Al sat da düşünmüyorum gittiği yere kadar kullanma kafasındayım bir yanda honda kalitesi var ancak 2. el(cb250r ancak 22 model 10binde) bir yandan da sıfır teknik servisinde tereddütlerin olduğu daha uyguna bir motor.
mjgroup ççatısı altındaki hiçbir markadann hiçbir motosiklet almayın. 8500kmde olan 125lik scooterımın yaşadığı deneyimleri aktarayım size.
200-300km gibi gösterge 0 sabitlendi km kablosu mu neydi tam hatırlamıyorum o parça için yaklaşık 2 ay bekledim. Egzoz koruıma plastiği diye geçen egzozun etrafındaki parça titreşim sonucu bir cıvatası düşüyor ve egzoza yapışıyor yanıyor, garanti karşılamadı.
Egzozum içten dağıldı servise gittiğimde bu motorlarda normaldir olur, garanti karşılamaz değişmen de şart değil dendi.
Ocak başı ortalarında bir kaza yaptım motosikletimi servisten almam yaklaşık 4 ay sürdü. Motosiklet kazadan sonra çalışır haldeydi sadece grenajlarda problemler vardı. Zamanında (2yıl önce) 40.000tlye sıfır aldığımız motora servis 45bin tl masraf çıkarttı.
motosikleti servisten aldığımda killswitch tuşu kırılmış (onlar kırmış ben oraya bırakırken o tuş sağlamdı). Fren ayarları bozulmuş, arka fren maneti başka modelin maneti takılmış, egzoz koruma plastiği de aynı şekilde başka modelin takılmış ekstra olarak da alttan yanıktı benim eskisi gibi, ikinci el takmışlar sanırım. Ön koruma demiri değişmiş cıvataları random takmışlar.
Her neyse aldık çünkü aynı kafadaydık "nereye kadar giderse kullanayım sonra atarım". 1000km geçmeden egzoz civatası düşüyor apaçi gibi geziyorum, ayrıca sepeti tutan demiri kırıldı durduk yere, serviste takan her kimse kastırarak takmış. Ön koruma demiri ön çamurluğa sürtüyordu nasıl taktılarsa artık.
Scooterım yavaş yavaş artık "ihtiyacı giderme" aşamasını bile gerçekleştiremeyecek hale geliyor. Ben yaşadığım deneyimler sonucunda size rks öneremiyorum maalesef, aynı deneyimleri yaşar mısınız bilemem test edip etmemek sizin elinizde.