Bakalım senin Türkçe bilgin sandığın kadar iyi mi ?
"
iç anadolu insanı bana genelde itici geliyor.." > Cümleye büyük harf ile başlanır. Tek nokta ile bitirilir.
"
Lays reklamındaki teyze ben çok küçükken vardı ve o zamanlar sevimli geliyordu ama benim düşüncelerim çok fazla değişti." > Teyze kelimesinden sonra virgül eksik. Benim düşüncelerim yazan yerde benim kelimesi fazla, gizli özne var zaten.
"
Türkçenin düzgün konuşulmaması benim pek hoşuma gitmiyor," > Bu cümlede benim kelimesi yine gereksiz kullanılmış. Bir önceki cümlede ki hata tekrarlanmış. Cümle bittiği için nokta koyulması gerekir, virgül kullanımı yanlış.
"
mesela geçen aylarda bahsettiğim arkadaşım gözüme çok batıyordu... Hani 1 ay içerisinde 3 kez motosikletten düşen ve motor sürmeyi yeni öğrenen arkadaşımdan bahsediyorum." > 3 nokta kullanımı yanlış. Hani kelimesinden sonra virgül eksik.
"
Türkçeyi iyi konuşuyor ama kendisi Tokatlı ve kulak misafiri oldum bir kaç kez, kendi akrabalarıyla konuşurken İç Anadolu, yani Tokatlı aksağamına(ağzına) geçiş yapıyor ve sinir oluyorum. > Birkaç bitişik yazılır. Aksağamı diye bir kelime yok, doğrusu aksan olacak ki kullanım yeride yanlış. 2. bir dili konuşurken ana dile benzetilmesine aksan denir.
Eğer yazdığın gibi konuşuyorsan ortalama bir Tokatlı'dan daha iyi konuşmuyorsun. Türkçen kötü. İlave olarak Coğrafya bilgin de kötü. Tokat Karadeniz bölgesinde yer alır, İç Anadolu'da değil.