(Bu yazacaklarımı daha öncede yazdım ama zararı yok gene yazıyorum ) Motosiklet binmeye 1989 yılında 13 yaşımdayken 1983 model Puch maxi SL ile başladım, 1989ile 2012 yılları arası irili ufaklı 160 tane motosikletim oldu. Bir ara profosyonel olarak motosiklet galericiliği (alım-satım) da yaptım:bounce:.
Salcano wolfü ilk defa Fat280 Fatihten duyduğumda bende ilk önce ön yargılı yaklaştım dedimki Çin malı kıpır kıpır şakır şukur bi motordur, o sırada 2004 YBR sahibiydim ve durduk yere YBR yi sattım, sıfır ESD almaya yada ne yapacağıma karar verme aşamasındayken Honda CB çıktı çevremden ilk çıktığında alan oldu hemen kullanıp test ettim sonuç benim için fiyaskoydu :farao: hal böyle olunca ister istemez bende "ohooo Honda böyleyse Fatihin kullandığı ve almam için bana tavsiye ettiği Salcano Allah bilir nasıldır" diye düşündüm :sunny:
Bu arada YBR ESD için Yamaha bayisiyle görüştüm ellerinde kırmızı ve mavi varmış siyah olsaydı alacaktım fakat siyah gelecek ayki partide elimizde olacak dendi ve 1 ay daha beklemeye karar verdim (iyikide öyle yapmışım) ve ertesi hafta Fatih Salcano ile yanıma çıkıp geldi o ana kadar hiç yakından görmemiştim Salcanoyu ve ilk gördüğümdeki izlenim iri ve kalıplı görünümü oldu koltuğuna oturupta test için marşa bastığımda kafamdaki olumsuz imaj yavaş değişmeye başladı bi kere titreşim namına hiç bir şey hissetmedim :cat: ayrıca motorun gaza tepkisi oldukça iyi hatta en son sahibi olduğum 2004 YBR den bile yüksekti :cat: heleki Fatihin döneceği ertesi gün benzin istasyonuna yanaşıpta depoyu doldurtup yakıt tüketiminide gözlerimle gördükten sonra kafamdaki olumsuz imaj %90 oranında silinmişti :cat:
Ancak işte o kalan %10 var ya o %10 benim Salcanoyu sıfır almama engel oldu :sunny: sebebi ise sıfır alıp kullanıpta eğer memnun kalmazsam satma aşamasında muhtemelen yapacağım zarardı :sunny: ve bu yüzden ikinci el alıp denemeye karar verdim :cat: sahibinden coma girip kafama yatan ilk motoru almak için ani bi kararla almaya İstanbula gittim (gene şu an olduğu gibi görevdeydim ve görev çıkışı ilk trene atladığım gibi sabahına İstanbulda buldum kendimi) motoru alıp Kütahyaya dönerken ise yoldaki konforu ve performansı o kadar hoşuma gittiki 350 km lik yolu 520 kmde tamamlayabildim

bknz
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/103077-bir-istanbul-masali-524-km.html ve o gün bu gündür bindiğimde hala aynı hazzı almaktayım motorumdan :cat:
Gelelim benim gözümde + ve - lerine ;
wolfün + ları
17 lt depo sayesinde heybetli görünüm :cat:
Sıfırının 2700 TL ivarına satılmasıyla Fiyatının uygun olması :cat:
Motor aksamı Yamaha YBR parçalarıyla uyumlu olduğu için tamir ve bakım maliyetlerinin ucuz ve yedek parçasının bol olması :cat:
wolfün - leri
Servis ağının eksik ve yetersiz olması ( kendine has olan depo, grenaj vb gibi) bazı parçalarını bulma konusunda sıkıntılı olması :farao:
İkinci elde yani satarken kimsenin tanımaması yada YBR kadar bilinmediği için geç yada yavaş satılması :farao: (fakat satılmayan malda yoktur)
Gelelim YBR ye ;
YBR nin artıları
Deposunun grenajlarının üzerinde yer alan dünyaca ünlü japon devi YAMAHA nın logosu ve markası (ama ön amortisörün iç tarafında bulunan jıanshe.co etiketinide unutmayalım

) :cat: dolayısıyla markaya güvenden dolayı ikinci el piyasasında hızlı alınıp satılması :cat:
Motor aksamı dışında kalan diğer malzemelerin kalitesi ( kabul etmek lazım yani sezarın hakkı sezara dersek grenajları olsun elcikleri olsun pegleri manetleri olsun wolfe göre oldukça kaliteli) :cat: (ha aradaki fiyat farkına değecek kadar kalitelimi :silent: bence hayır :cat

YBR nin - leri ise ;
Yüksek fiyatta satılması (sıfırı 4200 tl civarı yanılmıyorsam şu günlerde) :farao:
Wolfe göre daha cılız durması hatta bazılarının tabiriyle pisiklet gibi olması

:farao:
Sonuç itibariyle + - prensibi uygulanırsa bana göre wolf :cat: çünkü aradaki fiyat farkı ile kalite farkı doğru orantılı değil fiyatı fazla :cat:
Ben alıcam kolay kolay satmıcam en az bi 40-50 bin km yapıcam diyecek içinde bana göre wolf :cat:
Ben alıcam bi 125 cc motosiklet olayına başlıcam ama kendimi pişirince satıcam cc yükselticem diyecek içinse bana göre YBR :cat:
Olay budur arkadaşlar sonuçta ne Salcano nede Yamaha bizlerin aile şirketi değil bu yüzden kırıcı olmaya yada ortamı germeye

ale: gerek yok derim ben :bounce:
İsteyen wolf alır isteyen YBR isteyen drift isteyen moblet hatta isteyen UNO :cherry: hepimiz kardeşiz bu böyle biline :king: