regal raptor daytona&classic 125 istiyorum alınır mı

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bizleri dinlemeyeceğinden emin oldum ben ☺️ Tabi ki son karar kendisine ait." Bir müsibet bin nasihatten iyidir." Sözü tekrar hayat bulacak.

1. İstenilen motor cruiser
  2. Hiç problem yaşatmayacak
  3. Vidaları bile gevşemeyecek
  4. 100.000 TL nin altında olacak
  5. Daha önce kullanan herkes o motordan memnun olacak.
  6. 125 cc olacak
  7. Uzun yol yapabilecek
  8. Yokuşlarda çekişi düşmeyecek ve 90/100 km altına düşmeyecek.
Umarım öyle bir motor vardır da ben bilmiyorumdur.
estağfurullah sizi dinlememek olur mu? sadece vida dökmesi falan değil chopper cruiserda seçenek zaten az var olan en bilindik iki marka var birinde çok kötü yorum var süperlight ı kast ediyorum regal de de yorum yok şahsen regali sevdim ama kullanıcı deneyimi duymak da istiyorum. belki ona göre gider başka bir motor alırım. regal kötü marka diyen 2 kişi varsa 3 kişide iyi marka demiş bu yorum sayısı çok az geldi belki yeni fikirler duyarım diye sordum sizlere. söylediklerinizde de haklısınız bazı yerlerde. zaman gösterecek regal kullanan biri gelip çok iyi motor demediği sürece zaten almaya çekiniyorum

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
estağfurullah sizi dinlememek olur mu? sadece vida dökmesi falan değil chopper cruiserda seçenek zaten az var olan en bilindik iki marka var birinde çok kötü yorum var süperlight ı kast ediyorum regal de de yorum yok şahsen regali sevdim ama kullanıcı deneyimi duymak da istiyorum. belki ona göre gider başka bir motor alırım. regal kötü marka diyen 2 kişi varsa 3 kişide iyi marka demiş bu yorum sayısı çok az geldi belki yeni fikirler duyarım diye sordum sizlere. söylediklerinizde de haklısınız bazı yerlerde. zaman gösterecek regal kullanan biri gelip çok iyi motor demediği sürece zaten almaya çekiniyorum
Bu fiyat bandinda ve bu markalarda kalite beklentisi dusuk olmali, sorunlara hazirlikli olmali. Sansa sorun cikartmayabilir belki ama sans iste.
Satarken de vakit alabilir.
Bunlari goze alip, gozunuzi kapatip, caninizin istedigini secin. Aralarinda daglar kadar fark olmayacaktir.

Motosikleti
sattık :(

Söylediğiniz marka hakkında bilgi edinmek için videoyu dinlemenize bile gerek yok bence ama bir bakın derim

Motosikleti
Regal Raptor Pilder 250
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bizleri dinlemeyeceğinden emin oldum ben ☺️ Tabi ki son karar kendisine ait." Bir müsibet bin nasihatten iyidir." Sözü tekrar hayat bulacak.

1. İstenilen motor cruiser
  2. Hiç problem yaşatmayacak
  3. Vidaları bile gevşemeyecek
  4. 100.000 TL nin altında olacak
  5. Daha önce kullanan herkes o motordan memnun olacak.
  6. 125 cc olacak
  7. Uzun yol yapabilecek
  8. Yokuşlarda çekişi düşmeyecek ve 90/100 km altına düşmeyecek.
Umarım öyle bir motor vardır da ben bilmiyorumdur.

Merhabalar :) Mesajımı alıntı olarak görünce en baştan okuyup bu kısma kadar geldim :) Evet, Pilder haberi Türkiye'ye gelir gelmez akbaba gibi üşüşmüştüm.. Araştırdım, bekledim ve sabrettim tabiri caizse... Şuan 2024 model 2. jenerasyon Pilder 250 sahibiyim.

Sebebi de şuydu; piyasaya yeni gelen veya yeni tanınan hep dikkat çeker. Çünkü ilk üretimdir, test edilmemiş olabilir yada ülkemiz için pek de uygun olmayabilir düzenindeydi... Bir çok soru işaretini kaldırıp araştırmaları da teknik olarak yapıp yeni almaya karar verdim. Alsam da bir kaç problemle de karşılaştım ama çözülmeyecek yada kafa ağrıtacak şeyler değildi :)

Konu sahibi arkadaşa şunu diyebilirim... @yaşlıveacemi ağabeyimiz, dostumuz gereken cevabı vermiş... Önce üst baş giyinmek, ardından da bütçene uygun, başını olabildiğince az ağrıtacak, tarzına ve ruhuna hitap edebilecek, bakımlarında arızalarında vs. parçası bir şekilde bulunabilecek ve sana hitap eden bir motosikleti almanı ben de tavsiye ederim...

Ülkemizde "kimse" bindiğini de, hayranı olduğunu da kötülemez... Kimse kimsenin cebini de, hevesini de, hayallerini de, ruhunu da bilip tahmin edemez... Fikir her zaman üretilir, kimi taraftarlıktan, kimi ise tecrübeden ötürü... Eğer bir şeyi tecrübe etmek istiyorsak, aynaya bakıp "ne yapabileceğimizi" konuşmak gerekiyor...

Bugün basit bir telefon bile almak istesek mutlaka "üstüne 2000 daha koy şunu al" diye başlayan ve ucu bir şekilde "10k bütçe ile ne alacağım" diye girdiğin bu bilgi deryasında "100 küsür bin tl'lik telefonlara" ulaşır :) Ya hevesini kırar, ya da hayallerini erteler...

Ben Regal Raptor kullanıyorum... Motosikletin olabilecek problemlerine kadar her şeyine, hatta beklenmeyecek konularına kadar her şeye hakimim, bu böyle bir şey... Sevgi işte, seviyoruz nazına da katlanıyoruz yani :)

Alıntı yaptığım mesajda Cavalier güzel bir şey demiş. 100k'nın altında öyle bir motosiklet yok ne yazık ki... Olmadığı için de haliyle "sorunlarını tahmin edip önlemini alabileceğimiz" motosikletleri seçmek hiç değilse sürprizlerin önüne geçecektir. Dolayısıyla da beklenti - ulaşılabilirlik konusunda da arayacağımız cevaplara ulaşabileceğiz haliyle...

Abi, o kadar konuştun da, ne öneriyorsun? İnsanlar Honda diyor, Yamaha diyor... Evet abim, derler... Çin'e bineni Japon'a binenler, Japona bineni Avusturyalılar, Avusturya'yı seçeni, İtalyanlar, İtalyanlara bineni de Almanlar, 1200GS'e bineni de kimseler sevmiyor... Hayabusa'ya bineni H2 kullananlar, H2'ye bineni Panigale sürenler, onları da Aprilia'cılar eleştiriyor... Hep bir çiş yarışı var ama kimse "senin ne istediğini" sormuyor :)

Ruhunu yakın gördüğün motosikleti önce kendin araştır, sorma.. Forumlarda, videolarda araştır, hiç değilse izle... Gemini, ChatGPT yada Co-Pilot gibi uygulamalara gönül rahatlığıyla da sorabilirsin... En son, kullanıcı yorumlarıdır bakıp, alırsın...

Bugün sınırsız param olsa ve Cruiser tarzı almak istesem büyük ihtimalle Ducati Diavel alırım... Öğrenciysem de bindiğim Falcon, Kuba, Regal Raptor bana dokunmaz. Keyfimin estiği gibi sürerim, kimseyi de ilgilendirmez... Bu forumda 50cc cup ile Türkiye'yi karış karış gezen İsmet amca vardı.. Sorsan Falcon leş ama kullanan kullanınca da, makinesine bakınca da o motor dünyadaki en güzel motordur...

Evet, çok uzun yazdım biliyorum... Burada herkesin ne dediği değil (herkesin fikrine saç telinden ayak tırnağına kadar saygım var, bu ayrı), senin kalbinin hangi markaya modele nasıl çarptığı ve o hayale ulaşmak için neler yaptığındır :) Haricen, hakikaten de kroniklerden boğulan motosikletlerle uğraşmanı önermem.. Bu kronikler her markanın her modelinde bir şekilde var, sadece nüksedilecek zamanı arar...

Motosikletten önce ekipmanın önemli olduğunu tekrar belirterek, keyifli sürüşler :)

Merhabalar :) Mesajımı alıntı olarak görünce en baştan okuyup bu kısma kadar geldim :) Evet, Pilder haberi Türkiye'ye gelir gelmez akbaba gibi üşüşmüştüm.. Araştırdım, bekledim ve sabrettim tabiri caizse... Şuan 2024 model 2. jenerasyon Pilder 250 sahibiyim.

Sebebi de şuydu; piyasaya yeni gelen veya yeni tanınan hep dikkat çeker. Çünkü ilk üretimdir, test edilmemiş olabilir yada ülkemiz için pek de uygun olmayabilir düzenindeydi... Bir çok soru işaretini kaldırıp araştırmaları da teknik olarak yapıp yeni almaya karar verdim. Alsam da bir kaç problemle de karşılaştım ama çözülmeyecek yada kafa ağrıtacak şeyler değildi :)

Konu sahibi arkadaşa şunu diyebilirim... @yaşlıveacemi ağabeyimiz, dostumuz gereken cevabı vermiş... Önce üst baş giyinmek, ardından da bütçene uygun, başını olabildiğince az ağrıtacak, tarzına ve ruhuna hitap edebilecek, bakımlarında arızalarında vs. parçası bir şekilde bulunabilecek ve sana hitap eden bir motosikleti almanı ben de tavsiye ederim...

Ülkemizde "kimse" bindiğini de, hayranı olduğunu da kötülemez... Kimse kimsenin cebini de, hevesini de, hayallerini de, ruhunu da bilip tahmin edemez... Fikir her zaman üretilir, kimi taraftarlıktan, kimi ise tecrübeden ötürü... Eğer bir şeyi tecrübe etmek istiyorsak, aynaya bakıp "ne yapabileceğimizi" konuşmak gerekiyor...

Bugün basit bir telefon bile almak istesek mutlaka "üstüne 2000 daha koy şunu al" diye başlayan ve ucu bir şekilde "10k bütçe ile ne alacağım" diye girdiğin bu bilgi deryasında "100 küsür bin tl'lik telefonlara" ulaşır :) Ya hevesini kırar, ya da hayallerini erteler...

Ben Regal Raptor kullanıyorum... Motosikletin olabilecek problemlerine kadar her şeyine, hatta beklenmeyecek konularına kadar her şeye hakimim, bu böyle bir şey... Sevgi işte, seviyoruz nazına da katlanıyoruz yani :)

Alıntı yaptığım mesajda Cavalier güzel bir şey demiş. 100k'nın altında öyle bir motosiklet yok ne yazık ki... Olmadığı için de haliyle "sorunlarını tahmin edip önlemini alabileceğimiz" motosikletleri seçmek hiç değilse sürprizlerin önüne geçecektir. Dolayısıyla da beklenti - ulaşılabilirlik konusunda da arayacağımız cevaplara ulaşabileceğiz haliyle...

Abi, o kadar konuştun da, ne öneriyorsun? İnsanlar Honda diyor, Yamaha diyor... Evet abim, derler... Çin'e bineni Japon'a binenler, Japona bineni Avusturyalılar, Avusturya'yı seçeni, İtalyanlar, İtalyanlara bineni de Almanlar, 1200GS'e bineni de kimseler sevmiyor... Hayabusa'ya bineni H2 kullananlar, H2'ye bineni Panigale sürenler, onları da Aprilia'cılar eleştiriyor... Hep bir çiş yarışı var ama kimse "senin ne istediğini" sormuyor :)

Ruhunu yakın gördüğün motosikleti önce kendin araştır, sorma.. Forumlarda, videolarda araştır, hiç değilse izle... Gemini, ChatGPT yada Co-Pilot gibi uygulamalara gönül rahatlığıyla da sorabilirsin... En son, kullanıcı yorumlarıdır bakıp, alırsın...

Bugün sınırsız param olsa ve Cruiser tarzı almak istesem büyük ihtimalle Ducati Diavel alırım... Öğrenciysem de bindiğim Falcon, Kuba, Regal Raptor bana dokunmaz. Keyfimin estiği gibi sürerim, kimseyi de ilgilendirmez... Bu forumda 50cc cup ile Türkiye'yi karış karış gezen İsmet amca vardı.. Sorsan Falcon leş ama kullanan kullanınca da, makinesine bakınca da o motor dünyadaki en güzel motordur...

Evet, çok uzun yazdım biliyorum... Burada herkesin ne dediği değil (herkesin fikrine saç telinden ayak tırnağına kadar saygım var, bu ayrı), senin kalbinin hangi markaya modele nasıl çarptığı ve o hayale ulaşmak için neler yaptığındır :) Haricen, hakikaten de kroniklerden boğulan motosikletlerle uğraşmanı önermem.. Bu kronikler her markanın her modelinde bir şekilde var, sadece nüksedilecek zamanı arar...

Motosikletten önce ekipmanın önemli olduğunu tekrar belirterek, keyifli sürüşler :)
desteğin için teşekkür ederim abi. zaten ehliyeti almadan 2 ay önce başladım ve ehliyeti alalı 3-4 ay oldu hala motor alamadım. çok kararsız ve parasız olmamın da etkisi ve kağıt üzerinde çok iyi ama bazı kullanıcların sevip bazılarının sövdüğü bir motor regal. benim bütçeme uygun 2 motor var şuan satılık Türkiye çapında. yani kullanan da az zaten ö yüzden tereddüt ediyorum. ve regallerden anlıyorum dediğin için sana soruyorum 2022 model classic 125 yada daytona 125 sence alınır mı. zaten pilder istemiyorum özellikle herkes de arıza yapmış herkes 1000 km yi geçmeden satılığa koymuş onlardan istemiyorum.

Motosikleti
Regal Raptor Pilder 250
desteğin için teşekkür ederim abi. zaten ehliyeti almadan 2 ay önce başladım ve ehliyeti alalı 3-4 ay oldu hala motor alamadım. çok kararsız ve parasız olmamın da etkisi ve kağıt üzerinde çok iyi ama bazı kullanıcların sevip bazılarının sövdüğü bir motor regal. benim bütçeme uygun 2 motor var şuan satılık Türkiye çapında. yani kullanan da az zaten ö yüzden tereddüt ediyorum. ve regallerden anlıyorum dediğin için sana soruyorum 2022 model classic 125 yada daytona 125 sence alınır mı. zaten pilder istemiyorum özellikle herkes de arıza yapmış herkes 1000 km yi geçmeden satılığa koymuş onlardan istemiyorum.
Öncelikle bir video önereyim, video sahibi Çağrı. Kendisine çok saygı duyarım.

Gelelim Regal konusuna... Pilder 125 ilk geldiğindeki seride bir kaç sıkıntılı sorunla karşılaştı. Oksijen sensörü, konjektör ve biraz toparlanmış ama hala eskisi gibi olmayan şanzıman konusu...

Bunu 2. jenerasyonda bayağı toparladılar ama yine de Çinlilerin sözünü dinlemek gerek... Çinliler motosikletleri "%80'i tamamlanmış bir araç" olarak görüyorlar... %20'lik kısımlar için kitler yada bilgilendirmeler üretiliyor. PD250E ve PD125E gibi modellerde de böyle düzeltmeler genellikle elektrik tesisatlarında ve debriyaj çarklarında oluyor.

Pilder 125'leri ve 250'leri genelde neden satıyorlar? Oturuşu gerçekten rahatsız :D Doğru oturamazsanız gidon yükseltme yada Z-Gidon istiyor kesinlikle...

Modeller konusunda da çok eskilere gitmeni istemem... Eğer gidersen de bazı bir kaç karbüratörlü modeller var. O modelleri daha iyi bilen ve tanıyan kişilere sorarak, kronik olacak problemleri araştırıp, biraz da olsa bilgi sahibi olup ona göre motosikletleri, modelleri ve cepleri yoklamak gerekiyor. Önereceğim de Daytona 125V olur, bak S demiyorum, V diyorum...

Daytona 125S (Bir kaç önceki videoda da olan) 2023 modelin başlarındaysa biraz sıkıntılı, 2024 ve 2024 2. jenerasyon modellerde daha düzgün yapıda. Daytona 250V ise 2024 1 ve 2. jenerasyonları öneririm, Pilder'de de aynı (ama oturuş pozisyonunu rahatsız olduğunu bilmen gerekiyor)... Daytona 125S'nin bloğuyla (yanlış bilmiyorsam) Pilder 125'in bloğu aynı. Bu blok zamanında "DD125E-5" modelinde 5 vites olarak kullanılmış "DD244MI" kodlu blok olduğunu düşünüyorum (birebir dipten görmedim ama şekli "ben buyum" diyor"...

Eğer alabiliyorsan bu seçenekleri öneririm.. Önerilerim 100k'nın üzerine çıkıyor, bu da senin için problem olabilecek çizgilerde, farkındayım... Eğer bu motosikletlere ulaşmak istiyorsan bütçeni artırmalısın. Eğer uygun değilse Falcon Freedom yada Kuba Superlight gibi makineleri öneririm. Bu önerimin sebebi de fiyat olarak daha aşağıda olmaları ve malum alternatifi de olmaması...

Ek ve alternatif bir model daha ararsan Yuki Funrider 125 (Benda Funrider) var. Bu modeli de Yuki olduğu için değil, Benda ürettiği için öneririm... Daha hafif, daha aradığın fiyata yakın ve bir kaç markanın servisiyle de eş zamanlı çalıştığından parça sıkıntısı da çektirmeyeceğini düşünüyorum ama yine de araştırmak lazım :)

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
ben de aşağı yukarı aynı yollardan geçmiş birisi olarak ( 5 ay önce ehliyet aldım 3 ay önce ilk motorumu 2 ay önce de ikincisini aldım) şöyle söyleyeyim, ben alırken 1. kriter bütçem 2. kriter o bütçe içinde acemi olmam sebebi ile abs li motor bulmaktı. kendimi de biliyorum keyfe keder süreceğim bazen haftada 50 km yapmayacağım bazen günde 100 km yapacağım o yüzden dayanıklılık, uzun ömür gibi safsatalar beni hiç ilgilendirmedi. ben de apec ile rks freccia arasında kaldım apec apx7 aldım son derece de memnunum. ha dünyanın en iyisi yada kalitelisi değil ama verdiğim para karşılığında benim istediğimi sunuyor, şekli güzel, yol tutuş maxi scooter için gayet iyi 100 e kadar bir nefeste çıkıyor sele altı tam kask almasa da ihtiyaçları karşılıyor. sonra yine fiyatı sebebi ile gittim bir de um 250 renegade aldım. ondan da çok memnunum. yani bütçen 100 iken sana 200 lük motorların övülmesi nedir bilirim. benim için bana 2 sene dayansın yeter 2 sene sonra atarım zaten. o yüzden arkadaşın dediğine katılıyorum mümkün mertebe test videoları izle hatta mümkünse profesyonel olarak bu işi yapmayanların videolarını izle. orada da çok enteresan şeyler öğrenebiliyorsun. sonra da aklının kestiğini al. eğer bir yanlış olacaksa senin yanlışın olsun başkasının değil.

selam kardeşim.
yukarıda linki bırakılmış chopper mühendisi'nin youtube kanalına bakmalı ve diğer videolarını da izlemelisin. tüm videolarını izlersen
- bu ülkede uygun maliyetli chopper kullanmak istiyorsan elin anahtar tutmalı
- kendi motorunun arızalarını kendin yapmayı öğrenmelisin
- karbüratörlü motor tercih etmelisin
- elinde 100 bin TL varsa 60-70 binlik motor al, gerisini çıkaracağı probleme/arızaya ayır
gibi tavsiyelerini de duyacaksın.

beklentilerini yazmışsın, arıza çıkarmasın, masraf açmasın, beni şehirler arası gezdirsin, 90 kilometre hız beni kesmez... böyle bir chopper/cruiser yok, kimse de üretemez. mantıklı tavsiye istersen, bütçene göre bir commuter al. motosiklet sahibi olmanın tüm avantajlarını kullan, gez, dolaş, tecrübe kazan. ileride imkanın düzeldiğinde gönlündeki motoru alırsın.

yazıktır, biriktirdiğin 100 bin TL'ni bir sorun yumağına vereceksin. haftada değilse 15 günde bir arıza çıkaracak. ustaya her selam verdiğinde cüzdanın hafifleyecek ve 6 ay sonra öyle bıkacaksın ki 50'ye verdim kurtuldum noktasına geleceksin.

Son düzenleme:
selam kardeşim.
yukarıda linki bırakılmış chopper mühendisi'nin youtube kanalına bakmalı ve diğer videolarını da izlemelisin. tüm videolarını izlersen
- bu ülkede uygun maliyetli chopper kullanmak istiyorsan elin anahtar tutmalı
- kendi motorunun arızalarını kendin yapmayı öğrenmelisin
- karbüratörlü motor tercih etmelisin
- elinde 100 bin TL varsa 60-70 binlik motor al, gerisini çıkaracağı probleme/arızaya ayır
gibi tavsiyelerini de duyacaksın.

beklentilerini yazmışsın, arıza çıkarmasın, masraf açmasın, beni şehirler arası gezdirsin, 90 kilometre hız beni kesmez... böyle bir chopper/cruiser yok, kimse de üretemez. mantıklı tavsiye istersen, bütçene göre bir commuter al. motosiklet sahibi olmanın tüm avantajlarını kullan, gez, dolaş, tecrübe kazan. ileride imkanın düzeldiğinde gönlündeki motoru alırsın.

yazıktır, biriktirdiğin 100 bin TL'ni bir sorun yumağına vereceksin. haftada değilse 15 günde bir arıza çıkaracak. ustaya her selam verdiğinde cüzdanın hafifleyecek ve 6 ay sonra öyle bıkacaksın ki 50'ye verdim kurtuldum noktasına geleceksin.
elim anahtar tutar ben vida sıkamam demedim çok büyük sorun çıkartmasın,şanzıman sübap piston yamuldu kırıldı motor inecek olsun istemiyorum. yoksa vida sıkmak hava basmak yağ su antifriz değişimleri kolay iş. yeni modellere baktım süperlight ve regaller var o yüzden regalle ilgili bilgi almak istedim. şanzımanı sürekli arızalı değişip duran sağı solu dağılan uzun uzun serviste sanayide yatıp kalan motor istemiyorum,bide 100 km görsün otobana çıkayım bu kadar. ben ilçeler arası şehirler arası gitmek istiyorum. ve sürekli büyük arızalar çıkaran bir motoru karşılayamam. aldığım motor 20 bin ve altı ise ben onu 100 e 150 bin e kadar kullanacağım. sürekli motor al sat istemiyorum. ehliyet değişim fiyatları da çok pahalı a1 için 19 bin tl harcadım zaten 18 yaşında a2 yerine direkt 22 de A sınıfı almak istiyorum sürekli masraf çıkmasın diye,yani önümüzdeki 3 yıl aynı motoru kullanacağım zaten 125 ten başka çarem yok.

Motosikleti
Regal Raptor Pilder 250
Modeller konusunda da çok eskilere gitmeni istemem... Eğer gidersen de bazı bir kaç karbüratörlü modeller var. O modelleri daha iyi bilen ve tanıyan kişilere sorarak, kronik olacak problemleri araştırıp, biraz da olsa bilgi sahibi olup ona göre motosikletleri, modelleri ve cepleri yoklamak gerekiyor. Önereceğim de Daytona 125V olur, bak S demiyorum, V diyorum...

Burada hatalı bir bilgi verdiğim için düzeltmek istedim, yeni fark etmemi sağladı bir arkadaşım :) Daytona 250V - Daytona 250S ile karıştırdım cc hacimlerini. Çok şey yazınca o da araya kaynamış :) DD-125 serilerinden bahsetmek istemiştim aslında..

kardeşim 125 cc motosikletle otobana çıkamaz, 90-100 kilometre hızla ilerleyemezsin.
bu hızları yolun elverişli halinde kısa süreliğine görür, hafif yokuşa gelince yavaşlamaya başlar. bir de 125 cc cruiser olunca, taşıdığı fazladan ağırlıkla iyice hantallaşır. o yüzden tekrar düşünmeni tavsiye edeceğim.

zevkler tartışılmaz. cruiser'dan başka seçenek düşünmüyorsan choppermühendisi'nin youtube kanalında işine yarayacak çok fazla içerik var. senin durumunda yeni başlayanlara çoğunlukla superlight öneriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar