Racona ters giyim kuşam

Takım elbise giyerek,bermuda şort giyerek,parmak arası terlik giyerek,süpert sport yada muadili güçlü motosikletlere binen arkadaşları,bende at ile kelebek kombinasyonunu uyandırdıkları için esefle kınıyorum:p

bunları senden duymak kulağa çok hoş gelior:p:p

Sevgili Batpod, aslinda soyledigin dogru ve arzu edilen, ama bu kadar kesin kurallar cercevesinde hayat o kadar zorlasiyor ki. Soyle bir ornek vermek istiyorum: evimle aisim arasi yaklasik 1,5 km (2. Ulus - Levent) ve genelde istikamet Akmerkez-Koc Koprusu-Levent Cd. ve Plazalar seklinde. Simdi bu 1,5 km'lik yolda her gun tam koruma giyemiyorum diye ise motorla gitmekten vaz mi gecmem lazim? Onun yerine trafikte sagima soluma bakip 40-50 km'yi gecmeden sakince surmeye calisiyorum. Yoksa, Akmerkez'e gelmeden asilip Koc Koprusu'nu 140'la cikmaya baslarsan istedigin kadar koruma olsun...

Sevgi&saygilar...

"Batpod" sana sonuna kadar katılıyorum.Her işin bir yakışığı yakışanı vardır ve ona göre davranılması gerekir.
racon kelimesinin tdk'daki anlamı 2 şekilde açıklanmış.
racon
isim, argo İtalyanca ragione
1 . Yol, yöntem, usul
2 . Gösteriş, fiyaka

Şimdi burda iki nokta var Memleketimizde Motosiklete 1.madde de açıklandığı gibi binenlerde var(azda olsa), 2.maddede açıklandığı şekilde de binenler de var.(istemediğin kadar)

Motosiklete Kimisi ulaşım,kimisi zevk,kimiside gösteriş,kimiside kolleksiyon yapmak için biniyor.Bana göre her ne amaçla binilirse binilsin kuralına göre binilsin şekline göre değil.Örnek vereyim kross yapan bir motosiklet sürücüsünü bermuda şortla,terlikle vs. ile görebilirmisin:silent:Göremezsin o zaman diğer motosiklet çeşitlerinide kuralına göre kullanalım.
Saygılar kazasız sürüşler.

Hava atmaya örnek:farao:
3tugbaozay1ys1.jpg

Ulaşım için işini görmek sanırım plaja gidiyorlar :farao:
gariban1dw9ve7.jpg

Bunların amacı ne anlamış değilim:silent:
resim3wp0.jpg

jamaikadamotosikletkazaax3.jpg

Kısmen katılıyor, kısmen şiddetle karşı çıkıyorum. Güvenlik ekipmanları konusunda tartışmasız hemfikiriz. Ancak şu RACON olayını anlayamadım.

Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde okuyorum çok şükür. Amerikalı, Yale mezunu bir hocamız var. Evi okula yaklaşık 6km ve bu hocamız hergün okula bisikletle geliyor. Yaptığı işi ciddiye alan ve RACONUNA uyan bir eğitim insanıki pekçok öğretim görevlisinin aksine takım elbise giyiyor, kravat takıyor.. Okulda eminimki ona gülen ve "Koskoca Yale mezunu professor bisiklete biniyor" diye çekiştiren onlarca sığ beyin vardır. Fakat DOĞRUYU görmek çok zor olmasa gerek..

Bu durumda biraz buna benziyor. Ben şuan çalıştığım şirkete takım elbiseyle geliyorum. Altımdada scooter.. Gülenler yada RACONA uymadığımı düşünenler olabilir; ama ben BELİRLİ kalıplar olması gerektiğine inanmıyorum.. Sizin bahsettiğiniz konulardada durum buna benziyor.

Eğer GÜVENLİK için bahsediyorsanız, sonuna kadar arkanızdayım. Ama yok; görüntü ve şekilcilikse tartıştığımız konu bence bırakalımda herkes KENDİ TERCİHLERİYLE yaşasın.. :cat:

amerikada senin anlattığın gibi giyinen ve hareket edenlere NERD diyolar. Bildiğim kadarıyla çokta hoş bir lakap değil. :queen:

herşeyden önce uslubunuzu yaşınızın verdiği olgunlukla harmanlamanızı öneririm size.

Motosiklete takım elbiseyle binilmez diyebilecek kadar olayı DİKTE boyutuna taşımışsınız. Fakat atladığınız 1-2 konu varki, dillere destan...

Avrupa.. Dünyanın en çağdaş ve en özgür ülkelerinin çoğunluğu buradadır. Refah seviyesi ve mutlu insanlar bütünlüğü. Ve avrupada motosikletin başkenti italya.. Hiç bulundunuzmu bilmiyorum ama Roma merkezde gün içinde toplasanız 15-20 otomobil görürsünüz. Bakın, bizim gibi üretmek yerine sadece tüketen bir ülkeden bahsetmiyorum. Ferrarinin anavatanından, Alfa Romeonun memleketinden bahsediyorum. Otomobilin en iddialı ülkelerinden birinden bahsediyorum.. Romada sokaklar her türden motosikletlerle doludur ve inanın bana oradaki insanlar O KADAR ANLAYIŞLI ve O KADAR ÇAĞDAŞLARDIRKİ böyle garip takıntıları yoktur. Ufacık bir vespanın üzerinde büyük bir şirket yöneticisini takım elbisesiyle görmeniz neredeyse kesindir. Yada bir racing makinenin üstünde kapri giymiş, kaskının altında raybanleriyle arz-ı endam eden bir italyan gencini..

---

Olay ne giydiğinizde değil, olay zihniyetinizdedir.. Motosiklet özgürlüktür, motosiklet KALIPLARA bağlı kalmamaktır. Motosiklet kendin olabilmek, başkalarının sana dikte ettiği hayata başkaldırabilmektir..

Bu siteyi yada buradaki insanların fikirlerini küçümsemeden önce acaba ne kadar sevdalısınız bu aşka, bence onu bir tartın!..

Selam ile...

Ya arkadaş ne 15 i ne 20 arabası atma gozunu seweyim. roma motorsikletin yoğun kullanıldığı bir şehir olduğu doğru ama arba kadar değildir yinede motor sayısı. Bi rakam bu kadarda atılmazki dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden birisi o kadar nüfus 15 20 araba :mrgreen: . Acaba ben 3 sene yanlış şehirdemi yaşadım Burası roma diye beni kandırdılarmı.

Son düzenleme:
Evet haklıymışım... ben yanlış forumdayım... hala savunuyorum. Her işin bir kıyafeti vardır, takım elbiseyle motora binilmez. İşe de gidilmez. Giderken bir yağmur patlar leş gibi ıslanırsın, sonra gidilmeyeceğini anlarsın. Yağmurluğun mu var, onu da giyene kadar sırılsıklam olursun. Ben yaptım olduyla bazı şeyler olmaz, ha günah değil, küfür değil, ne istersen giy kimse kimseye karışmaz. Ama olmaz. O yüzden şortla da bu alete binilmez. İsteyen istediği kadar tepinsin. Ama yine söylüyorum, bu forumdaki çoğunluk giyilir kardeşim, püfür püfür serinlete serinlete giderim bilmem neremi diyorsa, bana da bu forumdan eyvallah.

Konuyu gereksiz bulan arkadaşlar bu forumu çok daha gereksiz onlarca konularla dolduranların farkında değiller herhalde. Sohbet kısmında bir başlık açmışım şortlu arkadaşlar sevmediler sanırım.

aynen katılıyorum hem çok iğrenc bi görüntü üstte mont altta sort ne o öle podyuma çıkmış gibi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hacı bi topik acılmış birbirinizi yemediğiniz kalmış bea..

kim nasıl giyiniyorsa giyinsin sizene onların ahmak tavırları yada berbat giyimleri size birşey kazandırıyormu veya kaybettiriyormu boşwerin bunları benzin zammını düşünün memleketimizin halini düşünün akşam olunca sofraya koncak 1 tabak sıcak yemeğimiz olcakmı onu düşünün kendinizi boşuna üzüyorsunuz..

ben ekseriyette kot pantolon tshirt keten ayakkabi ile biniyorum ama gezmek için çıktığım zaman bazen şort giyiyorum bundan hiç şikayetçi değilim yada utanmıyorum zati 60--80 km ile seyir ediyorum ani bişey olsa asılırım 2 frenede hızım 30 a filen düşer ondan sonra kıçım başım çizilir bu benim derdim tamam herkes ister motorcunun giyim kuşamı güzel olsun amele gibi giyinmesinler öküz gibi sürmesinler ahmak gibi hareket etmesinler kimsenin canını hiçe saymasınlar şahsen kıro gibi binip motorun orasını burasını bozup yada kırıp paçoz gibi binenlere gıcık oluyorum adamlar kask takmıyor siz şortu bırakında adamlara kask taktırın ellemeyin kıçı başı çizilsin etleri kemiklerine kadar soyulsun akıllanırlar ama mutlaka kask taksınlar..

kimse kimseye zorla tabiki bişey giydiremez. ancak abimiz hoş olmadığını söylemiş. gene de öyle. tamam rahat olabilir ama göze hiç hitap etmiyor. adamın elinde eldivenine kadar var, ayağında sandalet olurmu şimdi allah aşkına.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar