Scooterda ruh yokmuş(ya da ben öyle sanıyorum)

Ben her türlüsünü kullandım..Mobilet , 250 racing , cg , scooter , maxi scooter..Cbf vs.. Ama son 15 yıldır hep maxi scooter kullanıyordum bana göre maxi scooterlar mercedestir..Bende tutkudur.. Çünkü inanılmaz rahat ve kalıplılar yeterince güçlüler .Kapıda x9 500 var. Bastımı uçuyor..Taaki 2 sene önce elektrikli scooter alana kadar..Viteslide ayrıca , her yere de giriyor..Üstelik 180 kmye kadar menzil sunuyor..Üstelik bu menzili 20 tlye yakın bir maliyet ile yapıyor.. Ufak heryere giriyor..90km üstü hız yeterli oluyor..İki kişi çıkmadığı rampa yok.. En çok sevdiğim özelliği ise hız sabitleme özelliği inanılmaz birşey , araç kendi gidiyor direksiyon zaten sabit hafif..Sağı solu seyrede seyrede geziyorsunuz titreşim ses ısı zaten yok..Gaz çevirmekten bileklerin ağrımıyor.. Kendisi de gidince bal kaymak oluyor..

Motosikleti
cbf 150

burda aşağı yukarı bütün tur yaptıgım araçlar var, Buna yeni v stromda değil. Eğerki gerçekten zamanım bol olsa. dünya turuna çıkıcağım motor vespa olurdu.

otomatik olması zaten çok iyi artık pilot değil"elli tane enstrümanla oynaşan" direk kuş oluyorsunuz ben yolu en çok vespayla hissediyorum.

bu arada 12 beygir ama tekere 9 veriyor. Gezmedim yer kalmadı. fotoların arasında birde bisikelt görüceksiniz onunla gitmediğim ülke kalmadı.

Gerisi güzel zevkliler ama yolu hissetmek ağ ayrı bir duygudur. kimisi eşek kadar gsle hisseder. ben Vespayla. kaplumbaga görürüm mesela pat dururum şak torpidodan makinanmı alır foto çekerim 30 saniyeyi geçmez. Büyük motorda bunu yapamazsın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

burda aşağı yukarı bütün tur yaptıgım araçlar var, Buna yeni v stromda değil. Eğerki gerçekten zamanım bol olsa. dünya turuna çıkıcağım motor vespa olurdu.

otomatik olması zaten çok iyi artık pilot değil"elli tane enstrümanla oynaşan" direk kuş oluyorsunuz ben yolu en çok vespayla hissediyorum.

bu arada 12 beygir ama tekere 9 veriyor. Gezmedim yer kalmadı. fotoların arasında birde bisikelt görüceksiniz onunla gitmediğim ülke kalmadı.

Gerisi güzel zevkliler ama yolu hissetmek ağ ayrı bir duygudur. kimisi eşek kadar gsle hisseder. ben Vespayla. kaplumbaga görürüm mesela pat dururum şak torpidodan makinanmı alır foto çekerim 30 saniyeyi geçmez. Büyük motorda bunu yapamazsın.

ya kamyoncu.

su yolu hissetme olayı onemli gercekten.

cb125f kullanırken benzer şeyler dusunuyorum.

bende eskiden bisiklet kullanırdım galiba ondan hoşumuza gidiyor.

keşke daha guclu olsaydı cb125f. bi de ruzgardan cok dayak yiyorum ama nakedın olayı o.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
bende eskiden bisiklet kullanırdım galiba ondan hoşumuza gidiyor.
Bisiklet yol sabrını öğreten bir şey; ben de KLX ile İzmir > Istanbul > İğneada yaparken farkettim bunu. Zira Jet14ü de Istanbul'dan kış günü 9 saatte getirdim. Ama şu anki şartlar dışında yaşasam sabır felan demem alırım bir başka makine. Coğrafya kaderindir...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Scooter candır ama amacı şehir içinde işe gidip gelmek, çarşı pazar işlerini halletmek vb. daha fazlasını beklemeyin. İşe gidip geleyim, hafta sonu da köfte turlarında 650cc motorları olan arkadaşların çok gerisinde kalmadan köfte turlarında gezeyim denince de xmax gibi maksi scooterlar iş görür ama yorucu da olur. Her motoru işlevine göre kullanmak iyi.
Benim xmax'ı satmamıştım, şimdi şehir içi kullanmaya başladım, çok pratik geldi, bir ucundan öteki ucuna 2-3km olan küçük şehirde çok güzel iş görüyor scooter. 1km'den uzak yere gideceksem bu sıcakta yarım saat yürümeyeyim diyorsam kafama kaskımı, üzerime montumu, elime eldivenimi giyip çıkıyorum, büyük motoru garajdan çıkarmaya üşenip de arabayla gitmek yerine şehir içinde otopark sorunu olan yerlerde bile rahat ediyorum.

kafama kaskımı, üzerime montumu, elime eldivenimi giyip çıkıyorum, büyük motoru garajdan çıkarmaya üşenip de arabayla gitmek yerine şehir içinde otopark sorunu olan yerlerde bile rahat ediyorum.

espresso okurken bana sıkıntı yaptı .d

sadece kaskı takman yeterli bence, valla gerek yok gerisine eziyet ediyosun kendine.

bi de xmax tabiki vstrom a gore pratiktir de yine de 182 kg mus. Sen bi cb125F alsan pratiklik neymiş gorursun 110 kg. plaja giriyorum kuma batıyor bazen arkayı tutup kaldırıyorum dfdfsd

gercekten bisiklet ya.. hani bugun ovmeyim diyodum bak yine ovdurdun bana. Canım ya dun yine 125 km yol yaptım bebeğimle.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Scooter'ı tek motosiklet yapıcam diyene tek önerim var beverly 400. Yavaş gruplar ile çıktığımda beverly ile gidiyorum, 500km yaptığım oldu bir günde. Sıfır titreşim, tempolu gidilebilmesi (130-140-150 civarı zorlanmadan gidebilir) Bindiğim tüm scooter'lardan konforlu. geniş bagajı vs. ADV 350 - Xp400 gibi rakiplerine verilen paraya acıyorum.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Hem scooter var hem vitesli var.
Scooter çok pratik, hele şehir içi bakkal market harika bişey.
Lakin ben bir türlü kendimi güvende hissedemiyorum scootere.
Nasıl tarif etsem bilemedim, motorla asfalt bağli değilsin de sanki asfaltla aranda su var suyun üzerinde yüzer gibi gidiyorum.
Kayacak gibi, durmayacak gibi, hakimiyet bende değil gibi tuhaf bir his.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hem scooter var hem vitesli var.
Scooter çok pratik, hele şehir içi bakkal market harika bişey.
Lakin ben bir türlü kendimi güvende hissedemiyorum scootere.
Nasıl tarif etsem bilemedim, motorla asfalt bağli değilsin de sanki asfaltla aranda su var suyun üzerinde yüzer gibi gidiyorum.
Kayacak gibi, durmayacak gibi, hakimiyet bende değil gibi tuhaf bir his.
Ortada depo olmayınca bacakla tutulamadığından o hissiyat. Bende de var aynı his.

Motosikleti
espresso okurken bana sıkıntı yaptı .d

sadece kaskı takman yeterli bence, valla gerek yok gerisine eziyet ediyosun kendine.

bi de xmax tabiki vstrom a gore pratiktir de yine de 182 kg mus. Sen bi cb125F alsan pratiklik neymiş gorursun 110 kg. plaja giriyorum kuma batıyor bazen arkayı tutup kaldırıyorum dfdfsd

gercekten bisiklet ya.. hani bugun ovmeyim diyodum bak yine ovdurdun bana. Canım ya dun yine 125 km yol yaptım bebeğimle.
cb125F alsam tabi ki daha hafif daha pratik olacak, xmax 250 de aslında çok ağır ama 230 kiloluk vstromdan sonra bisiklet gibi geldi demek istemiştim. :) Ama cb125F ile markete gitsem aldıklarımı nasıl taşıyacağım? xmax sele altı bagajı iki kasa bira alabiliyor. :) Şehir içi scooter kullanmanın en büyük avantajı alışveriş vb. işleri için bagajı olması, bunca yıl arka çantaya ihtiyaç bile duymadığım için çanta bile almamıştım.
Bir de senin AT gibi bunu da beni üzmeyecek fiyata alıcı bulamadım, haliyle elimde bu var bunu kullanayım moduna girdim. sıfırdan şehir için kullanım için büyük motorun yanına ikinci motor alacak olsaydım honda sh125 düşünürdüm.

Ekipman konusu da, üzerimde mont ve elimde eldiven olmadan motoru apartmanın bahçesinden bile çıkarmam, ekipman giymeden kendimi rahat hissetmiyorum, alışmışım ekipmana, önceki gün xmax ile şehir içi işleri hallederken yine dayanamayıp motosiklet pantalonu giydim, benim pantalonum yazlık püfür püfür motosiklet pantalonu da değil, riderdenim bora modeli, tam kışın giymelik pantalon ama onu giymesem içim rahat etmeyecekti. Eldivensiz de olmaz deyip dandik de olsa eldivendir diye eski yazlık eldivenlerimi giydim, mont zaten çok rahatsız etmiyor, püfür püfür rüzgar alan yazlık bir mont, mont giymeyip tsirt ile sürsem zaten güneş yanığı benim için çok daha rahatsız edici bir şey. Kendime eziyet ediyorum belki ama önümüzdeki sezona yazlık pantalon da alsam rahatlayacağım, ayağımda spor ayakkabı ile scooter sürmeye yeni yeni alışmaya çalışıyorum.

Birazdan E5'den 50km öteye gideceğim bir işim var, scooter ile mi gitsem vstrom'u mu çıkarsam kararsız kaldım, tam ekipman giyinip vstrom ile gideyim dedim çünü istanbuldaki gibi olmasa da o yolda çok fazla çevreyolu vb olduğu için kamyonlar arabalar falan buranın trafiği de bir tuhaf.

Motosikleti
cbf 150
Arkadaşlar gezerken kaç km hızla gidiyorsunuz? Bakın gezerken. Gezerken 90 ı geçerseniz bir bok görmezsiniz full tehlikelere konsantire olursunuz ve yoldanda bir bok anlamazsınız.
ben gruplarla gezilere sırf bu yüzden çıkmam hırtın teki önde 150 180 kaptırır e ne anladım ben gezmekten? yarışıcaksam pist var veririm parasını yarışırım. Scooter gezi hızları iin idealdir.

Arkadaşlar gezerken kaç km hızla gidiyorsunuz? Bakın gezerken. Gezerken 90 ı geçerseniz bir bok görmezsiniz full tehlikelere konsantire olursunuz ve yoldanda bir bok anlamazsınız.
ben gruplarla gezilere sırf bu yüzden çıkmam hırtın teki önde 150 180 kaptırır e ne anladım ben gezmekten? yarışıcaksam pist var veririm parasını yarışırım. Scooter gezi hızları iin idealdir.

gitttikce elit yorumlar yapmaya başladın kamyoncu aynı kafadayız... bunlar sürekli yardırıyor.bok var sanki.

Motosikleti
cbf 150

bakınız motorda dilim çıkmış niye çünkü motor ağır niye hava sıcak niye muz gibi giynimişim alttaki fotodada scooterların önemini anlatıyorum canlı yayında tabi dinleyen yok kıvıcık saçlı eleman gibi olmadıgımız için.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Ekipman konusu da, üzerimde mont ve elimde eldiven olmadan motoru apartmanın bahçesinden bile çıkarmam, ekipman giymeden kendimi rahat hissetmiyorum, alışmışım ekipmana, önceki gün xmax ile şehir içi işleri hallederken yine dayanamayıp motosiklet pantalonu giydim, benim pantalonum yazlık püfür püfür motosiklet pantalonu da değil, riderdenim bora modeli, tam kışın giymelik pantalon ama onu giymesem içim rahat etmeyecekti. ...

Ben de geçenlerde Vecton'dan John Doe Defender Monolayer diye AAA korumaya sahip bir pantalon aldım, kumaşı kalın tarafta kalıyor, mevsimlik diyebiliriz. Bununla 42C'de bile saatlerce motosiklet sürebildim. (Tabi ki ısınmayan dar / ince V Twin bir motorda olmak da yaradı...) Satıcı pantalonu satarken "yazlık bir tane için de geleceksin kesin" diye bıyık altından gülmüştü ama 42C'de tecrübe ettikten sonra daha ince yazlık bir şey almaya gerek olmadığına karar verdim.

Biz ihtiyarlar sıcak severiz. :D :p

...bunlar sürekli yardırıyor.bok var sanki...
Olm 125 lik motorla ne kadar yardırcan ,
bizde 150-200 lük motorlarla çıkınca 80-90 gidiyoruz , büyük hacimli motorla çıkınca zehri atmamız lazım geliyor 😁
temiz asfaltlı viraj görünce bi 10 dakka adrenalin yaşamayalım mı ,

Bak Şile yolu asfalt yenilendi hemde Pazar günü Darlık'da Yamaha Test sürüş etkinliği var , gel seni eski ayarlarına geri getireyim peşimde 😅

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
50 kere geçtiğim yerde 90'la gitmesemde oluyor kamyoncu bey, yoksa sizle aynı fikirdeyim.

bizde 150-200 lük motorlarla çıkınca 80-90 gidiyoruz , büyük hacimli motorla çıkınca zehri atmamız lazım geliyor 😁

Bak Şile yolu asfalt yenilendi hemde Pazar günü Darlık'da Yamaha Test sürüş etkinliği var , gel seni eski ayarlarına geri getireyim peşimde 😅

istanbul da olsam zevkle tokatlardım yine dsfdfs

ya niki bana test için gsx s1000 bulalım. nedense merak saldım.

istambul a gelince bana bi gsx ayarla lutfen :d

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Tüh be, Bodrum'dayım. Yoksa şu muhabbetin üzerine kesin gelirdim.

Motosikleti
Ben de geçenlerde Vecton'dan John Doe Defender Monolayer diye AAA korumaya sahip bir pantalon aldım, kumaşı kalın tarafta kalıyor, mevsimlik diyebiliriz. Bununla 42C'de bile saatlerce motosiklet sürebildim. (Tabi ki ısınmayan dar / ince V Twin bir motorda olmak da yaradı...) Satıcı pantalonu satarken "yazlık bir tane için de geleceksin kesin" diye bıyık altından gülmüştü ama 42C'de tecrübe ettikten sonra daha ince yazlık bir şey almaya gerek olmadığına karar verdim.

Biz ihtiyarlar sıcak severiz. :D :p
Ben de istanbul'a yolum düştüğünde vecton mağazasına uğramayı düşünüyorum. Senin pantalonu üzerinde görmüştüm, gayet güzel, model olarak da biz ihtiyarlara uygun, paçaları uzun adventure botların üzerine indirebileceğim tarz pantalon arıyorum ama, umarım öyle modelini bulurum, genç işi dar paça pantalonları sevmiyorum, botların pantalon üzerinde olmasını da sevmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar