Ruhsat Çıkarırken Kurumların Arasındaki Çelişkiler ve Ortada ben...

Bursa'dan aldığım motor için ikametgah kaydımın bağlı olduğu yer olarak Ümraniye İlçe Emniye müdürlüğü'ne başvurdum.Bundan önceki iki motorumda da işlemleri kendim yaptığımdan bunu da rahat yaparım diye düşünüyordum.Fakat bu sefer işin içinde plaka değişimi de var.
İlkin pazartesi günü gittim.Noter ve ruhsat fotokopilerini vererek mail çektirdim.Çarşamda gel dediler cevap için.
Neyse Çarşamba oldu gittim baktım sakınca yoktur diye cevabım da gelmiş.Hemen aldım ama saat 3'e yaklaştığından ek-1 ve sigorta işlemini ertesi güne bıraktım.Bu arada bana bir kağıtta plaka numarası verdiler boş mu uygun mu diye kontrol ettirdim müsaitmiş.Kısacası plakam o olacak gibi.Fakat asıl mesela bundan sonra başlıyor.
Bugün ek-1 formunu doldurdum.Ayrıca ek-9 doldurdular.Plaka değişiminde oluyormuş bu.Bir de trafikçi arkadaş muayene istasyonunda özel tespiti girip motor, şase no.'ya baktırmamı istedi.En sinir olduğum yer zaten bu muayene istasyonu kadar sinir olduğum bir yer daha yok.Ben direk girdim aradan.Adama ek-1'imi gösterdim.Tam 15 dakika çalışan adamlar motorun şase ve motor no.'sunu aradılar ama bulamadılar.Ben de bilmiyordum:p
En sonunda ek-1 formunu imzaladı.Temiz kağıdı alıp oradaki tespit kayıt bürosuna da gerekli şeyi verdim.Tekrar emniye gittim.
Fakat görevli polis memuru muayene harcımın olmadığını söyledi.Ben de ona direk gidip ek-1'i imzalattığımı, şase-motor no.'suna baktırdığımı söyledim.Bu şekilde eksik belge ile olmaz git muayene harç makbuzu al dedi:pale:
Tekrardan muayene istasyonuna gittim.Tespit kayıttaki abi zaten bugün beni yeterince gördüğünden tüm herşeyi anlattım."Senin motorun muayene süresi zaten 2011'de.Sen muayene makbuzu zaten neden alasın ki?Sonuçta muayeneye girmedi bu araç neden 58 ytl veresin.Git emniyete amire çık durumunu anlat " dedi.
Yani demek istediğim o oraya bu buraya paslıyor.Saat 3'ü geçtiğinden tekrar emniyete gidemedim tabi.Yarın sabahtan yine gideceğim bakalım nolacak.

Sizlere soracağım ben mi birşeyleri yanlış anlıyorum ya da bilmediğim şeyler var?Neden beni uğraştırıyolar:salut:

Yarın geldiğimde hallolsa ona da razıyım da o buna atıyor topu bu da ona:pr:

asm

Ülkemizde bürokrasinin hali felaket.

İyi bilinen işlerde bile insan bazen en yapacağını şaşırıyor

"Yaşar Ne Yaşar,Ne Yaşamaz" filmini izleyenler bilirler. Hepimiz Yaşar'ız. :)

Mehmet kardeşim,

Motorunun muayenesi 2011'e kadar sürüyorsa senden neden muayene ile ilgili şeyler istiyorlar.

Şase no falan eski ruhsatta yer almıyor mu da yeniden tespiti gerekiyor.

Bugüne kadar birçok devir teslime şahit oldum.3'ünü,4'ünü de belki ben gerçekleştirmişimdir ama böyle bir olay hatırlamıyorum.

Senin motora özel farklı bir durum mu var acaba?

Abiciğim ben motoru Bursa'dan aldım.Ümraniye'deki emniyet benden özel muayene tespit(periyodik muayene değil) istedi.Tabiki ruhsatımda, noter kağıdımda her yerimde motor, şase no. yazıyor ama doğrulanması gerekiyormuşmuşmuş...
Sadece plaka değişeceğinden bu kadar uğraştırıyorlar sanırım...
Nelerle uğraşıyoruz yaa.
Allah kahretsin hepsini...

asm

Arkadaşa İstanbul'dan GT250R almıştık.

Hiç böyle bir durumla karşılaşmadık.

Mevzuat mı değişti acaba?

Sen genede 58'i hemen verme.

Nedir,ne değildir bir bilen çıkar.

Öyle zaten bekliyorum abi.Hani muayeneye girmeden muayene harcı yatırmak da koyar adama yaa:pr:

ne muayene harcı ya kafayımı yemişler bunlar son muayene tarihi yazmıyormu orda göster!

abi nasıl işler bunlar.. valla başıma gelmedi ama gelecekti ki allahtan tanıdık vardı emniyette! tanıdık olmadan bu işler çok zor..

yarın ola hayrola

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İşini adam gibi yapmayanlara ............................

Erhancığım valla ben kafamdan gitmedim muayene istasyonuna.En sinir olduğum yer zaten orasıdır.Ama burada bürokrasi böyle işte ne yapacaksın.Allah belasını versin hepsinin...

Arkadaşlar benımde dun trafik te işim wardı. Bu nasıl bır sıstemdır veya devletın verdıgı yetkıyle kendını kral sanmaktır. Bırıne derdını anlatıyosun kafasını bıle kaldırmadan yanındakıne yonlendırıyo yanındakı karsıdakıne. Bu yetmıyormusuz gıbı gayet ters ve ukala bır tavırla insanlara hıtap edılmesı olayın tuzu bıberı. Neden bu olay boyle anlam veremıyorum. velhasıl ısımı halledemeden sınırle cıktım karakoldan cumaya bıraktım.

Sevgili voldemort ben o kısımları hiç anlatmadım bile.Muayene istasyonunda adamlar motor, şase no.'sunu bulamayınca köpürüp neler söylediler motora neler.Aynı şekilde emniyette de adamlar bildiklerini okuyorlar.Karşısındakini insan yerine koyup da halini, derdini dinleme yok.
Hele hele emniyeti tamamen dolduran işleri hep aksatan muamelecilere de acayip uyuz olmaya başladım.Adamlar zört diye önlere geçerler bilmem ne yaparlar:farao:

Benzer şey plaka çıkartırken başıma gelmişti. Emniyetten kaydı al vergi dairesine git işlem yap tekrar emniyete git. Sanki kuryeyiz biz dosya al dosya getir.

Oraya bir faks makinası koysa 2 dakikada halledecek Ama olmaaaz. Millet sürünsün :pr:

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Motorumu İzmir'den nakil aldım, işlemlerimi bizzat kendim hallettim.

Muayenesi olan motor için tespit işlemi yeterli. Ama cidden motorun muayenesi yoksa harç yatırmak ve muayene işlemi yaptırmak gerekiyor.

Olay bu şekilde...

Bu arada yeni motorun uğurlu ve kadimli olsun.

Motorun şubat 2011'e kadar muayenesi yoktur diye gözüküyor ruhsatta.Neden uğraştırıyorlar ki beni?

Bugün aynı emniyet müdürlüğüne aynı elemana yine gittim durumumu anlattım.Haa senin muayenene daha varmış da bilmem ne de vırı vırı yaptı herif.Bel ge teslimi yapıp plakamı da çıkarttım ama çok şükür.Onları ise Allah'a havala ediyorum :farao:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar