Kardeş bence arka dişli flanşından (göbeğinden)geliyor. Flanşın ortasında bi rulman var bozulmuş olabilir. dişliyi tutan 4 tane saplama var ordan da olabilir. ben öyle hissettim. Flanşı söküp bi bak, olmadı değiştir 15-20 TL. YBR flanşı. Tabi için rahat etmezse anormal ise...Motorun km. düşük, birde hor kullanmıyorsan sanmıyorum zincir-dişli takımından olacağını. Bende aynı buna benzer motoru ilk aldığımda özellikle ilk kalkışlarda ve 2. viteste gaz verip çekmelerde bu sorunu yaşadım. Motorcu flanşı söktü bişeyler yaptı tam göremedim o zaman ama sonra sorun düzelmişti. Ama sonra içim rahat etmedi flanşı değiştirdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:42 ----------
Arkadaşlar şu ön frenin tutmasından şikayetim yok ama gacırdaması beni deli ediyor. balata spreyi biraz idare ediyor ama sonra yine aynı. Balatalar da bikaç ay önce alındı hem de BRENTA. Disk aynası da fena değil ama diski mi değiştirsem.? Ya da kaliperden mi? Kaliperi değiştirsem mi diyorum honda titan ES kaliperi uyduğunu buradan duymuştum.
ben daha önce pek çok kez yazmıştım. tekrar yazayım. istersen dünyanın en iyi balatasını tak, kaliper sorunlu olduğu sürece gene yakacak balatayı. pistonlar geri gelmediğinden sıkıyor balatayı. greslesende bir müddet sonra gene sıkışıp yakıyor balatayı.
ben kaç balata yakıp çöpe attım düzeltemedim. en sonunda kaliperi değiştirttim. rahata erdim. şimdi en adi balatayı bile taksam çıt ses yok ön frende. çokda güzel tutuyor.
titanes veya scooterların kaliperi uyar.
Zinciri saga sola salladigimda catirti geliyor ayrica zincir arka disliye oturdugunda elimle saga sola oynattigimda bir iki mm saga sola gidip geliyor. Acaba zinciri falan mi yedim 2000 km'de. Onun icin de bi video cekip koyayim. daha anlasilir olur hem
dostum bence birmotorcuya götür. göreceksin çok çok basit bir problem çıkacak seninki.
Ön frenden sıkıntım yok çok şükür, tutması güzel, ses falan da çıkarmıyor..
Dün ilk defa bi civata gevşemiş onu sıktım.. plastik arka çamurluğu tutan içteki tek civata..
Bu arada malumunuz yeni çizme aldım ve bu çizmelerle vites değiştirmek ve frenlemem zorlaşmıştı.. ilk günlerdeki kadar olmasada hala sertlik var..ayak bileğini hareket ettirmekte normal bot ve ayakkabı gibi asla değil.. bazen özellikle 1. vitesten 2. vitese tam geçiş yapamıyorum 2 den boşa düşürüyor sıkıntımın bir tanesi bu..
2. sıkıntım ise ayak bileğini fazla bükeeiğim için arka frene basarken zorlanıyordum. ama o sorunu bugün halletim.. km 5.200 oldu biraz balatalar yıpranmıştr diyerek ve birazda arka frendeki boşluğu azaltayım diye arka civatayı 2-3 tur çevirerek freni biraz yukarı kaldırdım.. nefis oldu. frenlemem güzel ve rahat bir hal aldı.
Bu arada merak edenler için son benzin sarfiyatım şu şekilde gerçekleşti.
50 TL lik benzin almıştım.
50TL/4.63 = 10.80 Lt yapıyor..
Bu benzin ile de normal bir kullanım ile 390 km yol yaptım.
1.080/390= 2.77 Lt, 100 km de yaptığı yakıt olarak ortaya çıkıyor.
salih sen motoru çok kullanmadığından anlayamazsın. ama ön kaliper sorunlu. 40tl para değil doğrusu değişmek için.
bot rahat olmasada güvenlik açısından çok iyi. bilemiyorum. iki ucu b.klu deynek

bence bota alışmaya çalış. hepsinden önemli güvenlik.
yakıtın gayet iyi. benimde o civarlarda. 125cc motora göre çok iyi rakam bence.