"Sattım Kurtuldum" dediğiniz motorlar

Motosikleti
Çin Malı Skuter
İnsallah suanki emektar motosikletim...

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Allahım Dominar 400 ü ne zor satmıştım geçen sene
piyasası bu kadar kötü nasıl oluyor aklım almamıştı

Motosikleti
D400
Allahım Dominar 400 ü ne zor satmıştım geçen sene
piyasası bu kadar kötü nasıl oluyor aklım almamıştı

corona dönemindeki online satış alışkanlgıı, karta taksit ve 400cc en f/p arac olmasından dolayı elini sallasan d400'e çarpıyor.

geçen gün 130 bine gördüm, 2023 model 15k km'de. adam yeter artık çıksın gitsin lanet motor diye bedavaya verdi motoru.

kuralkan zam yapacagını duyurmuş, sıfırı satılmaz artık ikinci eli hareketlenir biraz.

Edit: hatta su an daha da düşüğe de varmıs

Motosikleti
Yamaha XSR700
"Satıp kurtulduğunuz"! motosikletlerin yeni sahipleri burada değildir umarım :)
Bence değildir. Ben bir al-satçıyla takaslamıştım motoru satamayınca. Al-satçının forumlarda işi olmaz gibi geliyor. Adamın derdi çok motor değildi çünkü.

690 duke.

sorun motor değil usta bulamamaktı. yahu 1,5 sene rölanti düzensizliği, stop etme sorununu çözemediler. en sonunda birisi aynı bloğu kullanan başka moturdan tecrübesi ile enjektör temizliği ve subap kontrolü/ayarı yaptı da halloldu. başka motor da olunca ucuz-pahalı sattım.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Bajaj Pulsar RS 200 şükürler olsun. Japondan sonra motorsiklet yoklugunda almıstım iyiki de satıp kurtulmusum.

İlk skuterim, yerli Çin malı idi kendisi. O gün bu gün Çin'den uzak durur kimseye önermem, alacak olana mani olurum.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Benimki de Dominar 400'dü.
Çok kahrımızı çekti eşimle benim bizi bir çok yere götürdü. Aldığım dönemdeki parasına göre çok iyi iş çıkarıyordu.
Ama o dönem her yer D400'dü ve yeni motor almak için ilana koymuş satana kadar gebermiştim.
Hatta ilk ilana koyduğumda almak istediğim motor satıldı. Aradan 1 ay geçtikten sonra tekrar ilana koyduğumda piyasa fiyatının 1 ay önceki fiyatın da altına indiğini görmüştüm. Mecbur birkaç bin TL daha ucuza sattım.

Motosikleti
S1000XR
Yamaha Virago 535. Sattığım için hem mutlu olduğum hem üzüldüğüm ilk motorum. Çok sorun çıkarıyordu, yan sanayi hallediyordum ama çok masraf açtı bana. Onun dışında ilk vitesli motora başladığım motordur ve 5 yıl dolu dolu bindim. Satarken o kadar masraf açmasına rağmen satmasaydım dediğim çok oldu. Güzel anılarım oldu.

Şimdiki motoruma da bayılıyorum. Satmayı hiç düşünmüyorum ama gün gelecek satıcam, değiştiricem. Baya üzüleceğim diye düşünüyorum. 🥹

Honda Crf Rally, kesinlikle benlik bir motor değildi. Neden?

1- Motorun üstünde koruma demiri yok, Honda'ya ait bir koruma demiri de yok, karenajları serviste yok, bulabilene de çok pahalıydı.
2- Al satçı değilim, paraya ihtiyacım oldu. İlk satmaya koyduğumda, Honda kampanya yaptı bu modelde, paraya ihtiyacım vardı satamadım.
3- Malum koruma demirini yapan, markadan bağımsız kendi üreten bir abi var, adamda sıraya falan gireyim mi diye düşünürken kaza yaptım. Tam da 2. ye satmaya niyetlendiğim zaman. Bakıma götürdüm motoru, Pazarbaşı Honda üstündeki çizikleri gördü "motorda hasar vardır" ibaresini çaktı hemen kayıtlara. Garantisi gitmesin diye bakıma götürdüğüm bu servis, motora hasar yazdı bildiğin. Bırakın bu motoru, honda markasına aşırı soğudum. Çok şükür geçen ay çıkardım elimden bu motoru. Tabii ki bütün gerçeklerini, düşmesini, yatmasını sattığım kişiye söyleyerek sattım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Bakıma götürdüm motoru, Pazarbaşı Honda üstündeki çizikleri gördü "motorda hasar vardır" ibaresini çaktı hemen kayıtlara. Garantisi gitmesin diye bakıma götürdüğüm bu servis, motora hasar yazdı bildiğin. Bırakın bu motoru, honda markasına aşırı soğudum. Çok şükür geçen ay çıkardım elimden bu motoru. Tabii ki bütün gerçeklerini, düşmesini, yatmasını sattığım kişiye söyleyerek sattım.
Bu gayet normal bir durum. Yetkili servisler kendilerini korumak için sizin motorunuzdaki hasarı yazarlar. Yazmak da zorundalar. Eğer yapılmazsa hasarın serviste olduğu iddia edilirse ellerinde belge olmaz. Siz öyle yapacaktınız diye demiyorum ancak bunlar günümüzde olan şeyler.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Honda Crf Rally, kesinlikle benlik bir motor değildi. Neden?

1- Motorun üstünde koruma demiri yok, Honda'ya ait bir koruma demiri de yok, karenajları serviste yok, bulabilene de çok pahalıydı.
2- Al satçı değilim, paraya ihtiyacım oldu. İlk satmaya koyduğumda, Honda kampanya yaptı bu modelde, paraya ihtiyacım vardı satamadım.
3- Malum koruma demirini yapan, markadan bağımsız kendi üreten bir abi var, adamda sıraya falan gireyim mi diye düşünürken kaza yaptım. Tam da 2. ye satmaya niyetlendiğim zaman. Bakıma götürdüm motoru, Pazarbaşı Honda üstündeki çizikleri gördü "motorda hasar vardır" ibaresini çaktı hemen kayıtlara. Garantisi gitmesin diye bakıma götürdüğüm bu servis, motora hasar yazdı bildiğin. Bırakın bu motoru, honda markasına aşırı soğudum. Çok şükür geçen ay çıkardım elimden bu motoru. Tabii ki bütün gerçeklerini, düşmesini, yatmasını sattığım kişiye söyleyerek sattım.
servis olması gerekeni yapmış motorun kusurunu saklayıp satmayı mı düşünüyordunuz?

servis olması gerekeni yapmış motorun kusurunu saklayıp satmayı mı düşünüyordunuz?
Motorun kusurunu saklamayı düşünseydim bayiye o şekilde götürmezdim bir sticker işimi çözer, maneti de ısıtıp eski haline getirirdim. Motoru satmayı düşünüyordum evet, ama kusurunu saklayıp değil. Bugüne kadar da o tıynette birisi olmadım. Zaten sattığım adama da bütün detaylarını söyledim çünkü bu kusurlar plaka sorgulamasında çıkmıyor. Demek istediğim: "Motorda hasar vardır" ibaresi, servisin niyetini sorgulattı. Sticker üstündeki çiziklere bakarsın, olanı yazarsın. Telefondan "kaza yaptım, manet hafif eğildi ve değiştirmek istiyorum, rica etsem elinizde olup olmadığına bakar mısınız, geldiğimde onu da değiştiririz" diye sorduğumda benden şasi numarasını istemesi de böyle düşünmemi destekliyor. Bunu sorguladığımda "aklınıza farklı bir şey gelmesin lütfen, stock durumu için şasi no lazım" diyip geçiştirmişlerdi, ben de anlam verememiştim.

Sonuçta onlara gitmemişim, parça soruyorum, kendilerini korumak istemesiyle alakalı bir durum değil bu. Hatta bu bayinin google yorumlarına bakarsanız, benzer bir olayda, oraya hiç gitmemiş bir motoru, aynı şekilde garantiden çıkarıldığını okuyabilirsiniz. Mahkemeliklerdi en son. İlk kez motosiklet bayine servise gitmiyorum, 12 yıldan fazladır motosiklet üstündeyim. Bir bayide ilk kez böyle bir şey görüyorum. Yazılanı detaylı bir şekilde yazın diye direttiğimde de "biz expertiz yapmıyoruz" diyip pis pis sırıtmıştı o hanımefendi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar