Scooter dışındaki motorsikletlerde kaskı nereye koyuyorsunuz?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Çantamı koyayım 2 kask koyayım ceket koyayım gibi aşırı isteklerim yok aslında, uzun yolda da sırtıma çanta alır öyle götüreceğim eşyaları taşırım, basit işlerde de çok sorun olmaz mesela markete uğrarız falan ama AVM gezeceksem, tiyatroya falan gideceksem, birileriyle buluşacaksam bu ortamlarda elimde kaskla dolaşmak mantıklı gelmiyor.

Bunlara iş görür bir çözüm bulan var mı? Ben şunu yapıyorum öyle sorun çıkmıyor diyen var mı? Önemi varsa alacağım motor büyük ihtimalle RTR200 veya NS200 olacak biraz da bu soruna nasıl çözümler var diye bilgi almak için konu açtım.
Artçılı gidiyorsan sepet yaslanmak için güzel, kaskı ve eşyalarını da koyabileceğim güzel bir alan. Naked motorlara ÇOK büyükleri yakışmamakla birlikte benim profil fotoğrafındaki gibi bir şey işini görür.
Scooter hakkındaki yoruma katılıyorum. Bir süre Fury 110i sürmüştüm, trafikte direkt olarak kurye muamelesi görüyordum onu net olarak gözlemledim bir de Maxi olan Scooterlar biraz fazla hantal gibi gözüktü gözüme.

Alt bagajı kask alan Scootera ben de hiç sahip olmadım zaten hep Topcase ile hallediyordum ben. Aslında Naked motora da çanta takılıyor sanırım ama çok çirkin durur büyük ihtimalle.
Bende bundan önce Jupiter 125 vardı, alt selenin arka tarafına 1 tam kaskı sıkıştırabiliyordum. Çirkinlik kişiden kişiye, çantadan çantaya ve motordan motora değişir. Önemli olan doğru üçlüyü yakalamak. Ben motorumun şimdiki halinden memnunum, çanta büyük rahatlık ve sırt yaslaması varsa daha iyi oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Büyük ihtimalle RTR200 alacağım bu durumda, ya da yağ soğutma sıkıntılı bir şeyse NS200 tarafına kayacağım. Depolama konusunda belki şehir içi topcase alıp uzun yol yaparken sökerim ya da kaskı biraz güvensiz de olsa bir şeyle bağlayıp selenin üstünde bırakacağım. Şimdi kaskı da ona göre almam gerekecek çok pahalı bir şey alırsam sıkıntı çıkabilir :)
Yağ soğutma sıkıntı bir şey değil, RTR200 daha iyi olur eşya taşıyacam dersen tork açısından arka dişli büyük çünkü.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yok hocam ne yaptın yav bende 2014 de 250 lik xmax vardı , Bursa otoyolunda 147 gördüm 3,5-4 litre ile iki kişi arka çanta sele altı ful dolu , şehir içinde de 3 lt yakıyordu , yeni modelleri dahada düşüktür 5 litre imkansız yada maneti sonuna kadar çevirip depoyu kurutana kadar 140-150 ile gitmen lazım..
Hanım ve heybe çantalarla X City 250 ile uzun yol yaptım 1900km ortalamam 3,30 litreydi. Şehir içi de en fazla 3,85 yakardı (kış mevsiminde). 250cc modern bir scooter öldürsen 5l yakamaz.Bilen bilmeyen yazıyor ediyor böyle...

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Aynı soruyu ben de sordum zamanında, sonra siktiret diyip scooterdan devam ettim. Naked geçersem muhtemelen arka çanta takıp gerekmediğinde sökeceğim. Çanta demiri motorun şeklini biraz bozuyor ama en azından aerodinamiğini etkilemez.

Aynı soruyu ben de sordum zamanında, sonra siktiret diyip scooterdan devam ettim. Naked geçersem muhtemelen arka çanta takıp gerekmediğinde sökeceğim. Çanta demiri motorun şeklini biraz bozuyor ama en azından aerodinamiğini etkilemez.
Bütçeme uygun güzel Naked de yok garip bir şekilde. MT25 gibi güzel ve hafiften güçlü modellerin satışı yok mecburen ya NS200 gibi motorlar alabiliyorum ya da abartıp 500-700cc lik motorlar alabilirim ama o da başlangıç için ağır kaçar. Arası pek yok. Öyle olunca Xmax 250 arada göz kırpıyor ne yalan söyleyim :)

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Bütçeme uygun güzel Naked de yok garip bir şekilde. MT25 gibi güzel ve hafiften güçlü modellerin satışı yok mecburen ya NS200 gibi motorlar alabiliyorum ya da abartıp 500-700cc lik motorlar alabilirim ama o da başlangıç için ağır kaçar. Arası pek yok. Öyle olunca Xmax 250 arada göz kırpıyor ne yalan söyleyim :)
Rtr200 çok güzel motor, ehliyette sürmüştüm. Sadece gidon turu dar kalıyor, CB125F onun yanında akrobat gibiydi. Ben N250 ve RTR200 arasındaydım.

Rtr200 çok güzel motor, ehliyette sürmüştüm. Sadece gidon turu dar kalıyor, CB125F onun yanında akrobat gibiydi. Ben N250 ve RTR200 arasındaydım.
Benim normalde aklımda MT25 vardı ama şuan alınamıyor yeni modeli de büyük ihtimalle yaza yetişmez o yüzden ihtimali eledim. Şuan NS200 veya RTR200 düşünüyorum ama onlar da MT25 düşündükten sonra o kadar iyi gelmiyor doğal olarak :)

Belki RTR200 alıp seneye onu satıp MT25e geçerim ya da almışken para ayarlayıp satmadan birkaç sene kullanmalık 400-500cc bir motor alırım sanırım. Zaten MT25 250cc motoruyla baktığım 400cc motorlarla neredeyse aynı performansı veriyor garip geldi.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Motorun depo grenaj fazla büyük, gidon fazladan 2-3 derece dönse grenaja değecek. Hatta bazı montaj hatalı olanlarda depoyu eşit ayarlayamadıkları için değiyor.

Daha küçük bir depo grenajı ve direksiyon açısı ile çok daha çevik bir motor olabilirdi, aletin torku doğru ellerde fazladan çevikliği karşılayabilecek düzeyde çünkü.

A2 ehliyeti sakat katırdan bozma cg ile aldım ama benim Apaçiye kıyasla sirkte akrobasiye çıkmış maymun gibiydim, sekize ortasından bile girsem çizgilere değmeden çıkabiliyordum.

Son düzenleme:

F54

küçük bir bisiklet kilidi ile kilitliyorum hiçbir sıkıntı olmadı
arkadaşlar bizim grup a bir kere hırsız dayandı aynı anda 6 tane kask çaldılar haberiniz olsun

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Motorun depo grenaj fazla büyük, gidon fazladan 2-3 derece dönse grenaja değecek. Hatta bazı montaj hatalı olanlarda depoyu eşit ayarlayamadıkları için değiyor.

A2 ehliyeti sakat katırdan bozma cg ile aldım ama benim Apaçiye kıyasla sirkte akrobasiye çıkmış maymun gibiydim, sekize ortasından bile girsem çizgilere değmeden çıkabiliyordum.
Evet depo çok büyük, sekiz çizmek çok zordu motorun dönüş çapı ay yörüngesi gibi. Babamın cb125f ile denerken ortasından girip 8 çiziyordum bunda çizgiye sıfır girmezsen dışarı atıyordu.

Motor çok alçak ama o hoşuma gidiyor, 1.70 boyla çok rahat sürüyorsun.

Scooter hariç bir motora sahip olmadım, şimdi Naked tipi bir motora geçme planım var ama bu konu kafama takıldı. Mesela işe motorunuzla gidiyorsanız kaskı nereye bırakıyorsunuz nasıl bir çözüm buldunuz? Veya bir alışveriş merkezine gideceksiniz, kafede arkadaşlarınızla buluşacaksınız vs kaskı nereye bırakıyorsunuz? Scooterda koltuk altına veya arka çantaya koyup kilitlesem yetiyordu pratik de oluyordu ama Naked gibi tiplerde depolama alanı pek yok sanırım.
Sepet yaptırılabilir , bende Kappa'nın bir çantası var arkasında fileli bir zımbırtıyla kask asılabiliyor onun dışında yanınızda taşımaktan veya motosikletin üstüne bir şeylerle sıkıca kilitlemekten başka sansınız yok gibi.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Evet depo çok büyük, sekiz çizmek çok zordu motorun dönüş çapı ay yörüngesi gibi. Babamın cb125f ile denerken ortasından girip 8 çiziyordum bunda çizgiye sıfır girmezsen dışarı atıyordu.

Motor çok alçak ama o hoşuma gidiyor, 1.70 boyla çok rahat sürüyorsun.
Ben 1.72 yim, CG rahattı. Bunu sürerken değil de motoru ayakla geri çekmek biraz sıkıntı oluyor, tarak kemiği anca değdiği için ittirirken motoru yan yatırmak zorunda kalıyorum yoksa santim santim ilerliyorum, hatta bazen park ettiğim yerde çukur eğim falan oluyor(bigada hep olur) inip kurtarıp öyle biniyorum. :D

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Activa kullanmadım. Yani kullandım da test edemedim. Uçan ben değil. Fabrika verileri ve motorunu satmak için alan al satçılar uçuyor.
Activa'nın çakması Spontini en zor koşulda maksimum 2.5 litre yakıyor, Arkadaşımın kardeşine Crypton aldık Gebze'den Bursa'ya ben kullandım tüketimi 1.8-1.7 litre civarıydı.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Araştırdığım kadarıyla Naked de alsam Scooter da alsam alacağım modellerin maks hızı 150 civarında yani 120 gibi hızlarla da rahat giderler.

Ama şöyle bir detay var vitesli motoru sürmek daha farklı hissettiriyor ve daha hızlı hızlanıyor. Ek olarak Naked tipinde deneyim kazanırsam belki bir gün MT09 gibi müthiş motorlara kadar yükselebilirim ya da Racing tarafına rahat geçerim ama Scooter pek öyle değil maksimumu Forza 250 ve Xmax 250 gibi. Tmax ve Forza 750 gibi modeller var biliyorum ama pek ciddi farkları yok.
Naked sürmek bence daha rahat, scooter iyi güzel de alt gövdenle bir şeyler yapamadığın için dar alan dönüşlerinde ve kaçış manevralarında beni zorladı biraz. Tabi ben fazlasıyla acemiyim ve scooter deneyimim 500km den ibaret, kuryelerin nerelerden ne biçim döndüğüne hayret ediyorum açıkçası, motora fazla güveniyorlar ve bende motora verecek o kadar güven yok.

Motosikleti
Forza 250
Benim dominardan,xmax e geçince yaşadığım - anlamdaki tek farklılık viraj kabileyeti.Virajlarda tutacak bir depo olmayınca ister istemez insan güvende hissetmiyor kendini,ama benim motorun üstümdeki lastikler fabrika çıkış lastikleri 5 sene olmuş 11k kmde belki değiştirsem hissettiklerimde değişir,ama satıp değiştircem diye ekstra masraf yapmak istemedim.
Naked sürmek bence daha rahat, scooter iyi güzel de alt gövdenle bir şeyler yapamadığın için dar alan dönüşlerinde ve kaçış manevralarında beni zorladı biraz. Tabi ben fazlasıyla acemiyim ve scooter deneyimim 500km den ibaret, kuryelerin nerelerden ne biçim döndüğüne hayret ediyorum açıkçası, motora fazla güveniyorlar ve bende motora verecek o kadar güven yok.

2016 model çok da yeni olmayan Xmax 400 kullanıyorum. Genelde şehir içi,ara sıra 150-200 km mesafalere git gel yaparım. Sela altıbagaj 2 adet kapalı kask alabiliyor. Dahası da yanına yöresine monttur, dizliktir alabiliyor. Arkada 42 lt çanta da var. Genelde sakin kullanıcıyımdır ama şehirler arası yollarda arada coştuğum ve tapa gaz gidip geldiğim olur. Motorum 140 km/saat hız ile gayet rahat yol alabiliyor. 150 lere kadar da çıkarım. Arka çanta da bulunmasına rağmen bu hızlarda ne motorun direksion yalpalaması oluyor, ne güvensizlik hissi veriyor ve ne de 5 lt/100 km gibi bir yakıt yakıyor. Her ne kadar ben de manuelci olsam da objektif olmak gerekirse scooterlere biraz haksızlık yapılıyor.

Motosikleti
Honda CBR500R
Dışarı çıktığımda daima sırt çantamı yanıma alırım ve çantamın içinde de kaskın kendi taşıma kılıfı olur. Kısa süreli gezilerde kaskı elimde taşıyorum. Uzun sürecek ise de kaskı kendi kılıfına koyup sırt çantamın üstünden sırtıma takıyorum. Böyle durumlarda genelde sırtımda varlığını hissetmiyorum.

Motosikleti
GSX8S
Ben naked motoru aldıktan sonra arka çanta şeklini bozmasın diye 6-7 ay sıktım dişimi, en son pes edip fazla büyük olmayan bir çanta aldım. Mutluyum. Boşuna beklemişim o kadar

2016 model çok da yeni olmayan Xmax 400 kullanıyorum. Genelde şehir içi,ara sıra 150-200 km mesafalere git gel yaparım. Sela altıbagaj 2 adet kapalı kask alabiliyor. Dahası da yanına yöresine monttur, dizliktir alabiliyor. Arkada 42 lt çanta da var. Genelde sakin kullanıcıyımdır ama şehirler arası yollarda arada coştuğum ve tapa gaz gidip geldiğim olur. Motorum 140 km/saat hız ile gayet rahat yol alabiliyor. 150 lere kadar da çıkarım. Arka çanta da bulunmasına rağmen bu hızlarda ne motorun direksion yalpalaması oluyor, ne güvensizlik hissi veriyor ve ne de 5 lt/100 km gibi bir yakıt yakıyor. Her ne kadar ben de manuelci olsam da objektif olmak gerekirse scooterlere biraz haksızlık yapılıyor.
Acaba şuan için Xmax 250 gibi bir motor alıp bolca yol yapsam rahatça bahar derdi olmadan gezsem ilerde o motordan direkt MT07 gibi bir motora geçmek çok mu zorlar?

Şuan alacağım Naked motoru zaten geçiş motoru olarak planlıyorum, ana amaç MT07 veya Hornet 750 gibi iyi (veya belki racing tipi modeller) bir motora geçmek. Geçiş amaçlı Nakedin yapacağı işi 250 lik Maxi Scooter da yapar mı acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar