saplama saplandı kaldı :(

süvari'nin dediği son derece mantıklı. ferrari gibi firmalar motor parçalarından genelde içerdekini soğutup dışardakini ısıtarak genleşme farkı yaratıp iç içe koyuyor :) ısı eşitlenince sökmek ne mümkün. lakin işinin ustası birisinin yapması da şart.

arkadaşların dediği gibi, kapak usta bi tornacıya gidicek. sorarsın. sonuçta yeni bir üst kapak fiyatına yapmazlar :) bence... yani :S...

sen üst kapağı sök kardeşim,
o işi kendın yapabılıyorsun sen,
itecekli oldugundan sente kaçar derdınde olmaz,
sonra al üst kapağı yanına doğru tornacıya,
ustam bu cıvata çıkacak M6 diş (veya ELİCHOL) çekilecek dersın, 10,,15 liraya hallederler,
blok döküm olduğundan malzeme tezgaha yatabildiğinden rahatlıkla çıkaracaktır,
saplamaları temin ettim serkan abicim.ama şuan için üst kapağı sökecek malzemem yok malesef.bakalım bugun bıdaha gıdeyım sanayıye.bu kez zonguldak sanayıye gıdıcem.kozluda pek anlamıyormuşlar.olmadı mecbur sökecez ust kapağı
alırsen garajına geçer toparlarsın,
unutma ama her iki civatayıda söktür ve sanayıdeki cıvatacıdan egzos cıvatası yapıcam çelık M6 saplama istiyorum de,

Geçmiş Olsun...
saplamarı temin ettim.bugun zonguldak sanayıye bı ugrayayım inşAllah.kozluda pek anlamıyorlarmış

bugun mondial servisine gittim ve dedim usta nbr,dedi iyidir,dedi senden nbr,dedım benden de iyidr :) yaw dedim saplama saplandı kaldı dedim.oraya gıttım care yok şuraya gıttım care yok.dedi çek bakalım şuraya sen motoru.tamam dedim :) adam dediki şu ana kadar benden tek bır saplama kurtulamadı dedi.ve olede oldu :) sevindim.adam cıkardı saplamayı cıvata kaynatarak.helal sana dedim.ama 20lıramı aldı :(

şarjlı matkap ve ters klavuz gerekiyor ben hergün işim geregi söküyorum bu tarz saplama veya civata kırıklarını:)

saplamanın ortasına delik delinecek deliğin içine sol vida pafta(klavuz) çakilecek . yeni yapılan yuvaya soltarafa doğru sıkılan bir vida takacaklar ..zaten bu vidayı takarken içeride kalan parçada biryandan çıkmış olacak... tornacı burda. =)

Son düzenleme:
saplamanın ortasına delik delinecek deliğin içine sol vida pafta(klavuz) çakilecek . yeni yapılan yuvaya soltarafa doğru sıkılan bir vida takacaklar ..zaten bu vidayı takarken içeride kalan parçada biryandan çıkmış olacak... tornacı burda. =)

tüm bu dediklerinizi 6 metrik ve iyice sertleşmiş bir vidanın içine mi yapacaksınız ??

bugun mondial servisine gittim ve dedim usta nbr,dedi iyidir,dedi senden nbr,dedım benden de iyidr :) yaw dedim saplama saplandı kaldı dedim.oraya gıttım care yok şuraya gıttım care yok.dedi çek bakalım şuraya sen motoru.tamam dedim :) adam dediki şu ana kadar benden tek bır saplama kurtulamadı dedi.ve olede oldu :) sevindim.adam cıkardı saplamayı cıvata kaynatarak.helal sana dedim.ama 20lıramı aldı :(

Benim bir tanıdığımda da aynı şey olmuştu seninle aynı şekilde kaynakla çıkarttı o'da ama serviste değil 10 tl ödemişti oda :)

içeride kalan parça her ne olursa olsun gerekli takımlar varsa ugulanabilir. 2 sene türk traktörde çalıştım cnc torna kalemlerinin kesici uçlarının bağlanmasını sağlayan 2-3 numara alyan ile sıkılan kırılmış vidaları bile bu yöntemle cıkartıyorduk.. garantiden gelen traktörlerin egzostlarını sökerken bu tip olaylarla karşılaştık. saplamaların içerde kalması sıkışması vs. kaynak yöntemiylede halladilebilinir.(duruma uygunsa)

Son düzenleme:
Windy'nin kronik sorununun bu olduğunu ve çözümü daha önce de yamıştım. Konuyu şimdi gördüm mesajların sonuna kadar okuyayım dedim.
Usta yapılması gerekeni yapmış. Saplamalar çok uzun olmadığı için kırılma noktası yüzeye yakın oluyor eğer insaflı bir ustaya denk gelirse 10liraya motorun üstünde hallediyor.
Geçmiş olsun...

salih abi nolcak senın bu basına gelenler :D

:D hallettım tum sorunlarımı.saplama halloldu ybr egsoz taktrdım ybr sınyal taktırdım.arka lastıgı değiştim yag balata degıstı.şimdide ön fren müşürü calısmıyor :( ama yaza dogru komple bı bakım yapacam nasıpse inşallah.herkese saygılar.ama su ıslak gunlerde tek sorunum ayaklarım dızlerıme kadar ıslanıyor.camurluga ek bı parca taktım ama sulu yerlerde lastık yanlardan sıcratıyor.ne yapılabılır acep ???

:D hallettım tum sorunlarımı.saplama halloldu ybr egsoz taktrdım ybr sınyal taktırdım.arka lastıgı değiştim yag balata degıstı.şimdide ön fren müşürü calısmıyor :( ama yaza dogru komple bı bakım yapacam nasıpse inşallah.herkese saygılar.ama su ıslak gunlerde tek sorunum ayaklarım dızlerıme kadar ıslanıyor.camurluga ek bı parca taktım ama sulu yerlerde lastık yanlardan sıcratıyor.ne yapılabılır acep ???
Koruma demirine resim çantası tutturabilirsiniz, şu oluklu plastikten yapılmış beyaz çantalar. Ortasına delik açarsanız motor da hava alır, silindir kafası rüzgar görse yeter.

Koruma demirine resim çantası tutturabilirsiniz, şu oluklu plastikten yapılmış beyaz çantalar. Ortasına delik açarsanız motor da hava alır, silindir kafası rüzgar görse yeter.

cok pahalılar koruma demırlerı:) 50 lıra cekıyorlar montaj harıççç

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar