Scooter mı MotoSiklet mi ?

Evet arkadaşlar şehir içinde sizce Vitesli motor mu Otomatik vites mi daha güzel siz hangisini tercih ediyorsunuz

ben scooter ciyim tamam vitesli motorların zevki 100000 kat daha fazla ama eziyet değil mi ya?
düşünüyorum sürekli vites atmak için debriyaja bas ayağınla vites at ayağınla fren yap falan ne bileyim benim çok gözüme geliyor

şöyle pcx forza tarzı scooter alıp mis gibi gaz fren süzülmek varken sizce daha keyifli diye bu kadar eziyete gerek varmı düşünceleriniz nelerdir. Ben konfor adamıyım

bu arada trafikte en çok gördüğüm motorlar forza ve xmax, vitesli motor az görüyorum.

Motosikleti
cbf 150
Sen otomatiğin keyfinden bahsetmişsin ben sana bakı. Keyfini anlatim bir kere zincir yağlama olayı yok temizlemesi kolay.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben motosiklete ulaşım amacıyla binmiyorum. Pratik olsun diye de binmiyorum. Motosiklet gazı açınca canı istediği zaman yürüyeceğine, brnim istediğim zaman yürüsün istiyorum. O yüzden motosiklet kullanıyorum.

Motosikleti
Tracer 7
Amaç işe gidip gelmek ve zorlu hava şartlarında ulaşabilmek olunca scooter rakipsiz olarak en iyi seçenek benim için fakat hiçbir scooterdan indikten sonra sürüşten dolayı haz duyduğum bir anım olmadı. Motosiklet sürünce kaç cc olursa olsun devirlenme, vites değiştirmek ve yol hakimiyetinin artışı en büyük keyfi veren şeyler benim için.

Motosikleti
D400
Zaten farkındaysan soru başlıgında kendin scooteri motosikletten saymayıp "scooter mı motosiklet mi" diye sormuşsun.

Motosiklet binmek istiyorsan motosiklete binmelisin. scootera değil :D

Nerede ne amaçlı kullanıldığına bağlı mesela kuryeler çoğunlukla scooter tercih eder çünkü inmesi binmesi kolay, bacaklarına rüzgar v.s gelmez, depolama alanı çok gerekirse bacaklarının altına alır devam edersin , navigasyon v.s kullandıkları için bir elinin boşta olması büyük nimet hafif kıvrak aralara girebilirler v.s
Benim için ise tek aracım motosiklet olduğundan heryere gitmeli, gerekirse bozuk yollara girebilmeli hafif arazi v.s tekerler büyük olduğundan, şehir içinde gidebilmeli, uzun yola gidebilmeli viteslilerin benzin deposu büyük oluyor. Vitesli sevenlerin en büyük sebebi scootorlara göre daha hızlı olabiliyor ve tamamen kontrol ellerinde oluyor. En önemlisi ise motoru bacaklarınla tutabilmek oluyor ata biner gibi kullandığın için çabucak motorla bütünleşebiliyorsun o konuda daha güvenli, scooterda sandalyede oturur gibi oturuyorsun seni motorda bağlayan bir şey yok.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Evet arkadaşlar şehir içinde sizce Vitesli motor mu Otomatik vites mi daha güzel siz hangisini tercih ediyorsunuz

ben scooter ciyim tamam vitesli motorların zevki 100000 kat daha fazla ama eziyet değil mi ya?
düşünüyorum sürekli vites atmak için debriyaja bas ayağınla vites at ayağınla fren yap falan ne bileyim benim çok gözüme geliyor

şöyle pcx forza tarzı scooter alıp mis gibi gaz fren süzülmek varken sizce daha keyifli diye bu kadar eziyete gerek varmı düşünceleriniz nelerdir. Ben konfor adamıyım

bu arada trafikte en çok gördüğüm motorlar forza ve xmax, vitesli motor az görüyorum.
ikisini de kullanıyorum günlük olarak istediğin devirde olmanın verdiği güven scooterda yok virajda olsun yokuşta olsun o deviri kendin ayarlamak gerekli büyük dct motorlarda bunları ayarlayabilenler var ama hiçbi scooterda yok kontrolün tamamen bende olması daha çok güven veriyor o yüzden motosiklet

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Eski acemilik zamanlarım aklıma geldi. Motor hayatıma Nmax 155 scooter ile başladım. SYM Curiysm 250, Forza 300, İntegra 750.... buraya kadar bir insan neden vitesli motorla uğraşır ki? Neden hammallık yapar mantığındaydım.

Sonra ilk vitesli motorum VStrom DL 650 oldu. İlk iki gün neredeyse sürüşte başa dönmüş acemi gibi olmuştum. Hatta ikinci gün ilanlara bakıp, otomatik vites bir motor arayacak kadar kafayı bozmuştum. Ama üçüncü gün acayip bir şey oldu. Beyin birden vitese adapte oldu. Sonra Ducati 950 S ve şimdi GSA 1250...

Eğitimlerde alınmaya başlayınca sürüş dinamikleri, özellikle ileri sürüş dinamikleri devreye girdiğinde, vitesin, depoyu kavramanın, büyük çaplı lastiğin bu dinamiklere etkisini öğrendim ve deneyimledim. Şu anda yıllarca nasıl scooter kullanmışım diye hayıflanıyorum.

Şimdi bir eğitmen olarak eşimle birlikte her yıl en az 5-6 bin km 'lik yurt dışı turlarımız var. Tamam bu turlara vitesli bir touring motosiklet büyük kolaylık sağlıyor.

Şehir içinde ise;

Şehir içi pratikliği açısından scooter kolaylık gibi görünse de şu anki motorum R1250 GSA ile de hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Scooter' ın geçtiği 100 aranın 90'ından ben de geçiyorum. (Güvenliği elden bırakmamak kaydıyla) Yakıt anlamında scooter tabiki daha tasarruflu, İkinci motor olması amacıyla scooter alacak maddi gücüm yok fakat 1250cc motorum şehir içinde 5,7-5,9 civarı tüketiyor. Tabiki 2,2-3,5 lar da değil ama ben bu farkı seve seve veriyorum, ekonomik gücüm ikinci motora yetmese de benzin farkına yetiyor Allaha şükür. Market , pazar alışverişlerinde scooter sele altı ve topcase açısından biraz daha avantajlı, ben de yan çantaları takmasam da topcase bakkalda , pazarda beni çok mağdur etmiyor, tabiki scooter kadar rahat değil.

Sadetle,
Kullanım amacı burada çok önemli. ben eğitimlerim sonucu Türkiye ve yurt dışında gezmek, arada işe gidip gelmek, ihtiyacım olduğunda bakkala, çakkala gitmek için büyük depolu motor kullanıyorum ve ah be şimdi bir scooter olacaktı ki düşünesine hiç kapılmadım.

Başkası da scooter dan hem zevk alır, hem daha ekonomik yolculuk yapar. Ülkeker arası gezmek gibi bir derdi yoktur, 100-150 Km sağa sola gideyim bana yeter der. (Tabi 250cc değil İsmet abi gibi 100cc ile Türkiye turu yapanlarda var tabiki) Tamamen kişisel ihtiyaçlara göre motosiklet şekilleniyor.

Motosikleti
Honda CB125F
Amaç sadece İstanbul trafiğinde işe gidip gelmek ise scooter candır, büyük kolaylıktır.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Sadece şehir içi kullanılacaksa büyük jantlı bir scooterın konforunu şehir içinde hiçbir şey vermiyor.

Ama motosiklet dediğin bacağının arasında durur. At biner gibi ayağınla kendini tutarsın. (Az önce başka konuya sağdan soldan duyduğum lafları yazmıştım. Bunu sağdan soldan duymadım bizzat at bindiğimden biliyorum bu arada :D)

aga siz vitesli motoru nası bir mahlukat zannediyorsunuz ya, yani debriyajı çekip vites atıcan 1 saniye bile sürmüyor zaten. neden zor olsun ki, evet sukuter daha kolay basıyon gidiyo ama vitesli motor da kolay? vitesli motor da gayet konforlu? eziyet falan değil yani, sukuterci lobisi lan bunlar!!

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
aga siz vitesli motoru nası bir mahlukat zannediyorsunuz ya, yani debriyajı çekip vites atıcan 1 saniye bile sürmüyor zaten. neden zor olsun ki, evet sukuter daha kolay basıyon gidiyo ama vitesli motor da kolay? vitesli motor da gayet konforlu? eziyet falan değil yani, sukuterci lobisi lan bunlar!!
vallahi öyle erkek adam motor kullanır arkadaş sonra da gider hanıma bi scooter alır ama asla binmez bu oyunlara gelmeyin konforluymuş cartmış curtmuş bi de bana sorun o küçük tekerlerle o amortisörlerle ne işkenceler çekiyorum

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Scooter ancak ikinci "iki tekerlekli araç" olarak olur. Yalan değil, bir Beverly 400'üm olsa İstanbul içinde ondan başka bir şey kullanmam diye tahmin ediyorum. Bununla birlikte keyif/eğlence için ve/veya uzun yol için DL650 vb. bir şeye mutlaka ihtiyaç duyarım.

DL650 varken scooter almaya ihtiyaç duymuyorum. Demek ki benim için bu sorunun cevabı motosiklet. :) (Not: İstanbul'un en trafikli aksında oturuyorum, hayatım Taksim - Beşiktaş - Gayrettepe - Maslak ekseninde geçiyor. Scooter sadece kışın, yağmur / çamurda çok avantajlı gerisi traş...)

Motosikleti
Dominar 250
Keşke ekonomimiz iyi olsa da, herkesin garajında bi scooter, bi de ihtiyaca göre bir motoru daha olsa.

Bence şehir içinde ufak tefek scooter ile dolaşmak çok keyifli. Bi büyük, bi de küçük motor garaja, ohh mis gibi.

Motosikleti
Tvs Jupi
Yaz kış ihtiyaç amaçlı tvs jupi, imkan olsaydı yanına bi z 900 rs se oh mis :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bkz. Şekil BirA
motur-Geliyo-Motur.jpg

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Bu işin özü senin zevkine ve kullanımına bağlıdır...

Eğer uçarı kaçarı sürüşlerin varsa kimseyi zahmete sokma, akbil başvuruşu yap.
Ancak ben işe gideyim, kısa mesafe ulaşım işlerini halledeyim dersen scooter daha avantajlı...

Yok şehir içine, otoyola çıkmam gerekiyor dersen kesinlikle motosiklet almalısın. Oto veya manuel sana kalmış... Piyasa geniş.

Ama ısrarla belirtiyorum. O taşıta bindiğin an sadece sen değil diğer insanların hayatı da senin elinde olacak. Düzgün sürmeyeceksen akbil alman yeterli... Hem daha avantajlı olur ücret olarak...

Geri kalan sadece teferruattır. Kim ne derse desin senin zevkine bağlı...

Motosikleti
Forza 250
Şuan X-Max 250 kullanıyorum,bundan önce bi 30-40bin km kadar vitesli kullandım.Maxi Scooter gerçekten büyük konfor sele altının büyüklüğü olsun,yandan ve önden asla rüzgar yememek olsun vs. gerçekten büyük nimet ama elim solda hep bi debriyaj ve vites arıyor.Viraj vs eskiden çok severek yapıyordum vitesli motora dair özlediğim tek şey o sanırım.Alışık olmadığım için şuan bacaklarımla depo tutmuyor oluşum güvensizlik veriyor ister istemez özlüyorum vitesliyi

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şuan X-Max 250 kullanıyorum,bundan önce bi 30-40bin km kadar vitesli kullandım.Maxi Scooter gerçekten büyük konfor sele altının büyüklüğü olsun,yandan ve önden asla rüzgar yememek olsun vs. gerçekten büyük nimet ama elim solda hep bi debriyaj ve vites arıyor.Viraj vs eskiden çok severek yapıyordum vitesli motora dair özlediğim tek şey o sanırım.Alışık olmadığım için şuan bacaklarımla depo tutmuyor oluşum güvensizlik veriyor ister istemez özlüyorum vitesliyi
xmax'ın virajı da aslında diğer scooterlra göre fena değil. Düzgün güvenebileceğin lastiklerle güzel viraj alıyor. xmax 250'de sonra vstrom aldım, onda henüz xmax ile döndüğüm gibi dönemiyorum virajları, hem lastiklerim patates deyip güvenemiyorum hem de motorun ağırlığına alışamadım daha.
Şehir içi işe gidip gelme konusunda xmax candır, yağmura yakalanıp botlar bile ıslanmadan işyerine varabilmek güzel konfor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar