Radar cezaları çığrından çıkmış diyorlar

Motosikleti
Forza 250
Ben anlamadım şimdi benim örneğin Tuareg im var ve ben İzmirden Osmangaziye çıkıp İstanbula kadar 160-170 gidemiyormuyum?Veya gidersem ceza mı yiyorum valla bütün hevesim kırıldı.Zaten almaktaki tek amacım gitmek istedğim yere 110-120 yerine 160-170 şeklinde gitmekti,şuan sıfır xmax 250 cidden daha mantıklı geliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En azından saklama alanı büyük 2 kişi rahat ederiz,eşya derdimiz olmaz

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Tayyar'eyi bile havalandırmışlar.😜
tayyarjpg-NDMwgZydY0anQxAB9OlETg.jpg

Uzun süredir tepki çeken uygulamayı AKP içinden gündeme getiren ilk isim olan Şamil Tayyar radar uygulamasına ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu.

"BURADA TEDBİR DEĞİL TUZAK VARDIR"​

"Radar sorunu, toplumun her kesiminden ciddi tepki gördü. Uzunca aradan sonra belki ilk kez farklı siyasi görüşlere sahip kitleler, sorunun varlığına dair görüş birliğine vardı" diyen Tayyar itirazlarını şu sözlerle sıraladı:

"Toplumsal öfkeye kulak vermek, hataları düzeltmek, doğruyu aramak yerine, bazı ‘hatırlı’ hesaplarla algı çalışması tercih edildi.

İtirazı olanlar haksız yere ‘ölümden/kazalardan yana’ gibi gösterildi.
Oysa.
İtiraz, kurala değil kuralsızlığa ve kurnazlığaydı.
Bu ülkede aklı başında herkes trafikte huzur ve güveni tesis edecek, can güvenliğini sağlayacak tedbirlerden yanadır.
Duble yolda 100 metre arayla hız sınırı 70 km, 50 km ve 30 km’ye düşüyor, radarı 30 km hız eşiğine yerleştiriyorsanız, burada tedbir değil tuzak vardır.
Ayrıca radar yerleştirilen birçok yolda hız sınır levhası yoktur, vatandaş ceza ödediği yolda uyması gereken kuraldan habersizdir."

"VATANDAŞ ALİ İÇİN VAR BAKAN ALİ İÇİN YOK MU?"​

AKP'li Tayyar ayrıca, protokol araçlarının çakarla yaptıkları hızı da gündeme getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"O vakit yapılması gereken öncelikli iş bellidir:
-Kurallarda standart sağlanmalı.
-İşaret levhaları yerleştirilmeli.
Ayrıca, hız kontrolüyle insan hayatının korunması düşünülüyorsa, kurallarda muafiyet olmamalıdır.
Bolca radar örneği verilen batı ülkelerinde olduğu gibi.
30 km hızla geçilmesi gereken yeri, ‘ya oradan bir çocuk fırlarsa’ metaforuyla açıklayanlara sormak gerekir.
Bu risk, vatandaş Ali için var, bakan Ali için, vali Davut için, vekil Şamil için, genel müdür Mahmut için yok mu?
Yani, vatandaş o yoldan hız sınırına uymazsa birinin hayatını riske ediyor ama protokol eşrafı 180 km hızla ve onlarca çakarlı araçla geçerken bu risk bir anda ortadan kalkıyor, öyle mi?
Uygulamada tuzak, kurallarda keyfiyet ve muafiyeti kaldıralım, ondan sonra istediğiniz yere radar koyun, hız sınırında standartı siz belirleyin.
Hayırlı bayramlar.
Kazasız, sağlıcakla, huzur dolu günler"

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bugün paralı yoldan İstanbul'a gittim ve sonrasında İzmir'e geri döndüm. Hem gidişte hem de dönüşte 2'şer farklı noktada otoyol jandarması mobil radar kurmuştu. Bir de alakasız yerlere kolpadan radar uyarı tabelası yerleştirmişlerdi. Otoyolda 120-140 aralığından yukarı çıkmadım ve çok pis küfrettim. Oksijen sensörü bozuk,150.000 km'deki makine basamamaktan 4-4,5 lt arası yaktı, tam skandal.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bugün paralı yoldan İstanbul'a gittim ve sonrasında İzmir'e geri döndüm. Hem gidişte hem de dönüşte 2'şer farklı noktada otoyol jandarması mobil radar kurmuştu. Bir de alakasız yerlere kolpadan radar uyarı tabelası yerleştirmişlerdi. Otoyolda 120-140 aralığından yukarı çıkmadım ve çok pis küfrettim. Oksijen sensörü bozuk,150.000 km'deki makine basamamaktan 4-4,5 lt arası yaktı, tam skandal.
Aslında 100 üzerine çıkmaman lazım, bununla bile ceza yemen ihtimali vardı. (O kadar para verdiğim otoyolda bana o kuralla gelirlerse sittin sene bir daha motosikletle otoyola girmem...)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aslında 100 üzerine çıkmaman lazım, bununla bile ceza yemen ihtimali vardı. (O kadar para verdiğim otoyolda bana o kuralla gelirlerse sittin sene bir daha motosikletle otoyola girmem...)
Bizim ülkede yeni bir kural getirirler, ilk zamanlar cezaları yapıştırırlar, sonra takip eden olmaz. Umarım bu da böyledir.

Bugun ilk defa trafige çıktım otobanda adam orta seritte 80 le gidiyor .Ani fren vs yapiyor.Kafayi yedirdiler insanlara kazaya karismamak icin ekstra dikkatli olmamiz gerekiyor sanirim.Trafik kuralini öğretmeden yasak koyarsan böyle olur.

Simdi soyle bisey geldi aklima peki insanlar bu cezalari toplu olarak ödemezlerse ne olur

Bugun ilk defa trafige çıktım otobanda adam orta seritte 80 le gidiyor .Ani fren vs yapiyor.Kafayi yedirdiler insanlara kazaya karismamak icin ekstra dikkatli olmamiz gerekiyor sanirim.Trafik kuralini öğretmeden yasak koyarsan böyle olur.

Simdi soyle bisey geldi aklima peki insanlar bu cezalari toplu olarak ödemezlerse ne olur
Toplu olarak ödemeyenler sanırım bireysel olarak son ödeme zamanını geçirdiği cezaları katlayarak ödeme durumuna düşerler. Muayene zamanı gelene kadar motosikleti satmak gerekmedikçe böyle kullanılabilir. Şimdiye kadar hep olduğu şekilde bu arada belki bir af gelirse gecikme faizleri silinir ana para her durumda ödemek zorunda kalınır.

Arkadaşlar Hastaneye Giderken Benim Jupiter 125 ile 70 den 4500₺ Yedim 50/70/50 Yol ! Yol Birden 50’ye Düşüyor Radar Aracının Arkasından da Işıklarda Bir Ekip Daha Bekliyor.Hem Tuzak Hem Pusu Kuruyorlar 40 56 ve 70’den 3 Tane Ceza Yedim Birde 2/3 cü derecen kesmeye çalışıyorlar Dikkat Edin Aç Kalmış ***** gibi Saldırıyorlar.İş Çığrından Çıkmış Durumda Bugünde Allahtan Araç Kamerası Olan Sürücüye Sen Emniyet Şeridinden Gidiyordun Deyip İftira Atıp Ceza Yazmışlar Aman Diyeyim Söyleyecek Çok Şey Varda Forum Kuralları Gereği *****

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Allahlarından bulsunlar, çoluklarından çocuklarından çıksın. 70 ile giderken 4500 TL ceza yemek ne demek?

Şu konunun ciddi bir tartışma noktası olması bile bu ülke için üzücü bir şey. İşin kötüsü bu gibi konular "ne yani isteyen istediğini yapsın teksas mı olalım" gibi argümanlara da açık, safsata yapması çok kolay konular.
Bizden bir bok olmaz, oyna devam.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şu konunun ciddi bir tartışma noktası olması bile bu ülke için üzücü bir şey. İşin kötüsü bu gibi konular "ne yani isteyen istediğini yapsın teksas mı olalım" gibi argümanlara da açık, safsata yapması çok kolay konular.
Bizden bir bok olmaz, oyna devam.

noldu killinggg ceza mı yedin yoksa.. anlat anlat açılırsın sdsdf

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Dün Urla'dan geri döndüm. Yolda Radarbot ve Google haritalar uygulamalarını kullandım. Yüzde verecek olursak sabit kameraların tamamını, seyyarların da %80'ini uygulama ekranında, karşılaşmadan önce gördüm.

Genel olarak gişelere yakın taraflarda veya çıkışlarında, Oksijen denilen para sağma tesislerine yaklaşırken sobeliyorlar. Arkayı çeken kameralar tünel hariçlerinde yok. 120-125 km/s süratle rahat rahat geldim.

İlk uzun yol turumu gerçekleştirdim. Keyifliymiş. Yolda İstabul motorcuları selamımı almayı-vermeyi eksik etmese de "34" harici plakalar pek selamlaşmadı benimle, evimde boş duvar karşısında ağladıktan sonra burada yazıyorum... Bir tane 1290 SAS'lı bi arkadaş geçti yanımdan, yine hayran hayran izledik arkasından uzamasını...

V Strom'u değerlendirmek gerekirse 120-130 arasında süratim değişmekle birlikte (6K devir civarlarında) yaklaşık yakıt 5.2-5.3 civarıydı, rüzgarı sürekli kafadan aldım dönüş yolunda daha çok yakmışım. Gidiş 4.8 lt civarıydı. Gücü sollamalara, ağırlığı manevraya ve rüzgarla mücadelede fazla fazla yeterliydi. Titreşim 6K devirde yormayacak, şikayet ettirmeyecek, gayet konforlu olacak kadardı. Gazı açar açmaz 150'deydim. 100 kg, arkada 10 kg heybe çanta, alü. topcase, yanda koruma demiri ve çantaları, stok cam+deflektör ile pek ağır olmayacak şekilde ilerledim. Yakıt azaldıkça 170'lerde tankslapper olmaya başladı motor. Bunu da eklemeliyim ki İzmir'in yolları aşırı tozlu ve kirli.(yağ, su, toz, kir vs.) Virajlar bizim İstanbul yolları gibi değil çoğunlukla, zemin kısa mesafede hızlıca değişiyor. Mevsimsel sebeplerden olacak ki asfalt pek yıkanmıyor, temizlenemiyor. Benim gibi arkadaşların dikkatli ve olabildiğince yatma riskini almadan manevra yapmasını öneririm. Viyadükler genel olarak ters rüzgar oluşturmuyor, rüzgar konilerine yine dikkat edilmeli. Selametler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayatımda motosiklet ile trafik cezası yemedim. :)

alla alla cok ilginc gercekten.

teke darlık ucmakdere gibi yerlere de radar koymak lazım.

milleti riske atıyor apaciler.

yaa bi de radar var uyarısı neden yapılmak zorunda ??

devlet vatandasına pusu kuramazmışş.. ulan boyle sacma sey mi olur ?

hız sınırı 70 demişin zaten uyarmışın. ne alaka pusu ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmir-İstanbul paralı yolunu kullananlara bir küçük tüyo da ben vereyim. Gidişte ve gelişte 2'şer tane radar arabası gördüm. Biri Balıkesir'de diğeri Bursa'da. Bu yumurtacılar içinde radar olan arabaları gölgeye çekiyorlar. Bu nedenle dümdüz yolda İleride üst geçit, köprü vs gibi güneş ışığının açısına bağlı olarak altları gölge yerleri gördüğünüzde hele ki ilerinizdeki arabaların fren ikaz ışığını görüyorsanız yavaşlayın. En kötü sağ ayağınızı arkaya atarak plakanızı kapatmayı öğrenin.

bu konuyla ilgili çok fikirlerim var ama fikirlerimin gerçekler karşısında hiç bir önemi yok.
Sadece bu gün Van ilinde şehir içinde 3 kaza meydana geldi birinde sürücü öldü
Direğe çarpan otomobil kendi içine katlanmıştı.
Özellikle Van ilinde "Üst düzey otoritelerin" emri ile şehir içinde ceza yazılmıyor ve ceza yazılmaması için direniliyor.
Nedeni tartışılır ayrı konudur fakat bizim insanımız ölümden veya öldürülmekten korkmuyor kardeşim
Bizim insanlarımız pragmatik üçkağıtçı olduğundan sadece para cezası ile adam edilinebilinir.
Aksini iddia eden en hafif tabirle bizim insanımızı tanımıyordur.
Bir sağlıkçı olarak yazıyorum her bayram öncesi ortalama 500 üzeri ölümlü kaza olurken bu sefer olmaması bu işin kanıtıdır.
Ha bu arada aksini iddia edenler çıkar onlar da onların fikridir bişey diyemem gerçekler ortada

Hayatımda motosiklet ile trafik cezası yemedim. :)
HAyatımda ilk trafik cezasını motosikletle yedim.Ters yöne girmişim google maps yüzünden :) gönül rahatlığı ile ehliyeti verdim bekliyorum.Az önce ters yöne girdiniz ceza yazıyorum deyince ben şok.Neyseki kask yok diye yazmıştı. Acıyıp :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben hayatımda bir kere arabayla trafik cezası yedim, o da park yasak yerde durakladığım için gezici kamera aracı fotomu çekmiş hem de park yasak tabelasının altında. Beylikdüzünden Ümraniye tarafına gidecektim, yolda cep telefonu ile uğraşmayayım diye arabayı sağa çekip navigasyon ayarlamak için durmuşum ama park yasak tabelası altında durduğumun farkında değildim.

Geçen perşembe (bayram arifesi) günü çocuklarımdan birini ilk defa motora bindirip gezdirmiş olayım diye Keşan tarafına gittim, Trakya içinde yaklaşık 250km gezdim, köyle arası yollarda pusu kurmuş trafik jandarma araçları gördüm ama o yollarda zaten yavaş sürüyordum, ana yollarda da radar araçları gördüm bir kaç tane, Tomygun'ın yazdığı gibi ileride radar aracı ile rahat beklemeye uygun gölgelik yerler varsa radar vardır diye yavaş geçtim, öndeki araçların taa uzaktan fren yapıyorlar mı diye fren lambalarına dikkat edip ben de yavaşladım, bu şekilde ceza yemeden gezebildim.
Ama bizde çok saçma hız sınırları koymuşlar, radar vb. değil de yolların şekilleri tuzak gibi, güya çevre yolu, yanları bariyerli bölünmüş yol, hız sınırı 110 ama çok sayıda köy yolu vb. bağlantı noktası var aniden bir tepenin ardından 70'e düşüyor fren yapıp yavaşlayana kadar 50'ye düşüyor oralar tam ceza yazmalık tuzak, tamam yol bağlanma yerlerinde 50'ye düşmek lazım ama şehirlerarası yollarda da bunu göz önüne alıp yolları o şekil yapmak lazımdı.

Bayramda arabayla Yunanistan'a geçtim, Edirne Pazarkule sınır kapısı ile Alexandroupoli arası yaklaşık 130km otobana girmeden gittim, orada da radar tabelaları ve bir iki tane radar aracı polis gördüm ama yol bağlantıları vb. bizdeki kadar çok değil, hız sınırı tabelalarına uyarak gitmek çok zorlamıyor, 90'sa 90'la giderken 70 ve 50'ye düşen yerler bizdeki kadar sık olmuyor, yunan plaka bir arabanın peşine takılıp uzaktan takip edip o hızlandığında hızlandım o yavaşladığında yavaşladım, Türkiye yollarında 6 litre/100km yakan arabam o yollarda 5.5litre/100km yaktı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar