Rusya Rotası Hakkında Bilgi

Merhaba. Umarım konuyu doğru yere açıyorumdur.
Haziran gibi iki motosiklet Rusya turu yapmak istiyoruz.
Henüz sadece buna karar verdik hiçbir plan yapmadık. Aslında Rusya turu uzun zamandır aklımda olan bir tur.
Zamanla güncellenmek üzere bilenlere sorular sormak ve fikir alışverişi yapmak istiyorum. Bugün itibarı ile geziye karar verme dışında hiçbirşey yapmadığımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
Süre olarak 15-20 gün düşünüyoruz ama daha da artabilir.

Aslında benim amacım Moskova St.Petersburg' üzerinden hatta gerekirse St.Petesburg'a dahi uğramadan doğrudan Moskova,Vorkuta, Yakust, hatta daha ileri Çin sınırına kadar gitmek. Bir uçtan bir uca Rusya yani. Özellikle Komi Cumhuriyeti en çok görmek istediğim yer ama sadece harita üzerinden dahi baktığımda oldukça uzun bir yol çıkıyor ki bu rotayı 20-30 günde yapmak bir hayli zor hatta imkansız gibi.
Bu nedenle büyük ihtimal planları Moskova St Petersburg ve Murmansk' a kadar hatta daha uca kadar yapacağız. Tabi yine bunlar oturduğumuz yerden haritaya bakarak yaptığımız plan. Oralarda ne var ne yok yol varmı, arazi nasıl, asfalt nasıl,iklim nasıl hiçbir fikrimiz yok :) Zamanla olacak.
Tabi o zamana kadar işler düzelir Rusya' dan Ab ülkelerine geçiş imkanı olursa ordan Norkadpp' a dahi evrilebiliriz.
İlk aşamadaki sorularıma gelecek olursak.
1-Rusyada Google üzerinde pekçok rota görünmüyor sanırım izin meselesi. Ülkeye girişte Yandex yada başka bir uygulama ile bu sorunu çözebilir miyiz,?
2-Yine bu ülkede master kart vb abd yada batı menşeli kartları kullanmakta sorun yaşar mıyız? Yaşarsak nedir bu işin alternatifi?
3-Haziran ortası Temmuz başı gibi iklim nasıldır, İnternet bilgilerinden ziyade deneyimleyen arkadaşlardan öğrenmek isterim.Özellikle Rusyanın meşhur ormanlarında kamp yapmak başımıza büyük işler açar mı?
4-İnternet olayı nasıl çözülebilir?
Rusya'nın dışına çıkmamak kaydı ile (Sınırlar açılmazsa) gezebileceğimiz kadar gezmek amaç, Youtube buna benzer rota yapan insan çok az ben daha ziyade aramızda deneyimleyen varmı tavsiye verebilir mi diye düşündüm haliyle her türlü fikir ve tavsiyeye açığım.

Plan harika aslında ama sizin zaman kötü hazirana kadar savaş durumları bitmezse etkilenirsiniz.
Çoğu yere giriş çıkış problemli.
Fazla derecede kontrol var savaş durumundan.
Ormanda kamplar falan nasıl olur bilinmez.
Okan hocanın dediği gibi kart sıkıntısı olur internet sıkıntısı olabilir.
Nakitte riskli.
Duruma göre bence tekrar gözden geçirin biraz bekleyerek.

Komi Cumhuriyeti enteresting geldi.

Nedir burayı özellikle görme isteğinizin sebebi?

Not: Osman emmi komi Cumhuriyetini görürse kesin garson, şef mealinde bir espri patlatır.

Son düzenleme:
İlk zamanlar sıkıntı idi, ama şimdi daha rahat giriş çıkışlar. Taze Avrupa vizesi veya yeni pasaport varsa sıkıntı çıkabilir kontrollerde. Kamp alanlarında kesin sıkıntı çıkacaktır. Son zamanlarda şehir merkezlerinde bile sürekli durdurup pasaport soruyor polis, taşrada durum daha can sıkıcı. Ama millet nerelere girip çıkıyor, biraz sabırla ve sakinlikle gezersiniz, neden olmasın? Kesinlikle kredi kartı çalışmıyor, havale sistemleri de çalışmıyor. Azerbaycan üzerinden bir kart ya da hesap ayarlayıp gidin derim.

15günden fazla vize vermiyorlar. Vize verildiği anda 5 günü gitmiş oluyor.Bilginiz olsun.

E vize ile öyle, konsolosluklar dan 3 aya kadar alınabiliyor. Davetiye bulabilirseniz 6 a kadar alabiliyorsunuz.

Vize konusunda sıkıntı yok.

Bu gezi için şuan tek sorun kredi kartı meselesi. Plasesi internet olayı. Bunları araştıracağım. Üzerimde nakit taşımak gerçekten riskli olabilir.Ancak işin birde şu boyutu var eli silahlı biri bizi soymaya kalkıştıktan sonra üzerimizde ha nakit para ha kredi kartı olmuş aynı şey değil mi öttüre öttüre soyarlar gibi :))

Neden Komi Cumhuriyeti denmiş. Yıllar önce bir belgeselde izlemiştim. Kimsenin gitmek istemediği gitmediği bir yer diye ki o cümle beni vurmuştu: Uzun zamandır instagramda o şehrin sayfasını takip ediyorum. Bana çok hüzünlü, yanlız ve güzel görünüyor. Eski sovyet binaları, sokaklar, az insan vsvs....Bu nedenle Vorkuta' nın yeri ayrı bende.Daha sonra araştırdığımda bazı ergen bilgisayar oyunlarında felan da baya ünlüymüş orası.

Elbette Dostoyevski' nin izinden St. Petersburg sokaklarında kaybolmakta ayrı bir zevk yada Oblomov' un izinden gitmek de... Rusya ve Rus halkı genel anlamda pembe popolu Avrupalılardan daha iyi bence ama o işin başka bir boyutu.

Pavlin Bulgaristan'dan Magadan'a gidip gelmişti. Tüm videolarını izlemedim ama bu sehayati bayağı detaylı paylaştığı için bu konularda da bilgi vermiş olabilir. Youtube: motorcycle adventures

Bütçeleme aşamasını tamamladık sayılır. O kadar güzel o kadar uyguna geliyor ki. Kredi kartı olayını aşamıyoruz soruyorum soruşturuyorum mümkün değil kullanamazsın diyorlar bizdeki kartları.
Bugün iş bankasına bizzat gidip görüşeceğim internet üzerinde bir bilgi dolaşıyor ama sanki bizim değilde Rus vatandaşlarının lehine bir konu gibi ama bakalım,
Oraya varınca süreli banka kartı çıkaralım diyoruz ama ha paraları oraya kadar götürmüşüz ha turun sonuna kadar götürmüşüz aynı şey.
Bundan sonrası artık ekipman ve birlikte sürüş deneyimlerini artırmak.
Arkadaşımın eşi de gelecek benim hanım gelmem diyor ya hanımı değiştirecem ya tek gidecem. bakalım.

Rusya
Bütçeleme aşamasını tamamladık sayılır. O kadar güzel o kadar uyguna geliyor ki. Kredi kartı olayını aşamıyoruz soruyorum soruşturuyorum mümkün değil kullanamazsın diyorlar bizdeki kartları.

Doğru diyorlar, 2022'de Rusya SWIFT'ten çıkartılırken Visa, Mastercard ve Amex Rusya operasyonlarını durdurdu. Yani buradan aldığın bir kredi kartı Rusya'da çalışmayacak. Çin'in kendi sistemini kullanabiliyorlar sanırım, şimdi tamamen kokoreçten sallıyorum Türkiye'de ICBC'ye gider bir kredi kartı çıkartırsan onlar Visa/Master/Amex değil de kendi ödeme sistemleriyle çalışan bir kart verebiliyorlarsa onu kullanabilirsin.

Ek1A: ICBC Türkiye'de UnionPay (Çin'in ödeme sistemi) kartların kullanılabilmesi için anlaşma imzalamış. Ama banka TC vatandaşlarına UnionPay ile çalışan kart veriyor mu bankayla konuşmak gerekir.

Meslegim geregi Murmask amur moscow khorsnadar Rusyada calismis ve yasamis birisi olarak sunlari soyleyebilirim.
- oncelikle toplam bu sure icinde yapabilecegin kilometreyi gune baglimli belirle. Avrupadan giris yapacaksan yada petere cikayim sonra oradan japonya sinirina kadar kuzeyden giderim diyorsan bu pek mumkun olmaz 15-20 gune. rusyanin kuzeyi cok bakir bi alan. farkli sorunlar ile de karsilasabilirsiniz. dolayisi ile benim tavsiyem avrupadan girecekseniz bile guneye moscow a ve devaminda kazana ineredek mogolistan ve kazakistana paralel Amur a kadar ilerlemeniz. bunu diyorum cunku mogolistanda falan fikir degistirirseniz geri donebilirsiniz. kuzeyde ne olacagini kestiremiyorum. Kuzeyde udokana gitmistim, dogasi falan guzel ama ulasim rotalar varmi bilmiyorum. bir link ekliyorum, bunun gibi app ler var, arastirip oyle gecin. ayrica eger mumkunse bir acente ile konusun, acil durumlarda danismak icin. https://www.detechtapp.com/roadbook/russia

- para konusuna gelince uzerinizde ruble olsun kesinlikle. bazi yerlerde kredi karti gecmeyecektir. illaki kucuk marketlere vs ugrarsiniz koylerde, oralarda olmayabilir. yandex kesin yukleyin ama acil durum icin bir acente dedigim gibi olsun.

- Rusyada santiyelerde hayvan saldirilarindan sonra kaza arastirmalarina katildim, ayi ve ozellikle doguda kaplan saldirilari oldu. gittiginiz bolgedeki avlanma ve hayvan populasyonu onemli cunku merkezler haric rusya tamamen doganin tum gerekliliklerini barindiran biyer. tavsiye edilen rotanin disina cikmamanizi siddetle tavsiye derim. Ayrica benim tavsiyem peterden inerek moskova ve devaminda maksimum mogolistan paralelinde ilerleyerek geri donmeniz. hele ki rotalari vs tam bilemiyorken. hazirana kadar hazirlanip belli birseyler olusturabilirsiniz kafanizda.

- internet sehir merkezleri disinda zor, ozellikle koylere vs ugrayacaksaniz ama arazi dusunmuyorsaniz oradaki paketler ile cogu isinizi gorursunuz.

Ben yine orada yasayan arkadaslara bir soracagim, bana 1-2 hafta sonra hatirlatirsaniz iyi olur. [email protected]

Meslegim geregi Murmask amur moscow khorsnadar Rusyada calismis ve yasamis birisi olarak sunlari soyleyebilirim.
- oncelikle toplam bu sure icinde yapabilecegin kilometreyi gune baglimli belirle. Avrupadan giris yapacaksan yada petere cikayim sonra oradan japonya sinirina kadar kuzeyden giderim diyorsan bu pek mumkun olmaz 15-20 gune. rusyanin kuzeyi cok bakir bi alan. farkli sorunlar ile de karsilasabilirsiniz. dolayisi ile benim tavsiyem avrupadan girecekseniz bile guneye moscow a ve devaminda kazana ineredek mogolistan ve kazakistana paralel Amur a kadar ilerlemeniz. bunu diyorum cunku mogolistanda falan fikir degistirirseniz geri donebilirsiniz. kuzeyde ne olacagini kestiremiyorum. Kuzeyde udokana gitmistim, dogasi falan guzel ama ulasim rotalar varmi bilmiyorum. bir link ekliyorum, bunun gibi app ler var, arastirip oyle gecin. ayrica eger mumkunse bir acente ile konusun, acil durumlarda danismak icin. https://www.detechtapp.com/roadbook/russia

- para konusuna gelince uzerinizde ruble olsun kesinlikle. bazi yerlerde kredi karti gecmeyecektir. illaki kucuk marketlere vs ugrarsiniz koylerde, oralarda olmayabilir. yandex kesin yukleyin ama acil durum icin bir acente dedigim gibi olsun.

- Rusyada santiyelerde hayvan saldirilarindan sonra kaza arastirmalarina katildim, ayi ve ozellikle doguda kaplan saldirilari oldu. gittiginiz bolgedeki avlanma ve hayvan populasyonu onemli cunku merkezler haric rusya tamamen doganin tum gerekliliklerini barindiran biyer. tavsiye edilen rotanin disina cikmamanizi siddetle tavsiye derim. Ayrica benim tavsiyem peterden inerek moskova ve devaminda maksimum mogolistan paralelinde ilerleyerek geri donmeniz. hele ki rotalari vs tam bilemiyorken. hazirana kadar hazirlanip belli birseyler olusturabilirsiniz kafanizda.

- internet sehir merkezleri disinda zor, ozellikle koylere vs ugrayacaksaniz ama arazi dusunmuyorsaniz oradaki paketler ile cogu isinizi gorursunuz.

Ben yine orada yasayan arkadaslara bir soracagim, bana 1-2 hafta sonra hatirlatirsaniz iyi olur. [email protected]
Çok teşekkür ederim. Bide size zahmet Letonya Rusya araç girişli hangi sınırlar açık öğrenebilirmisiniz.İnternette bazı kapılar diyo ama neresi tam çıkmıyor. çevirili araştırsak buluruz da siz biliyorsanız daha pratik olur. Tekrardan teşekkürler.

Rusya-Finlandiya
Rusya-Estonya
Rusya-Letonya
Yada tam tersi. Bu kısa vadede Rusya' ya bu üç ülkenin herhangi bir sınırından giren yada çıkan görüş alabileceğim birileri varmıdır?

Rotayı degistirmeni tavsiye ederim Rusya eskisi gibi değil ve rüşvet olayı çok çok fazla 1 gün nezarette yattım 5 bin ruble ye maal oldu nezaretten çıkmam bana sorarsan Moldova Ukrayna yap hiç değilse Ukrayna da TC kredi kartı kullanılıyor ve orada simdi Kart kievstar aldım hâlâ açık Türkiye de dahi kullanıyorum

Svaşta olan bir ülkeye turist olarak gitmek riskli değil mi?
Hele biraz bekleyin bu savaş bitsin biraz ortam normale dönsün öyle gidersiniz.

Svaşta olan bir ülkeye turist olarak gitmek riskli değil mi?
Hele biraz bekleyin bu savaş bitsin biraz ortam normale dönsün öyle gidersiniz.
Savaştan ziyade Rusya'nın toprağı çok büyük, nüfusta bu toprağa göre çok az olduğu için kontrolsüz bölge çok. Bir çok yerde devlet kontrolü yok o yüzden rüşvet, bizzat kamu görevlileri tarafından soyulma ihtimali de yüksek.

Rusya-Finlandiya
Rusya-Estonya
Rusya-Letonya
Yada tam tersi. Bu kısa vadede Rusya' ya bu üç ülkenin herhangi bir sınırından giren yada çıkan görüş alabileceğim birileri varmıdır?
Rusya ve Amerika karşılıklı ziyaretleri olacak.
Çok iyi biliyorum Herhangi bir ülke yetkilisi geldiğin de Rusya aşırı derecede tedbir alıyor .
Araziler falan şuan zaten tehlikeli ormanlık alanlar.
Önümüzde ki seneler ve ya aylar bence o bölge gezileri size sorun çıkartır.
Kaos ortamı mevcut rota değişikliği en makul'u gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar