Scooter dışındaki motorsikletlerde kaskı nereye koyuyorsunuz?

Scooter hariç bir motora sahip olmadım, şimdi Naked tipi bir motora geçme planım var ama bu konu kafama takıldı. Mesela işe motorunuzla gidiyorsanız kaskı nereye bırakıyorsunuz nasıl bir çözüm buldunuz? Veya bir alışveriş merkezine gideceksiniz, kafede arkadaşlarınızla buluşacaksınız vs kaskı nereye bırakıyorsunuz? Scooterda koltuk altına veya arka çantaya koyup kilitlesem yetiyordu pratik de oluyordu ama Naked gibi tiplerde depolama alanı pek yok sanırım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Naked gibi tiplerde depolama alanı pek yok sanırım.
Depo olmaz olur mu? Benzini nereye koyacaklar?
Bkz.Şekil birA:
HONDA-NC-750-S-2018-motocykl-1-18-Welly-metalowy_%5B215%5D_780.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim motorda sele ayrık değil, seleyi komple açtığımızda sağda ve solda 2 tane ayrı kalın, tel kablo var ve uçlarında halka var. Bu kabloyu kaskın metal tokasının içinden geçirip çengel bir yuvaya takıp artçı selesini kilitlediğimde kask küçük tehlikeler için emniyette oluyor. Japonlar taaa 17 sene önce bu sorunu düşünüp bir çözüm üretmiş :)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Motosiklet görebileceğim yerdeyse aynaya takıyorum. Motosikletten uzaklaşacaksam amele gibi yanımda taşıyorum.

Çoğunlukla çantaların içinde bir kask koyacak bile yer kalmıyor , kaskları koltuğun üstüne koyup şifreli kilitleme teli kullanıyorum , bugüne kadar sıkıntı yaşamadım..

Motosikleti
Forza 250
Xmax ve ADV 350 de yaşadığım en büyük konfor bu mevzu galiba,kız arkadaşımla benim ceket çanta ve benim kaskımı sele altına atıyoruz xmax’de onun kaskı da aynada kalıyor zaten burda çalma mevzuları olmaz rahat rahat geziyoruz.Adv de zaten çantada olduğu için hiç bir problem yaşamıyoruz istesek biz gircez motora 🤣.Dominarda sadece benim kask arka çantaya sığıyordu sonra Antalya sıcağında 45 derecede herşey elimizde dolanıyorduk

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Sepet var bende, kafamızda değilse 2 kaskta orada kilitli kalıyor. He market alışverişinden sonra öbür kaska yer yoksa ve teksem motorun sol arkasındaki telli korumaya bağlıyorum. İşim kısa motor yakınsa kask motorun artçı selesinin üstünde öylece duruyor, bazen sepetin üstüne koyuyorum. Bazen işimi kask kafamda hallediyorum.

Bendeki kasklar eski, hatta bir tanesinin vizörü kırık. Bayramda İstanbul'a dönünce kaskla beraber full donanım alacağım, şişme montla bir yere kadar.

Xmax ve ADV 350 de yaşadığım en büyük konfor bu mevzu galiba,kız arkadaşımla benim ceket çanta ve benim kaskımı sele altına atıyoruz xmax’de onun kaskı da aynada kalıyor zaten burda çalma mevzuları olmaz rahat rahat geziyoruz.Adv de zaten çantada olduğu için hiç bir problem yaşamıyoruz istesek biz gircez motora 🤣.Dominarda sadece benim kask arka çantaya sığıyordu sonra Antalya sıcağında 45 derecede herşey elimizde dolanıyorduk
Beni Xmax almaya yönlendirme şansı olan çok önemli bir kriter oldu cidden bu, hem ehliyet masrafım da olmaz mevcut ehliyetle direkt kullanırım. Ancak daha önce çok vitesli kullanmadığım ve Maxi Scooter denen sınıftaki araçlar bana biraz fazla büyük ve tip olarak da 2 tekerli araba gibi geldiği için ona da çok sıcak bakmıyorum. Bakalım ne yapacağız :)

Motosikleti
Forza 250
Maxiscooter grubunda Kymco’lar hariç Honda ve Yamaha’da hepsine sahip oldum bi şekilde kendimden veya abim vasıtasıyla aralarında uçurum farklar olmasada Xmax en geniş olan selealtına sahip.
Beni Xmax almaya yönlendirme şansı olan çok önemli bir kriter oldu cidden bu, hem ehliyet masrafım da olmaz mevcut ehliyetle direkt kullanırım. Ancak daha önce çok vitesli kullanmadığım ve Maxi Scooter denen sınıftaki araçlar bana biraz fazla büyük ve tip olarak da 2 tekerli araba gibi geldiği için ona da çok sıcak bakmıyorum. Bakalım ne yapacağız :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sırf kaskı koyacak kapalı bir alan var diye tatsız, tuzsuz, ruhsuz, nane motorlara binmek Allah'tan reva mı arkadaşlar?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sırf kaskı koyacak kapalı bir alan var diye tatsız, tuzsuz, ruhsuz, nane motorlara binmek Allah'tan reva mı arkadaşlar?
Çantamı koyayım 2 kask koyayım ceket koyayım gibi aşırı isteklerim yok aslında, uzun yolda da sırtıma çanta alır öyle götüreceğim eşyaları taşırım, basit işlerde de çok sorun olmaz mesela markete uğrarız falan ama AVM gezeceksem, tiyatroya falan gideceksem, birileriyle buluşacaksam bu ortamlarda elimde kaskla dolaşmak mantıklı gelmiyor.

Bunlara iş görür bir çözüm bulan var mı? Ben şunu yapıyorum öyle sorun çıkmıyor diyen var mı? Önemi varsa alacağım motor büyük ihtimalle RTR200 veya NS200 olacak biraz da bu soruna nasıl çözümler var diye bilgi almak için konu açtım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çantamı koyayım 2 kask koyayım ceket koyayım gibi aşırı isteklerim yok aslında, uzun yolda da sırtıma çanta alır öyle götüreceğim eşyaları taşırım, basit işlerde de çok sorun olmaz mesela markete uğrarız falan ama AVM gezeceksem, tiyatroya falan gideceksem, birileriyle buluşacaksam bu ortamlarda elimde kaskla dolaşmak mantıklı gelmiyor.
Motor sürerken neden Avm'ye, tiyatroya gitme gereği duyuyorsun değerli kardeşim? Sür, geç, yapıştır, yol yap.

Bebekli aileler gibi hafta sonları Avm'ye gitmek ne demek? Sen boşver Avm'yi. Tiyatroya gittiğinde de en kötü yan koltuğa atarsın ekipmanları.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Scooter hariç bir motora sahip olmadım, şimdi Naked tipi bir motora geçme planım var ama bu konu kafama takıldı. Mesela işe motorunuzla gidiyorsanız kaskı nereye bırakıyorsunuz nasıl bir çözüm buldunuz? Veya bir alışveriş merkezine gideceksiniz, kafede arkadaşlarınızla buluşacaksınız vs kaskı nereye bırakıyorsunuz? Scooterda koltuk altına veya arka çantaya koyup kilitlesem yetiyordu pratik de oluyordu ama Naked gibi tiplerde depolama alanı pek yok sanırım.
Arkaya en azından 35lt bagaj koymazsan kask şansın yok. Köylü tipi halı heybe atmazsan arka koltuğa alışverişi unut.
Scooter motor dünyasının ticari aracıdır.
Kaskı al yanına. Çok dert değil. Benim SH125i nin koltuk altı da arkaya taktığım 32lt topcase de fullface kask almıyor. Elime alıp gidiyorum. Ya da bırakıyorum koltuğun üstünde.

Motor sürerken neden Avm'ye, tiyatroya gitme gereği duyuyorsun değerli kardeşim? Sür, geç, yapıştır, yol yap.

Bebekli aileler gibi hafta sonları Avm'ye gitmek ne demek? Sen boşver Avm'yi. Tiyatroya gittiğinde de en kötü yan koltuğa atarsın ekipmanları.
Motoru tek araç olarak kullanacağım, yani motor arabanın yanında kullanacağım ek bir araç olsa zaten dediğiniz gibi yaparım ama beni belediye otobüslerinden de kurtarsın istiyorum bir yandan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar