Radar cezaları çığrından çıkmış diyorlar

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arabayla Çanakkale-istanbul, çanakkale-izmir, izmir-aydın, izmir-istanbul arasında arabayla tapagaz gittiğim günler oldu. Ortalama hızımın 170-180'in altında olmasına imkan yok. Bugüne kadar arabayla bile hiç otobanda hız cezası yemedim. Ama otobanın çıkışına bağlantı yollarına radar atıyorlar. Bir kaç kere denk geldim. Otoban dışında basmadığım için ceza yemedim ama radar vardı yani.
her otobanda uygulamıyorlar ama Edirne - İstanbul arasındaki TEM otobanında uyguluyorlarmış, şehirlerarası çalışan otobüsler falan mola veriyor ceza yememek için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yada "motosiklet güvenlik ekipmanlarından fahiş (fuhuş da olabilir) vergi alıyorsunuz"
Yunanistan çok acayip geri kalmış bir ülke olduğu için orada devlet akıl edememiş, tam tersine kask alırsan kdv %10 ama başka şeylerde KDV %23 alıyor.

Kaskı Yunanistan'dan alıp bir de tax free ile o %10'u da geri almıştım. Aradaki farkla kalamar yedim uzo içtim, Yunan komşu esnaf kazanmış oldu.

Motosikleti
1190 ADV
Kullanıcı geri dönüşü ile tespit ediyor bunu biliyorum sonuçta uygulamadan öğreniyoruz , o tabelaların bir çoğunuda kaldırmıyorlar , 3 kilometre boyunca tın tın gidip sağda farları bana bakan bembeyaz bir cisim arıyorum , sonra hayal kırıklığı 😁
Kaldırmadıkları tabelalar kirli oluyor genelde. Ben o şekilde ayırıyorum. Ama yine de ne olur ne olmaz diye limiti aşmıyorum.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kullanıcı geri dönüşü ile tespit ediyor bunu biliyorum sonuçta uygulamadan öğreniyoruz , o tabelaların bir çoğunu da kaldırmıyorlar , 3 kilometre boyunca tın tın gidip sağda farları bana bakan bembeyaz bir cisim arıyorum , sonra hayal kırıklığı 😁
Onu yapan bunu da yaptı.

Kara yollarında maket/model trafik polisi dönemi​

Kara yollarında kazalarla kural ihlallerinin yoğun olduğu yerlerde maket trafik polisi araçlarının yanına maket trafik polisleri yerleştirilmeye başlandı.​

Anadolu Ajansı | Orhan Onur Gemici |10.07.2020 - Güncelleme : 10.07.2020
thumbs_b_c_11e966b2c1a2ce039bdbefdaa36abcb0.jpg

Daha bugün gördüm.Köprü öncesine radar koymuşlar, köprüden sonrada tekrar radar koymuşlar.İlk radarı geçtik diye millet basıyor ikinciye yakalanıyor

Dönüp dolasip ayni yere dönüyoruz herseyin basi egitim,terbiye ve kurallara uymaktan gectigini hala kavrayamadik vesselam,agac yasken egilir atasözü osuna söylenmemis, gelismis ülkelerde trafik terbiyesi ilkokulda baslar önce sinifta teorik olarak baslar,sonra uygulamasi sahada sinif olarak uygulanir, dogrular yanlislar örnekler verilerek izah edilip tatbik ettirlir, günüüzde Ülkemizde nüfusun %40 büyük sehirlerde yasamaktadir,kirsal kesim sosyo ekonomik durumlardan dolayi is imkanlari daha iyi olan büyük sehirlere ic göc ettigi icin geldigi bölgelerdeki alismis olduklari "yolda yürüme-motorlu veya motorsuz tasit sürme aliskanlikarini da berberlerinde getirtikleri icin o gürühtaki insanlari büyük sehir yasamina gerek trafik veya yaya davranislarini adapte etmek hemen hemen imkansizdir, bu hususda makaleler yazillabilir ancak cözüm getirilmesi imkansizdir bu seklide cezalari cüzdanimizi üzecek sekilillere getirerek sinirlamaya calismak belki bir nebze olsun ölümlü veya maddi hasarli kazalari minimjma indirmek icin alinki bir tedbirdir.

+Ay sonunu zor denk getiren pek çok insan var. Bu yüksek rakamlı ve hunharca yazılan cezalarla onları iyiden iyiye bunaltacaklar. Hükümet kan kaybedecek, destekçilerinin bir kısmı desteğini geri çekecek.

+Motosikletler için daha güvenli bir sürüş deneyimi olacak, trafikte güvenli sürne olanağı iyi kötü artacak.

+Hız ile acelecilik arasında fark var. Hızlı olmak pozitif bir kavram, hayatının randımanı artar. Biz aceleciyiz, keyifsizce, o yaşanan andan zevk almadan "bir an önce sıra bitsin" "bir an önce şuraya gideyim" zihniyeti ile haraket ediyoruz. Biz derken ülkemizdekilerin çoğu. Yok Almanya'da sıra bekleyenleri görseniz kafayı yersiniz temalı konuşmalar paylaşımlar oluyor çok bekliyorlarmış. Bekliyorlar ama onların mı ekonomik verileri refahı iyi, bizim mi? Aceleci hareket ettiğimiz insanların konuşması ve enerjisinden de anlaşılıyor ama hızlı olsaydık ülke iyiye giderdi. Herkes bir yerlere yetişmek için basıyor, sabırsızlanıyor sanırsın gitse fark yaratacak birşeyin parçası olacak, üstün bir çalışma veya başarının peşinde. Çoğunluk zavallı hayatlarında mutsuzca oradan oraya kendini atıyor, hızın altındaki sebep bu. Ben sakin sürüyorum, arkadan sıkıştırıp öne geçenlerin hepsi ile bir miktar mesafe sonra ışıklarda vb. karşılaşıyoruz. "Lan o kadar bastın yine aynı yerdeyiz" diyorum içimden. Trafik dur-kalk barındıran çok dinamik bir yapı, öne geçmek için sızlanmalar selektörle dibine girmeler benim gördüğüm seni strese sokmaktan ve selektörle dibine girdiğini rahatsız etmekten başka işe nadiren yarıyor. Belki bu cezalar ile millet sakinliğin ne rahat bir his olduğunu öğrenir.

-Belki de radar olmayan yerlerde daha da basar açığı kapatmaya çalışırlar ve motosiklet sürücüsü için güvenlik iyice sekteye uğrar.

-Radarları 30 hız sınırı olan yere konumlamaları zalimlik. 90 hadi bilemedin 70 hız sınırı olan yerlerde konumlanmaları yeterdi, bir anda milletin ensesine çökmüş gibi oldular.

@Punctum O başıboş köpeklere kurban ol sen. Mahalleni korur, gece apartmanını korur, yalan söylemez, karnı doyunca yemeği bırakır fazlasını istemez, biraz sev senin sadık arkadaşın olur. Sokak kedilerimiz hakkında filmler, belgeseller çekildi, yurtdışında insanlar ülkemizde sokak hayvanları olmasına bayılıyor, bu turizm için bile bir değer. Agresif köpekler can sıkıcı evet ama zaten ısıran köpekleri belediye alıyordu. Isırmayan düzgün mizaçlıları ben ve benim gibi gönüllü hayvanseverler kendi cebimizden zamanımızdan harcayıp belediyeye götürüyorduk, örgütlüydük ve çalışıyorduk. Belediyeler kısırlaştırmayı planlı ve seri hale getirse kısa sürede bu sorun bitebilirdi ve çok azalabilirdi. Köpekten korkuyorsun da köpek de senden korkuyor en az bir o kadar. Özellikle havlayan köpeklerin travması oluyor. Tehlikeli durumlarda pek çok çözüm var uygulanabilecek. Başıboş it diyip asılsızca sızlanmak yerine enerjinizi buna harcamak yerine biz hayvanseverlere gelseniz sokakta "ya ben şurdan geçemiyorum ne yapabilirim" "şu köpek çok saldırgan benim çocuklarım korkuyor, çözümü var mı" sizi bilgilendiririz açıklarız yapabileceğimiz birşey varsa yardımcı oluruz. İletişime kapalısınız, bu sorunun üstesinden gelen insanlardan kaçıp sadece sızlanıyorsunuz, sorun burada. Hastanede köpek oluyor veya süpermarkette et reyonunda geziyor ona karşıyım bir sınır olmalı. Sizin yüzünüzden sokakta zaten mutlu olan, agresif olmayan, bölge yaşayanlarca karnı doyrulan sağlık sorunları ile ilgilenilen özgür ve mutlu pek çok köpek şimdi hayatını daracık alanlarda her an ne yapılacağı nereye evrileceği belli olmadan barınaklarda tutsak yaşamak zorunda. Günahı siz ve köpeklerin toplanmasını pompalayan herkesin hanesine yazıldı, istediğiniz olduğu hale hala zavallı sizden dünyaya daha çok faydası olan hayvanları alakası olmayan başlıkta söz konusu ediyorsunuz nasıl bir yaranız var bilmiyorum ama şu durumda bile bundan hala şikayet ediyorsunuz ya sizin için çok özel dualar ettim. Zaten istediğiniz olmuş, her köpek sokaktan alınir hale gelmiş artık susun! Bu konuyu ne internette ne sokakta açmayın! Bu saatten sonra konuşmanız kışkırtmak oluyor!

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kimse kusura bakmasın ama 30 km, 50 km gibi hız sınırı olmaz. Bu saatten sonra plaka kapama, plaka katlama, plaka harf ve rakamlarını değiştirme, emniyet uygulamalarına girer gibi yapıp kaçma, bana her şey mübah. Ben uğraşamam devletin fik fik işleriyle. Geçen hafta yakalandım, daha da yakalanmayacağım.

Eds, radar bunlar zaten şerefsizce işler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kimse kusura bakmasın ama 30 km, 50 km gibi hız sınırı olmaz. Bu saatten sonra plaka kapama, plaka katlama, plaka harf ve rakamlarını değiştirme, emniyet uygulamalarına girer gibi yapıp kaçma, bana her şey mübah. Ben uğraşamam devletin fik fik işleriyle. Geçen hafta yakalandım, daha da yakalanmayacağım.

Eds, radar bunlar zaten şerefsizce işler.
şimdi bu 30km, 50km gibi hız sınırları şehir içindeki caddeler ve sokaklar için, ama öyle yollara 50km hız sınırı koymuşlar ki etrafta kimse yok.
Bizim oradan Ahmetbey köftecisine köyden köye yollardan giderken köy içlerinde ara sokak gibi dar yollarda 30km hız sınırına uyuyorum, zaten yollar çukurlu hız tümseği yok ama var gibi, ama köyün yanından giden yol var evler falan uzakta oraya da 50km hız sınırı koymuşlar, normal anayol 90km hız sınırında giderken arabalar yavaşlamıyor, ben yavaşlayayım desem arkamdan gelen sıkıştırıyor, öyle yollar saçmalık.
Bugün Hayrabolu'dan Malkara yönüne giderken de duble yol yapmışlar çift şeritli hem de, asfalt kalitesi falan yunanistandaki paralı otobanlardan güzel ve daha geniş ama yol ayrımlarına 50km diye tabela koymuşlar, o zaman o yol ayrımlarını düzgün başka bir sistemle ekleselerdi, giderken yollarda çok trafik jandarma var diye hız sınırlarına uyayım dedim ama saşma bir sürüş oldu, kimsenin olmadığı yerlerde 50km hız sınırı, tam tuzak.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Geçen yılki kurban bayramında dağın başında 72 km ile şu yolda öptüler.
Çevrede herhangi bir hız sınırı tabelası yok. Meskun mahalmiş. Sınırı %30 geçmişiz, geçirmişler.
1f85tb1.jpg

Ceza önleyici araç olmamalı insanlara eğitim vermeliler korkutarak nereye kadar .Güven duygusu kalmıyor.Uçakta koltuktan erken kalktın50 km yolda 57 ile gittin vs vs saçma sapan şeyler.Kural konsun tabiki cezası olsun ama mantığa uygun olsun 22000 lira asgari ücret verip 20000 lira 200000 lira ceza kesmek ne demek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çevrede herhangi bir hız sınırı tabelası yok. Meskun mahalmiş. Sınırı %30 geçmişiz, geçirmişler.
1f85tb1.jpg
Kastamonuya gitmemeli miyim acaba :D

Bize müstehak. Bunu hak ediyoruz. Hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Bu mesele her gündeme geldiğinde bizim milletin argümanı belli...

"Devlete para lazım tabii, bu yüzden cezaları arttırdılar".

Kurallara uymayalım ama ceza da yemeyelim. Başka arzunuz?...

Bana göre (aslında uygar normlara göre) hala eksik bir ceza sistemimiz var. Olması gerekenin çok altında yaptırımlar. Dünyanın hiç bir ülkesinde (uygar olanlar diyelim) insanlar kendiliğinden uymaz kurallara. Kuralların yaptırımları caydırıcıdır, can acıtıdır, katıdır, esnetilmez, güne veya kişiye göre değişmez. Bu yüzden kimsenin aklına kuralların etrafından dolanmak gelmez. Daha anaokulundan itibaren bu bilinç aşılanır. Bir süre sonra da toplumların genetiğine işler kurallar. Artık uymamak, uymaktan daha zor hale gelir. Çünkü sosyal yaşamın çimentosu kurallardır...

Ha şunu derseniz anlarım; bizim ülkede kurallar kişiye, bölgeye, hiyerarşiye, vs. değişir, esnetilir, uygulanmaz. Bu konuda bir eşitlik, bir standart yoktur. Tamam doğrudur ama böyle diye kimsenin kurallara uymama özgürlüğünü mü savunacağız o halde?

Bu mesele tamamen gelişememe, kendini konumlandıramama, uygar normlarla barışamama, standartları yok sayma, kentleşememe, kırsalı şehre adapte etmeye çalışmakla falan ilgili. Aynen şu rezil başıboş köpek meselesinde olduğu gibi.

Ne yardan geçelim, ne serden...yok işte öyle bir dünya. Canınız acıya acıya öğreneceksiniz kuralları, başka yolu yok.
Türkiye'de kurallar her zaman halkın iyiliğine olmuyor, duble yollar yapılmış ama 50 km ile gidin deniliyor, yani kural diye diye bir kulağımızın arkası kaldı, yani hangi kurallardan bahsediyorsunuz siz mesela?

üstü kapalı konuşmayın yani, mesela emniyet şeridini acil ihtiyaç dışında kimse kullanamaz ama maşallah torpili olan olmayan herkes kullanıyor ve birde biz hesap sorduğumuzda "sen kimsin?" muhabbetlerine giriyorlar, sırf görevini yapıyor diye işinden olan yada intihar eden polisler ve emniyet genel müdürleri var bu ülkede.

parası olan kişi alıyor aracını avrasya tünelinde spin atıyor trafiğin içinden geçiyor ve para cezasını ödeyip devam ediyor, para umurunda değil çünkü, yani halk her zaman eziliyor bu ülkede.

yani bariz bir şekilde milletin düdüklendiği kuralları savunmanızda ne bileyim yani hiç hoş görülecek bir şey değil.

Kurallari begenelim ya da begenmeyelim onlara uymak zorundayiz. Baska birilerinin umarsizca uymadigi ya da kayirilmasi bizim normal vatandaslarin kurallara uymamasini gerektirmiyor. Maalesef geri kalmis ülkelerin en büyük problemi de buradan kaynaklaniyor.

Eger Duble yolda 50 ile gidilmesi gerekiliyorsa, ki muhtemelen sehir icinde bulunan bir yol ben simdiye kadar sehirlerarasi duble bir yolda herhangi bir meskun yerden gecmedigi sürece 50 hiz tabelasi görmedim, ona uymak zorundayiz.
1f85tb1.jpg
Sizin cezaniz cok ilginc. Üsenmedim bütün yolu google maps üzerinden baktim. 2023 tarihli haritaya göre 2 yer haric meskun yer hiz uyari tabelasi mevcut degil. Bir tanesi Hacihasan beldesi girisinde digeride cok daha ilerde bulunan bir insaat sahasinin orada.

Orayi da gördüm ki sizin belirtmis oldugunuz güzergahin disinda kaliyor. Memurlarin cani ceza yazmak istemisler ve yazmislar. Baska bir izahi yok.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
offf kopekçi gelmiş bi de roman yazmış resmen.

harbiden akıl noksanlığı lan bu. başka bir acıklaması kesinlikle olamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar