tamam arkadaşlar, hepimiz espiritüel, hazırcevap, lafı gediğine oturtan arkadaşlarız; bu anlaşıldıysa, konuya dönelim
şu konuya mantık çerçevesinde yaklaşalım artık olur mu?
ben bu konuyu, internette lastiği yağlasak ne olur diye aratırken, bizim sitede buldum, tabi hemen konuyu canlandırdım
evveliyatı ise şöyle gelişti; geçen motosikletin arka lastiğine bakıyordum otururken, bunun hamurunda sertleşme var, lan bu yağlansa aslında iyi olur gibi ya diye içimden geçirdim
işte kritik nokta bu, ben bir meseleyi kafamın içinde modellediysem, kesin olmamakla birlikte olabilitesi bulunuyor demektir
dalga geçiyorum sanmayın, sezgi dediğiniz şey, muhtemelen bilginin bizim farkındalığımız olmayan bilinçaltı bir katmanda işlenmesiyle oluşuyor
şimdi bilgi felsefesiyle konuyu dağıtmayalım
düz kontak yapalım
bir lastik neden zamanla sertleşir? hamurundaki bir bileşen zamanla uçuyor/kaçıyor olabilir
her ne kadar bir solüsyonun katılaştırılması üzerinden üretilen katı yapılardaki bozulmalar geri alınabilir gibi durmasa da (en uç örnek camdır mesela)
kovalent bağlar, dış yörüngedeki elektronların paylaşımıyla oluşup, buradaki bir unsurun devre dışı kalmasıyla meydana gelen moleküler yapıdaki değişiklikler, aynı bileşenin geri kazandırılmasıyla (tabi katmanda ne kadar derine gidilebileceğine de bakmak lazım) bir miktar geri alınabilir mi?
yine bir uç örnek sunuyorum, bayatlayan ekmeğin buhara maruz tutulup, yumuşatılması
işte bu kauçuk dediğimiz yapı belli miktarda yağı emer mi? hangi yağı emerse faydalı olur?
hislerim bana, ham petrol ilen muamele et diyor