Radar cezaları çığrından çıkmış diyorlar

arkadaslar ,

şimdi ekşiye girdim, yine millet radar cezalarından ağlaşıyor.

ya ben sürekli uzun yol yapıyorum hiç ceza yemiyorum yavvvv. hız kurallarına da pek dikkat etmiyorum yaniiii.

motor kullanmanın en guzel ozelliklerinden biri de radara girmemesi bence. önde plaka yok ya, ondan yırtıyoruz sanırım.

yavv iyiki motorcu oldum, aklımı seveyim.

not: burda kuralsızlığı/magandalığı övmüyorum yanlış anlaşılmasın.

Abi belki var ama ya kural işlemiyor ya da 2 cuğara, benzin molası verdiğimizde o ortalama hız dalgasından yırtıyoruz. Ben İzmir İstanbul yolunda 160-170 altına çok nadir iniyorum, daha bir yediğim ceza yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ufak tefek ihlaller oluyor bendede ceza gelmedi sürekli e devlet kontrol ediyorum böyle iyi

Radar hız cezasını geçin. Asıl tuzak ve tehlike trafik lambalarında.

Sarı ışık trafik yönetmeliğinde aşağıdaki gibi tanımlanmış.

" İkaz mahiyetinde olup yanış sırasına göre yolun trafiğe kapanmak veya açılmak üzere olduğunu gösterir. "

Hiçbir yerde sarı ışığın ne kadar süre yanması gerektiğiyle ilgili bir yönetmelik göremedim. Belkide ben bulamadım.
Tecrübelerimize istinaden, özellikle İstanbulda 3 sn den daha uzun süre yanan sarı ışık yok gibi bir şey.
Bazıları bir saniye yanıyor. Bazılarında Sarı yanmıyor bile. Direkt Yeşilden Kırmızıya dönüyor.

Karayolları Genel Müdürlüğüne göre, 50 km/saat hızla giden bir araç için;
Reaksiyon mesafesi : 10,4 metre
Fren mesafesi : 16,4 metre

Durma mesafesi : 26,8 metre ediyor.
Fren zamanı ise : 2,35 saniye.

Büyük bir ihtimalle bu değerler otomobil için verilmiş olabilir. Zira listede araç ayrımı yok.

Şimdi hayal edin. Şehir içi hız limitlerinde 50km/s hızla gidiyorsunuz. Trafik lambası yeşil.
Lambaya 30 metre kala sarı ışık yanıyor.

İki seçeneğiniz var. Ya devam edeceksiniz yada frene asılacaksınız.
Frene asılsanız ve ABS niz yoksa muhtemelen düşeceksiniz.
ABS niz olsa bile frene asıldığınızda arkadan gelip ışığı farketmeyen bir dangalak yüzünden pestil olmanız işten bile değil.

Özetle;
Radardan ziyade en büyük tuzak trafik lambalarında.
Çok kişinin canı yanacak.
Muhtemelen hepimizin kamerayla dolaşması gerekecek.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)

Sarı ışık trafik yönetmeliğinde aşağıdaki gibi tanımlanmış.

" İkaz mahiyetinde olup yanış sırasına göre yolun trafiğe kapanmak veya açılmak üzere olduğunu gösterir. "

Hiçbir yerde sarı ışığın ne kadar süre yanması gerektiğiyle ilgili bir yönetmelik göremedim. Belkide ben bulamadım.
Tecrübelerimize istinaden, özellikle İstanbulda 3 sn den daha uzun süre yanan sarı ışık yok gibi bir şey.
Bazıları bir saniye yanıyor. Bazılarında Sarı yanmıyor bile. Direkt Yeşilden Kırmızıya dönüyor.

Karayolları Genel Müdürlüğüne göre, 50 km/saat hızla giden bir araç için;
Reaksiyon mesafesi : 10,4 metre
Fren mesafesi : 16,4 metre

Durma mesafesi : 26,8 metre ediyor.
Fren zamanı ise : 2,35 saniye.

Büyük bir ihtimalle bu değerler otomobil için verilmiş olabilir. Zira listede araç ayrımı yok.

Şimdi hayal edin. Şehir içi hız limitlerinde 50km/s hızla gidiyorsunuz. Trafik lambası yeşil.
Lambaya 30 metre kala sarı ışık yanıyor.

İki seçeneğiniz var. Ya devam edeceksiniz yada frene asılacaksınız.
Frene asılsanız ve ABS niz yoksa muhtemelen düşeceksiniz.
ABS niz olsa bile frene asıldığınızda arkadan gelip ışığı farketmeyen bir dangalak yüzünden pestil olmanız işten bile değil.

Özetle;
Radardan ziyade en büyük tuzak trafik lambalarında.
Çok kişinin canı yanacak.
Muhtemelen hepimizin kamerayla dolaşması gerekecek.

Bu açıklamaya Rahmetli Pisagor bile takla atar.
Daha ötesi yok. Ancak küçük bir pürüz var: Burası TÜRKİYE. :)
Etkenden çok sonuç odaklıyız. İmkan olsa sarı yandığında f1 pilotu olacak kitle ile birlikte trafikte dolaşıyoruz.

Motosikleti
D400

Dün motor sürüyorum; bilenler vardır belki izmir bahriye üçok bahçelievlerin orada yuvarlak gibi bir bölge var, kırmızı ışığın yeşile dönmesi 3 dakika falan sürüyor çoklu geçiş sebebiyle.

yıllardır o yolu kullanırım, kırmızı yeşil yandıgında 20 metre ilerdeki ikinci lamba da eşlenik yanıyor yeşile.

Dün geldim kırmızıda durdum, bütün yol yeşil kırmızı döndü ama ilk turda benim durdugum yer yeşile dönmedi.

Dedim acaba akıllı ışık mı taktılar; araba yok beni görmüyor mu. araclar geldi. ikinci tur oldu yine ışık kırmızıdan yeşile dönmedi.

arabacılar küfüre başladı zaten.

Artık cezalardan o kadar bezmiş ki insanlar geçmeye korkuyor kırmızı vs. cünkü bariz olarak yeşil yanması gerekirken yol sadece bize açık durumda iken kırmızıda takılı kalmış.

artık 3. tur oldu yine yanmadı ışık, herkes küfrederek kırmızıda geçti.

Önce acaba sadece orası ile alakalı bir durum mu diye düşündüm, sonra da girne caddesinde sola dönüş kırmızı ışığı aynı şeyi yaptı birkaç saat sonra.

bu kadar da kasıtlı yapmış olamazlar diye düşünüyorum :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Trafik polislerinin nerede olduğunu çok merak ediyorum. Trafik polisinin işi ceza yazmak mı yoksa trafiği düzenlemek mi? Çok değil ya şundan 20-25 yıl önce İstanbul'ın mimli kavşaklarında (trafiğin en önemi kuralı olan kavşağı boş tutmak kavramından bihaber orangutan ve gorillerin - şempanze bile değil! - kavşakları kilitlemesini önlemek için) trafik polisleri trafiği düzenlerdi. Şimdi uygulama yapmıyorlarken sote bir yerde kıraathane vs. çay içiyorlar herhalde?

Haklarını yemeyeyim, VIP kişiler (iktidar mensupları ve avanesi) geçeceği zaman maşallah binlerce trafik polisi görüyorum yollarda, geri kalan zamanlarda saçma sapan saat ve yerlerde şerit tıkayarak uygulama yapıp trafiğin içine etmek dışında hiç ortada yoklar. (Büyükşehir Belediyeleri rakip partiye geçmeden önce bu kadar saçma sapan yer ve saatlerde uygulama da yapmazlardı, amaç farklı sanırım; trafiği iyice içinden çıkılmaz hale getirip milleti yerel yönetimlere küfrettirmek...)

Allah uzun ömür versin diye dua etsinler bence...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar