Scooterda ruh yokmuş(ya da ben öyle sanıyorum)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bataryasını modifiye ettirmişti, BMS takmışlardı bataryasına. Hatta bir konu açmıştı, ara ara yazıyor yaptıklarını, ilk aldığında bu kadar uzun değildi bataryası.

oooo modifiye haa.

hachiko plaka alabilir miyim, trafiğe şikayet edecem de, o bakımdan.

üstatlara tek bir sorum var.

yamaha ve honda nın elektrikli skuter modeli var. madem 160 km menzil mumkun, neden bunlar uygulamıyor, hala 70 80 km ile uğraştırıyorlar.

yok satarlar yoook. benim kafam almadı bu işi.

Scooter mantık evliliğidir.

Yağmurlu havada paçaların ıslanmamasıdır.
Dizlere rüzgar yememektir,
Kocaman koltukta oturmaktır,
Debriyaj nedir bilmemektir,
Durup durup zincir temizlememek yağlamamaktır.
Koltuk altına ıvır zıvırı koymak, elde bişey taşımamaktır.

Belki de vitesli motora ruh katan bu detayların eksikliğinin birleşimidir, çünkü her biri ayrı bir çaba ve özveri gerektiriyor.

Yüksek cc bir scootera sahip olmadım, binmedim de.
Ama ben de ruhu olan bir scooterın viteslideki kadar kolay bulunamayacağını düşünüyorum.
Tmax, Gilera Nexus 500, GP 800 elbette boş ve sıradan scooterlar değildir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Belki de vitesli motora ruh katan bu detayların eksikliğinin birleşimidir, çünkü her biri ayrı bir çaba ve özveri gerektiriyor.

Ama ben de ruhu olan bir scooterın viteslideki kadar kolay bulunamayacağını düşünüyorum.
XADV de scooter...
Ama burdaki çoğu 600 650 lilik enduroları ağlatır..

Arkadaşlar benim vs5te çift batarya var..Aşşağıdaki görselde orjinal olan 45 amperdir.. Bu batarya duruyor..Arada kullanıyorum.
70qeej1.jpg

Yine aşşağıda ki görselde sonradan yaptırdığım 70 amper olan.. Bunu hep kullanıyorum..Minimum 135 km yol yapar oda dip gaz 3.vites 90km hız ve üstü , 2. vites ve 3.vites karışık sert kullanımda 70- 90 km arası hızla 160 kmye kadar gider.. Eğer fabrika verileri ile 45-55 km hızla 1.viteste kullanırsanız 180kmye kadar gidiyor..Yedek bataryayıda çantaya koyarsanız 250 kmye kadar gidiyor bu araç..

mnsurbe.jpeg

Diğer ayrıntılı bilgiler burada.

https://www.motosiklet.net/forum/konu/uzun-menzilli-elektrikli-motosiklet-onerisi.214013/
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

oooo modifiye haa.

hachiko plaka alabilir miyim, trafiğe şikayet edecem de, o bakımdan.

üstatlara tek bir sorum var.

yamaha ve honda nın elektrikli skuter modeli var. madem 160 km menzil mumkun, neden bunlar uygulamıyor, hala 70 80 km ile uğraştırıyorlar.

yok satarlar yoook. benim kafam almadı bu işi.
Bunu bende bilmiyorum bmw dahil saçma sapan menzilleri verileri var yamaha hele tamamen saçma menzilleri ve hızları var sanırım pazarlama taktikleri olsa gerek..Vs5i almadan hepsini araştırdım piyasada açık ara en iyisi (yamaha bmw honda piaggio dahil) f/p olarak vs5ti..

ulen hachiko,

şu motoru kullanmaya, ana yola cıkmaya hiç mi utanmıyon hsgdgsj

yaa atmaaa atmaaa bu motorun menzili belli heryerde yazıyor.
nasıl oluyo 160 km?
Sen o motorla 500 km yol gitmeye utanmıyormusun :D

Hocam aracın kendi konusu mevcut forumda.. Oraya da yazdım.. Bende x9 500 var kapıda duruyor buna bindiğim ilk an " bu nasıl birşey ya biz bildiğin kamyon sürüyormuşuz" dedim ..Bir daha pek binmedim.. Gece mesela çayırovadan çıkarım taksime giderim zaten sesi titreşimi ısı yayan bir yeri yok yeterince hızlı ve güçlü..Veyahut izmite giderken..Hız sabitlemeyi açarım 75 kmde ayarlarım sadece direksiyonu tutarım sağa sola baka baka gider gelirim..O kendisi gider yoluna..Konuya bakacak olursanız.. Telefondan hız güç oranları kalkış modu kendini şarj etme hız sabitleme aktif etme gibi tonla özelliğini düğmelere kadar telefondan değiştiriyorum hemen..Aynı şekilde bataryaya da telefondan müdehale edebiliyorum..

Son düzenleme:
Arka çanta motordan daha büyükmüs
O var onu kullanmıyorum dediğin gibi kamyon dorsesi gibi :D Givi çanta kullanıyorum büyük olmaz ise olmaz..

Çayırovadan taksim meydanına vardığımda kalan şarj.. Çok sert kullanıldı 2. vites 70-76 km aralığında kullanıldı genelde tabiki trafiğin olduğu yerlerde bazen 50lere düşüldü rampalarda 65lere düştü bazen.Arada 3.vitese atıp 87-89 arası gittim..

thx3vyw.jpeg

Ekleme şu an uzun süre fosil yakıtlı araç almayı düşünmüyorum ama olurda alırsam en çok arayacağım özellik , hız sabitleme..Yolculuğumun %30unda sadece gaz çeviriyorum diğer türlü araç hep kendisi gidiyor..Eğer yolda ışık trafik vs yoksa (izmit yolu gibi) bu oran %20lere düşüyor..

Son düzenleme:
Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Ürdünlü bir müşterim Ürdünde (ya da Ürdün'e komşu ülkelerden birinde olabilir tam hatırlamıyorum) sıcaktan dolayı motosikletin yasaklandığını söylemişti. İzmir'de buna dahil edilebilir.
Yahu geçenlerde Dubai 44C idi, İzmir 42 gördü o gün...

Motosikleti
Suzuki Burgman 650

Geçen h.sonu ümraniye meydan avm de Media Markt ve Decathlon'u gezdim biraz. Bende ne zaman elinde kask ile avm, park, sahilde dolaşan viteslileri görsem eziyet çekiyorlar diye düşünüyorum istemsizce. Daha 250 lik joymax varken bu yeter diyordum. Sonra 650'lik Burgman'a geçerken arada dağlar kadar fark varmış dedim açıkçası. Benim içinde hayaldi ama 2023 eylül ayında birden kafama esti. Fotoğraf makianası ve ekipmanları satsam, 2 yıllık besi bozsam, bendeki motoru da elden çıkarsam kalan cüzi bir miktarı da (30 bin tl) kredi çeksem alırım dedim ve aldım. Benim için motorda son durak olan motora biniyorum. Bundan sonra hangi motoru alsam güçsüz gelir ve zevk almam. Spor tarzı scooterlara ısınamadım bir türlü. Elimdeki motorunda km si yüksek olduğunan alıcı da bulamam diye son sahibi ben olacakmışım gibi geliyor. Scooter var scooter var doğal olarak. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Scooterların sele altı geniş bagajları büyük avantajdı ama son aldığım kask xmax'ın sele altına sığmıyor, ne koca kafalıymışım. :) Şehir içinde scooterla bir işimi halletmeye gittiğimde parkedince mont ve eldivenleri sele altına atıyorum ama kask elimde kalıyor. :)

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Scooterların sele altı geniş bagajları büyük avantajdı ama son aldığım kask xmax'ın sele altına sığmıyor, ne koca kafalıymışım. :) Şehir içinde scooterla bir işimi halletmeye gittiğimde parkedince mont ve eldivenleri sele altına atıyorum ama kask elimde kalıyor. :)
Kaskı her zaman 47 lik topcase'e koyarım. Genelde tek kullandığım için motoru yer kalıyor. Hatta dizlik ve eldivenleri de arka çantaya atarım. Ceketi sele altına atarım. Powerbank, ıvır zıvır gibi bir kaç eşya da sele altında sürekli durur. Sele altı ve arka çanta veli nimet gerçekten.

Geçen h.sonu ümraniye meydan avm de Media Markt ve Decathlon'u gezdim biraz. Bende ne zaman elinde kask ile avm, park, sahilde dolaşan viteslileri görsem eziyet çekiyorlar diye düşünüyorum istemsizce. Daha 250 lik joymax varken bu yeter diyordum. Sonra 650'lik Burgman'a geçerken arada dağlar kadar fark varmış dedim açıkçası. Benim içinde hayaldi ama 2023 eylül ayında birden kafama esti. Fotoğraf makianası ve ekipmanları satsam, 2 yıllık besi bozsam, bendeki motoru da elden çıkarsam kalan cüzi bir miktarı da (30 bin tl) kredi çeksem alırım dedim ve aldım. Benim için motorda son durak olan motora biniyorum. Bundan sonra hangi motoru alsam güçsüz gelir ve zevk almam. Spor tarzı scooterlara ısınamadım bir türlü. Elimdeki motorunda km si yüksek olduğunan alıcı da bulamam diye son sahibi ben olacakmışım gibi geliyor. Scooter var scooter var doğal olarak. :)
Bence en iyisini yapmışsınız.

İçinde bulunduğumuz ekonomik durum yüzünden mal almadan önce nasıl satarım diye düşünüyoruz.
Haliyle birçok hayal, heves, ışık başlamadan sönüyor içimizde.

Elindeki tek maddi güvence aldığın motor değilse, bazen de dünya malı dünyada kalır diyip davranmak geliyor, her malın alıcısı var, satılıyor.
Kimi 3 günde kimi 3 ayda :)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
ya kamyoncu.

su yolu hissetme olayı onemli gercekten.

cb125f kullanırken benzer şeyler dusunuyorum.

bende eskiden bisiklet kullanırdım galiba ondan hoşumuza gidiyor.

keşke daha guclu olsaydı cb125f. bi de ruzgardan cok dayak yiyorum ama nakedın olayı o.
Burakcım Gp kompozitten gidon yükseltme ve 59 cm tur camı aldım CB125F'e.

Kask hizasına geldi camın tepesi.

Üstüne bir de deflektör takıyorum.

Hiç rüzgara maruz kalmadan gitmek mümkün yani.

Naked motorlarınız itina ile touring'e dönüştürülür. :LOL: 😁

Motosikleti
Cbr 650F
Koca integra suruyorum ama ozunde scooter. Dddigin gibi ruhsuz. Vitesli farkli mod

Ben de yeni bir motor alacağım ve bu ilk motorum olacak. Sym NH 200 T ve Bajaj Dominar 400 arasına gidip geliyorum. Bunu okuyunca Sym’den bir scooter mu alsam diye düşünmedim değil açıkçası?

Motoru daha çok şehiriçi ulaşımda kullanacağım haftada bir de yaylaya çıkmayı düşünüyorum. Yılda 1-2 kez de uzun yol yapabilirim belki.

Ben de yeni bir motor alacağım ve bu ilk motorum olacak. Sym NH 200 T ve Bajaj Dominar 400 arasına gidip geliyorum. Bunu okuyunca Sym’den bir scooter mu alsam diye düşünmedim değil açıkçası?

Motoru daha çok şehiriçi ulaşımda kullanacağım haftada bir de yaylaya çıkmayı düşünüyorum. Yılda 1-2 kez de uzun yol yapabilirim belki.
Ben geçen ay Nht 200 aldım henüz 700 km yapabildim güzel motor daha önce bunun 125 liğini de 8000 km kadar kullanmıştım , 125 cc kesmeyince 200 lük aldım ama Sym sukuterimde var çok memnunum , vitesle trafikte cebelleşmek istemediğim için günlük kullanımda sukuterden vazgeçemiyorum , işe gitgel yapacaksan sukuter tek seçeneğin olmalı hatta İstanbul gibi büyük , kalabalık şehirlerde Forza, Xmax , Joymax gibi 180 kg maxi sukuterler bile yeri gelir zorlar , pcx , nmax , jetx gibi 120 kg sukuterler idealdir..

Ben geçen ay Nht 200 aldım henüz 700 km yapabildim güzel motor daha önce bunun 125 liğini de 8000 km kadar kullanmıştım , 125 cc kesmeyince 200 lük aldım ama Sym sukuterimde var çok memnunum , vitesle trafikte cebelleşmek istemediğim için günlük kullanımda sukuterden vazgeçemiyorum , işe gitgel yapacaksan sukuter tek seçeneğin olmalı hatta İstanbul gibi büyük , kalabalık şehirlerde Forza, Xmax , Joymax gibi 180 kg maxi sukuterler bile yeri gelir zorlar , pcx , nmax , jetx gibi 120 kg sukuterler idealdir..
Vites değiştirme o kadar zor mu gerçekten? Bana çokta zor olmasa gerek dedirtiyor… Hepimiz yıllarca manuel vites araç kullandık

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Vites değiştirme o kadar zor mu gerçekten? Bana çokta zor olmasa gerek dedirtiyor… Hepimiz yıllarca manuel vites araç kullandık
Eğer araba kullanmayı manuel vitesli araçta öğrendiysen ve uzun yıllar kullandıysan motosikletteki de aynı mantık, debriyajın kavrama noktasını bulabildikten hissedebildikten sonrası kolay.

Vites değiştirme zor değil ama Istanbul'da dur kalk trafikte 1 saat debriyaj vites yapınca yoruyor , ayrıca sukuterin düşük hızlarda kontrolü çok daha kolay , birde bazı vitesliler bacaklara fena sıcak verir , sukuter bu konuda kesinlikle üzmez ayrıca kışın yağmurda çamurda temiz kalırsın..

Vitesli motor uzun yolda keyif veriyor ama hacim olması gerekiyor , sürekli uzun yol yapacaksan yazdıkların içinde 400 cc Dominar ı tavsiye ederim..yayla yolu gibi bir güzergaha gireceksen Nht200 daha mutlu eder zira hem tel jant hemde yüksek motor , yüksekliği yeni başlayan birini zorlayabilir yalnız..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar