espresso okurken bana sıkıntı yaptı .d
sadece kaskı takman yeterli bence, valla gerek yok gerisine eziyet ediyosun kendine.
bi de xmax tabiki vstrom a gore pratiktir de yine de 182 kg mus. Sen bi cb125F alsan pratiklik neymiş gorursun 110 kg. plaja giriyorum kuma batıyor bazen arkayı tutup kaldırıyorum dfdfsd
gercekten bisiklet ya.. hani bugun ovmeyim diyodum bak yine ovdurdun bana. Canım ya dun yine 125 km yol yaptım bebeğimle.
cb125F alsam tabi ki daha hafif daha pratik olacak, xmax 250 de aslında çok ağır ama 230 kiloluk vstromdan sonra bisiklet gibi geldi demek istemiştim.

Ama cb125F ile markete gitsem aldıklarımı nasıl taşıyacağım? xmax sele altı bagajı iki kasa bira alabiliyor.

Şehir içi scooter kullanmanın en büyük avantajı alışveriş vb. işleri için bagajı olması, bunca yıl arka çantaya ihtiyaç bile duymadığım için çanta bile almamıştım.
Bir de senin AT gibi bunu da beni üzmeyecek fiyata alıcı bulamadım, haliyle elimde bu var bunu kullanayım moduna girdim. sıfırdan şehir için kullanım için büyük motorun yanına ikinci motor alacak olsaydım honda sh125 düşünürdüm.
Ekipman konusu da, üzerimde mont ve elimde eldiven olmadan motoru apartmanın bahçesinden bile çıkarmam, ekipman giymeden kendimi rahat hissetmiyorum, alışmışım ekipmana, önceki gün xmax ile şehir içi işleri hallederken yine dayanamayıp motosiklet pantalonu giydim, benim pantalonum yazlık püfür püfür motosiklet pantalonu da değil, riderdenim bora modeli, tam kışın giymelik pantalon ama onu giymesem içim rahat etmeyecekti. Eldivensiz de olmaz deyip dandik de olsa eldivendir diye eski yazlık eldivenlerimi giydim, mont zaten çok rahatsız etmiyor, püfür püfür rüzgar alan yazlık bir mont, mont giymeyip tsirt ile sürsem zaten güneş yanığı benim için çok daha rahatsız edici bir şey. Kendime eziyet ediyorum belki ama önümüzdeki sezona yazlık pantalon da alsam rahatlayacağım, ayağımda spor ayakkabı ile scooter sürmeye yeni yeni alışmaya çalışıyorum.
Birazdan E5'den 50km öteye gideceğim bir işim var, scooter ile mi gitsem vstrom'u mu çıkarsam kararsız kaldım, tam ekipman giyinip vstrom ile gideyim dedim çünü istanbuldaki gibi olmasa da o yolda çok fazla çevreyolu vb olduğu için kamyonlar arabalar falan buranın trafiği de bir tuhaf.