su giriyor yağmur, yıkama vs vs gibi şartlarda...

Benzin hortumlarını mutlaka arabalarda kullanılan hortumlarla ve aynı özellikteki kelepçelerle değiştir. Hem daha sağlıklı, hem de uzun yıllar problemsiz kullanırsın bana 2.5 (ikibuçuk) YTL mal oldu. 4 kelepçe vidalı olanından, 50 cm üzeri bez kaplı benzin hortumu... Ama yanına orjinal hortumun çap ölçüsünü al, dar veya bol olmasın...

Bunların dışında motorunu her zaman temiz tut, binmeden önce mutlaka etrafında bir turla sağına soluna bak, gevşeme, çatlama, kırılma gibi aksaklıkları gördüğün zaman hemen gider, servise yaptırırım nasılsa deyip aksatma...

Ben bu saydığım işlemleri her zaman yaptığım için şu ana kadar hiç problemsiz gezdim durdum çok şükür motorumdan memnunum, daha uzun zaman birlikte gideceğimiz çok yer, yapacağımız çok yol var, sevgiyle kal, kazasız belasız sürüşler dilerim....

Arkadaş herşeyi anlatmış!!bunları dikkate almalısın..bazı densiz konuşanlarında lafına gitme!!!:cat:

Seyhan ve Tiger ikisini de kullandım. Seyhan gösterişli şirin, yakıt fazla yakıyor. Parça sıkıntısı yok kaliteli, tek sıkıntısı yakıtı fazla,Tiger e göre daha yere yakın tam bir cruiser. Tiger tek silindir, daha seri, daha kalıplı kendine özgü bir yapısı var. Tiger in eksisi ise tek silindirin vibrasyonu. Seçim senin.

silindir vibrasyonunun kolayı var fabrıka cıkıslı olan 13 dişi 16 yada 17 diş yaparsan motorda vıbrasyon ortadan kalkıyor hızlanma artıyor ama cok az bır sey tork düşüyor oda sorun deil kum çakıl taşımıyorsan :queen::queen:

hulk verdiğin bilgiler için cok teşekür ederim bu işlemleri alır almaz yaptıracağım motorun teknik konusunda bi bilgim olmadığı için :salut: teorik anlamda baya bi bilgiye ihtiyacım var

tecrübe konusunda sıkma canını berk kimse anasının karnında öğrenmiyor sende zamanla öğreneceksin gerek duyarak ,görerek gerekse uygulayarak ama sana tavsıyem adi motorda alsan kalıtelı motorda alsan motoruna bak ve onu hor kullanma derım sana tavsıyem bu olur :cat:

Son düzenleme:
kum cakıl falan taşımıcam bende öle ağır değilim zaten dişli işinede girecem en gen hafta sonuna alıcam motoru gibi görünüyor dün deişiklikleri burada paylaşacağım desteklerinizi geri cekmeyin ama:p

silindir vibrasyonunun kolayı var fabrıka cıkıslı olan 13 dişi 16 yada 17 diş yaparsan motorda vıbrasyon ortadan kalkıyor hızlanma artıyor ama cok az bır sey tork düşüyor oda sorun deil kum çakıl taşımıyorsan :queen::queen:

15 dişli takılı, önde problem yok artçı basamağında halen titreşim oluyor. Bu arada
dişli konusunda yanlış bilgi vermişsiniz. sökülen dişli 13 ise 15-17 14 ise 16 18 diye ikişer diş artırılmalı veya azaltılmalı, aksi halde zincir ile uyum sağlamaz zincir i bozduğu gibi dişliyi de bozar üstelik ses yapar.

SOn bir soru, 15 tamam 17 diş hiç deneyen var mı Tiger de?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Valla ben onu bunu bilmem! Bu işe yeni başlayacaksan, en dandirik ÇanÇinÇon'un ikinci elini bulup alacaksın.. Bu işi temelinden öğrenmek istiyorsan, çatlamadan patlayan, gevşemeden dağılan, çalışmadan bozulan gibisinden bir aletle başlamalısın!

Kaliteli ve sağlam bir motosikletle iyi bir sürücü olabilirsiniz ama iyi bir motorcu olamazsınız! Eline anahtar tutmamış, cıvata sıkmamış olanlar motorcuyum diye geçiniyorlar ya kafayı yiyorum...

Velhasıl, Seyhan 250 C bu iş için biçilmiş kaftandır; şiddetle tavsiye ediyorum! :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar