- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şasi no'yu tam model varyantını tespit etmek için soruyorlar, varyanta göre kullanılacak yedek parça farklı olabilir. Bunun sorulması çok normal ve gerekli. Sanki siz gazdan nem kapıyormuşsunuz gibi geliyor bana? Anlatılanlarda bir anormallik bulmadım şahsen...Motorun kusurunu saklamayı düşünseydim bayiye o şekilde götürmezdim bir sticker işimi çözer, maneti de ısıtıp eski haline getirirdim. Motoru satmayı düşünüyordum evet, ama kusurunu saklayıp değil. Bugüne kadar da o tıynette birisi olmadım. Zaten sattığım adama da bütün detaylarını söyledim çünkü bu kusurlar plaka sorgulamasında çıkmıyor. Demek istediğim: "Motorda hasar vardır" ibaresi, servisin niyetini sorgulattı. Sticker üstündeki çiziklere bakarsın, olanı yazarsın. Telefondan "kaza yaptım, manet hafif eğildi ve değiştirmek istiyorum, rica etsem elinizde olup olmadığına bakar mısınız, geldiğimde onu da değiştiririz" diye sorduğumda benden şasi numarasını istemesi de böyle düşünmemi destekliyor. Bunu sorguladığımda "aklınıza farklı bir şey gelmesin lütfen, stock durumu için şasi no lazım" diyip geçiştirmişlerdi, ben de anlam verememiştim.
Sonuçta onlara gitmemişim, parça soruyorum, kendilerini korumak istemesiyle alakalı bir durum değil bu. Hatta bu bayinin google yorumlarına bakarsanız, benzer bir olayda, oraya hiç gitmemiş bir motoru, aynı şekilde garantiden çıkarıldığını okuyabilirsiniz. Mahkemeliklerdi en son. İlk kez motosiklet bayine servise gitmiyorum, 12 yıldan fazladır motosiklet üstündeyim. Bir bayide ilk kez böyle bir şey görüyorum. Yazılanı detaylı bir şekilde yazın diye direttiğimde de "biz expertiz yapmıyoruz" diyip pis pis sırıtmıştı o hanımefendi.
Bu arada Pazarbaşı'na da götürmeseydiniz gerçekten; Yeniköy girişinde bit kadar bir kot altı dükkânda hizmet veren ufacık bir yer. Yani Maslak'ta gittiğim ustanın dükkânı bununkilerin iki katı büyüklüğünde, öyle diyeyim. Esengül'e götürebilirdiniz - Sarıyer taraflarındasınız herhalde? Başka türlü Pazarbaşı'nın cazip olması mümkün değil... (Honda'larımı hep Esengül'e götürmüşümdür, Honda orijinal parçaları da hep Esengül'den almışımdır - bir arkadaşın parça ihtiyacı için bir seferliğine o sıralardaki iş yerime çok yakın olan Mutluhan'a da gitmiştim, o hariç - en ufak bir şikâyetim de olmamıştır...)
Son düzenleme: