Rusya Rotası Hakkında Bilgi

Sanılanın aksine her üç ülkeninde halen Rusya ile mevcut açık sınırları var. Üçü hakkında da da çok kötü yorumlar var. İşin kötüsü yorumlar sadece Rusya ile ilgili değil karşı tarafla da ilgili, Bir saatte geçtiğini söyleyen de var onaltı saat beklediğini söyleyen de. Estonya Navra en makulu gibi ama bilmiyorum. Henüz oldukça fazla zaman var o zamana kadar Trump amcam öpüştürüp barıştırır tarafları. Barıştırmasa bile Rusya Ukrayna savaşı dışardan görüldüğü gibi değil gibi. Her iki ülke de bol bol turist alıyor. Bu yaz Rusya'yı mutlaka görmek istiyorum ama hazır elimi bulaştırmışken Ab den dönelim diyoruz en ama en kötü ihtimalle Rusya gider Rusya döneriz. Yada baktık herşeye rağmen olmuyor (rusya yangın yerine dönmüş savaş çıkmış vsvs ) o zaman Rusyayı bypas edip Norkadpp Hacı oluruz.

F54

BU GEZİ NE OLDU haziran bitmek üzere
bende eylül başı gibi tek yön sakarya gürcistan vladikavkaz moskof st petersburg a gitmeyi düşünüyorum
bakalım😇😇
15 gün iznim var 3 4 gün ücretsiz izin verirlerse bu iş olur gibi

Moto
Merhaba. Umarım konuyu doğru yere açıyorumdur.
Haziran gibi iki motosiklet Rusya turu yapmak istiyoruz.
Henüz sadece buna karar verdik hiçbir plan yapmadık. Aslında Rusya turu uzun zamandır aklımda olan bir tur.
Zamanla güncellenmek üzere bilenlere sorular sormak ve fikir alışverişi yapmak istiyorum. Bugün itibarı ile geziye karar verme dışında hiçbirşey yapmadığımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
Süre olarak 15-20 gün düşünüyoruz ama daha da artabilir.

Aslında benim amacım Moskova St.Petersburg' üzerinden hatta gerekirse St.Petesburg'a dahi uğramadan doğrudan Moskova,Vorkuta, Yakust, hatta daha ileri Çin sınırına kadar gitmek. Bir uçtan bir uca Rusya yani. Özellikle Komi Cumhuriyeti en çok görmek istediğim yer ama sadece harita üzerinden dahi baktığımda oldukça uzun bir yol çıkıyor ki bu rotayı 20-30 günde yapmak bir hayli zor hatta imkansız gibi.
Bu nedenle büyük ihtimal planları Moskova St Petersburg ve Murmansk' a kadar hatta daha uca kadar yapacağız. Tabi yine bunlar oturduğumuz yerden haritaya bakarak yaptığımız plan. Oralarda ne var ne yok yol varmı, arazi nasıl, asfalt nasıl,iklim nasıl hiçbir fikrimiz yok :) Zamanla olacak.
Tabi o zamana kadar işler düzelir Rusya' dan Ab ülkelerine geçiş imkanı olursa ordan Norkadpp' a dahi evrilebiliriz.
İlk aşamadaki sorularıma gelecek olursak.
1-Rusyada Google üzerinde pekçok rota görünmüyor sanırım izin meselesi. Ülkeye girişte Yandex yada başka bir uygulama ile bu sorunu çözebilir miyiz,?
2-Yine bu ülkede master kart vb abd yada batı menşeli kartları kullanmakta sorun yaşar mıyız? Yaşarsak nedir bu işin alternatifi?
3-Haziran ortası Temmuz başı gibi iklim nasıldır, İnternet bilgilerinden ziyade deneyimleyen arkadaşlardan öğrenmek isterim.Özellikle Rusyanın meşhur ormanlarında kamp yapmak başımıza büyük işler açar mı?
4-İnternet olayı nasıl çözülebilir?
Rusya'nın dışına çıkmamak kaydı ile (Sınırlar açılmazsa) gezebileceğimiz kadar gezmek amaç, Youtube buna benzer rota yapan insan çok az ben daha ziyade aramızda deneyimleyen varmı tavsiye verebilir mi diye düşündüm haliyle her türlü fikir ve tavsiyeye açığım.
r model nedir hocam? birde allah korusun motor yolda bırakırsa ne yapacaksınız? gaz teli kopsa? balatalar bitse? motor kitlese allah korusun?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Moto

r model nedir hocam? birde allah korusun motor yolda bırakırsa ne yapacaksınız? gaz teli kopsa? balatalar bitse? motor kitlese allah korusun?
Balatalar öyle zart diye biten bir parça değildir, zaten rutin bakımlarınızda da kontrol ediliyordur, bitmeye yakın zaten frenleme yaptığınızda çıkan farklı sesten anlarsınız. Debriyaj teliniz için de yılda 1-2 şırıngayla içine yağ enjekte ederseniz pamuk gibi olur. Gaz teli kopmasını ben hiç yaşamadım ama o da artık sizin kısmetinize kalmış bir şey. Yine de kafanızda şüphe varsa gaz telinizi değiştirip öyle yola çıkmanız sizin için daha mantıklı bir karar olacaktır.

Balatalar öyle zart diye biten bir parça değildir, zaten rutin bakımlarınızda da kontrol ediliyordur, bitmeye yakın zaten frenleme yaptığınızda çıkan farklı sesten anlarsınız. Debriyaj teliniz için de yılda 1-2 şırıngayla içine yağ enjekte ederseniz pamuk gibi olur. Gaz teli kopmasını ben hiç yaşamadım ama o da artık sizin kısmetinize kalmış bir şey. Yine de kafanızda şüphe varsa gaz telinizi değiştirip öyle yola çıkmanız sizin için daha mantıklı bir karar olacaktır.
Olası yolda bırakırsa motor, böyle bir senaryoda ne yapmak gerekiyor acaba abim?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Olası yolda bırakırsa motor, böyle bir senaryoda ne yapmak gerekiyor acaba abim?
O zaman güzergahınız boyunca yer alan servis ve ustaların irtibat bilgileri ve adresleri bir yerde kayıtlı olsun. İzmir-İstanbul arası yeni otoyoldan sürseniz bile güzergah boyunca farklı ilçe ve şehirlere girişler var. O ilçelerde hangi usta ya da servise gideceğiniz belli olursa bir çekici yardımıyla oraya çalışmayan motorunuzu götürürsünüz.

O zaman güzergahınız boyunca yer alan servis ve ustaların irtibat bilgileri ve adresleri bir yerde kayıtlı olsun. İzmir-İstanbul arası yeni otoyoldan sürseniz bile güzergah boyunca farklı ilçe ve şehirlere girişler var. O ilçelerde hangi usta ya da servise gideceğiniz belli olursa bir çekici yardımıyla oraya çalışmayan motorunuzu götürürsünüz.
Teşekkür ederim abiciğim, aklımda bulunsun da

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
adam call of duty oyununa ergen oyunu dedi ya la 😂😂😂 ayrıca Vortukaya gitmenin tek sebebinin gulag oldugunu gayet iyi biliyorum. yok komi cumhuriyeti yok az insan yok eski sovyet binaları gibi kelimelerle yaptığın geziyi ballandırma, sana tavsiyem bırak gitmeyi düşünme gulag dediğimiz yer esenyurt degil sabahına ne motorun kalır ne de canın. Benden uyarması

• Beğen
Tepkiler: F54
BU GEZİ NE OLDU haziran bitmek üzere
bende eylül başı gibi tek yön sakarya gürcistan vladikavkaz moskof st petersburg a gitmeyi düşünüyorum
bakalım😇😇
15 gün iznim var 3 4 gün ücretsiz izin verirlerse bu iş olur gibi
Merhaba maalesef tüm ama tüm çabamıza rağmen sırf kredi kartı olayı yüzünden bu geziyi biraz ertelemek zorunda kaldık ve az yukarda bahsettiğim gibi Nordkapp' a evrildik. Ancak yine de dönüş yolunda maddi imkanlar el verirse belki çok kısa bir St Petersbug girdi çıktı yapabiliriz.

Belki garip gelecek ama özellikle Rusya topraklarında üzerimde nakitle gezmek/nakit kullanmak bana hiç ama hiç güvenli gelmiyor. Ancak bahsettiğim gibi hayalim daha geniş ve uygun ödeme imkanı olan bir zamanda (en az üç ay ) enine boyuna Rusya'yı komple motosikletle gezmek. Belki yol yok ,tren var vsv svs diyecekler olacaktır ama yol var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

adam call of duty oyununa ergen oyunu dedi ya la 😂😂😂 ayrıca Vortukaya gitmenin tek sebebinin gulag oldugunu gayet iyi biliyorum. yok komi cumhuriyeti yok az insan yok eski sovyet binaları gibi kelimelerle yaptığın geziyi ballandırma, sana tavsiyem bırak gitmeyi düşünme gulag dediğimiz yer esenyurt degil sabahına ne motorun kalır ne de canın. Benden uyarması
İlk defa bir oyuna ergen oyunu dedim diye alınan birini görüyorum. Diğer söylediklerin için cevap yazmak bile bence gereksiz. Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar