+Ay sonunu zor denk getiren pek çok insan var. Bu yüksek rakamlı ve hunharca yazılan cezalarla onları iyiden iyiye bunaltacaklar. Hükümet kan kaybedecek, destekçilerinin bir kısmı desteğini geri çekecek.
+Motosikletler için daha güvenli bir sürüş deneyimi olacak, trafikte güvenli sürne olanağı iyi kötü artacak.
+Hız ile acelecilik arasında fark var. Hızlı olmak pozitif bir kavram, hayatının randımanı artar. Biz aceleciyiz, keyifsizce, o yaşanan andan zevk almadan "bir an önce sıra bitsin" "bir an önce şuraya gideyim" zihniyeti ile haraket ediyoruz. Biz derken ülkemizdekilerin çoğu. Yok Almanya'da sıra bekleyenleri görseniz kafayı yersiniz temalı konuşmalar paylaşımlar oluyor çok bekliyorlarmış. Bekliyorlar ama onların mı ekonomik verileri refahı iyi, bizim mi? Aceleci hareket ettiğimiz insanların konuşması ve enerjisinden de anlaşılıyor ama hızlı olsaydık ülke iyiye giderdi. Herkes bir yerlere yetişmek için basıyor, sabırsızlanıyor sanırsın gitse fark yaratacak birşeyin parçası olacak, üstün bir çalışma veya başarının peşinde. Çoğunluk zavallı hayatlarında mutsuzca oradan oraya kendini atıyor, hızın altındaki sebep bu. Ben sakin sürüyorum, arkadan sıkıştırıp öne geçenlerin hepsi ile bir miktar mesafe sonra ışıklarda vb. karşılaşıyoruz. "Lan o kadar bastın yine aynı yerdeyiz" diyorum içimden. Trafik dur-kalk barındıran çok dinamik bir yapı, öne geçmek için sızlanmalar selektörle dibine girmeler benim gördüğüm seni strese sokmaktan ve selektörle dibine girdiğini rahatsız etmekten başka işe nadiren yarıyor. Belki bu cezalar ile millet sakinliğin ne rahat bir his olduğunu öğrenir.
-Belki de radar olmayan yerlerde daha da basar açığı kapatmaya çalışırlar ve motosiklet sürücüsü için güvenlik iyice sekteye uğrar.
-Radarları 30 hız sınırı olan yere konumlamaları zalimlik. 90 hadi bilemedin 70 hız sınırı olan yerlerde konumlanmaları yeterdi, bir anda milletin ensesine çökmüş gibi oldular.
@Punctum O başıboş köpeklere kurban ol sen. Mahalleni korur, gece apartmanını korur, yalan söylemez, karnı doyunca yemeği bırakır fazlasını istemez, biraz sev senin sadık arkadaşın olur. Sokak kedilerimiz hakkında filmler, belgeseller çekildi, yurtdışında insanlar ülkemizde sokak hayvanları olmasına bayılıyor, bu turizm için bile bir değer. Agresif köpekler can sıkıcı evet ama zaten ısıran köpekleri belediye alıyordu. Isırmayan düzgün mizaçlıları ben ve benim gibi gönüllü hayvanseverler kendi cebimizden zamanımızdan harcayıp belediyeye götürüyorduk, örgütlüydük ve çalışıyorduk. Belediyeler kısırlaştırmayı planlı ve seri hale getirse kısa sürede bu sorun bitebilirdi ve çok azalabilirdi. Köpekten korkuyorsun da köpek de senden korkuyor en az bir o kadar. Özellikle havlayan köpeklerin travması oluyor. Tehlikeli durumlarda pek çok çözüm var uygulanabilecek. Başıboş it diyip asılsızca sızlanmak yerine enerjinizi buna harcamak yerine biz hayvanseverlere gelseniz sokakta "ya ben şurdan geçemiyorum ne yapabilirim" "şu köpek çok saldırgan benim çocuklarım korkuyor, çözümü var mı" sizi bilgilendiririz açıklarız yapabileceğimiz birşey varsa yardımcı oluruz. İletişime kapalısınız, bu sorunun üstesinden gelen insanlardan kaçıp sadece sızlanıyorsunuz, sorun burada. Hastanede köpek oluyor veya süpermarkette et reyonunda geziyor ona karşıyım bir sınır olmalı. Sizin yüzünüzden sokakta zaten mutlu olan, agresif olmayan, bölge yaşayanlarca karnı doyrulan sağlık sorunları ile ilgilenilen özgür ve mutlu pek çok köpek şimdi hayatını daracık alanlarda her an ne yapılacağı nereye evrileceği belli olmadan barınaklarda tutsak yaşamak zorunda. Günahı siz ve köpeklerin toplanmasını pompalayan herkesin hanesine yazıldı, istediğiniz olduğu hale hala zavallı sizden dünyaya daha çok faydası olan hayvanları alakası olmayan başlıkta söz konusu ediyorsunuz nasıl bir yaranız var bilmiyorum ama şu durumda bile bundan hala şikayet ediyorsunuz ya sizin için çok özel dualar ettim. Zaten istediğiniz olmuş, her köpek sokaktan alınir hale gelmiş artık susun! Bu konuyu ne internette ne sokakta açmayın! Bu saatten sonra konuşmanız kışkırtmak oluyor!