Rusya Gürcistan turuna davet

Herkese selam. Biz 4 arkadaş Haziran'da motorlarla Gürcistan Rusya turu yapmayı planlıyorduk. Bizler artık gelecekten bir beklentisi olmayan, savaş kan ve gözyaşı ile dolu bu dünyada sürekli çalışıp bir yere varamayan; herkesin aynı anda kurt, avcı ve av olduğu bu hayatta günlük hayattan ve iş hayatının renksiz rutininden sıkılan; büyük devletlerin birbirini nükleer savaşla tehdit ettiği bu çağda (o zamana kadar savaş olmazsa) dünyada güzel yerleri görmek, yeni deneyimler edinmek isteyen insanlarız. Bizim gibi düşünen veya düşünmeyen fakat böyle bir tura çıkmak isteyen her yaştan insanı (siyasi, etnik, mezhepsel, dinsel, cinsiyet) fark etmeksizin aramızda görmek ve beraber yola çıkmak isteriz. Bizler bu turun festival havasında geçmesini istediğimiz için bunu burada duyurmak ve bu mesajı gören herkesi bu tura davet etmek istedik. Gelmek isteyen herkesi bekleriz

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kimsiniz nesiniz, necisiniz ?
Önce bir kendini tanıtsaydın..
Bu ilanla kimse gelmez, ortam kötü :)

Usta biz kendi halimizde 2 atanamamis öğretmen 1 işsiz mühendis ve 1 güvenlik görevlisiyiz :) ne diyelim canınız sağ olsun
Kimsiniz nesiniz, necisiniz ?
Önce bir kendini tanıtsaydın..
Bu ilanla kimse gelmez, ortam kötü :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

inanmayın rusyada tutacaklar sizi ukrayna savaşına götürecekler kgb ajanlarının oyunudur bu konu
Kanki ne yapak adam lazım :))

sen hiç zahmet etme ben sana bir böbreğimi kargolayayım adres ver
Yok kanki böbrek sana lazım. Acil durumlar için sakla

motorla yurt dışına çıkmak için motora bir kaç belge çıkarmak gerekiyormuş bunlar doğru mu?

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yurtdışı turu beraberinde ciddi miktarda para ister gençler. Biraz birikiminizi yapın ve o rahatlıkla yola çıkın. Diğer türlü kafanızı tam sürüşe veremeyebilirsiniz. Hatta bir takım sıkıntılar yaşandığında geri dönüşü olmayan kararlar almaya yeltenebilirsiniz bundan dolayı.

Bir de kalabalıksınız ve birkaç kişi daha arıyorsunuz... Benim önerim, önce yakın rota olarak Türkiye'yi gezin. Sonrasında durumu değerlendirip öyle bu işlere koyulun. Ben yaptığım uzun turlarda iş bilmeyen, tafrasını çekmek zorunda kalacağım ve kendi yüküm yetmezmiş gibi kendisini de sırtlayacağım kimseyle yola çıkmam. En sevdiğim dostumla bile belli özel sebeplerden yola çıkmıyorum bu yüzden ki benden hızlı ve teknikli sürer..

Bunu sormadınız gerçi ancak görünen o ki hata yaşamaya süratli bir şekilde ilerliyorsunuz. Deneyimlerimden bir tavsiye vermek isterim; Ben yerinizde olsam yakın rotalardan başlardım; tecrübe kolay yoldan, hatalarsa zor yoldan kazanılıyor çünkü. Hangisi olacağına siz karar verin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
motorla yurt dışına çıkmak için motora bir kaç belge çıkarmak gerekiyormuş bunlar doğru mu?
Basıldığı kağıt yeşil olduğu için yeşil sigorta denen uluslararası trafik sigortası yaptırmak gerekiyor. Ehliyet yeni tip olacak, motorun ruhsatında yazan sahibi üzerinde olacak ya da başkasının motoruyla gidiyorsanız motorumla yurtdışına çıkabilir diye izin belgesi olacak.

F54

bende moskova ve petersburg a gitmek için plan yapıyorum umarım yollarda denk geliriz ben yalnız gitmeyi düşünüyorum
haziranda gidecekseniz gürcistan dan rusya istikametinde military road yolunda kayak merkezinin olduğu bir bölge var muhtemelen haziran da çok soğuk olacak ona göre gidin daha önce başıma geldi 20 haziran gibi geçtim oradan gerçekten soğuktu

Size de selam. Umarım yolculuğunuz güzel geçer ama bize biraz planınızdan bahseder misiniz? Hem muhabbet olur.

Neden Gürcistan ve Rusya? Çıkış yeriniz neresi? Hangi motorlar ile gedeceksiniz?

.... tecrübe kolay yoldan, hatalarsa zor yoldan kazanılıyor çünkü. ...

Şu cümle çok güzelmiş.

Ustam araştırıyoruz valla. Gereken belgeleri çıkaracaz.

Rota planı nedir
Biz Hatay'dan cikacaz. Malatya Elazığ yolundan Aktaş sınır kapısına gidecez. Gürcüde borjomi, lagodekhi ve vladikavkaz tarafına geçecez. Oradan Soçi tuapse voronej Moskova ve Petersburg düşünüyoruz. Petersburgtan sonra Sibirya tartışma dahilinde fakat henüz orayı rotaya eklemeye karar vermedik. Dönüşte de Moskova'dan sonra Volgograd vladikavkaz ve Batum ardından Hopa ve Karadeniz sahilini gezcez

Yurtdışı turu beraberinde ciddi miktarda para ister gençler. Biraz birikiminizi yapın ve o rahatlıkla yola çıkın. Diğer türlü kafanızı tam sürüşe veremeyebilirsiniz. Hatta bir takım sıkıntılar yaşandığında geri dönüşü olmayan kararlar almaya yeltenebilirsiniz bundan dolayı.

Bir de kalabalıksınız ve birkaç kişi daha arıyorsunuz... Benim önerim, önce yakın rota olarak Türkiye'yi gezin. Sonrasında durumu değerlendirip öyle bu işlere koyulun. Ben yaptığım uzun turlarda iş bilmeyen, tafrasını çekmek zorunda kalacağım ve kendi yüküm yetmezmiş gibi kendisini de sırtlayacağım kimseyle yola çıkmam. En sevdiğim dostumla bile belli özel sebeplerden yola çıkmıyorum bu yüzden ki benden hızlı ve teknikli sürer..

Bunu sormadınız gerçi ancak görünen o ki hata yaşamaya süratli bir şekilde ilerliyorsunuz. Deneyimlerimden bir tavsiye vermek isterim; Ben yerinizde olsam yakın rotalardan başlardım; tecrübe kolay yoldan, hatalarsa zor yoldan kazanılıyor çünkü. Hangisi olacağına siz karar verin.
Usta söylediklerine katılıyorum fakat ben Uzunyol tır şoförüydüm. Rusya'ya 2 kez gittim. Kalabalık olunca yaşayacağımız sıkıntılar illa ki olacaktır fakat dayanışmayı ve birbirimizle yaşamayı da öğreteceğini umuyorum bu deneyimin. Kimseyi arkada bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Anca beraber kanca beraber gidecek. Yeri gelince birbirimizi sırtımızda bile taşımamız gerekebilir. Bu bilinci de kazanmamız gerekecek. Kolay olmayacak fakat öğrenecez.

Basıldığı kağıt yeşil olduğu için yeşil sigorta denen uluslararası trafik sigortası yaptırmak gerekiyor. Ehliyet yeni tip olacak, motorun ruhsatında yazan sahibi üzerinde olacak ya da başkasının motoruyla gidiyorsanız motorumla yurtdışına çıkabilir diye izin belgesi olacak.
Usta yeşil sigorta sadece Avrupa ülkelerinde geçerli Gürcistan ve Rusya ayrıca sigorta istiyor

bende moskova ve petersburg a gitmek için plan yapıyorum umarım yollarda denk geliriz ben yalnız gitmeyi düşünüyorum
haziranda gidecekseniz gürcistan dan rusya istikametinde military road yolunda kayak merkezinin olduğu bir bölge var muhtemelen haziran da çok soğuk olacak ona göre gidin daha önce başıma geldi 20 haziran gibi geçtim oradan gerçekten soğuktu
Usta tedarikli gitmeyi düşünüyoruz valla. Tabi senin deneyimlerinden de yararlanmak ve birlikte de sürüş yapmak isteriz. İnşallah denk geliriz

Size de selam. Umarım yolculuğunuz güzel geçer ama bize biraz planınızdan bahseder misiniz? Hem muhabbet olur.

Neden Gürcistan ve Rusya? Çıkış yeriniz neresi? Hangi motorlar ile gedeceksiniz?

Şu cümle çok güzelmiş.
Usta rotadan ve planimizdan alintilarda bahsettim. Neden Gürcistan ve Rusya soruna gelecek olursak daha önce oralara tırla gittim ve çok güzel yerleri var. Avrupa ülkelerine göre ucuz ve vize derdi yok.
Yakın zamanda motorumu değiştirdim crf250l aldım. Diğer arkadaşların da motorları crf250 ile değiştirecez. Çünkü rotamizdaki yolların bir kısmı bozuk. Özellikle Gürcistan'da. Tabi endurocu olduğumdan orman doğa sevdiğimden dolayı da begendigimiz ormanlarda gezinmeyi de planlıyoruz. Hem parça hem sağlamlık bakımından crf250 tercih ettik

Bu arada eklemeyi unuttum. 2000 ila 3000 USD kadar bir paranın rahatlıkla yeteceğini düşünüyorum. Meslegimdeki tecrübelerimden çıkarımım bu yönde

Son düzenleme:
@yamaha wr peki merak ettiğim bir nokta var. Dediğiniz 2000-3000 dolar az para değil. Bunu nasıl koruyorsunuz? Çoğunu bankada tutup, karttan mı harcıyorsunuz daha çok? Yoksa illa elde nakitle gitmek mi gerekir?

@yamaha wr peki merak ettiğim bir nokta var. Dediğiniz 2000-3000 dolar az para değil. Bunu nasıl koruyorsunuz? Çoğunu bankada tutup, karttan mı harcıyorsunuz daha çok? Yoksa illa elde nakitle gitmek mi gerekir?
Usta ben cebimde taşıyorum. 3 yıl boyunca Asya ülkelerine çalıştım gittim geldim bir problem yaşamadım. Fakat bu bozuk düzende her zaman yasmayacagim anlamına gelmez. Fakat edindiğim tecrübelerle maddi manevi nasıl korunacağımı biliyorum. Kartlar orada çalışmıyor. Fakat bir problem yaşarsak Türk firmaları aracılığıyla para bulabiliyoruz.

gürcistanda gezecekseniz abano ve zekari pass ları mutlaka geçin
omalo ve dartlo ya çıkın
son olarakta stepandmista da gergeti trinity kilisesinin orada kamp yapın
yani gürcistanda motosiklet ile yaklaşık 10 gün sürecek güzel yerler var
Bu bahsettiğin yerler galiba vladikavkaz yolu üzerinde. Usta valla çok güzel yerler önerdin bize. Muhakkak uğrayacağız buralara. Teşekkür ederim

F54

yurtdışında özellikle TÜRK^lerden ve yabancılardan uzak duracaksın her davete ikrama atlamayacaksın ıssız sapsız yerlerde kalmayacaksın bunlar gezi maliyetini biraz yükseltir ama güvende olursun
biz gürcistanı gezerken yol çalışması yapanlar piknik yapanlar aileler ve köylülerden ikramlar aldık fakat hiçbiri at hırsızı modeller değildi
sadece aktaş sınır kapısında girdik ilk köyler ermeni köyü oralarda sıkıntı yaşayacak gibi olduk fakat aklı başında olan köylüler olayı yatıştırdı bizde cız'ladık olay yerinden

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yaa ne işiniz var, ben silivri'den daha doğuya gitmeye çekiniyorum İstanbul dahil, gezecekeseniz Avrupa'yı falan gezin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar