"Sattım Kurtuldum" dediğiniz motorlar

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motorun kusurunu saklamayı düşünseydim bayiye o şekilde götürmezdim bir sticker işimi çözer, maneti de ısıtıp eski haline getirirdim. Motoru satmayı düşünüyordum evet, ama kusurunu saklayıp değil. Bugüne kadar da o tıynette birisi olmadım. Zaten sattığım adama da bütün detaylarını söyledim çünkü bu kusurlar plaka sorgulamasında çıkmıyor. Demek istediğim: "Motorda hasar vardır" ibaresi, servisin niyetini sorgulattı. Sticker üstündeki çiziklere bakarsın, olanı yazarsın. Telefondan "kaza yaptım, manet hafif eğildi ve değiştirmek istiyorum, rica etsem elinizde olup olmadığına bakar mısınız, geldiğimde onu da değiştiririz" diye sorduğumda benden şasi numarasını istemesi de böyle düşünmemi destekliyor. Bunu sorguladığımda "aklınıza farklı bir şey gelmesin lütfen, stock durumu için şasi no lazım" diyip geçiştirmişlerdi, ben de anlam verememiştim.

Sonuçta onlara gitmemişim, parça soruyorum, kendilerini korumak istemesiyle alakalı bir durum değil bu. Hatta bu bayinin google yorumlarına bakarsanız, benzer bir olayda, oraya hiç gitmemiş bir motoru, aynı şekilde garantiden çıkarıldığını okuyabilirsiniz. Mahkemeliklerdi en son. İlk kez motosiklet bayine servise gitmiyorum, 12 yıldan fazladır motosiklet üstündeyim. Bir bayide ilk kez böyle bir şey görüyorum. Yazılanı detaylı bir şekilde yazın diye direttiğimde de "biz expertiz yapmıyoruz" diyip pis pis sırıtmıştı o hanımefendi.
Şasi no'yu tam model varyantını tespit etmek için soruyorlar, varyanta göre kullanılacak yedek parça farklı olabilir. Bunun sorulması çok normal ve gerekli. Sanki siz gazdan nem kapıyormuşsunuz gibi geliyor bana? Anlatılanlarda bir anormallik bulmadım şahsen...

Bu arada Pazarbaşı'na da götürmeseydiniz gerçekten; Yeniköy girişinde bit kadar bir kot altı dükkânda hizmet veren ufacık bir yer. Yani Maslak'ta gittiğim ustanın dükkânı bununkilerin iki katı büyüklüğünde, öyle diyeyim. Esengül'e götürebilirdiniz - Sarıyer taraflarındasınız herhalde? Başka türlü Pazarbaşı'nın cazip olması mümkün değil... (Honda'larımı hep Esengül'e götürmüşümdür, Honda orijinal parçaları da hep Esengül'den almışımdır - bir arkadaşın parça ihtiyacı için bir seferliğine o sıralardaki iş yerime çok yakın olan Mutluhan'a da gitmiştim, o hariç - en ufak bir şikâyetim de olmamıştır...)

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Telefondan "kaza yaptım, manet hafif eğildi ve değiştirmek istiyorum, rica etsem elinizde olup olmadığına bakar mısınız, geldiğimde onu da değiştiririz" diye sorduğumda benden şasi numarasını istemesi de böyle düşünmemi destekliyor.
İnanın ki bu da çok normal bir durum. Aynı motorun farklı yıllarında farklı parçalar kullanılabiliyor. O yüzden sizin motorunuza birebir uyumlu parçayı şasi numarası üzerinden arıyorlar. Bir hata olmasına imkan kalmıyor. Aynı durum bütün servislerde mevcut. Gidip bisikletçiden bozma çin malı motor yetkili servisinden yedek parça sorgulasan sana şase numarası soracak. Herhangi birini arayıp deneyebilirsin.

Hatta sadece motorlar için değil, arabalar için de aynı durum geçerli. Mesela ara fordu, ben bir parça stoğu soracaktım diye atıyorum 2009 fiesta sol ön far elinizde var mı de, ilk soracağı soru şase numarası alabilir miyim olacak.

Yani iki konuda da kötü düşünmenizi gerektirecek bir durum yok. Hasarlı motor teslim aldıklarını raporlamak, kendilerini kurtarmak için. Şase no ile parça sorgulamak, yanlış bir parça siparişinin önüne geçmek için.

Motosikleti
İnanın ki bu da çok normal bir durum. Aynı motorun farklı yıllarında farklı parçalar kullanılabiliyor. O yüzden sizin motorunuza birebir uyumlu parçayı şasi numarası üzerinden arıyorlar. Bir hata olmasına imkan kalmıyor. Aynı durum bütün servislerde mevcut. Gidip bisikletçiden bozma çin malı motor yetkili servisinden yedek parça sorgulasan sana şase numarası soracak. Herhangi birini arayıp deneyebilirsin.

Hatta sadece motorlar için değil, arabalar için de aynı durum geçerli. Mesela ara fordu, ben bir parça stoğu soracaktım diye atıyorum 2009 fiesta sol ön far elinizde var mı de, ilk soracağı soru şase numarası alabilir miyim olacak.

Yani iki konuda da kötü düşünmenizi gerektirecek bir durum yok. Hasarlı motor teslim aldıklarını raporlamak, kendilerini kurtarmak için. Şase no ile parça sorgulamak, yanlış bir parça siparişinin önüne geçmek için.
Aynen budur yani. Başka bir anlam aramak çok gereksiz.

Aynen budur yani. Başka bir anlam aramak çok gereksiz.
Hocam, ben pipirikli birisi ya da gazdan nem kapan birisi değilim. Pazarbaşı'nın rakibi bir bayi falan da değilim yani, sıradan karbon çinko bir motorcuyum, geçmiş yorumlardan vs. az çok anlaşılır mesleğim ve kim olduğum. Daha önceden farklı marka ve modellerde parça sorduğum servisler benden şasi numarası falan istemediler bu tuhafıma gitti, e google daki bahsettiğim garanti dışı bırakılan motor yorumunu da okuyunca insanın aklına farklı bir şey gelmiyor. Gayet doğal bir durum.

Peki neden bu bayiye gittim? Açıkçası Ben Anadolu yakasındayım. O gün İstinye tarafı bir işim vardı, zaman kaybetmemek için orayı seçtim. Belki bir üstteki Psyduck gibi naif bir açıklama yapsalar kıllanmayacak insan. Orada ayrıca cins cins davranıyorlar. Anlıyorum; insanların görevi güler yüzlü olmak ya da vs. değil ama esnaflık başka bir şey. Zaten bu bayinin kalitesini de, Google yorumlardaki olumsuz yorumlara nasıl bir üslupla geri dönüş yaptıklarından anlayabilirsiniz.

Servis çok yavaş, saat başı ücret ile çalışıyorlar (bu ok bu arada), manet değişimi en fazla 10 dakika sürdü motoru test için dışarı çıkarıp test sürüşleri 2x20 dakika sürdü. Tabi ara bakıma götürmüştüm ayrıca. Bütün işlemler 2.5 saat sürdü. Yani bugüne kadar en memnun kaldığım yer Maltepe tarafındaki bayii (isim vermeyeyim oranın elemanı falan değilim). Ama en önermeyeceğim yer burası.

İşin kötüsü, bayinin lokasyonu benim bisiklet rotam :) Hani her şeyden uzaklaşmak istediğinizde kaçmak istediğiniz bir yol vardır ya:) Şimdi her gördüğümde sinirleneceğim muhtemelen.

Motosikleti
Hocam, ben pipirikli birisi ya da gazdan nem kapan birisi değilim. Pazarbaşı'nın rakibi bir bayi falan da değilim yani, sıradan karbon çinko bir motorcuyum, geçmiş yorumlardan vs. az çok anlaşılır mesleğim ve kim olduğum. Daha önceden farklı marka ve modellerde parça sorduğum servisler benden şasi numarası falan istemediler bu tuhafıma gitti, e google daki bahsettiğim garanti dışı bırakılan motor yorumunu da okuyunca insanın aklına farklı bir şey gelmiyor. Gayet doğal bir durum.
...
Yani ben parça sorgusunda şasi no. istemeyen Honda bayisine denk gelmedim öyle diyeyim; boşa evham yapmışsınız. (Yamaha'da da soruyorlardı diye hatırlıyorum...)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yani ben parça sorgusunda şasi no. istemeyen Honda bayisine denk gelmedim öyle diyeyim; boşa evham yapmışsınız. (Yamaha'da da soruyorlardı diye hatırlıyorum...)
Yamaha servisine hep motorla gittim, parça gerektiğinde usta ingilizce servis manuelini bilgisayardan açıp o parçayı bulup koduna bakıp ona göre bilgisayardan bakıyordu. Ama telefonla arasam şasi no sorardı herhalde.

daha satamadım ama cfmoto 250sr 1 2 ay içinde satıcam 2. el fiyatları çok düşük belki yılbaşından sonra piyasa yükselir diye bekliyordum nx500ü erken getirirlerse anında yok parasına satarım
Sürekli insta'da kol çıkarma videoları düşüyor sr'ın. Piyasasının yükseleceğini sanmam. Bence sat kurtul.

2000 Yılında aldığım Honda CB-1 diğer adı ile CB-One 1990 modeldi Kulakları çınlasın Hatayda bir kuyumcudan almıştım. Sesi gidiş harikaydı ama hiç bir parçası yoktu. Yağ filtresini dahi bulamiyordunuz. Temizleyip öyle takıyordum 2001 yılında sattım kurtuldum.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Satma sebebiniz neydi? Ben de önümüzdeki aylarda sıfır Dominar 400 almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?
Merhabalar. Benim satma sebebim tamamen kroniklerden kaynaklıydı. Titreşim, tps sorunu, disk yamulması, stop etme, trip sıfırlama hepsi başıma geldi. Bunun yanında titreşimi beni çok rahatsız etti ki normalde bundan daha titreşimli motorlar kullanmıştım. Dişli lastikleriyle Voge 300 rally ile çanakkale-bursa-çanakkale yaptım, dominardan daha az yoruldum. Motoru sıfır almıştım, kazasız ve oynanmamış orijinal bir motordu.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F

Peki neden bu bayiye gittim? Açıkçası Ben Anadolu yakasındayım. O gün İstinye tarafı bir işim vardı, zaman kaybetmemek için orayı seçtim. Belki bir üstteki Psyduck gibi naif bir açıklama yapsalar kıllanmayacak insan. Orada ayrıca cins cins davranıyorlar. Anlıyorum; insanların görevi güler yüzlü olmak ya da vs. değil ama esnaflık başka bir şey. Zaten bu bayinin kalitesini de, Google yorumlardaki olumsuz yorumlara nasıl bir üslupla geri dönüş yaptıklarından anlayabilirsiniz.

Servis çok yavaş, saat başı ücret ile çalışıyorlar (bu ok bu arada), manet değişimi en fazla 10 dakika sürdü motoru test için dışarı çıkarıp test sürüşleri 2x20 dakika sürdü. Tabi ara bakıma götürmüştüm ayrıca. Bütün işlemler 2.5 saat sürdü. Yani bugüne kadar en memnun kaldığım yer Maltepe tarafındaki bayii (isim vermeyeyim oranın elemanı falan değilim). Ama en önermeyeceğim yer burası.

İşin kötüsü, bayinin lokasyonu benim bisiklet rotam :) Hani her şeyden uzaklaşmak istediğinizde kaçmak istediğiniz bir yol vardır ya:) Şimdi her gördüğümde sinirleneceğim muhtemelen.
Merhaba.

Ankaradaki mevcut 2 Honda yetkili servisinde de benden servis ya da yedek parça için motoru tanımlayıcı bir bilgi talep ediyorlar.

Her 2 serviste de kaydım olduğu için plakayı vermem şasi bilgisine ulaşmaları için yeterli oluyor.

Özetle, Honda servislerinde benim tecrübem dahilinde işler sizin yaşadığınız şekilde yürüyor diyebilirim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Her motorumla duygusal bir bağ kuruyorum. Honda Kinetic'i de Rks Titanic'i de Sym Wolf'ü de Kawasaki Er6f'i de sattığımda hep içim buruldu. Eminim şimdiki Sym Wolf'ü sattığımda da içim kötü olacak.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Dükkan önüne duba diye aldığım bi kuba bluebird'mü blueberry'mi öyle bişey vardı. Satana kadar o kadar enteresan tiplerle muhatap oldum ki, onun için diyebilirim.

Kullanmadığımız halde (600km de sattım) 6 kere arıza yaparak servise gitmişti bu arada.

F54

Dükkan önüne duba diye aldığım bi kuba bluebird'mü blueberry'mi öyle bişey vardı. Satana kadar o kadar enteresan tiplerle muhatap oldum ki, onun için diyebilirim.

Kullanmadığımız halde (600km de sattım) 6 kere arıza yaparak servise gitmişti bu arada.
çin malının da böyle bir hayran kitlesi var :LOL:
ben motoru gece 11 de letgo ya koydum adam beni 1 buçuk ta arıyor abi kimseye söz verme ben sabah 8 de gelip alacağım dedi bende gece nöbetteyim tmm aq bu saatte kimi bulupta söz vereceğim dedim:D
harbiden adam sabah 8 de düzce den sakarya ya geldi
motor geç muayeneden dolayı trafikten men olmuş mu satış öğlenden sonrasına kaldı mı birde adama yemek ısmarladık ve böyle bir tiple 6 saat geçirdim:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar