Scooterda ruh yokmuş(ya da ben öyle sanıyorum)

Motosikleti
cbf 150
Vespa özelinde konuşuyorum, elimde sadece tek bir araç kalacak olsa o vespa olurdu.

Neredeyse avrupanın ve kısmende türkiyeyi bir kısmını dolaştım. Sıfır sorun. bakımı basit. Pratik yola ve çevreye daha çok vakit ayırıyorsun yok ön fren arka fren yok debriyaj cart curt. Diğer scooterları bilmem ama vespa gts tek motorum kalsa seçeceğim dir.

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Süreden ziyade farklı yol ve hava koşullarında yapılan km olarak değerlendirsek sanırım daha doğru bir anlatım olur. Kimisi alır eğitimini daha kısa sürede o tecrübeye sahip olur, kimisi 10 sene sürer ama en basit virajı alamaz.
Benim bakış açımda 5 sene markete gidip gelen eleman daha tecrübelidir çünkü 5 sene trafik tecrübesi vardır araçların yayaların hayvanların her türlü hareketini tecrübe etmiştir ve bu bence pist kapalı alan veya 15 dakikada 2 aracın geçtiği yollarda edinilen tecrübeden daha büyüktür onun dışında şöyle bir soru sorayım 2 sene driftl tecrübesi olan oğlunuza veya kızınıza 2. motor olarak 600 lük veya 1000 lik motor alır mısınız?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim bakış açımda 5 sene markete gidip gelen eleman daha tecrübelidir çünkü 5 sene trafik tecrübesi vardır araçların yayaların hayvanların her türlü hareketini tecrübe etmiştir ve bu bence pist kapalı alan veya 15 dakikada 2 aracın geçtiği yollarda edinilen tecrübeden daha büyüktür onun dışında şöyle bir soru sorayım 2 sene driftl tecrübesi olan oğlunuza veya kızınıza 2. motor olarak 600 lük veya 1000 lik motor alır mısınız?
Benim gözetimimde Drift L ile o km.leri yapmışsa, gerekli eğitimleri almışsa ve antrenmanları yapmışsa, farklı hava tipi ve yol koşulunda epey yol yapmışsa , çocuğun sürüşünde bir anormallik görmüyorsam ben ona 600'lük ya da 1000'lik alırdım. Yüksek cc yeni motoruyla da adaptasyon süreci kolaylaşsın diye ona baştan eğitim aldırırdım. Lakin oğlum ya da kızım 5 sene boyunca Drift L ile sadece markete gitmişse ona alsam alsam katlanır bisiklet alırdım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vespa özelinde konuşuyorum, elimde sadece tek bir araç kalacak olsa o vespa olurdu.

Neredeyse avrupanın ve kısmende türkiyeyi bir kısmını dolaştım. Sıfır sorun. bakımı basit. Pratik yola ve çevreye daha çok vakit ayırıyorsun yok ön fren arka fren yok debriyaj cart curt. Diğer scooterları bilmem ama vespa gts tek motorum kalsa seçeceğim dir.

yakalandın olm..seni şimdi ifşa ediyorum bekle beni

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Şehir içinde markete gitmek, virajlı yollarda kullanmak bence iki farklı şey.
Kaldı ki bu iki eylemi hangi tarz motorla yaptığına göre de iş değişir.
Ama motosiklet tecrübesi kişiye göre de değişebilen bir şey. Bazı insanlar yeteneklidir ilk oturuşta hızlıca kavrar 1 sene olmadan çok da güzel yüksek CC kullanır. Kimisi de yıllarca kullanır ama hala öğrenemediği şeyler olabilir.
Önemli olan kaç sene kaç km sorusundan ziyade neyi ne kadar doğru öğrendiğin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosikleti
cbf 150
Motosikleti
Bajaj Pulsar F250

Benim gözetimimde Drift L ile o km.leri yapmışsa, gerekli eğitimleri almışsa ve antrenmanları yapmışsa, farklı hava tipi ve yol koşulunda epey yol yapmışsa , çocuğun sürüşünde bir anormallik görmüyorsam ben ona 600'lük ya da 1000'lik alırdım. Yüksek cc yeni motoruyla da adaptasyon süreci kolaylaşsın diye ona baştan eğitim aldırırdım. Lakin oğlum ya da kızım 5 sene boyunca Drift L ile sadece markete gitmişse ona alsam alsam katlanır bisiklet alırdım.

Peki hocam yine de dediğiniz şeyler hemen olacak şeyler değil farklı hava koşullarını tecrübe etmek için bile en azından 1 sene lazım

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
vallahi ben tuareg 660 alma derdindeyim babam daha büyük olsun diyip 1200lük aldırmaya çalışıyor :)

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Benim ihtiyar 3 ay oldu inslh aküsü tırtlamamıştır ,
Sym Jet 14 200 den o kadar memnunumki 5 ayda 20.000 km ye getirdim ,

Hafta sonu İstanbul çevresine bile giderken elim ihtiyara gitmiyor artık , bu sıcakda koca alamet daha garajdan çıkarırken ter basıyor..

Haa sonra bol virajlı güzel bir yolda yanımdan biri öttürerek geçince ulen şimdi şunun peşine takılıp adrenalin yaşamak vardı diye hayıflanmıyorda değilim 🙄
Vallahi ben de Jet14-200 aldım, başka da motor çekmiyor canım; çıkarıp binip geliyorum. Daha 100Km altında rota yapmadım, pek keyifli. Yanımdan gelen geçene de "ileride çevirme var - ne basıyon" diyorum :D Çadırlı madırlı bi gezesim var.

Vallahi ben de Jet14-200 aldım, başka da motor çekmiyor canım; çıkarıp binip geliyorum. Daha 100Km altında rota yapmadım, pek keyifli. Yanımdan gelen geçene de "ileride çevirme var - ne basıyon" diyorum :D Çadırlı madırlı bi gezesim var.
Jet14 200 ile henüz günlük 200 km falan yaptım max , Levent Tuzla Yalova Şile arasında gidip geliyorum işim gereği ,

150 cc Piaggio Medley ile çadırlı kamplara çok gittim özellikle tek başıma çıktığım Karadeniz turlarını onunla yaptım..

Jet14 200 ile de rahat gidilir , hatta iki kişi bile gidilir alt devirleri torklu rampada asla bayılmıyor..

benimde niyetim varda bu sene hala fırsat bulamadım 😔

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Jet14 200 ile henüz günlük 200 km falan yaptım max , Levent Tuzla Yalova Şile arasında gidip geliyorum işim gereği ,

150 cc Piaggio Medley ile çadırlı kamplara çok gittim özellikle tek başıma çıktığım Karadeniz turlarını onunla yaptım..

Jet14 200 ile de rahat gidilir , hatta iki kişi bile gidilir alt devirleri torklu rampada asla bayılmıyor..

* Benim jet14 ile en uzunum 23 Nisan gezim oldu. 374Km. - Akşam eve gelince baktım yorgunluk aşırı değil; demek ki dedim günlük 300Km ortalama koysam geze geze 15 gün sürecek bir Avrupa rotası yapabilirim. GS'imiz yok ama ruhumuz var :D

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
bana göre iki insan tipi vardır cinsiyetten bahsetmiyorum. Biri kullandığı araca bindiğinde venom gibi onun formuna bürünür sanki kendisi araçmış gibi kullanır debriyaja frene ne zaman basacağını düşünmez zamanı geldiğinde farketmeden o işi yapar motorun sesini duyar ne anlatmak istediğimi duyar ve bu dediğim şeyler hayal ürünü değil ben bir motor ustasıyım işim gereği ve bir yerde servis müdürlüğü yapıyorum bünyemizde 750 araç bana bağlı hepsi tektip araçlar ama hepsinin motor sesi farklı bana göre karakter gibi geliyor kulağıma ne derdi var anlatabiliyor frene bastığında gaza bastığında ne tepki verebileceğini hissettiriyor.

Diğer insan tipi için ise bir araçtır o ruhu yoktur kendisinin yönettiği gibi gider durur sadece bundan ibarettir ve öyle kalır derdinden dilinden tepkisinden anlamaz sadece kullanır direksiyon şöförüdür. sadece etrafına bakar gözlemler hissetmez kullandığı şeyi

bu iki insan tipinden ilki bana kalırsa herşeyi kullanabilir. Çünkü kullandığı şey birinin karekteri diğerinin aracı olmuştur. Eğer böyle iki kişi 50 ccye bile binse hangisi 600 1000 cc kullanacağını söyleyebilirim. Onun için güç cc vites hacim tork beygir önemli değildir çünküü herşeyine hakimdir yada hakim olabilir.

Hocamın bir sözü vardı. Sen bir araçsın şöyle düşün taksimde kalabalıkta gidiyorsun etrafında birçok etken var ve diğerlerinden hızlısın çarparakmı gidersin aralardan geçerekmi diye sormuştu bana o gün aracın ruhunun olduğunu anlamıştım. Üzerinden 25 sene geçti hala aynı şekilde kullanırım araçlarımı önemli olanda bu bence

Motosikleti
Triumph Trident 660

Jet 14 sırf görünüşü yüzünden jet x e tercih ettim yanlış mı yaptım bilmiyorum 😂.
Levent tuzla arasini yıllarca 500 t,araba ve şimdide scooter ile gidiyorum lanet olsun istanbula 🫠

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Katılmıyorum. Vitesli motosiklet de sürdüm, kendimin de skuteri var. Açıkçası skuter, eğer maxi skuter falansa, tam keyif işi. Vites derdin yok, oturma alanın geniş, alttakilerini yayıyorsun, arka kasan ağrımıyor, belin kıvrılmıyor, bide sırt dayama koydun mu oh. Arka çantaya gerek yok, selenin altına kaskını çantanı koy her yere git. Sıvı soğutman var hararet derdin yok, bastın mı gider frenledin mi durur, devir ayarlayayım vites atayım yakıt ekonomi zart zurt derdin yok, titreşim desen makul seviyede. Vitesli tamam çok keyifli, devir hissediyorsun falan ama yol dedin mi skuterimden vazgeçemem. Viraj yaparken bile skuterle çok keyif alıyorum ben. Bi' supersportla çok yatarken de keyif alırım fakat skuterin de tadı gerçekten başka.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Eski scooterimin SYM jetx ile bir alakası var mı bilmiyorum ama 200 km lik bir rotada hayatımda ilk defa bu gezi bitsin artık dediğim taşıttı kendisi. O gezi sonrası da ilana koydum kendisini. Çok şık bir scooterdi ama konfor ve güvenlik -uzun yolda- pek yoktu. Sadece şehir içinde özlüyorum kendisini. Motoru SYM, kendisi Lambretta v200. Belki SYM'nin süspansiyonu falan daha iyidir. Farları müthişti bu arada.

Jet 14 sırf görünüşü yüzünden jet x e tercih ettim yanlış mı yaptım bilmiyorum 😂.
Levent tuzla arasini yıllarca 500 t,araba ve şimdide scooter ile gidiyorum lanet olsun istanbula 🫠
JetX daha yeni bir dizayn ama 125 cc , benzer dizayn Jet14 200 Evo ismiylede üretti Sym ama ayak koyduğun yer düz olarak Jet14 200 ve Joyride 300 de var , Joyride da güzel sukuter biraz daha hafif olsa hemen alırdım , Bu Jet serisi hem torklu hemde 135 kg civarı hafifliği ile şehir içi sıkışık trafikte bisiklet gibi , düzde 120 görüyor rampada iki kişi , sele altı ve arka çanta dolu 80-90 gidiyor ,

Sukuter dediğin öncelikle hafif olacak , birde iki kişi rampa çıkıyorsa tadından yenmez , onu ister sehir içi kullan istersen dünyayı dolan 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar