RKS alınır mı?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Qj motor olanlarına da güven olup alınır yani. Servis, yedek parça? Bunlar ne olacak Yamaha , Honda bunların kalitesi parça kaynaklı mı sadece . Namı yürüsün Avrupa’da burada desteğini alamadıktan sonra banane oralardaki popülerliğinden değil mi?
ben diyorum ankara sen diyorsun başka bir şey

Motosikleti
Voge 250RR
Al sat da düşünmüyorum gittiği yere kadar kullanma kafasındayım bir yanda honda kalitesi var ancak 2. el(cb250r ancak 22 model 10binde) bir yandan da sıfır teknik servisinde tereddütlerin olduğu daha uyguna bir motor.
mjgroup ççatısı altındaki hiçbir markadann hiçbir motosiklet almayın. 8500kmde olan 125lik scooterımın yaşadığı deneyimleri aktarayım size.

200-300km gibi gösterge 0 sabitlendi km kablosu mu neydi tam hatırlamıyorum o parça için yaklaşık 2 ay bekledim. Egzoz koruıma plastiği diye geçen egzozun etrafındaki parça titreşim sonucu bir cıvatası düşüyor ve egzoza yapışıyor yanıyor, garanti karşılamadı.

Egzozum içten dağıldı servise gittiğimde bu motorlarda normaldir olur, garanti karşılamaz değişmen de şart değil dendi.

Ocak başı ortalarında bir kaza yaptım motosikletimi servisten almam yaklaşık 4 ay sürdü. Motosiklet kazadan sonra çalışır haldeydi sadece grenajlarda problemler vardı. Zamanında (2yıl önce) 40.000tlye sıfır aldığımız motora servis 45bin tl masraf çıkarttı.

motosikleti servisten aldığımda killswitch tuşu kırılmış (onlar kırmış ben oraya bırakırken o tuş sağlamdı). Fren ayarları bozulmuş, arka fren maneti başka modelin maneti takılmış, egzoz koruma plastiği de aynı şekilde başka modelin takılmış ekstra olarak da alttan yanıktı benim eskisi gibi, ikinci el takmışlar sanırım. Ön koruma demiri değişmiş cıvataları random takmışlar.

Her neyse aldık çünkü aynı kafadaydık "nereye kadar giderse kullanayım sonra atarım". 1000km geçmeden egzoz civatası düşüyor apaçi gibi geziyorum, ayrıca sepeti tutan demiri kırıldı durduk yere, serviste takan her kimse kastırarak takmış. Ön koruma demiri ön çamurluğa sürtüyordu nasıl taktılarsa artık.

Scooterım yavaş yavaş artık "ihtiyacı giderme" aşamasını bile gerçekleştiremeyecek hale geliyor. Ben yaşadığım deneyimler sonucunda size rks öneremiyorum maalesef, aynı deneyimleri yaşar mısınız bilemem test edip etmemek sizin elinizde.

Konu 2018de açılmış ama güncel olarak model özelinde alınabilir veya alınmaz diyebilirim. Direk marka olarak bişey diyemiyorum maalesef. Tabi servislerden hiçbişey beklemeyecek kadar motordan anlamak kaydıyla.

Motosikleti
Yok
mjgroup ççatısı altındaki hiçbir markadann hiçbir motosiklet almayın. 8500kmde olan 125lik scooterımın yaşadığı deneyimleri aktarayım size.

200-300km gibi gösterge 0 sabitlendi km kablosu mu neydi tam hatırlamıyorum o parça için yaklaşık 2 ay bekledim. Egzoz koruıma plastiği diye geçen egzozun etrafındaki parça titreşim sonucu bir cıvatası düşüyor ve egzoza yapışıyor yanıyor, garanti karşılamadı.

Egzozum içten dağıldı servise gittiğimde bu motorlarda normaldir olur, garanti karşılamaz değişmen de şart değil dendi.

Ocak başı ortalarında bir kaza yaptım motosikletimi servisten almam yaklaşık 4 ay sürdü. Motosiklet kazadan sonra çalışır haldeydi sadece grenajlarda problemler vardı. Zamanında (2yıl önce) 40.000tlye sıfır aldığımız motora servis 45bin tl masraf çıkarttı.

motosikleti servisten aldığımda killswitch tuşu kırılmış (onlar kırmış ben oraya bırakırken o tuş sağlamdı). Fren ayarları bozulmuş, arka fren maneti başka modelin maneti takılmış, egzoz koruma plastiği de aynı şekilde başka modelin takılmış ekstra olarak da alttan yanıktı benim eskisi gibi, ikinci el takmışlar sanırım. Ön koruma demiri değişmiş cıvataları random takmışlar.

Her neyse aldık çünkü aynı kafadaydık "nereye kadar giderse kullanayım sonra atarım". 1000km geçmeden egzoz civatası düşüyor apaçi gibi geziyorum, ayrıca sepeti tutan demiri kırıldı durduk yere, serviste takan her kimse kastırarak takmış. Ön koruma demiri ön çamurluğa sürtüyordu nasıl taktılarsa artık.

Scooterım yavaş yavaş artık "ihtiyacı giderme" aşamasını bile gerçekleştiremeyecek hale geliyor. Ben yaşadığım deneyimler sonucunda size rks öneremiyorum maalesef, aynı deneyimleri yaşar mısınız bilemem test edip etmemek sizin elinizde.
Çok teşekkür ederim, zorlu bir süreç olmuş size, bunlar zaten belki zorunda kalarak yaptığımız seçimler kim istemez alsın da sevdiği motoru sorun çıkmadan bakımlarını yapsın, miadı dolana kadar kullansın. Zahmet de verdiniz sağolun ,birileri de belki örnek alır bu saygılı ve sağduyulu davranışınızdan.

qj zontes benelli zaten bunlar tüm dünyada bayileri olan markalar kendi isimleriyle satılıyor yurt dışında burada rks adı altında toplanıyor benim bahsettiğim onlar değil rks r250 mesela blackwolf bunlardan bahsediyorum rks qj motor değil de sadece rks adı altında çıkanlardan
Onların çoğu direkt başka Çinli markalardan motorlar. Alıp etiketi basıyor bazılarına arada bakıyorum misal blade 250 aslen dayang vorei. Marka model direkt globalde bu isimle satılıyor. Freccia da misal dayang adv150 olmalı. Yanlışım varsa düzeltsinler. Yani çoğu motor gene Çinlilerin hazır motoru

Motosikleti
D400
Onların çoğu direkt başka Çinli markalardan motorlar. Alıp etiketi basıyor bazılarına arada bakıyorum misal blade 250 aslen dayang vorei. Marka model direkt globalde bu isimle satılıyor. Freccia da misal dayang adv150 olmalı. Yanlışım varsa düzeltsinler. Yani çoğu motor gene Çinlilerin hazır motoru

orada da anlamadıgım şey şu; adam buraya getiriyor kendi markasını basıyor ama orjinal motorun yurtdışı incelemelerine baktıgınızda motor bizim ülkedekinden daha kaliteli duruyor ve kullanıcıları daha memnun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
orada da anlamadıgım şey şu; adam buraya getiriyor kendi markasını basıyor ama orjinal motorun yurtdışı incelemelerine baktıgınızda motor bizim ülkedekinden daha kaliteli duruyor ve kullanıcıları daha memnun.
şimdi bu çinde üretimle ilgili duyduğum şeyi yazayım, duyduğum diyorum uydurma da olabilir.
Diyelim ki çok paran var, çin'den motosiklet ithal edelim burada satalım diyorsun, çine gidip çinlilerle pazarlık yapıyorsun, diyorsun ki şu modelden ama şu fiyata vereceksiniz, onlar da o fiyata göre kalitede üretim yapıp gönderiyorlar. yani ne kadar ekmek o kadar köfte.
Avrupalı işinsanı da çine gidip ithal etmek için pazarlık yapıyor ama avrupada tüketici kanunları gelişmiş, orada dandik mal satınp bozulursa adamı öttürürler, bu yüzden aman sakata gelmeyelim bana şu fiyatlık üret düzgün olsun başımız ağrımasın diyor onlar da o fiyata göre kalitede üretim yapıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aslında Voge markası güzel, Loncin'in diye biliyorum. Loncin de Bmw F900 Xr'a blok veren marka, yanılıyorsam düzeltin. Adamlar keşke kendileri bizim pazara girselerdi de yuki muki gibi skindirik distribütörlerle iş yapmasalardı. Ben size söyleyeyim; 10-15 sene sonra memlekette Japon mapon kalmayacak.

Motosikleti
Aslında Voge markası güzel, Loncin'in diye biliyorum. Loncin de Bmw F900 Xr'a blok veren marka, yanılıyorsam düzeltin. Adamlar keşke kendileri bizim pazara girselerdi de yuki muki gibi skindirik distribütörlerle iş yapmasalardı. Ben size söyleyeyim; 10-15 sene sonra memlekette Japon mapon kalmayacak.
işte, sorun çinliler değil, adamlara bütün dünyaya mal yetiştirecek acayip bir üretim kapasitesi var.
Sorun bunları ithal eden yerli anadolu kaplanımsılarda.
Direkt kendileri girseler piyasanın canına okurlar, ama işte direkt kendileri girmeleri için o kadar büyük ve prestijli bir pazar değiliz.
Öncelikleri Avrupa pazarı sanırım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
işte, sorun çinliler değil, adamlara bütün dünyaya mal yetiştirecek acayip bir üretim kapasitesi var.
Sorun bunları ithal eden yerli anadolu kaplanımsılarda.
Direkt kendileri girseler piyasanın canına okurlar, ama işte direkt kendileri girmeleri için o kadar büyük ve prestijli bir pazar değiliz.
Öncelikleri Avrupa pazarı sanırım.
Modellerinden bağımsız olarak zaten Türkiye'de Honda'yı Honda, Yamaha'yı Yamaha yapan bizzat kendilerinin pazara girmesidir. Kawasaki ve Suzuki'nin belirli segmentlerdeki şanssızlığı budur.

Motosikleti
Modellerinden bağımsız olarak zaten Türkiye'de Honda'yı Honda, Yamaha'yı Yamaha yapan bizzat kendilerinin pazara girmesidir. Kawasaki ve Suzuki'nin belirli segmentlerdeki şanssızlığı budur.
Ben de bunu diyorum. Satıcı/ithalatçı çok önemli.
Mesela Ducati de çok güzel motor ama korlas'dan çekiniyor çoğu insan, ducati direkt kendi girse insanlar o kadar korkmaz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de bunu diyorum. Satıcı/ithalatçı çok önemli.
Mesela Ducati de çok güzel motor ama korlas'dan çekiniyor çoğu insan, ducati direkt kendi girse insanlar o kadar korkmaz.
Ben Korlas'ı başarılı buluyorum. Adamlar Ducati ve Triumph gibi bu ülkede bilinmeyen 2 markayı güzel konumlandırdılar, yoktan var ettiler.

Şöyle diyim. Ben ZT200-C yi ülkede ilk alanlardanım ve serviste motor kaşarı olmuş genç eleman sürekli olarak abinin motor en sağlam olan ilk gelenlerden diyip duruyor. Demek ki diğer parti mallarda bunların belli bir tecrübesi oldu ki çocuk özellikle birden fazla kez vurguladı. Hatta bir ara çırak çocuğa bile benim motoru gösterdi ilk gelenlerden biri geldi diye. Yani evet belki bir standart üretim kalitesi ile gelmiyor veya bizimkiler hızlı istiyor ürünü aceleye mi geliyor üretimi bilmiyorum her motor aynı stabilite de olmayabiliyor anladığım. Biraz elektronik şey almak gibi şans işine dönüyor. Ama işin temeli şu TR'de motor sanayisi yok esas sorun bu. Ulan bende Chevrolet araba var. Adamlar sözde Avrupa'dan çekildi kaç sene oldu marka gideli. Her yerde her bokuna kadar hem orjinal hem çakma tüm parçaları var. Gözü görmeyen usta bile tamirini bakımını yapabiliyor. Yani hizmet almakta zorlanmıyorsun çünkü araba sanayisi artık el ayağa düşmüş her yerde herkes yapıyor kasabaya bile gitsen bir usta bulabiliyorsun. Motosiklet sanayiside böyle olması lazım. Bunun içinde önce her yeri motosikletler istila etmeli.

Motosikleti
D400
Mantıken aynı malzeme olsa bile kalite denetim süreci farklıdır.

mesela samsung marka ürünler denetleme sırasında 3 üründe bir detay kontrol istediği için daha kaliteli oluyor cünkü montajı sıkı tutuyorlar.
Ama telefunken 10 üründe bir kontrol istediğinden denetim daha dandik oluyor.

Motosikleti
Voge 250RR
Çok teşekkür ederim, zorlu bir süreç olmuş size, bunlar zaten belki zorunda kalarak yaptığımız seçimler kim istemez alsın da sevdiği motoru sorun çıkmadan bakımlarını yapsın, miadı dolana kadar kullansın. Zahmet de verdiniz sağolun ,birileri de belki örnek alır bu saygılı ve sağduyulu davranışınızdan.
Bu arada dürüst olmak gerekirse servis sıkıntısı olmasaydı, halen daha fiyatına layık olurdu. Özellikle japonlarla kıyas yaptiginiz zaman çok ucuz kalıyorlar guvenebileceginiz servis bulmanız çok zor bulursanız en azından "ne verdim ne aldım" sorusunu sorup harcadığınız paraya değdiğine ikna olabilirsiniz

Benim size önerim fiyat performansın bana göre en üst seviyesi olan voge markasıdır.

konu eski ama rks alt yapısında qj bloklu jltr 125 almıştım inanılmaz stabil bir blok vardı
125 cc olduğu halde 2 kişi 120km/h çok rahat taşırdı 16k km yaptım ve satıp Royale geçtim satmasam keyifle sürmeye devam ederdim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Prosofi kardeşimiz dünkü videosunda otomatik vitesli Rks Srk 450'yi incelemiş. Motor tatlı hızlanıyor ama hızı 70'e 60'a düşmesine rağmen vites hala 6'da kalıyor, 5 ve daha aşağıya düşmüyor.

Motosikleti
D400
Prosofi kardeşimiz dünkü videosunda otomatik vitesli Rks Srk 450'yi incelemiş. Motor tatlı hızlanıyor ama hızı 70'e 60'a düşmesine rağmen vites hala 6'da kalıyor, 5 ve daha aşağıya düşmüyor.

sıfır motorun kornası 5 km sonra kendi kendine çalmamaya başlıyor, rks kulllanıcı hatası diyor.

Bu fıkra bu kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar